Dodaj do ulubionych

ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze

10.02.08, 23:08
Dają ogłoszenia co kilka dni,że zatrudnią po kilkanaście osób.W necie
znalazłam o nich tylko to,że właśnie poszukują osób do obsługi
klienta.Ogłoszenia były z całej Polski z przeciągu ostatnich 2 lat.Biuro ich
wygląda tak,że nie ma tam nawet komputera ,zeszytu.nic zupełnie
pusto.Potrzebują niby 7 kierowców do montowania cyfry plus i do biura do
obsługi klienta 12 osób,ponieważ otwierają 3 nowe punkty w Zielonej
Górze.Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i było ze mną nawet sporo osób.Do
nikogo nie oddzwonili .O co tu chodzi???kolekcjonują CV?
Obserwuj wątek
    • mxgts Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze 13.02.08, 11:53
      hey :) dowiedziales sie cos wiecej o tej firmie ??? oddzwonili do Ciebie ??? w
      moim miescie - tarnowie tez sie oglaszaja co pare dni ;>
      • Gość: wikinka pewnie oszuści IP: *.ztpnet.pl 13.02.08, 22:45
        nie oddzwonili i dziwię się,że nikt nie pisze na ten temat.Bezrobocie u nas nie
        takie małe dużo ludzi się tam zgłasza ale po co oni robią te nabory.Z tego co
        wiem do nikogo nie oddzwonili.Dzisiaj też się ogłaszali.
        • Gość: Bel e Muir Re: pewnie oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 12:56
          Wrocław - też oferty są, ale niczego o firmie nie mogłam znaleźć. Żadnej strony
          internetowej, nic. W ofercie nawet nie ma, czym "firma" się zajmuje. Stanowisko:
          Specjalista do spraw Klienta (???), opis stanowiska: kompleksowa obsługa
          klienta. Proponuję unikać jak ognia.
    • Gość: leon [...] IP: *.gprs.plus.pl 03.04.08, 10:13
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: laki Re: pewnie oszuści IP: *.ztpnet.pl 03.04.08, 23:47
        ale,że ciągle funkcjonują ???i to w kilku miastach.powinni ich pracownicy zrobić
        z tym porządek.
        • Gość: pawel [...] IP: *.metrolink.pl 14.04.08, 20:19
          • Gość: karollo Re: pewnie oszuści IP: *.gprs.plus.pl 26.04.08, 10:52
            no w raodmiu tez sie oglaszaja bylem wczoraj na rozmowie
            kwalifikacyjnej wszystko fajnie ladnie w poniedzialek mam juz
            szkolenie zobaczymy zaproponowali od 1200zl pensje na reke jesli to
            nie bedzie akwizycja skusze sie powiedziano mi ze jest to obsluga
            klijenta na firmie np w punkcie ale szukaja tez przedstawiciela
            handlowego to mzoe to bedzie ta akwizycja napisze w poniedzialek po
            tym szkoleniu czego sie dowiedzial co i jak pozdr karollo
            • Gość: karollo Re: pewnie oszuści IP: *.gprs.plus.pl 28.04.08, 12:06
              no i mieliscie racje w Radomiu to amo wielki syfff tylko komputery
              maja w tym biurze:) zapytalem przed tym niby szkoleniem czy to
              akwizytorstwo powiedzieli mi ze nie potem zabrali nas na spacer
              kazdy dostal sowjego menagera:) poszlismy w strone przystanku juz
              wiedzialem czego moge sie spodziewac zapytalem koleszki doslownie no
              docieranie do klijentow to jest powiedzial mi wysmialem go i
              powiedzialem siema mnie nie zwerbujecie nie bede latal po wsiach i
              blokach i namawial ludzi na takia h***** telewizje cyfrowa:P czy;li
              szukam dalej ale nie akwizytor:P pozdrawiam Karollo
              • Gość: kiszka Re: pewnie oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 00:24
                ja tak samo karollo caly dzien zmarnowalem na jakiejs wsiii!! onie chyba nie
                wiedza co to znaczy przedstawiciel.. o niczym nie zostalem wczesniej
                poinformowany przyhodze na szkolenie i... pojechalem na jakas wies w h** daleko
                i caly dzien po plecach.. łazenie po ludziach i lizanie dupeczki za
                przeproszeniem i wciskanie kitu!!
              • Gość: Piotrek Re: pewnie oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.09, 10:58
                Dokładnie - ta sama sytuacja. Jestem z Radomia, ukazało się ogłoszenie,
                poszukiwali osoby do obsługi klienta. Na 1-szej rozmowie okazało się, że chcą
                kogoś, kto będzie siedział w biurze (razem z sekretarką), przyjmował
                interesantów, odbierał telefony itd. Praca wydał się nie taka złą, tym bardziej
                że wynegocjowałem 1800zł netto + ew. podwyżka po 3 miesiącach. Po kilku dniach
                zaprosili mnie na szkolenie - szkoleniem okazała się wycieczka do Przytyka
                oddalonego o kilkadziesiąt km od Radomia, a tam ze swoim "menadżerem" spacer od
                zagrody do zagrody i promocja jakże to "wspaniałej" TV cyfrowej;);) W ciągu dnia
                dowiedziałem się jak to wszystko wygląda - zwyczajna AKWIZYCJA - ot co! A
                zarobek, to jakaś marna podstawa + 100zł od zdobytego klienta, którego notabene
                jak zauważyłem trudno namówić na ten szajs. Po tym wszystkim postanowiłem dla
                zasady pogadać z szefem, wygarnąć że nie tak to miało wyglądać... nadal uparcie
                twierdził, ze to będzie obsługa klienta w biurze, ale muszę się nauczyć
                kontaktów w terenie, hehe, ŻAŁOŚNI są i szukają naiwniaków, którzy będą im
                naganiać klientów. RADZĘ UNIKAĆ!!
                pozdro dla wszystkich szukających pracy!
    • Gość: zielee Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 22:23
      moj kumpel kiedys tam u nich byl, wywiezli ich na jakas wioske, szli wzdluz wioski i kazali pukac do drzwi i proponowac ludziom cyfre, z tekstami typu czy slyszala Pani ze maszt tvp zostanie zniszczony i niedlugo w ogole nie bedzie odbierala telewizja u Panstwa w miejscowosci itp itd.. po takim dniu wiecej tam nie poszedl :)
    • Gość: marcovanbasten Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.ztpnet.pl 16.05.08, 10:54
      haha ale walek. pracowalem tam u nich jakis miesiąc i mozna
      stwierdzic 5 rzeczy. 1. Akwizycja 2. Poranne meetingi jak w jakiejs
      sekcie oczywiscie na powaznie 3. praca od 8.oo do 22.00 (chodzenia
      po domach i sprzedawanie cyfry+ dwa razy drozej niz u autoryzowanych
      dilerow) 4. Naklanianie do nie mowienia o wzystkich szczegółach
      umowy 5. ja sie przejechalem
      • Gość: piotrql Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 20:04
        Hej - napiszcie kiedy tam byliscie i gdzie w radomiu jest ta firma (tj. gdzie ma swoja dziuple) tez tam bylem i mysle ze to to samo co piszecie.
    • Gość: kamil Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.ztpnet.pl 25.06.08, 16:57
      AKWIZYCJA I NIC WIECEJ. NIE PLACA W TERMINIE PRZYNAJMNIE W ZIELONEJ
      GORZE. OBCIACH I TYLE
      • Gość: stokrotka Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.tktelekom.pl 15.07.08, 10:08
        Hej:) to w 100% akwizycja:P pracowałam w ZG hmm... dobre 3 miesiące. Ale
        szczerze nie mogę narzekać bo poznałam tam bardzo fajnych ludzi i mile wspominam
        tamten czas:) Fakt praca od 8.00- 22.00 hmm... tylko dla mnie to akurat bardziej
        zabawa była:D
        PS. nie dziwcie sie, że ciągle poszukują ludzi bo prawie każdy reaguje na tą
        prace tak jak wy.
        POZDRAWIAM
        • Gość: Zły [...] IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.08.08, 15:29
          • Gość: anonim famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.chello.pl 17.09.08, 23:32
            czesc wam ja pracowalem w szczecinie tzn bylem tam kilka dni
            jezdzilismy po wioskach i sprzedawalismy polsat za 440 zl a
            normalnie kosztuje 150 po prostu az zal ludzi w robic w ch... taka
            prawda zlodziejstwo nic wiecej !!!zreszta juz ludzie sie nie daja
            tak nabierac to praca tylko dla takich szczurow co wcisna wszystko
            kazdemu
            • Gość: zenada Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.centertel.pl 17.08.09, 21:36
              Mam nadzieje ze w koncu ktos firme poda do prokuratury za takie oszustwa, swinstwo i brak szacunku nawet do siebie, moja cioctke oszukaliscie , i mamam nadzieje ze wspolnymi siłami przzestaniecie robic ludzi w ch......
              • Gość: smerfetka Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.tktelekom.pl 11.05.11, 13:50
                Zgadzam się z osobą podpisaną ,,zenada'', ta firma oszukuje, robi ludzi w balona. Sama zostałam przez nią oszukana, mam nadzieję że ta firma zostanie ukarana za swoje oszustwa bardzo srogim wyrokiem!
                • Gość: andrzej Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.centertel.pl 20.10.11, 21:43
                  Oszukali ponad 100 klientów oraz Banki które udzielały kredytów.Sprawą zajęła się Prokuratura w Szczecinie. Nie wyplącza się z tego!!!
              • Gość: andrzej Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.centertel.pl 20.10.11, 21:38
                Oszukali nie tylko twoją ciotkę ale i Banki i ponad 100 innych klientów. Na szczęscie Firmą tą zajęła się Prokuratura w Szczecinie.Będzie ich to drogo kosztować.
            • Gość: ksiezniczka Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.10, 01:02
              oszusci sprzedaja ludziom cos co juz maja i do tego jeszcze nie splacone raty za ten hlam.wciskaja nastepny,,nawet osob starszych i schorowanych nie oszczedzaja.facet niewie jak sie nazywa a szef pisze z nim umowe -klient ktory ma alcchajmera albo samotna wystraszona babcia ktora nie potrafi powiedziec nie bo sie boi lysego pana ktoremu sie g-ba nie zamyka.mowia o klientach sztuki ZLODZIEJE I OSZUSCI
              • Gość: LeoCadia Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.11, 13:22
                Mi tez zaproponowano zakup telewizji w tej firmie, nadal sie waham ale chcialabym wiedziec na co zwracac uwage czego sie spodziewac przy podpisywaniu umowy z nimi.
            • Gość: andrzej Re: famili sat polsat cyfrowy szczecin IP: *.centertel.pl 20.10.11, 21:34
              Witam serdecznie, nie wiem czy mnie pamietasz ale pracowaliśmy razem w FAMILI SAT, ostatnimi dniami los się od nich odwrócił oszukali ponad 100 klientów i sprawą zajęła się Prokuratura w Szczecinie. Już się z tego nie wykręcą, Prokuratura podresla iż to dopiero początek.
      • Gość: pytanie Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.10, 13:45
        mam pytanie. gdzie w zielonej miesci sie ich placowka? bo jutro ide
        na rozmowe. i nie wiem czy rozmawiamy o tej same firmie?
    • Gość: marcin z komina Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.08, 13:31
      ja dałem nabrać się na takie ogłoszenie. Było to w opolu, pojechaliśmy wciskać ludziom ten szmelc do miasta odległego o 100km, niewiedząc co ja tam w ogóle będę robił. Cała praca opiera się na jakimś porąbanym praniu mózgu, zarówno pracujące tam półgłówki jaki i potencjalni klienci są nabijani w butelkę. Wykorzystują wszelkie możliwe techniki manipulacyjne oraz socjotechniczne aby wciskać to gó.no. Pracujący akwizytorzy natomiast wszyscy myślą że po paru miesiącach pracy założą sami takie firmy i będą zarabiać miliony. Po całym dniu mam tyle spostrzeżeń że mógłbym dzielić się nimi przez tydzień. LUDZIE PAMIĘTAJCIE, NIE MA NIC ZA DARMO
      • Gość: GN Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.pcz.pl 05.11.08, 12:57
        Yhhh to sobie chyba daruje to... kolega mi dawal namiary na ta firme...ale po
        tym co tu wyczytalem to olewam :)
        • Gość: Tarnów Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.net128.okay.pl 12.11.08, 12:16
          ja bylem na umówionej rozmowie w moim miescie Tarnowie ,gdy
          dojechalem na miejsce okazalo sie ,ze zadnej rozmowy nie ma ,ze
          wlasnie mieli dzwonic ,ze przeniesone sa rozmowy na inny dzien i
          zadzwonia kiedy ma to nastapić,jak dotad telefon milczy . To jacys
          oszusci!!Chyba sie tam przejade zabrac cv!!!i tak nie mam nic do
          roboty ,boje sie ,ze zbieraja tylko dane ludzi
    • Gość: kali Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: 82.139.45.* 27.03.09, 11:11
      ludzie co wy chcecie??? jak ktos poszukuje fajnej dobrze platnej pracy i nie ma zobowiazan rodzinnych to polecam. ja tam przepracowalem prawie rok i naprawde milo wspominam:) zajebista atmosfera zawsze fajni ludzie no i co najwazniejsze kasa nawet fajna bo jak ktos jest w tym dobry to spokojnie 3000 z tego wyciagnie.
      • Gość: hhh Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.aster.pl 27.03.09, 11:53
        i czemu już nie pracujesz skoro tak fajnie?
    • Gość: ka3 Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: 212.160.172.* 20.05.09, 08:45
      Wiecie cos na temat teraźniejszej rekrutacji. firma ta oglasza sie w
      prasie i dopiero po kontakcie telefonicznym mowia co to jest i ze
      szukaja na wiele roznych stanowisk. Dziwne w tym to, ze od razu
      babka chciala mnie umowic na rozmowe kwalifikacyjna za pol godziny o
      ile zdaze dojechac. Chyba bardzo im zalezy na pracownikach. CZy ktos
      byl tam ostatnio? firma działa na elektronowej 2
      • Gość: re Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 09:20
        to jest akwizycja.Jak cię to interesuje idz tam do nich.Jak chcesz kupić cyfre
        naprawde to powstały 3 nowe punkty LARO,MAGIK KOMPUTERY i OStrowski
    • Gość: kejfaro Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: 81.210.3.* 23.06.09, 15:34
      Pracowałem w tej firmie, podczas rozmowy zaproponowali mi termin próbnego dnia
      pracy. Praca jest ciekawa i dobrze płatna, po dniu próbnym zaproponowali pracę.
      Na pewno nie są to oszuści, u nas pracowali sami mężczyźni, kobiet nie zatrudniali.
    • Gość: Mateusz Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 12:12
      Proponowali prace niby w roznych oddzialach co jest bajka!! Dzisiaj mialem miec
      szkolenie bylem zostalem przydzielony do jakiegos kolesia i co sie okazalo
      wyjazd w teren i chodzenie po ludziach i mydlenie im w glowach poprostu
      akwizycja. Dobrze ze sie przed wyjazdem spytalem o co chodzi i oczywiscie gdy mi
      powiedzial to powiedzialem DZIEKUJE:) A tak na marginesie to robota zaczyna sie
      od 10 ale na 8 przychodza i dra sie (niby motywuja) typu "kto jest najlepszy"
      itp zenada i o 10 wlasnymi samochodami jada w teren i maja nie ze do 18 robic
      tylko minimum do 18 a robia nawet i do 22 itd bo poprostu maja placone od
      podpisanej umowy i chca ich jak najwiecej podpisac a ze Ty jedziesz ich
      samochodem to jestes uzalezniony od nich bo dajmy wywioza cie 30km od zielonej i
      jak wrocisz? Oszusci i juz!!!
      • jedynykrzys-to-ja Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze 29.06.09, 19:42
        ZGADZAM SIE Z KOLEGA MATEUSZEM TEZ DZIS BYŁEM NA TYM SPOTKANIU I TO SAMO MI
        ZAOFEROWALI.POPROSTU DZIADOSTWO.LUDZIE JAK BEDA CHCIELI TO SAMI PRZYJDA SOBIE DO
        PUNKTOW CYFRY.POPROSTU NACIAGAJA LUDZI I MYDLA OCZY ZE JEST PRACA A TO WCALE TAK
        SŁODKO NIE WYGLADA WIEC JEZELI KOMUS TO ODPOWIADA TO NIECH SOBIE IDZIE I PRACUJE
        W TAKIM CZYMS:).JA NIE MAM OCHOTY MOGLI ODRAZU POWIEDZIEC OSZCZEDZIŁ BYM TYLKO
        CZASU:).
        • Gość: Stiv Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.07.09, 17:04
          O kurcze ja jutro tez do nich ide na niby szkolenie, sam nie wiem co
          teraz robic??
          • Gość: fredi Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.09, 19:35
            to sa zwykli oszuci szukaja pracownikow kurierow,aasystentow menagera,monterow a jak sie przyjdzie na rozmowe to tylko pozostalo stanowisko konsultant ds klienta. i nie powiedza ci tego ze to jest zwykle chodzenie po domach i wciskanie ludziom kitu! ucza cie tak muwic zeby klienta zmylic i podpisal ta umowe.
            i jeszce na dodatek mussialem do firmy jesdzic 8 razy po wyplate.
            Odradzam
            • Gość: MAGDA Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.radom.vectranet.pl 28.10.09, 12:57
              A u nas w Radomiu jest oferta na pracownika biurowego.....ciekawe czy to tez
              akwizycja....:)
              • wikinka Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze 28.10.09, 16:06
                możesz być pewna,że akwizycja.werbowali na stanowisko obsługi klienta w biurze a
                potem akwizycja w terenie.W "biurze" (jeżeli tak w ogóle można to nazwać) siedzi
                tylko wspólniczka.Żenada ,że oni nadal działają.
    • Gość: karolina Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:57
      Uważajcie na nich, co jakiś czas się ogłaszają w gazecie lubuskiej
      że zatrudnią po kilkanaście osób. Na rozmowie nic dokładnie nie
      powiedzą, zapraszają na szkolenie (Elektronowa 2, ZG), a później się
      okazuje że to akwizycja i chodzenie po domach. Nie polecam, chyba że
      komuś odpowiada taka praca.
      • frontkampfer Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze 05.02.10, 22:33
        Te ogłoszenia pojawiają się codziennie. "Przeszkolimy i zatrudnimy do nowego otwartego odziału 15 osób." Kpina z ludzi.
        • Gość: boberek Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.modemy2.ostrowski.pl 06.05.10, 09:58
          jutro mialem isc do nich na te niby szkolenie na caly dzien. ale po przeczytaniu
          forum stwierdzilem ze zwykla akwizycja to nie dla mnie niby kasa spoko ale
          akwizytorem nie bede. mowie o firmie na elektronowej 2 w zg
    • Gość: komunikat Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.10, 13:22
      sciema to jest, pracowalam tydzien w sekretariacie, niby mialo to byc szkolenie a potem mialam dostac umowe. Jak tylko przypomnialam sie o umowie to byl tekst ze jutro ja podpiszemy, a od jutra wzial niby kogos innego na szkolenie i juz sie nie odezwal. takze pracowalam za darmo przez tydzien niby szkoleniowy do momentu upomnienia sie. Popie...ncy to sa i oszusci.
      • Gość: Byly Re: ATNT cyfra otwiera 3 nowe punkty w Z.Górze IP: 109.110.223.* 15.11.10, 11:27
        Pracowałem w zielonogórskiej filii przy Elektronowej 2. Tak jak poprzednicy napisali - akwizycja. Sposób werbowania pracowników również podobny - rozmowa telefoniczna, kilka stanowisk pracy, rozmowa kwalifikacyjna 2 godziny po kontakcie telefonicznym. Szefem firmy w Zielonej Górze jest Sylwester M. który obiecuję złote góry opowiadając jak to zrezygnował z bycia dyrektorem w Nordis sp. z o.o..
        W firmie pracują również tak zwani liderzy. Gdy tam pracowałem to było ich trzech - Bartek, Dawid i Bolesław, jednak po kilku dniach mojej pracy Dawid zrezygnował, a na jakiekolwiek pytanie o powód wszyscy w firmie zachowywali się tak, jakby to była wielka tajemnica.
        Sam dzień pracy to:
        08:00 - meeting motywacyjny czyli durne piosenki typu "kto najlepszy jest, kto najlepszy jest, cyfra plus najlepsza jest", granie w "Mafię" na zadania typu jedzenie liści eukaliptusa, spleśniałych mandarynek, jedzenia dla psów, itp...
        10:00 - wyjazd w teren i nakłanianie ludzi do zakupu telewizji Cyfra + za kwotę 299 PLN + koszty wysięgnika do anteny, dybli oraz kabla.
        21:00 - powrót do biura gdzie czeka Sylwester M., wieczorne podsumowanie dnia w oparciu o idiotyczną tablicę 5 i 8.

Generalnie strata czasu. Ja przepracowałem tam miesiąc. Zrobiłem 6 montaży (80 PLN od sztuki), jednak gdy powiedziałem że rezygnuję to z moich 6 montaży zrobiły się 4. Prawie miesiąc czekałem na pieniądze, po którymś spotkaniu Sylwester M. chciał mi wmówić że mam nie 4 a 2 montaże bo "nie weszły" czyli Klient pomimo podpisania umowy zrezygnował z oferty. Na moje nieszczęście nie notowałem danych osób z którymi podpisałem umowę, żeby udowodnić swoją rację. Po awanturze została mi wypłacona pensja za 4 montaże (320 PLN za MIESIĄC pracy).
        W teren jeździ się oczywiście swoimi samochodami. Wielokrotnie miałem okazję wieźć w swoim samochodzie 6 osób (jedna w bagażniku). Atmosfera panująca w firmie jest sztuczna, wszyscy udają wielkich biznesmenów którzy zarabiają krocie a w terenie liderzy proszą Cię o papierosa bo nie mają kasy, a przy piątku świętują że idą na pizze (liderzy rozliczani są co tydzień, czyli co piątek mają wypłatę)!!
        W ciągu miesiąca zdążyłem zwiedzić Zieloną Górę, Stary i Nowy Kisielin, Zbąszynek, Bojadła, Konotop, Żary, Lubin, Stypułów i wiele innych miejscowości.
        W dalszym ciągu ogłaszają się w Gazecie Lubuskiej. Unikajcie ogłoszenia z numerem telefonu 68 4519952 i 68 4519953. Strata czasu, swoich pieniędzy (nie raz pożyczyłem liderowi na papierosy czy coś do jedzenia i nigdy tych pieniędzy nie zobaczyłem, wielokrotnie też sam dokładałem do paliwa, bo na podróż do Lubina moim samochodem dostałem 40 PLN a mam silnik 2.0 w benzynie).

Pamiętajcie - JUICE to nie pieniądz. Lepiej robić już w KFC, tam mało płacą ale są uczciwi...
    • Gość: byly trener Dystrubutor Cyfry Elektronowa 2 Zielona Góra IP: *.city-net.pl 18.06.11, 10:35
      Witam widze ze teraz przyszła kolej na moja wypowiedz na temat Dystrybutora Cyfry + w Zielonej Górze na ulicy Elektronowej na przeciw dużego Tesco. Pracowalem tam ponad miesiac oczywiscie na poczatku rozmowa kwalifikacyjna na bardzo wysokim poziomie jakby to byla praca za 10tys miesiecznie. Sylwester M. bo tak nazywa sie chyba naprawde dyrektor tej placówki.Po rozmowie kwalifikacyjnej zaproponowano mi przyjscie na dzien szkoleniowy oczywiscie bezplatny takie bylo zalozenie wiec zgodzilem sie i na drugi dzien przybylem na umowiona godz. kazano mi poczekac w bd malej obskórnej poczekalni czekalem tam ponad godz po tym czasie wyszli jacys ludzi w garniturach najwyzej 80 zl za komplet smierdzacy potem i dymem papierosowym z bardzo niska kultura osobistą i zawolali mnie do samochodu i ze ruszamy w teren o czym wczesniej nikt nawet nie wspomnial ze bedzie to praca AKWIZYTORSKA czyli chodzenie po domach i proszenie ludzi o to zeby podpisali umowe z cyfrą +.Takie chodzenie oczywiscie w kazda pogode bez wyjatkow bylo codziennie oprocz niedzieli.I z reguly od godz 11 do 22.30. Moja wspolpraca z ta firmą trwala ponad miesiac bylaby dluzej gdyby SYLWESTER M. wyplacal mi uczciwie zarobione pieniadze a nie oszukiwal ze cos nie weszlo lub ze nie byl dostarczony rachunek. Na reszte pieniedzy czekalem ponad 3 miesiace i to musialem dzwonic do 2 razy dziennie czy sa juz pieniadze dla mnie oczywiscie stara spiewka ze jeszcze nie dotarl rachunek lub przelew bedzie zrobiony dzisiaj wg. mnie przelew mozna wykonac w 15 min. a nie w miesiac. Ostrzegam kazdego kto chce pracowac w tej placówce ze nie warto ja rowniez bylem napalony i zdeterminowany ale naprawde z reka na sercu mowie ze nie warto bo bedziecie oszukiwani na kazdym kroku i nie dostaniecie albo wogole albo nie cala naleznosc pieniezna...
    • Gość: Kielce Szukają idiotów IP: *.cdma.centertel.pl 27.07.11, 12:46
      To jest jedno wielkie oszustwo i manipulacja, to się dzieje w całej Polsce, to nie tylko ATNT i cyfra plus, dwa lata temu w Kielcach na ul. Wapiennikowej banda oszustów i kłamców szukała niby młodych do biura i magazynu, potem się okazało, że to jest łażenie po blokowiskach i wciskanie telewizji N, a że wszyscy w koszulach i krawatach, to ludzie myśleli, że jesteśmy Jehowi... A ci oszuści do końca zaprzeczali, że to jest akwizycja... Ja w ogóle ostrzegam przed takimi ofertami pracy, gdzie poszukuje się osób KREATYWNYCH, DYSPOZYCYJNYCH, ZAANGAŻOWANYCH, NASTAWIONYCH NA PRZYSZŁOŚĆ... to jest zawsze akwizycja, choć oni to zwą ładnie "marketing bezpośredni".
      • Gość: Beny Re: Szukają idiotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.09.11, 11:22
        Witam wszystkich!

Wczoraj, tzn. 6 września byłem na rozmowie kwalifikacyjnej na Elektronowej 2 w Zielonej Górze. Miły Pan opisywał tą firmę w samych superlatywach i to że poszukują ludzi na 3 działy do pracy... Jeden dział to jest kontakt z kilientem (sprzedaż Cyfry +), drugi to telemarketing, a w trzecim potrzebują ludzi do działu technicznego aby zakładać cyfre w domu.
        Rozmowa wyglądała tak jakby człowiek starał się o pracę w której można zarobić minimum 5 tys złotych, ale to nie jest tak ważne o czym chce teraz powiedzieć.
        Na rozmowie nie była poruszana WOGÓLE kwestie wynagrodzeń, tylko zaproponowane zostało na następny dzień szkolenie. Trzeba było przyjść na 9.30 i wtedy sprawdzą na jaki dział się dana osoba nadaje...
        Przyszedłem na następny dzień.... To był mój błąd! Ponieważ nie sprawdzali na jaki się nadajesz dział tylko odrazu (bez wcześniejszego powiadomienia o tym że będę chodził po domach jak jakaś sekta!) dostałem menadżera i łaziliśmy po domach aby wciskać ludziom cyfre+, która ogólnie jest tańsza w autoryzowanych punktach sprzedaży!
        Po prostu jedne wielkie oszustwo! Trzeba się było bawić w akwizytora i jeszcze na dodatek okłamywać tych biednych ludzi... Dobrze, że społeczeństwo zmądrzało i nie daje się już tak nabierać na te głupoty...
        Pamiętam jeszcze jak kilka lat temu do naszego domu zapukał pewien Pan. Oferował nam dekoder dzięki któremu będziemy mogli oglądać tv cyfrową, ponieważ niedługo w Polsce zmieni się sygnał i ten telewizor co teraz mamy będziemy mogli wyrzucić na śmietnik. Jednak dzięki jego dekoderowi i antenie nie odczujemy zmiany sygnału. Jednak gdy tylko został przyciśnięty, aby odpowiedział gdzie pracuję, wygadał się iż pracuje dla cyfry+ i chodzi po domach...
        Tutaj była ta sama sytuacja!!! ODRADZAM JAKIEGOKOLWIEK podejmowania pracy i podpisywania umów z panami z firmy znajdującej się na elektronowej 2!!!
    • Gość: boa Re: trzeba udawać idiotę IP: *.aster.pl 07.09.11, 13:56
      Czytając powyższe posty odnoszę wrażenie, że na etapie rekrutacji trzeba
      pokonać najważniejszą barierę: z istoty rozumnej przekształcić się w idiotę.
      Potem taki idiota natrętnie atakuje najczęściej staruszków, burzy ich spokój,
      narusza prywatność, by zaprezentować w całej okazałości stan swojego
      zidiocenia.

• Gość: Adam Re: trzeba udawać idiotę IP: *.centertel.pl 07.09.11, 22:22
        Nieco apokaliptyczna, ale interesująca wizja. Dobrze zbudowane napięcie i zgrabna puenta. 5+ :)))
        • Gość: AŚQ Re: trzeba udawać idiotę IP: *.183.191.228.dsl.dynamic.t-mobile.pl 15.11.11, 16:22
          Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z Cyfry + i zaproponowała rozmowę kwalifikacyjną na 15.30. Zdziwiłam się, że tak od razu więc powiedziała, że mogę przyjechać jutro o 11. Zgodziłam się ale po tym co ty piszecie sama już nie wiem czy w ogóle tam jechać. Szczerze mówiąc raz już byłam w ZG na takim spotkaniu ale jak zobaczyłam ile przyszło ludzi i że z biura wychodzą właśnie jacyś kolesie w za dużych garniakach to zrezygnowałam ale już długo jestem bez pracy i pomyślałam, że mogę spróbować zwłąszcza, że się ogłaszali, że potrzebują sekretarki...a piszecie, że każdy idzie w teren...ktoś miał jakieś pozytywne relacje z tą firmą? wszystko tylko nie akwizytorstwo....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka