grudziadz1939 18.12.07, 20:50 A na ch.. ta telewizja. Wg mnie już dawno nie powinno być tego tematu, ewentualnie zmiana nazwy na "lubuska". Czy nie ma ważniejszych spraw do "załatwienia" w mieście i dla miasta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zielonogórzanin Wodzu, prowadź na Gorzów!!! IP: 217.118.78.* 18.12.07, 21:05 Wodzu, prowadź na Gorzów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszka21 Re: Wodzu, prowadź na Gorzów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 21:15 Wodzu to był taki Indianin lekko stuknięty w "Locie nad kukułczym gniazdem" Wodzu prowadź lud ciemny jakim i ty ciemny w tej ciemności wpadniecie mam nadzieję na zawsze w jakieś śmierdzące gó.. z którego sie już nie wygrzebiecie Pozdraowienia z miasta stołecznego Gorzowa Wielkopolskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_zielonagora Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 21:24 Wojne to Gorzow zaczal. Mogla sie nazywac ta telewizja tak jak do tej pory TVP Lubuska. Poza tym TVP3 Gorzow jest beznadziejna. Miazdzaca przewaga informacji z Gorzowa i okolic, czasami nawet informacje o pie..ch, u nas musi stac sie cos naprawde powaznego zeby laskawie na to zwrocili uwage. I przypomne jeszcze jedno. W momencie gdy decydowano czy telewizja bedzie w Gorzowie czy ZG, politycy z polnocy regionu powtarzali ze w ZG trzeba bedzie rozbudowac siedzibe itd. Ale jakos teraz im nie przeszkadza ze w Gorzowie ma byc budowana nowa siedziba. ZG ma w polityce teraz przewage wiec moze to wykorzystac. Jakos nikt nie przejmowal sie jak wojewodzki ZUS mial byc w Gorzowie, nawet o braku rownowagi w wojewodztwie nie pisneli nic politycy z Gorzowa. PS. Moim zdaniem wojewodztwo lubuskie powinno istniec, ale trzeba w koncu zdecydowac gdzie jest stolica regionu z sejmikiem i wojewoda (albo ZG dostanie wszystko a Gorzow nic, albo Gorzow dostanie wszystko a ZG nic). Wtedy skoncza sie ciagle podchody. A tymczasem zycze powodzenia naszym politykom. Mysle ze uda sie te poprawke przeglosowac pod warunkiem ze nie ruszy budowa siedziby telewizji w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszka Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 21:29 Marcinie budowa już ruszyła - miesiąc temu Twór lubuski musi zniknąć z mapy pogody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_zielonagora Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 21:35 Nie waszko, budowa nie ruszyla, ruszylo jedynie oczyszczanie placu :P A w zwiazku z prognoza pogody to przypomnialem sobie jak gorzowianie lamentowali ze ich miasto nie jest zaznaczane na mapie, nawet interweniowali w tej spawie politycy z Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ryanzg Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 18.12.07, 21:45 Pełne poparcie, ale chyba nie zdążą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_zielonagora Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 21:52 Moze zdaza bo chyba ktos blokuje rozpoczecie tej inwestycji. Nawet senator Wozniak pisal juz w tej sprawie do telewizji i nic :) Wystarczy ze pojawi sie taka poprawka i rozpoczecie inwestycji zostanie wstrzymane az do ostatecznych rozstrzygniec. Ja nie jestem za taka walka o instytucje, urzedy itd. ale denerwuje mnie zachowanie gorzowiakow, ktorzy pod przykrywka wiecznie pokrzywdzonych wszystko garna do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko_Zielona_Gora ___________ K o n i e c z F r a j e r s t w e m! IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.07, 11:50 Niestety dotychczas przez brak inicjatywy zielonogórskich posłów i radnych Gorzów zdominował Zieloną Górę. Nie możemy mieć do ludzi z północy pretensji tylko do naszych wybrańców. Gorzowcy parlamentarzyści dbają o interesy swojego miasta Wszystkie ważniejsze urzędy w gorzowie, sąd administracyjny w gorzowie, telewizja w gorzowie, nawet ZUS chcieli przenieść do gorzowa. A nasi co załatwili??? Dlatego trzeba powiedzieć stanowczo KONIEC. Bierzcie się do roboty, bo gorzowiaki chcą, aby Gorzow był jedną stolicą województwa. Pierwszą rzeczą to odbić siedzibę telewizji, która pierwotnie miała mieć siedzibę w ZG. Już pomijam, że skandalem była zmiana nazwy z lubuskiej na "gorzów wielkopolski". Ponadto jaka nazwa takie informacje. Mam wrażenie, że zrobiono z niej miejską telewizję Gorzowa i czasami puszczają jakieś informacje z regionu. Jestem natomiast przekonany, że gdyby siedziba miała miejsce w Zielonej Górze, nazywałaby sie lubuska i informacje były podawane proporcionalnie z całego regionu. Dlatego nie bójmy się postawić i walczmy o swoje, aby nasze dzieci nie mieszkały w mieście powiatowym i nie miały kompleksów jak teraz mieszkańcy Gorzowa! Odpowiedz Link Zgłoś
jsm_1982 Re: ___________ K o n i e c z F r a j e r s t w 03.01.08, 09:19 Przyglądam się tej żałosnej wojnie już od jakiegoś czasu. Z takim podejściem władz, jak i mieszkańców tych obu miast, to zarówno Gorzów, jak i Zielona Góra staną się miastami powiatowymi w Wielkopolsce, dolnośląskim czy zachodniopomorskim. Ciekawe o co wtedy będą toczyć się walki? Bo już na pewno nie o to, gdzie będzie siedziba telewizji i jaka jest jej nazwa. A tak nawiasem mówiąc, to ja nie jestem przekonana, że gdyby siedziba telewizji miała miejsce w Zielonej Górze, nazywałaby się "lubuska". Przypomnijmy sobie jak miał początkowo nazywać się obecny Uniwersytet Zielonogórski. Czyżby przypadkiem nie Lubuski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: ___________ K o n i e c z F r a j e r s t w IP: *.128.broadband6.iol.cz 03.01.08, 16:25 Zielonogorzanie zapracowali na Uniwersytet i oni sami moga go nazwac jak im sie podoba. Telewizja miala byc w Zielonej Gorze ale powstala w Gorzowie ze wzgledow czysto politycznych. Mimo tego podstawowym zalozeniem bylo to, ze TV Lubuska tworzyc mialy dwie rownorzedne redakcje w Gorzowie i Zielonej Gorze. Niestety jest troche innaczej. To trzeba naprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alojzy Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: 193.152.226.* 18.12.07, 23:08 Przypomnij sobie kolego jak wyglądała sytuacja z uniwerkiem.Jak dobrze pamiętam miał nazywać się Lubuski i radni z Gorzowa byli za utworzeniem tego uniwerka ale ale jak zwykle zachłanna zielonka nazwała go zielonogóski więc odczep się od TVP3 Gorzów.A po zatym zawsze byliście oszustami i wszystko chcecie dla siebie.Szlak mnie trafia że powstało województwo Lubuskie z takimi gadzinami jakimi są Ci którym ciągle się coś nie podoba.Rozpieprzmy to woj.i idzcie sobie pod Wrocław to wtedy nic nie będziecie mieli bo my z Poznaniem zawsze się dogadamy i będziemy mieli lepiej niż taraz mamy z chora zielonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_zielonagora Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 23:22 Z tym uniwerkiem lubuskim to cie ponioslo. ZG daje 90% wkladu w uniwerek a Gorzow 10% i mamy sie zgodzic na nazwe "lubuski"? Nie badz smieszny. Nie straszcie nas likwidacja wojewodztwa bo ciagle to robicie i ZG juz sie od dawna tego nie boi. Na poczatku te grozby przynosily skutek, teraz juz nie. I to wy wszystko chcecie dla siebie, otworz spis urzedow wojewodzkich w lubuskiem i sobie porownaj gdzie jest ich zdecydowanie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDDD Bo... IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 22:05 bo żeście nazwali go zielonogórskim to my tylko 10% płacimy. jakby był lubuski, to gorzów dał by 50%. NAJWIEKSZA DZIORA - ZIELONA GORA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 10:36 alojzy ! co mają radni do Uniwersytetu ? NIC ~! kadry my budowalismy pd podstaw ! [ wy mieliscie woj. gorzowskie ] nic wam do UZ! CO DO TV3 i sądu administracyjnego to była dyskusja gdzie te 2 instytucje będą ? nie ! zagrabiliscie te 2 istytucje nie dyskutujan z nikim ! jestescie złodziejami ! i krzyczycie łapaj złodzieja ! poszli wy won do Szecina ! bo tam wasze miejsce ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:55 NIE !!! ZIELONA GÓRA MA WIELKĄ PRZEWAGĘ I TVP BĘDZIE NAPEWNO WKOŃCU ODEZWALIŚMY SIĘ I MAMY RACJĘ MAMY TU PRZEWAGE TVP W ZG!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: 195.164.254.* 20.12.07, 08:18 Mam nadzieję, że jednak do władzy w TVP Lubuska dojdzie ktoś obiektywny, znacząco wzmocni redakcję w Zielonej Górze i informacje przekazywane będą z całego regionu lubuskiego. Ta telewizja może sobie być w Gorzowie byle stała sie naprawdę regionalna, a nie miejska czy powiatowa powiatu gorzowskiego. Tym ludziom najwyraźnbiej nie chce sie pracować w terenie, a taka ta telewizja z założenia miała być! Ograniczają sie jedynie do widoków zza okien własnego oddziału i to jest smutne:( Na szczęście mam TVN24, Polsat i inne, coraz mniej zagladam do TVP Gorzów (niestety to oni sprawili). Licze na politykow zielonogorskich, ze zaczna dbac o wlasne podworko, i naucza sie operatywnosci, przebieglosci i efektywnosci od kolegow i kolezanek z polnocy!!! (zobaczcie sobie jak nie robiac szumu po cichu zalatwia sie wyparcie z mapy pogody w TVN Zielonej Gory.... TVN robi za ciezkie pieniadze programy o Zielonej Gorze, ktore ogladala garstka ludzi, a Gorzow ma na codzien reklame za darmo - to jest efektywnosc!!! Bravo) Jesli nie, znow poczekamy ... moze ktos konkretny pokaze sie w kolejnych wyborach:( Przy decentralizacji kraju jaka planuje PO jest wielka szansa pokazania niektorym, ze mozna cos dla Zielonej Gory zrobic, tylko nie zmarnujcie szansy i nie dajcie sie omamic polnocy!!! Umowa Paradyska tez zaginela, a tam mozna by zobaczyc jaki mial byc podzial chocby niektorych instytucji, ktore sa w Gorzowie a mialy byc w ZG:( Czy naparwde nie mamy nikogo z lokalnych politykow z jajami? ;) A telewizja wystarczy, ze sie zmieni.... i racjonalnie zacznie pracowac na rzecz lubuskiego... to wowczas dla mnie nie bedzie znaczenia gdzie jest siedziba oddzialu, wazne by redakcje w Gorzowie i ZG pracowaly rownomiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waloszek Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: 62.87.215.* 18.12.07, 21:58 Mnie wali gdzie jest siedziba tej telewizji. Zastanawia natomiast dlaczego TVP LUBUSKA zamieniła sie nagle w TVP GORZÓW WIELKOPOLSKI. Czy ktoś może to wytłumaczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:58 GORZÓW SOBIE TAK WYMYŚLIŁ I KTO MA TU RACJE OCZYWIŚCIE ZIELONA GÓRA DOMAGAMY SIĘ TEGO CO POWINNO JUŻ DAWNO BYC Odpowiedz Link Zgłoś
prom Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 18.12.07, 22:03 Rada Zielonej Góry osiągnęła poziom bezrozumnych kiboli. W następnym kroku proponuję radnym zakupić kije bejsbolowe i wybrać się na derby żużlowe do Gorzowa. Aż trudno uwierzyć, że mieszkańcy skądinąd całkiem sympatycznego miasta wybrali sobie do rządzenia ludzi na takim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZG Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 22:07 Widzę,że pierwsi na forum były oszołomy z Gorzowa.Brawo radni Zielonej Góry.Tak trzymać! Za mordę gorzofiakóf i do parteru.Oni z nami robili to przez ostatnie 8 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 22:07 oj dobra niech juz sobie maja ta glowne siedzibe ale z przyzwoitosci mogliby przywrocic nazwe TVP LUBUSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TVP Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 18.12.07, 22:50 Czy TVP Bydgoszcz miała kiedykolwiek w nazwie Kujawsko-Pomorskie ? NIE ww6.tvp.pl/6480.dzialy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:01 Bo by im sie nazwa nie miescila :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 10:43 TVP ! nie udawaj głupszego niz jestes ! tv3 Bydgoszcz była juz od 25 lat w Bydgoszczy ! wy Telewizje zkradliscie nie dyskutujac gdzie faktycznie powinna byc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:00 TVP GORZÓW WIELKOPOLSKI TO TEŻ DŁUGA NAZWA ZIELONA GÓRA BRZMI LEPIEJ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaman Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.gprs.plus.pl 28.12.07, 23:56 TVP Bydgoszcz istniała zanim powstał podział województw - i nie tworzona była od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 10:40 prom ! nie udawaj głupszego niz jestes !! kradliscie złodzieje gorzowscy nie pacząc na innych ! sąd administracyjny ! TV3 ! okradliscie te instytucje nie pytajac nikogo ! złodzieje !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:09 Jestem z zewnątrz. Moge z boku spojrzec na wasze sprawy - mieszkam teraz w lubuskiem - Zary. Miałem rodzine i Zielonej i Gorzowie. Mieszkałem nawet ponad rok w Zielonej. I... I śmieszą mnie wasze problemy. Wasza nieufność! I jednych, i drugich. Chora nienawiść. Kompleksy itp. Macie województwo. Cieszcie sie. Dogadujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.07, 22:11 Wreszcie ktoś w tej Zielonce zmądrzał. Już dawno trzeba było olać strachy z Gorzowa, że jak nie będzie tak jak oni chcą, to przestanie istnieć województwo. A oni chcą wciąż więcej. Przecież poza telewizją mają też Radio Zachód. Te dwa kozie łebki które teraz trzęsą radiem i wyprowadzają pieniądze do Gorzowa przywieziono stamtąd. Telewizja już się nazywała lubuska. Zmienili na gorzowską. Komenda policji była lubuska, jest gorzowska. Był Lubuski Urząd Wojewódzki jest UW w Gorzowie. Kubicki, jak się boisz, to spadaj do mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielonogórzanin Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 22:32 ...."barykady stoją i będą stać, podarte sztandary łopoczą, szeregi rozbite lecz nadal kroczą, lecz nadal kroczą...", cóż nasi "przyjaciele" z Gorzowa uśmiechają się nam pięknie w twarz a za naszymi plecami wbijają nam nóż w plecy ....Panowie pora się obudzić bo zdążą nas wykiwać, co robią nasi parlamentarzyści, gdzie podział się ich lokalny patriotyzm ??? Zielonogórzanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 10:46 zielonogórzanin ! narescie cos sie rusza w sprawie patrotyzmu naszego miasta ! [ aby nie był to słomiany ogien !!!!! ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J1 prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:40 Wytłumacze kilka nieścisłości w sprawie nazwy Telewizja Lubuska. Nigdy nie było takiego podmiotu jak Telewizja Lubuska,zawsze była Telewizja Gorzowska. Tak zadecydowałoTVP- właściciel 16 oddziałów. Pomyłka zaszła podczas tworzenia tkz. "kości", która jest wodoczna w górnym prawym rogu. Do pomyłki doszło podczas prezesury zielonogórskiego dyrektora. Oczywiście w innych 15 oddziałach nie zdarzyła się taka pomyłka. pozdrawiam wszystkich trzezwo myślących Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: prawda 18.12.07, 22:49 No i jak zwykle zielonogórska morda nienasyconej pijawki wyjrzała spod maski. Nie potrafią przez 6 lat wybudowac basenu, nie potrafią przyciągnąć inwestorów - za to sięgają po wszystko co można wydębić za państwową kasę. Ot zabużański pomiot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: prawda IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 22:57 Ciekawe jest to ,że jak Gorzów domaga się renegocjacji umowy paradyskiej to wszysto jest ok, ale jak Zielonka domaga się ośrodka TV to jest to w/g gorzowiaków zamach na demokrację.Pozdrawiam radnych z Zielonej góry.Macie racje .TV musi wrócić do Zielonki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:00 No ba... to prawie atak na IV RP. Taka jest ich "kacza" mentalnosc: My - dobrzy (nie wazne co bysmy nie robili), oni - ZLI !!! Kto nie znami - przeciw nam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO To przez czerwonych IP: *.ztpnet.pl 18.12.07, 23:05 Jaka kacza mentalność? To koalicja SLD-PSL umieściła ośrodek telewizji w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:58 A ty skad pochodzisz? Sloma z butow wystaje a na salony sie pchasz? Pamietaj, sam fakt mieszkania w miescie o jakims tam statusie (mowie o Poznaniu) nie robi z ciebie kogos lepszego. Mieszkalbys w Paryzu cale zycie a i tak bylbys nikim wiecej jak... delikatnie rzecz ujmujac gorzowiakiem. Swoja droga niezly sens nadales swojej egzystencji - wylewanie swoich kompleksow na forach Szczecina i Zielonki :) Wspolczuje... i pozdrawiam Vlada, ktory o ile dobrze mnie pamiec nie myli darzy cie niesamowita sympatia. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: prawda 18.12.07, 23:12 Ja też kocham Vlada i jego głupotę. Z resztą to wasz krewniak z Wołynia. Ta sama ruska mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: prawda IP: 62.29.174.* 19.12.07, 10:10 A jaka jest Twoja mentalnosc? Skad pochodzisz? Wstydzisz sie swojego pochodzenia? Czesto tak jest, ze wlasne kompleksy leczy sie przez "wyparcie"... analogicznie: wmawiajac sobie "nie jestem glupi, nie jestem glupi, nie jestem glupi" wkoncu w to uwierzysz... i uwierzyles:) A Vlad - coz, kazdy kto smie polemizowac z Wasza Nieomylnoscia jest notorycznie obrazany. Skads to znamy? Wyksztalciuchy, lze elity, liberalowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. juz napisalem w innym watku IP: 80.53.41.* 21.12.07, 02:17 ze po raz kolejny tylko wykazujesz ze twoi rodzice poneisli sromotna kleske wychowawcza - nie mnie ich oceniac ale w jakims sensie im wspolczuje. co twojej milosci do mnie - nie jestem gejem i nie odwzajemnie twego uczucia - zreszta juz napisze ze zachowujesz sie jak odtracona kochanka, masz wielkie kompleksy i niestety jestes mitomanem - braki w argumentach nadrabiasz epitetami. Uwzgledniajac twoje preferencje seksualne oraz poziom intelektualny chyba nie bedziesz mial nic przeciwko jesli zaczne do ciebie mowic Jola Rutowicz... tak wiec milych swiat, pozwole sobie smignac do Szczecina i ominac Gorzow - nawet nie zdajesz sobie sprawy jak dlugo Szczecinianie czekali na te mozliwosc... btw nie mam zielonego pojecia o co chodzi ci z ta ruska mentalnoscia ale cos mi sie zdaje ze ze swoimi wiernopoddanczymi peanami na rzecz Poznania mentalnoscia zblizyles sie do typowego volksdeutscha. Wesolych swiat Jolanto R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: prawda IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 10:56 a ty napewno Warszawiak ? bo tak sie sadzisz ! jak bys jakis hrabią był ! ? a faktycznie to ty jestes głupol gorzowski i nic ! wiecej ! poprostu głupol ! [ dwie instytucje tv3, sąd aministracyjny to okradliscie nas i z nikm ! nie było dyskusji gdzie poszczegulna instytucja powinna by ! lub gdzie lepsze było by połozenie ! ] ZAGRABILISCIE TE DWIE INSTYTUCJE WY ZŁODZIEJE GORZOWSCY ! WY MORDY NIE NASYCONE ! [ co aż dwie instytucje dla was ! ty mordo złodziejska ! poszli wy won złodzieje złodzieje ! ] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:05 MOŻE TO WY SIĘ POGRĄŻACIE I GÓLWAM SKACZE BYŁEM W GORZOWIE I TO MA BYC MIASTO WOJEWÓDZKIE BRZYDZE SIE TAKIEGO MIASTA W ZIELONEJ GÓRZE BYŁEM TO MIASTO MA HARMONIĘ PIEKNY DEPTAK WSZYSTKO NA MIEJSCU A NIE GORZÓW BLEEEE!!! JESTEM Z POZA ZIELONEJ GÓRY ANI TEŻ NIE MIESZKAM W GORZOWIE ALE TVP POWINNO A NAWET MUSI BYC W ZIELONEJ GÓRZE RADNI ZASŁUGUJĄ NA NAGRODE BRAWO~!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:53 A mnie to wali gdzie i jak sie nazywa... byleby obiektywnie dobierala kontent wiadomosci a nie 10 informacji z Gorzowa o np. tym, ze kogut na Zawarciu zlamal noge przebiegajac przez ulice i wpadajac pod furmanke... nie mam zamiaru ogladac nudnych jak flaki z olejem wiadomosci PGR24 (tvp3) majac lepsza, chociaz i tak kiepska Kablowke... A koledzy z polnocy niech lecza kompleksy zmieniajac nazwy urzedow / telewizji / radio... pies ich tracal. Robmy swoje i bierzmy przyklad z Soli, zaciesniajmy wspolprace z Sulechowem i wkoncu stworzmy to "trojmiasto" (niech sie z tego wysmiewaja, zobaczymy za pare lat...) Odpowiedz Link Zgłoś
stupendo Re: prawda, nieprawda 18.12.07, 23:09 Pomyłka, niepomyłka, chodzi o efekt. A ten jest taki, że gazeta jest - Lubuska, radio - Zachód, a TV - Gorzów. Gdyby jedno z tych mediów zmieniło się na "Zielona Góra", to oprócz lamentu Gorzowa, zadziałałyby reguły rynku: niechęć do takiego medium wpłynęłaby na słuchalność, poczytność i w rezultacie media (te jeszcze bardziej lokalne) zyskałyby. Tak też bedzie z TV Gorzów. WIelu moich znajomych ma taką awersję do tej nazwy, ze przestało to oglądać, swoją drogą, ze rzeczywiście więcej materiałów jest Gorzowa, więc dodatkowo się sami ograniczyli. Jest jednak jeszcze jeden aspekt, materiały z lubuskiego idące na kraj, są firmowane "Gorzowem" - sondy są z Gorzowa, problemy gorzowskie.... Tym samym dajemy niejasny sygnał dla Polaków (nie tylko mniej zorientowanych w podziale administracyjnym kraju), że Gorzów jest stolicą województwa (jedyną), że Lubuskie/Lubuska to Gorzów! a to już się przekłada na popularność naszego miasta, inwestycje itp. Wysiłki naszych mieszkańców są w tak sprytny sposób sabotowane. Dla mnie TV lokalnej może w ogóle nie być.Telewizja zresztą coraz bardziej przegrywa w Internetem. ALe ten problem, który powstał został wywołany przez Gorzowiaków zmieniających nazwę TV i powinien zostać szybko rozwiązny. Bo jest to punkt zapalny, który może zrodzić konflikt unicestwiający to województwo. Jeszcze kilka faktów: WOjewództwo jest Lubuskie, Wojewoda jest Lubuski, Sejmik jest Województwa Lubuskiego, są Lubuskie Komendy i Lubuskie instytucje administracji rządowej i samorządowej. Publiczna TV nie może być Gorzów - przecież to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: prawda, nieprawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.07, 23:12 bo widzisz - Gorzow jest jednak wiekszy! i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
stupendo bo widzisz... 19.12.07, 00:01 bo widzisz Gorzów wielkością okolicznych wiosek wciągniętych do Gorzowa. temat zresztą stary, wytarty. My też mamy takie wioski, ale za miedzą. Ciężko będzie nam razem istnieć w tym tworze. Sam nie wiem czy nie lepiej byłoby pogodzić się w ten sposób, że rozejść się na zawsze. spokojnie, to chwila słabości była :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastal Re: bo widzisz... IP: 62.29.174.* 19.12.07, 10:14 Nie wielkosc... a chec szczera zrobi z ciebie... o ile ten Gorzow jest wiekszy? 50k, 100k? Roznice sa na tyle male, a biorac pod uwage Zawade, Przylep, Racule, Kiesieliny oba plus pare okolicznych, praktycznie juz wchlonietych wiosek bilans bylby chyba jednak na korzysc Zielonej Gory:)Ale my nie chcemy bezmyslnie pochlaniac, wolimy asymilowac:) Naturalnie, powoli, bezbolesnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: prawda, nieprawda IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 11:06 gosciu jj. ! Gorzów wiekszy bo wchłonoł wiekszosc wiosek !! Gorzów 125.504 tys mieszkanców ! Zielona góra 118.115 tys mieszkanców i + gmina Zielona gora 15.834 tys mieszkanców ! czyli Zilona Góra ma razem 134.338 tys mieszkanców ! [ wy gmine gorzowska dawno wchłoneliscie my gmine zielonogórską mamy dalej a to jedno miasto tylko 2 władze !! zielona gora jest NAJWIEKSZYM MIASTEM W LUBUSKIM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td Re: prawda IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.07, 23:10 Hej Kolego, niby wiesz a bełkoczesz. Właścicielem telewizji publicznej nie jest żaden twór z Warszawki ale jak sama nazwa wskazuje SPOŁECZEŃSTWO.A w demokracji liczy się większość. ZOBACZYMY CO WSKÓRAJĄ POSŁOWIE Z POŁUDNIA WOJEWÓDZTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartq Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.centertel.pl 18.12.07, 23:03 Jestem za przeniesieniem siedziby, gorzowiaki nie mieli problemów żeby zrobić z lubuskiej telewizji - TVP Gorzów Wlkp. to niech nie maja pretensji ze Zielonogórzanie chcą TVP lubuska z siedzibą w ZG. Zreszta Co ma Gorzów WIELKOPOLSKI z lubuskim???? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 18.12.07, 23:11 tyle baranie , co slaska z. gora! z lubuskim, jakbys nie zalapal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Sulechów Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 18.12.07, 23:16 Kurcze...ma dośc juz tego województwa, niech wkońcu znajdzie sie ktos tak odważny, żeby przeforsowac projekt ustawy o 6 dużych województwach!!!Wiecznie tylko Zielona i Gorzów, Gorzów i Zielona...i tak wkółko!!!!!!!!!!!!!Kiedy to się skończy,myślałem ze jak zagłosowałem na PO (czyli partie prorozwojową politycy zajmą sie gospodarką, a nie jakimis pierdołami!!!!)Przy okazji nawiłuje do Sulechowskich radnych, by w przypadku podziału naszego województwa między Wielkopolske, a Dolnyśląsk przyączy sie do Wielkopolski. NIECH POLITYCY OKRĘGU LUBUSKIEGO PODEJMĄ WKOŃCU MĘSKĄ DECYZJE I ZAKOŃCZĄ TE ŻENDE!!!ZLKWIDUJMY TO SŁABE EKONOMICZNE I BEZ POTENCAŁU NAUKOWEGO WOJEWÓDZTWO!!!JUZ NIE PROSZE, A BŁAGAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 18.12.07, 23:21 Dolączam się do twoich błagań Piotrze:) Nawet padam na kolana. Czas zrównać z ziemią błotno-leśne "mocarstwo" lubuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.07, 23:45 jak Zielonka stanie się miastem powiatowym to pójdziemy na zatracenie przyklad Jelelnia Góra, piotrze używaj czasem mózgu oto moja prośba bo straszne glupoty wypisujesz,jak sie nie podoba to sie przeprowadz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REX Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 11:17 TY Gorzowski durniu , studiujesz w Sulechowie i robisz wariata z siebie nie znami te nummery Piotr !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-goszuf PRECZ z goszofem!!! Budzik do BOJU! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.12.07, 23:42 Dość bogacenia się kosztem zielonej góry, Józe Zych nam pomoż ei wygramy tą wojnę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant777 sedecznie was pozdrawiam z Gorzowa IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 00:00 Czy ten cały cyrk nie jest spowodowany chęcią ukrycia nieudolności zielonogórskich samorządowców? Co jak co ale Gorzów w ostatnim czasie zyskał poważnych inwestorów w Strefie Ekonomicznej, multikino z całkiem przyzwoitym centrum handlowym. Na Zawarciu szykuje się drugie centrum handlowe. Jest w końcu obwodnica. Do szczęścia brakuje mi ekspresówki, dzięki której będzie można dojechać nad morze. W Gorzowie funkcjonuje już od kilku Słowianka - basen z częścią rekreacyjną. Coś się u nas w tym gorzówku dzieje. Pogońcie swoich polytyków, żeby wzięli się do prawdziwej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Gorzowski Ja również serdecznie pozdrawiam falubazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 03:09 Pozdrawiam Was serdecznie ze stołecznego Gorzowa, albowiem radość mnie przepełnia - oto na własne życzenie falubazów dopełni się los Zielonej Góry!Dzięki samobójczemu pomysłowi radnych! Tak łopatologicznie: - Zielonka wypowiedziała nam wojnę; - wynik tej wojny jest oczywisty: albo nic nie wskóracie, albo - co bardziej prawdopodobne - doprowadzimy wreszcie do podziału województwa; - w efekcie podziału Zielonka zajmie wreszcie należne jej miejsce w dolnośląskim: miejsce należne peryferyjnemu miasteczku bez żadnego znaczenia, które dotychczas jako tako funkcjonowało wyłącznie dzięki swojej tzw. stołeczności, żerowaniu na całym województwie a zwłaszcza na Gorzowie. Prawdy nie da się zakrzyczeć - Wasza sytuacja poza lubuskim naprawdę nie będzie do pozazdroszczenia! Z trzech zasadniczych czynników miastotwórczych (przemysł, nauka, administracja) nic Wam nie zostanie: przemysłu nie macie, administracja powiatowa może być miastotwórcza do poziomu Sulechowa, zaś - pożal się Boże - Uniwersytet podupadnie natychmiast ( o ile to w ogóle możliwe)i nie będzie, tak jak zresztą dotychczas żadnym miastotwórczym elementem - tu nie wystarczy WSP i WSI ale potrzebne jest środowisko akademickie z prawdziwego zdarzenia, z zapleczem naukowym etc. - Gorzów natomiast bez względu na to czy znajdzie się w wielkopolskim czy w zachodniopomorskim, nie stanowiąc dla metropolii żadnego zagrożenia ani konkurencji zawsze będzie - leżąc na pobrzeżu województwa - znaczącym ośrodkiem ponadregionalnym o silnym potencjale przemysłowym i gospodarczym. W zachodniopomorskim będzie silnym ośrodkiem gospodarczym o odmiennym niż metropolia i większość województwa, związanych gospodarczo z morzem, ukierunkowaniu. Dla wielkopolskiego będziemy bramą do Europy; w obu zaś przypadkach naturalne walory regionu także będą odgrywać niepoślednią rolę. W sumie - perspektywy rozwoju Gorzowa poza lubuskim są zdecydowanie lepsze, w odróżnieniu od Zielonki, dla której w gruncie rzeczy od zawsze racją bytu jest sztuczne województwo. Tak że przegięliście - strzeliliście sobie samobója - i z tego powodu raz jeszcze serdecznie Was pozdrawiam. A na marginesie - dotychczas nie byłem przeciwnikiem lubuskiego, ale wobec Waszej niepohamowanej pazerności ustępuję! Wy jesteście jak pasożyt a my jesteśmy za słabi aby Was zaspokoić - zatem rozdział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonka Re: Ja również serdecznie pozdrawiam falubazów IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 06:21 Ty nas nie pozdrawiaj.Po prostu weźmiemy to co nam się i tak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZG Re: Ja również serdecznie pozdrawiam falubazów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:11 WYPOWIEDZIELIŚMY WAM WOJNĘ BO MAMY RACJĘ I TYLE CI POWIEM MOŻE SIĘ WKOŃCU POGODZICIE I PONIESIECIE PEWNE KONSEKWENCJE CO BY TO BYŁO GDYBY NAZWA GAZETA LUBUSKA ZMIENIŁA SIĘ ZNA NAZWĘ GAZETA ZIELONOGÓRSKA BYŚCIE SIĘ POPŁAKALI I ZNOWU BYŚCIE JĘCZELI ŻE TRZEBA TO ZMIENIC TYLKO GORZÓW POTRAFI JĘCZEC NIC WIĘCEJ ZIELONA GÓRA BĘDZIE MIAŁA TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Ja również serdecznie pozdrawiam falubazów IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 11:26 Adam Gorzowski ! buhahahahah buahahah buahah hha ! skreciłem sie ze śmiechu na te twoje strachy ! Zielona gora lezy po srodku sciany zachodniej Polski ! dlatego powołano Zilonogorskie województwo ! [ czego wy tyfusy gorzowskie nigdy nie wybaczyliscie nam przykład ? prosze ! na mapach pogody ZAWSZE BYŁA ZIELONA GÓRA POSRODKU ! midzy Szczecinem ! A Wrocławiem ! to pisaliscie do prezydenta ! do premiera by zniesc z mapy Ziloną góre ! to redaktorzy pogody musieli zagescic miasta by Gorzów sie znalazł ! 2. TVN 24 !!! tam gdzie na mapie była ZAwsze ZIELONA GORA ! FIK MIK I ZNALAZŁ SIE gorzów wilkopolski ! ATENTYCZNIE !!! TAM GDZIE zILONA GÓRA TAM JEST gORZÓW ! BUAHAHAHAHH BUAHAHAH H! buahahahh !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: sedecznie was pozdrawiam z Gorzowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:19 W ZIELONEJ GÓRZE TEŻ SĄ OGROMNE INWESTYCJE WŁAŚNIE POWSTAJĄ MULTIKINA PALMIARNIA JEST ROZBUDOWYWANA BASEN JEST GOTOWY DO REALIZACJI I HALA SPORTOWA CO TAKI GORZ ÓW WIĘCEJ MA WY TYLKO POTRAFDICIE NARZEKAC ŻE ZIELONA GÓRA JEST TAK I TAKA NAWET WASZE WŁADZE NIE POTRAFIĄ POSTAWIC NA PROMOCJE MIASTA W TELEWIZJI W PRZECIWIEŃSTWIE ZIELONA GÓRA JEST CORAZ BARDZIEJ ROZPOZNAWALNA OSTATNIE WINOBRANIE HITY NA CZASIE ITD. TO WSZYSTKO PROMOCJA MIASTA A TAKŻE TVN WŁĄCZYŁ SIĘ W PROMOCJE JAK WY GORZÓW WOGÓLE CHCECIE MIEC TVP JAK NIC CIEKAWEGO W TYM GORZOWIE SIĘ NIEDZIEJE NO JAK ?!!!!!! ZIELONA GÓRA BĘDZIE MIAŁA TVP BRAWO RADNI!!!!!!!!!:):) Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 09:28 Ja mam prośbę do radnych. Zajmijcie się do ku.. nędzy prawdziwymi problemami tego miasta, a nie jakimiś głupotami. W tym mieście drogi się rozsypują, brakuje porządnych inwestorów a zajmujecie się jakąś telewizją w której i tak nic nie ma. Sugeruję wziąć się za robotę bo za 3 lata będą wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon lubuski podział tak tak IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.12.07, 10:15 tak podział to dobry pomysł gorzów koniecznie zostac powiatowym miasteczkiem - bardzo dobrze. Nalezy odłączyc gorzów plus gminy które chca odejsc a z reszty utworzyc wojewodztwo lubuskie z prawdziwego zdazenia - małe ale wlasne ze stolica w zielonej górze - bedzie po sprawie. pozdrawiam lubuszan i zegnam wielkopolan papapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: podział tak tak IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 11:31 salomon !!!!!! Pełna zgoda ! też tak mysle . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Gorzowski Re: podział tak tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:50 Gość portalu: salomon lubuski napisał(a): a z reszty > utworzyc wojewodztwo lubuskie z prawdziwego zdazenia - małe ale wlasne ze > stolica w zielonej górze - bedzie po sprawie. Z jakiej reszty, co Ty bredzisz? Toż całe południe dzisiejszej lubuszczyzny aż nogami przebiera, by szybciej znaleźć się w dolnośląskim; dawne gorzowskie natychmiast się wypnie na Zielonkę a z tego, co pozostanie to trudno będzie porządny powiat sklecić! Krótko mówiąc - koniec lubuskiego to koniec Zielonki - jeszcze to do Was nie dotarło? Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 10:20 jpy1 napisał: > Ja mam prośbę do radnych. Zajmijcie się do ku.. nędzy prawdziwymi > problemami tego miasta, a nie jakimiś głupotami. W tym mieście drogi > się rozsypują, brakuje porządnych inwestorów a zajmujecie się jakąś > telewizją w której i tak nic nie ma. Sugeruję wziąć się za robotę bo > za 3 lata będą wybory. Fakt. Zamiast dobrych pomysłów i ciężkiej pracy na rzecz miasta - medialna zadyma, która i tak nic dobrego przynieść nie może. Regionalne wojny to domena chuliganów, nie samorządów. Radni uważają przeciętnego wyborcę za kretyna, któremu wystarczy powiedzieć, że "będę walczył o jedną kostkę bruku", by wykreować się na obrońcę Zielonej Góry. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:33 Akurat nie masz racji, bo na tej samej sesji radni uchwalili budżet, więc tylko pierdołami w twojej ocenie gorzowiaku się nie zajmują. Odpowiedz Link Zgłoś
metaxa Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 10:53 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > Akurat nie masz racji, bo na tej samej sesji radni uchwalili budżet, > więc tylko pierdołami w twojej ocenie gorzowiaku się nie zajmują. Potwierdzasz tylko moje słowa. Sam uważasz, że ta cała wojna o TV to "pierdoły". I słusznie. Zwróć tylko uwagę, że ani w artykule, ani w wypowiedziach na forum o budżecie nie ma ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 11:56 Przecież to jest ich zasrany obowiązek. Więc co jest wyjątkowe w uchwaleniu budżetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 11:30 ty chyba jestes z gorzowa po pieprzysz jak mały kazio po duzym piwie . to do nicka [ jp1 ] Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 11:53 Rozczaruję cię. Jestem z Zielonej Góry. I patrzę jak to miasto od przeszło 10 lat stanęło w miejscu. Przez takich właśnie jak Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:49 Jestem za tym aby w Zielonej Górze była siedziba telewizji popieram radnych domagamy się tego co powinniśmy już dawno rozwiązac BRAWO WKOŃCU KTOŚ SIĘ ODEZWAŁ !!! ZIELONA GÓRA POWINNA MIEC TVP !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 10:52 A po jaką cholerę TV w tym grajdole ? Dwa nieduże studia w GW oraz ZG, może jeszcze trzecie w Żarach i powinno wystarczyć. Owe studia powinny podlegać pod oddział w Poznaniu lub Wrocławiu zależnie od położenia i po ptokach. Czy ktoś policzył dokładnie oglądających ten program ? Piętnastu, dwudziestu czy też dwudziestu pięciu ? Poziom TVreg. równy lubuskiemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głupiś głupiś IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 11:08 sam idź na studia, bo nie wiesz o czym piszesz. W rozwiniętych krajach każde większe miasto ma uczelnię wyższą i nie jedną,a bywa że również miasta i miasteczka dużo mniejsze od Zielonej. minęły czasy, gdy stolice miały Uniwersytety. Teraz oferta edukacyjna musi wychodzić do młodych ludzi, a nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: głupiś IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 13:04 Brawo radni ! [ pani Danielak dziekujemy !!! miała pani pole do popisu jak była pani marsałkiem senatu i nic pani nie zrobiła tylko po świecie jezdziła . Panowie połowie i radni miasta powino sie na nowo rozpoczac dyskusje nad osrodkiem TV3 ! np. dlaczego na południe od Zielonej góry mieszancy nie moga ogladac TV3 LUBUSKĄ ? [ BO NIE DOCHODZI SYGNAŁ !] jest zbudowana wieza tv w Wichowie ! dlaczego TV3 jest faktycznie telewizją powiatowa [ gorzoskiego powiatu ] ? gdzie są miasta jak Nowa sól ? Żary ? Zagan ? Wschowa ? Gubin ? LUbsko ? Sulechów ? Świebodzin ? Krosno ? NIE WOJNA ALE KONKRETNA ROZMOWA Z WŁADZAMI TELEWIZJI W WARSZAWIE ! NIE BÓJMY SIE ROZMAWIAC DLA DOBRA LUBUSKIEGO WOJ. ! [ telewizaj nie jest własnosccią polityków ! a jest własnoscią ludzi płacących ABONAMENT ! ] przypominam na pólnocy jest 382 tys ludzi ! na południu jest 627 tys ludzi ! i oni mają prawo do telewizji za która słono płacą ! DOSYC OSZUKANCÓW GORZOWSKICH !! wy wszystkie te instytucje załatwiliscie politycznie a nie samorządowo MY !mieszkancy lubuskiego mamy prawo osądzic gdzie chcemy telewizje w LUBUSKIM WOJ .! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 11:41 A po jaką cholere TV w grajdole o nazwie Gorzów Wlkp? Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 11:48 Gość portalu: ? napisał(a): > A po jaką cholere TV w grajdole o nazwie Gorzów Wlkp? By pokazywać budowany w Zielonej Dziurze od 6 lat 25metrowy basen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykąpany Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 13:12 By pokazywać budowany w Zielonej Dziurze od 6 lat 25metrowy basen:) budrys Ty ciągle to samo,co Ty z tym basenem? wanny w domu nie masz??ani prysznica?? I bardzo dobrze że nie ma bo taki jak ty by przyjechał i mógł by nam z tej zajadłości do wody nasikać.A co do TV to nie zapominaj,że na telewizję płacimy abonament.Jest nas duuużoo więcej na południu i nie chcemy żeby za nasze pieniądze pokazywano nam wyłącznie opłotki Gorzowa.Spać nie mogę jeżeli przypomnę sobie że za mój abonament płacę na nazwę TV Gorzów wielkopolski vel lubuski Odpowiedz Link Zgłoś
platoon11 Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 11:57 ...faktycznie trzeba brać rozwód z kobylą górą i walczyć o swoje chyba wszyscy zielonogórzanie mają już dosyć tych fałszywków z północy, teraz jak oglądam TVP z kobylej to zbiera mnie na wymioty, tak szczerze to nawet nie chce mi się tej farsy oglądać jak to koń w kikutkowie nieopodal centrum zwichnął sobie kpyto :):) Pozdro dla wszystkich ziomali z zielonej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.131-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 19.12.07, 12:06 Prosze Panie i Panow z gory i dolu woj. lubuskiego zeby w koncu zaczeli dzialac RAZEM dla CALEGO wojewodztwa. Zeby konkurowali z innymi wojewodztwami a nie toczyli jakies male infantylne wojenki miedzy soba zostajac NADAL z tylu. Zal mi sie patrzec na tego typu przepychanki, szczegolnie patrzac sie na to z wiekszego dystansu, z poza granic naszego kraju. Polozenie do wspolpracy z Europa Zachodnia mamy najlepsze! Nie trzeba sie przeciskac przez super Polskie drogi przez pol kraju, dobra infrastrukture autostrad niemieckich mamy pod nosem! Wiec dlaczego wiekszosc inwestycji ucieka 'dalej' np do Wielkopolski? Dlaczego regiony Gorzowa czy Zielonej sa tak daleko w tyle, choc mogly by pojsc do przodu, dlaczego mamy takie bezrobocie, mniej wnioskow o fundusze z UE, itd itp.. To sa kwestie na ktore wplywa wlasnie zachowanie lokalnych 'politykierow' lubiacych sie bic i gnic. Jestem importerem i kupuje moj towar wlasnie w Polsce, glownie wielkopolska i lubuskie, i naprawde niemilo slyszec komentarze przedsiebiorcow i politykow 'o tych z dolu' czy 'o tych z gory'.. A jesli nie potraficie ze soba rozmawiac i razem dzialac, tak sie nienawidzicie, to podzielcie lubuskie na 3, dolaczcie czesc do zachodniopomorskiego, wielkopolskiego i dolnoslaskiego. Taki nasz maly fajny rozbior lubuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 12:47 szkoda Patryk ze nie dales głosu jak rabowali Gorzowiaki TV3 i Sąd aministracyjny ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bss Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 13:07 Inwestycje uciekają do Wielkopolski i Dolnego Ślaska , gdyż sa przyciągane przez magnesy w postaci silnych i dużych aglomeracji miejskich. To one zdolne są zaoferować to czego nie mogą małe i zapyziałe, a zarazem nic nie znaczące stolice lubuskiego. Inwestor to też człowiek i jak większość ludzi lubi przebywać w lesie, ale na grzybach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ananas Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: 80.51.199.* 19.12.07, 12:51 Myślę że województwo lubuskie jest niewypałem, twierdzę tak mimo tego że byłem gorącym zwolennikiem jego utworzenia. Pazerność na władzę i piedestał gorzowian typu Pan Woźniak nie służyła i nie służy rozwojowi lubuskiego. Na południu brak sygnału TV "Gorzów Wlkp.". Poza tym około 70% informacji i wywiadów dotyczy Gorzowa. Zadaję więc pytanie: po co nam taka regionalna telewizja? W pełni popieram apel radnych Zielonej Góry. Przenieść telewizję lubuską do Zielonej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siesta Jestem ZA IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.12.07, 16:27 Gorzów miał już swoją szansę i stworzył beznadziejny program, w Zielonej Górze tv ma większe szanse rozwoju. Miasto rozwija się dynamiczniej i jest ciekawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Nie glosowac na ludzi z gorzowa tj HMW i Phiiil IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 17:16 To koniecznosc Dosc lajdactwa ze strony kierownictwa tvp z gorzowka Przegieli pale wiec czas im ta telewizje odebrac i umiejscowic tam gdzie miala byc od poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Landsberg Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 17:38 Wstyd!!! Województwo zielonogórskie te,które trwało do 1975 roku powstało jedynie dla tego,że trafiło tam kilku wpływowych komuszków,a Gorzów tego szczęścia nie miał.Studiowałem w Zielonej,spodobało mi się to miasto..Mam wrażenie,że w wyniku jakis kompleksów motomyszki nie potrafią się dogadać i szukają dziury w całym.Radni jednego i drugiego miasta dają radnym z s sąsiednich województw wiele powodów do śmiechu i radości.Cały kraj się z nas śmieje,dla Warszawki oba miasta są nic nie znaczącymi prowincjalnymi dziurkami,co z tego, że jakieś tam połączenie ze stolicą jest lotnicze,że bezpośrednie pociągi...Województwo,sztuczny twór(powinno się nazywać raczej środkowo-odrzańskie,bo lubusz zdaje się po stronie niemieckiej leży),które leży między Poznaniem a Berlinem i Wrocławiem a Szczecinem nie potrafi tego wykorzystać.Do pracy panie i panowie radni!Wstyd w Polsce mówić,że jest się z Gorzowa czy Zielonej,po prostu śmiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 18:44 Znowu wam zielonkom nic nie pasuje. Po pierwsze stolicą województwa jest GORZÓW i to sobie wbijcie do głów raz na zawsze. Po drugie Gorzów jest bardziej rozwiniętym gospodarczo, kulturalnie miastem i przede wszystkim większym, a wy chcecie TVP przenieś na wieś!. Po trzecie jak się dorobicie tramwaji i basenu to wtedy możecie aspirować do telewizji. I po czwatre jak wam ten GORZÓW nie pasuje , to możecie opuścić Lubuskie i przyłączyć się do Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacenty Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 20.12.07, 00:36 a ty jacuś jesteś już w gimnazjum? bo "argumentacja" ciągle z podstawówki... gorzów rozwinięty kulturalnie..? :) chyba chodzi o kulturę rozbierania mięsa w Tesco :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lab Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.zabrze.net.pl 19.12.07, 18:49 Kolejna wojna. ZG przesadza. Przeniesienie (ewentualne) TV do Zielonej to koniec tego wojewodztwa. Sami kopiemy sobie grób. Przeciez Gorzów bardzo chetnie przebiósłby sie do wojew odztwa wielkopolskiego, bo tam tez bedzie znaczacym miastem. A ZG w woj. dolnoslaskim to niestety "zadupie" (przepraszam za kolokwializm). Nie sadziłem, że radni ZG są az takimi szowinistami. Odpowiedz Link Zgłoś
abrakadabraaa Zielonogórzanie, pokażmy ilu nas jest 19.12.07, 19:45 interesujące ile to gorzowiaków czyta forum Zielona Góra. Śmieszne są te wasze - wyzwiska na Zieloną. Dobrze wiecie, że Zielona jest pięknym miastem, a Gorzów się przy niej chowa. Inwestycje, rozwój - wszystko idzie do przodu. Zielonogórzanie, pokażmy ilu nas jest - niech radni wiedzą że mają poparcie mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Gorzowski Re: Zielonogórzanie, pokażmy ilu nas jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.07, 21:09 abrakadabraaa napisała: > interesujące ile to gorzowiaków czyta forum Zielona Góra Zdziwiłbyś się jak wielu! Mimo iż od urodzenia jestem gorzowianinem, a dziś cieszę się z rozpadu lubuskiego i degradacji Zielonki muszę Ci przyznać, że ma ona swój urok; może piękna to za mocno powiedziane, ale dzięki swojemu małomiasteczkowemu charakterowi ładna i przyjemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEJ HEJ STAL GORZÓ Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 20:38 Hahahahahah i tyle na ten temat. Pozdrawiam ze słonecznego Gorzowa Wielkopolskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji 19.12.07, 22:47 Hmmm jak już to powiedzialem - bez Gorzowiaków (i mnie w szczególności) to formu przestałoby istnieć:) Tak ładnie sie denerwujecie, i takie kretynizmy wypisujecie, że aż trzeba was czytać by się pośmiać:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 19.12.07, 22:53 i ten zdrajca KUBICKI wspolpracuje z prezydentem Gorzowa Jedrzejczakiem!!! to szczyt BEZCZELNOSCI!! to ja go na tym forum bronie a ten ICEK takie numery odwala? ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.ztpnet.pl 20.12.07, 17:03 facecie z 22.53 podpisujący sie mojim nickiem ,, ele ! czy ty nie umiesz uszanowac wspólnej walki z goszówkiem i ich pazernoscią ? RAZEM walczmy o dobro woj Lubuskiego i Zielonej góry ! prawica z lewicą razem w walce o Zieloną góre . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 19.12.07, 23:34 BYŁEM DZIŚ W ZG W SIEDZIBIE "RUCH-U" NA WESTERPLATTE... POWIEM WAM JEDNO. MIASTO ZATRZYMAŁO SIĘ JAKIEŚ 10 LAT TEMU W ROZWOJU, DOSŁOWNIE. JAK BYŁO, TAK JEST... JAK JEŹDZIŁY IKARUSY, TAK JEŻDŻĄ. DZIŚ PRAWIE NA PRZYSTANKU SZYBA WYPADŁA Z JEDNEGO, ALE TO TYLKO SZCZEGÓŁ. POZA TYM BRAK CZEGOKOLWIEK...ŻADNEGO CENTRUM HANDLOWEGO, NO DOSŁOWNIE NIC! JEDYNE CO SIĘ RZUCIŁO W OCZY TO KILKA OZDÓB ŚWIECĄCYCH NA LAMPACH. JAK DLA MNIE TRAGEDIA... O BASENIE NIE MA SENSU PISAĆ. 10 LAT JUŻ BUDUJĄ, A W ZESZŁYM TYGODNIU UNIEWAŻNILI KOLEJNY PROJEKT BASENU... PARANOJA PANOWIE I PANIE. NIE POPŁYWACIE NIESTETY... PATRZĄC NA OBA MIASTA AKTUALNIE GORZÓW ROZWIJA SIĘ 10 RAZY SZYBCIEJ. NIE PISZĘ TEGO, BY KOMUKOLWIEK DOSYPAĆ, PO PROSTU TAK TO WYGLĄDA. LICZBA INWESTYCJI TU I TU JEST POWALAJĄCA NA STRONĘ GORZOWA. KTOŚ PISAŁ O 8 LATACH OKRADANIA ZIELONEJ. WY NAS OKRADALISCIE 25 LAT I MY NIE PŁACZEMY. WZIĘLIŚMY SIĘ DO ROBOTY I W CIĄGU 8 LAT PRZEGONILIŚMY WAS A RÓŻNICA BĘDZIE SIĘ TYLKO POWIĘKSZAĆ... KOLEJNA SPRAWA. TRASA S3. GDYBY GORZÓW SIĘ NIE ZLITOWAŁ I NIE STANĄŁ ZA WAMI, ZA 2 LATA BYŚCIE BYLI METROPOLIĄ POKROJU ŻAR. ZAMIAST SIĘ KOMPROMITOWAĆ DZISIEJSZĄ AKCJĄ "POLYTYKUF" ZGRZEBLARKOWYCH, POWINNIŚCIE W RĄCZKĘ GRZECZNIE POCAŁOWAĆ, TAKA PRAWDA... NA KONIEC...JAKIE TO WIOSKI DOŁĄCZONO DO GORZOWA?? BO JA SOBIE NIE PRZYPOMINAM... RÓŻANKI TAK JAK BYŁY ZA GORZOWEM, TAK SĄ... BACZYNA - TAK JAK BYŁA TAK JEST... KŁODAWA - TAK JAK BYŁA TAK JEST... CHWALĘCICE - SĄ NADAL... DESZCZNO - JEST NADAL... GDZIE WIĘC TE PRZYŁĄCZONE WIOSKI?? OCZYWIŚCIE NIKT NIE WSKAŻE, BO TAKOWYCH NIE MA... ODNOŚNIE WIELKOŚCI I POCHODZENIA OBU MIAST: - GORZÓW I KRAKÓW OBCHODZIŁY 750-LECIE POWSTANIA - GDY W GORZOWIE RUSZAŁA PIERWSZA LINIA TRAMWAJOWA 100 LAT TEMU, CZYM BYŁA ZIELONA GÓRA?? PRZYPOMNIEĆ?? CHYBA NIE DOKOŃCZĘ, BO WIELU BY SIĘ ZAWSTYDZIŁO... POZDRAWIAM I MÓDLCIE SIĘ O TO, BY NIE ZLIKWIDOWANO WOJ. LUBUSKIEGO (CHOĆ GORZÓW BĘDZIE JUŻ NA BANK ZA TYM), BO - JAK TO DZIŚ WSPOMNIAŁ PEWIEN POLITYK - WYLĄDUJECIE W NAJCIEMNIEJSZYM ZAKĄTKU WOJ.DOLNOŚLĄSKIEGO, A WTEDY TO JUŻ NAWET KROSNO NA WAS NIE SPOJRZY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Gorzowski Koniec falubazów!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.07, 00:35 Gość portalu: RR napisał(a): > BYŁEM DZIŚ W ZG W SIEDZIBIE "RUCH-U" NA WESTERPLATTE... > POWIEM WAM JEDNO. MIASTO ZATRZYMAŁO SIĘ JAKIEŚ 10 LAT TEMU W ROZWOJU, DOSŁOWNIE No wiecie kochane falubazy - nie mogę powstrzymać mojej radości, że wreszcie sprawiedliwości stanie się zadość - i to z inicjatywy ZG. Koniec z Wami - wiecie (a w każdym razie powinniście wiedzieć) dobrze, że bez Gorzowa padniecie jak te muchy w zimie! A my już Was nie chcemy - bez Zielonki doskonale damy sobie radę! Precz z Zieloną Górą i województwem lubuskim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaba Re: Koniec falubazów!! IP: *.128.broadband6.iol.cz 03.01.08, 16:35 Nie badz taki hej do przodu... Gorzow zaczal sie rozwijac odkad jest jedna z lubuskich stolic. Moze macie lepszy basen i kilka dobrych firm u Was zainwestowalo dzieki nizszym podatkom w SE ale do Zielonej Gory i tak wam jeszcze daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.icm.edu.pl 20.12.07, 01:12 Tak, Gorzów to kiedyś było piękne i prężne miasto, ale to było dawno, za Niemca. Niestety przybłąkały się do niego największe wsióry z białoruskich wioch, dzisiaj zwane gorzowiakami, które z największego miasta w regionie, zrobiły największe zadupie Polski. Nawet mieścina, która za Niemca była wioską - Zielona Góra, wyprzedziła Gorzów zarówno intelektualnie, kulturowo, jak i infrastrukturowo. Dziś miernoty płaczą na forach, że ze stolicy stają się zadupiem województwa, ale to wasza wina. Inteligentniejsi, lepiej wykształceni i prężniejsi mieszkańcy południa województwa, po prostu pozostawili was w tyle. Nie można wiecznie równać w dół, czyli do was. W końcu województwo musi się rozwijać. Dostaliście telewizję, dostaliście sądy, dostaliście policję, dostaliście urzędy i co? I nic, zmarnowaliście swoją szansę, a teraz można wam już tylko zaśpiewać, „Miałeś chamie złoty róg, miałeś chamie czapkę z piór, ... został ci się ino sznur”. Dobranoc niedorajdo gorzowska:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
staefun Ech, te tramwaje - jedna Gorzowskich bajek... 20.12.07, 13:11 Niedowidzący RR napisał: ODNOŚNIE WIELKOŚCI I POCHODZENIA OBU MIAST: - GORZÓW I KRAKÓW OBCHODZIŁY 750-LECIE POWSTANIA Ależ zestawienie! Ocean gorzowskiej megalomanii wyniósł niektórych kobylogórzan na mielizny totalnego absurdu. Po pierwsze: Spraw sobie kobylogórzaninie okulary cobyś nie musiał ciągle pisać wielkimi literami (pewnie myślisz biedaku, że im większe litery tym większa siła twoich antyzielonogórskich inwektyw?), a przede wszyskim cobyś mógł dostrzec "subtelne" różnice między Krakowem i Gorzowem Wlkp. Po drugie: Dowiedz się, że Twoje wspaniałe miasto założyli margrabiowie brandenburscy jako przeciwwagę dla polskiego grodu Santok i przyczółek dla niemieckiej ekspansji na zachodnie tereny państwa Piastów. Więc (jeśli jesteś Polakiem oczywiście), nie za bardzo masz się czym chwalić wspominając 750 - letnią germańską proweniencję Landsberga/Gorzowa Wlkp. Po trzecie: Piszesz: > GDY W GORZOWIE RUSZAŁA PIERWSZA LINIA TRAMWAJOWA 100 LAT TEMU CZYM BYŁA ZIELONA GÓRA?? PRZYPOMNIEĆ?? CHYBA NIE DOKOŃCZĘ, BO WIELU BY SIĘ ZAWSTYDZIŁO... Tutaj się z Tobą zgodzę - wielu gorzowian upatrujących w "słynnych" trzech gorzowskich liniach tramwajowych powodu do nadzwyczajnej dumy i dowodu na rzekomą metropolitarność ich miasta wielce by się zawstydziło gdyby im przypomnieć, że wprawdzie ponad sto lat temu w Landsbergu uroczyście uruchomiono tramwaje elektryczne, jednak już w 1922 (zapewne już nie uroczyście) zawieszono ich eksploatacje z powodu nierentowności... Tramwajowa inwestycja była najwyraźniej na wyrost: świetnie zaspokajała już wtedy wybujałe ambicje mieszkańców, ale nie przystawała do realnych potrzeb komunikacyjnych miasta. Tymczasem Fabryka Mostów i Konstrukcji Stalowych Beuchelta z ówczesnej Zielonej Góry/Grunberga wybudowała na Odrze i jej dopływach niemal wszystkie stalowe mosty. W sumie prawie sto nowoczesnych konstrukcji - m.in. monumentalny Most Cesarski (dziś Grunwaldzki) we Wrocławiu, no i, jakżeby inaczej, nareszcie porządny most w Gorzowie/Landsbergu! I tak oto dzięki fachowcom z Zielonej Góry na wyrost "utramwajowieni" ówcześni gorzowianie mogli wreszcie w cywilizowany sposób przedostać się na druga stronę Warty. Tak szanowni gorzowianie - Zielona Góra cywilizowała Gorzów! Po czwarte: Piszesz: > . JAK BYŁO, TAK JEST... JAK JEŹDZIŁY IKARUSY, TAK JEŻDŻĄ. DZIŚ PRAWIE NA PRZYSTANKU SZYBA WYPADŁA Z JEDNEGO, ALE TO TYLKO SZCZEGÓŁ. Jak już raczysz podawac szczegóły to może dodasz do swoich kłamstw, że na 79 autobusów w zasobach zielonogórskiego MZK jest zaledwie 9 Ikarusów, a wkrótce nie będzie ich wcale. Większość z tych 79 autobusów to niskopodłogowe nowoczesne pojazdy MAN, NEOPLAN i Jelcz, zaś zielonogórski MZK jest jednym z najsprawniejszych i najnowocześniejszych miejskich przewoźników w Polsce (świadcza o tym m.in. zamontowane na wielu zielonogórskich przystankach specjalne tablice świetlne informujące pasażerów o rzeczywistym czasie przyjazdu kolejnych autobusów). Takie są fakty szanowny wielkoliterowy GORZOWIAKU. Zamiast więc pleść duby smalone i toczyć bzdurną i kłamliwą antyzielonogórską pianę w poczuciu wyimaginowanej historycznej wyjątkowości Gorzowa Wlkp. poducz sie trochę biedaku po czym odwiedź Zieloną Górę raz jeszcze - tym razem bez klapek na oczach i z należnym temu uroczemu miastu respektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Radni Zielonej Góry: odbić siedzibę telewizji IP: *.gorzow.mm.pl 20.12.07, 02:03 Oszukuj się dalej łamago, każdy normalny człowiek widzi co się dzieje, a ty po prostu nie masz argumentów zeby napisać coś mądrego, dlatego zgnijesz w tej szczurzej norze, nieświadomy co się w świecie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś