Gość: marek IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.03, 20:55 Pytanie dlaczego wojewoda postąpił tak a nie inaczej jest pytaniem retorycznym. Oboje są z SLD (Habich i Korski). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zbych Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.09.03, 23:44 Największym nieszczęściem dla Polski jest SLD i jego gnijące elity. Całe to środowisko cuchnie kłamstwem, obłudą, nepotyzmem, sobiepaństwem kończąc na złodziejstwie. To nie demokracja to niekończące się oszustwa ludzi pozbawionych wszelkiego morale a pani Habich ma już mętlik w głowie , myślała że jak zapisze sie do tej bandy z SLD to będzie wiecznie dyrektorem. Być może jest i w swej pracy niezłym pedagogiem ale kolejny raz wykazuje brak elementarnych zasad moralnych!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnerwiony Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 07:40 kiedy będzie w tym kraju normalnie, czy ludzie nie rozumieją, że krzesło i dupa się nie zrastają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: curator "Podziemna" Solidarność w I LO IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.03, 08:14 Zadziwiają brednie wypowiadane przez działaczkę zwiazkową Pierzgalską. Głęboko zakonspirowani zwiazkowcy czekali na szansę zaatakowania dyrektorki...To jakieś idiotyzmy. Pania Pierzgalską znamy z Komisji Krajowej jako wyjątkową pieniaczkę.Jest nauczycielką z "prezydenckim dyplomem", bez jakiegokolwiek dorobku pedagogicznego. Oświatę usiłuje "reformowć" już od dawna jedynie po to by było dużo dymu i hałasu.Beznadziejne babsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 10:55 Opinię o Pierzgalskiej-wiecznej działaczce,wiecznie przeciw,wiecznie protestującej i opiniującej sprawy ,o których nie ma zielonego pojęcia w pełni popieram.Niech pochwali się swoim dorobkiem pedagogicznym lub jakimkolwiek.Lecz Habichowa to dobry dyrektor szkoły a afera/bo bezprzecznie jest afera/niepotrzebnie została rozdmuchana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 10:57 została spowodowana, rozdmuchanie akurat jest wskazane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam niezgodka Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 11:19 generalnie kazda afera powinna byc rozdmuchiwana. tylko cos takiego moze zmienic cos w naszym otoczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 27.09.03, 12:56 A może by tak ci zastraszeni nauczyciele z I LO sami wypowiedzieli się, czy byli pod presją. Pana Kościka znam osobiście i nie uważam, że jest to taki wspaniały pedagog i kandydat na dyrektora!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 13:08 w każdej szkole co piąty nauczyciel nadałby się na dyrektora, ale oczywiście niektórzy myślą, że to tylko im Bóg dał ten przywilej. Dlatego zapisują się do partii, łapią punkty gdzie tylko się da , no wiadomo ... Komisje jak to komisje, politycznie umoczone, umiejętności kandydata schodzą raczej na dalszy plan. To właśnie w Polsce jest złe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel-bezzwiązkowiec Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 14:20 Wypowiedz pani B. Pierzgalskiej po raz kolejny potwierdza jej brak klasy politycznej ( i nie tylko tej klasy). Czy doczekamy się kiedyś działaczy i polityków, którzy miast wdawania się żałosne spory, podyktowane kompleksami i urażonymi ambicjami, wykażą się rzetelnością , wiedzą o faktach , które komentują? P.S.Czy nie sądzą Państwo, że wybór dyrektora I LO w Zielonej Górze zaczyna urastać do pierwszorzednej sprawy w mieście? Czy ekipa sprawująca wladzę traktuje to jako temat zastępczy, ktory ma ukryć, że nie ma żadnego pomysłu na to miasto ??? Odpowiedz Link Zgłoś
markoniec Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO 27.09.03, 14:31 tutaj nie chodzi o wybór najlepszego kandydata, to jest regularna wojna wrogich sobie ugrupowań . Dla miasta źle się stało, że mamy dwuwładzę, mam nadzieję, że w następnych wyborach szala bardziej się przechyli i takich utarczek na paragrafy nie będzie, one wyniszczają to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 18:50 Gość portalu: nauczyciel-bezzwiązkowiec napisał(a): > Wypowiedz pani B. Pierzgalskiej po raz kolejny potwierdza jej > brak klasy politycznej ( i nie tylko tej klasy). Czy doczekamy > się kiedyś działaczy i polityków, którzy miast wdawania się > żałosne spory, podyktowane kompleksami i urażonymi ambicjami, > wykażą się rzetelnością , wiedzą o faktach , które komentują? > P.S.Czy nie sądzą Państwo, że wybór dyrektora I LO w Zielonej > Górze zaczyna urastać do pierwszorzednej sprawy w mieście? Czy > ekipa sprawująca wladzę traktuje to jako temat zastępczy, ktory > ma ukryć, że nie ma żadnego pomysłu na to miasto ??? Ekipa sprawująca władzę wywołała 6 konkursów na dyrektorów szkół, a nie jeden w LO nr 1.Histerię wywołała tylko jedna dyrektorka, która chciała być następną kadencję bez konkursu. PS. Pani Dyrektor była nawet zainteresowana(bardzo)wypisaniem się ze związku nauczycielki, która w LO nr1 pracowała na część etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: 213.76.142.* 29.09.03, 17:35 Gość portalu: nauczyciel-bezzwiązkowiec napisał(a): > Wypowiedz pani B. Pierzgalskiej po raz kolejny potwierdza jej > brak klasy politycznej ( i nie tylko tej klasy). Czy doczekamy > się kiedyś działaczy i polityków, którzy miast wdawania się > żałosne spory, podyktowane kompleksami i urażonymi ambicjami, > wykażą się rzetelnością , wiedzą o faktach , które komentują? > P.S.Czy nie sądzą Państwo, że wybór dyrektora I LO w Zielonej > Górze zaczyna urastać do pierwszorzednej sprawy w mieście? Czy > ekipa sprawująca wladzę traktuje to jako temat zastępczy, ktory > ma ukryć, że nie ma żadnego pomysłu na to miasto ??? Popieram slowa mojego poprzednika,a pani Pierzgalska niech pouczy troche w szkole zamiast pouczac innych.tylko jaki z niej pedagog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. NIEDOUK Z SLDUP-u IP: 212.109.135.* 30.09.03, 14:06 Pisze NIEDOUK z SLDUP-u "Popieram slowa mojego poprzednika,a pani Pierzgalska niech pouczy troche w szkole zamiast pouczac innych.Tylko jaki z niej pedagog?" WY TOWARZYSZU LUB TOWARZYSZKO JESTEŚCIE ZWOLNIENI CAŁKOWICIE Z MYŚLENIA. JAK BOŻENA PIERZGALSKA POKAZAŁA PRZEKRĘTY TOWARZYSZKI Z SLDUP-u TO WRZASK I LAMENT. A CZY NIE NALEŻY PYTAĆ: CZEMU TO DYREKTORKA TAK BEZCZELNIE POSTĘPUJE WOBEC PRACOWNIKÓW, CZŁONKÓW ZWIĄZKU ZAWODOWEGO? CZY TO JEST WŁAŚCIWE? CZY TAKIE TRAKTOWANIE LUDZI JEST DOPUSZCZALNE? CZY OSOBA WYSTĘPUJĄCA W ICH OBRONIE, KTÓRA PRACOWAŁA W SZKOLE, ZNA JĄ NAPEWNO, A OBECNIE WYKONUJE ZADANIA ZWIĄZKOWE, MUSI BYĆ PRZEZ TKIEGO NIEDOUKA Z SLDUP-u JAK NAUCZYCIEL-BEZZWIĄZKOWIEC PRZYWOŁYWANA DO "POUCZENIA W SZKOLE"? DLA CIEBIE, NAUCZYCIELU-BEZZWIĄZKOWCU TAKI OTO WIERSZYK, KTÓREGO AUTOREM JEST MARCIN WOLSKI: Bliżej świata Na pograniczu, wcześnie rano, kiedy klientów nie ma wielu, obywatela zatrzymano, co uciec chciał do PRL-u. Miał na "maluchu" koniczynę, troszeczkę konserw i towarów, kartki na cukier, na benzynę i 125 dolarów. Świadectwo wzięte kiedyś w kadrach, pocztówkę z Hutą Katowice, i fotkę - uścisk rąk Edwarda... (Jak zwykle w tle z Jaroszewiczem). Na tranzystorze grała "Abba", raczył się owocowym winem i twierdził wciąż, że mu "po diabła ta demokracja, wolny rynek!". On chce jak człowiek brać wypłatę, pobyć w kolejce, od północka, na FWP pojechać latem, a jak zabraknie, troszkę dokraść... W pół wieku kawalerkę dostać, telefon po dwudziestu latach, a zamiast w świat, czasem postać, pod sklepem Pewex, bliżej świata... Strażnik wysłuchał jego biadań, a że poczucie miał humoru, wbił mu stempelek, podniósł szlaban I go wypuścił... Na Białoruś! Marcin Wolski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbs Re: NIEDOUK Z SLDUP-u IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 14:25 brednie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. KOMPETENTNY SLDUP-ie IP: 212.109.135.* 30.09.03, 15:53 To jakiegoś mocno kompetentnyego z sldup-u tak ujęła troska o miasto, że wylewa swoje żale i bełkocze. Może tym "zatroskanym" nauczycielem-bezzwiązkowcem jest twórca karykaturalnych pomysłów oświatowych w Zielonej Górze niejaki Domaszewicz? Niezłe ma on kompetencje i zawsze pokazuje co potrafi. Wspólnie z Habichową, niezły duet. Próbuję sie domyślać. Pani Bożena Pierzgalska ma klasę (także polityczną) i chyba nie będzie odpowiadać na takie zaczepki, bo jej jako kobiecie nie wypada. Ja jestem mężczyzną i przywołam jednak Adama Mickiewicza, który w takich okolicznościach pewnie by powiedział: "Wiesz Waść, dzieli nas wielka klasa, Waszmość jesteś kutas, a ja mam kutasa." Przypomnę, że chodziło o kutasa przy np. czapce do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbs Re: KOMPETENTNY SLDUP-ie IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 14:27 i pewnie mając klasę Pan wypowiada się o P. Habich znając ją osobiście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zielona / 10.101.1.* 28.09.03, 19:19 Gość portalu: nauczycielka napisał(a): > A może by tak ci zastraszeni nauczyciele z I LO sami > wypowiedzieli się, czy byli pod presją. Pana Kościka znam > osobiście i nie uważam, że jest to taki wspaniały pedagog i > kandydat na dyrektora!! Pewnie negatywnie ocenił twoją prace,co? Hi! Hi! Znam Kościka i uważam,że jest profesjonalistą.To ten głupek Domaszewicz razem z PSL-owskim kurwatorem(hi! hi!)wywalili Go z roboty z delegatury,bo nie był ich.Pierzgalska zachowuje się jak przystało na związkowca-to znaczy broni pracowników.Do czego to doszło,żeby dyrektor szkoły szantażował podwładnych.To Domaszewicz z Habich wywołali tą awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektyw Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 15:39 Potwierdzam,że B.Pierzgalska jest działaczem związkowym i to bardzo oddanym sprawom szkoły, a w szczególności sprawom nauczycieli. To co mówi w wywiadzie to prawda. Pani Habich ma kłamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.gorzow.mm.pl 27.09.03, 16:06 Gość portalu: obiektyw napisał(a): > Potwierdzam,że B.Pierzgalska jest działaczem związkowym i to > bardzo oddanym sprawom szkoły, a w szczególności sprawom > nauczycieli. To co mówi w wywiadzie to prawda. Pani Habich ma > kłamie. "Obiektywie" więcej obiektywizmu...Pierzgalska jeszcze niczego nie doprowadziła do końca. To jest istota pieniactwa. "Oddana sprawą szkoły" - nie żartuj !Uprawia politykę za pieniądze nauczycielskiej braci.A prawda jak zwykle jest względna.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 28.09.03, 15:59 Już dwa tysiące lat temu niejaki Piłat (ten z SLD w sejmie to ciąg dalszy) powiedzieł a cóż to jest prawda! Jeśli będziemy wszystko relatywizować to prawdę zaczniemy nazywać kłąmstwem a kłamstwo prawdą. MOże Bożena P. mówi z zacięciem, ale nie dziwię się gdy styka się z chamstwem lewizny!!!!!!!!!! Wolę jednak wykrzyczaną prawdę niż kłamstwo ubran w piękny smoking - ono i tak będzie zawsze kłamstwem czy mówi to tzw prawica czy świątobliwa' lewica. Choć przecież wszystko co lewe to tak czy inaczej kłamstwo Dlatego nie wierzę rewolucjom i partiom lewicy, bowiem jeśli posługują się czymś prawqdziwum to prędzej czy później okarze sie, że tylko po to by ostatecznie osięgnąć swój cel: uzyskać ładzę, albo pieniądze albo wszystko to co przynosi w świecie splendor,Służa to pojęcie znane ludziom lewego ducha tylko z teorii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbs Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 14:38 Pisząc o sprawach związanych z oświatą mógłbyś choć trochę zwrócić uwagę na to co i jak piszesz. A co do "prawdy", to świat nie jest ani czarny ani biały. I po co tu ten Piłat? Tak naprawdę, to Żydzi ukrzyżowali Jezusa. Rękami Piłata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P BELFERKA BAJERKA IP: 212.109.135.* 30.09.03, 15:13 BELFERKA - TAKI BIEDNY TUMAN, KTÓRY WYMAGA KAGANKA OŚWIATY. NAJLEPIEJ PRZEZ JAKIEŚ 20 LAT PRZY KOPANIU ROWÓW, ZAMIATANIU ULIC. ALE NIE DO UCZENIA DZIECI. NIE WIE TAKA, CO TO JEST SZKOŁA, DYREKTOR, RADA PEDAGOGICZNA, NAUCZYCIELE, KONKURSY NA STANOWISKO DYREKTORA I WYMAGA PRZYŚPIESZONEGO KURSU DLA OPÓŻNIONYCH. DO PRACY NAD SOBĄ TOWARZYSZKO BELFERKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Próżny trud..... IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.03, 20:44 Gość portalu: W.P napisał(a): > BELFERKA - TAKI BIEDNY TUMAN, KTÓRY WYMAGA KAGANKA OŚWIATY. NAJLEPIEJ PRZEZ > JAKIEŚ 20 LAT PRZY KOPANIU ROWÓW, ZAMIATANIU ULIC. ALE NIE DO UCZENIA DZIECI. > NIE WIE TAKA, CO TO JEST SZKOŁA, DYREKTOR, RADA PEDAGOGICZNA, NAUCZYCIELE, > KONKURSY NA STANOWISKO DYREKTORA I WYMAGA PRZYŚPIESZONEGO KURSU DLA > OPÓŻNIONYCH. DO PRACY NAD SOBĄ TOWARZYSZKO BELFERKO. Przeczytałam Twój tekst z prawdziwą przyjemnością. Jest to dowód jak wiele pracy mają nauczyciele jeszcze do zrobienia. Ty drogi W.P. wymagasz szczególnej troski...lub też może jesteś "owocem" pedagogicznej pracy p.Pierzgalskiej. Jednym słowem , produkt ze wszech miar nieudany :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Próżny trud edukacyjny belferki bajerki IP: 212.109.135.* 01.10.03, 08:14 Kiedy niejaka BELFERKA pisze: "A prawda jak zwykle jest względna..", to można stwierdzić, że promowanie schamienia rozsianego nie jest obce osobom o takiej konstrukcji moralnej. Jest to pierwszej wody komunistyczny matoł, rozsiewający bzdurne poglądy bez żadnej refleksji. O takich Waldemar Łysiak kiedyś napisał, że propagują oni zasadę: "Jedzmy gówna, bo milionom much to smakuje." Myślenie ma przyszłość BELFERKO. Ty jak widzę z myśleniem nie stykasz się prawie nigdy. Nie można takim bezmuzgowcom powierzać wychowania dzieci. To zbrodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Do książek cymbale... IP: *.gorzow.mm.pl 01.10.03, 15:21 Gość portalu: W.P. napisał(a): > Nie można takim bezmuzgowcom powierzać wychowania dzieci. To zbrodnia. Ty wiesz W.P. jak sprawić ludziom radość... :-) :-) :-) Działalność związkowa za mocno cię absorbuje,resztę wolnego czasu pochłania ci obrzucanie bliźnich inwektywami (rozumiesz to słowo ?- pytam tak na wszelki wypadek). Tylko w jednym się z toba całkowicie zgadzam "nie można bezmuzgowcom powierzać wychowania dzieci". Ten przywilej mają jedynie mózgowcy (i na szczęście) Ty zas zamiast grasować na różnych wątkach, tropiąc Pania Habich, popracuj lepiej nad swoją ortografią . Może ci się przyda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: Do książek cymbale... IP: 212.109.135.* 01.10.03, 15:51 Mój cytat: "Nie można takim bezmuzgowcom powierzać wychowania dzieci. To zbrodnia." zawiera wyraz - BEZMUZGOWCOM, który odnosi się do tych SLDUP-ów pozbawionych procesów myślowych w mózgu. To tylko chcę przekazać BELFERCE. Staraj się wyczuć biedna kobito ten neologizm. Ortografia mi nie przeszkadza w komunikowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożenka Re: Do książek cymbale... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 15:54 Gość portalu: W.P. napisał(a): > Mój cytat: "Nie można takim bezmuzgowcom powierzać wychowania dzieci. To > zbrodnia." zawiera wyraz - BEZMUZGOWCOM, który odnosi się do tych SLDUP-ów > pozbawionych procesów myślowych w mózgu. To tylko chcę przekazać BELFERCE. > Staraj się wyczuć biedna kobito ten neologizm. Ortografia mi nie przeszkadza w > komunikowaniu. TAKIEMU BARANOWI JAK TY RZECZYWIŚCIE NIC NIE PRZESZKADZA. BRAWO BELFERKA!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Próżny trud..... IP: *.uz.zgora.pl 03.10.03, 09:58 Gość portalu: belferka napisał(a): > Przeczytałam Twój tekst z prawdziwą przyjemnością. Jest to dowód jak wiele > pracy mają nauczyciele jeszcze do zrobienia. > > Ty drogi W.P. wymagasz szczególnej troski...lub też może jesteś "owocem" > pedagogicznej pracy p.Pierzgalskiej. Jednym słowem , produkt ze wszech miar > nieudany :-) W sumie przez przypadek zacząłem wczytywać się w to co można przeczytać w Gazecie, z reguly nie robię tego, gdyż nie mam czasu na czytanie tego bełkotu. Nie miałem również zamiaru brać udziału w tej marnego poziomu dyskusji, człowiek, który ma zamiar kierować czymkolwiek powinien mieć jakiś autorytet. A widzę, że większości osób zależy tylko na tym, aby wszelkie autorytety zmieszać z błotem. Jednak trzeba się odezwać, aby podobnego rodzaju idiotyzmy i epitety z ust wątpliwej wiarygodności osób nie znalazły większego posłuchu. To prawda nauczyciele mają wiele do zrobienia, podobnie jak i lekarze i inne grupy zawodowe. Ale nie belfrzy, to określenie kojarzy mi sie z konowałem. I niestety musze przyznać, że chyba "konowałowy" dydaktycznemu przyszło mi odpowiedzieć. Otóż Droga Pani, ja jestem "owocem" pedagogicznej pracy pani Pierzgalskiej i powiem więcej jestem również owocem pracy nauczycieli LO nr 1 w Zielonej Górze. Czy jestem produktem nieudanym? Może powiem tylko, że dzięki kwalifikacjom pani Bożeny oraz polonistki z LO I (nie uważam za stosowne ujawniać danych personalnych) i pracy tych pań, nie spotkałem się z jakimiś trudnościami, a na egzaminie maturalnym ujrzałem ocenę bardzo dobry. Proponuję więc nabrać nieco dystansu i wstrzymać się z podobnymi uwagami. Serdecznie pozdrawiam i proponuje skończyć spory i skupić się na edukacji i wychowaniu nowych elit intelektualnych tego miasta. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wp Re: BELFERKA BAJERKA IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.10.03, 20:17 Bidoku nie żołądkuj się to i tak tobie nie pomoże SLDupki i tak ciebi kopną w d nie jesteś od nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slabo mi na jej wi Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: 213.76.142.* 29.09.03, 17:39 Gość portalu: obiektyw napisał(a): > Potwierdzam,że B.Pierzgalska jest działaczem związkowym i to > bardzo oddanym sprawom szkoły, a w szczególności sprawom > nauczycieli. To co mówi w wywiadzie to prawda. Pani Habich ma > kłamie. Pierzgalska to oszolomka jakich malo juz na sam jej widok robi mi sie niedobrze , tej babie jeszcze chyba nikt nie dogodzil ,patrzac na jej twrz mozna dostac odruchow wymiotnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbs Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 14:32 Zapominasz, że to nasza piękna zoolidarność jest zakłamana. Wycierając ryje w maryjne sztandary, kradnie i mami prostych ludzi... "Solidarność" się przewartościowała, zniszczyli ją działacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. Re: 'Podziemna' Solidarność w I LO IP: 212.109.135.* 30.09.03, 15:03 A na czym się WY towarzyszko ZMP-iczko i SLDUP-ko znacie? Pewnie na wszystkim, jak wynika z zadęcia pod wpływem własnych ambicji. TYLKO CYMBAŁ PATENTOWANY ZNA SIĘ NA WSZYSTKIM. Habichowa nie może być dobrym dyrektorem, bo bardziej ją interesuje stołek, niż sprawy szkoły i nauczyciele. WSZYSTKO. KROPKA. Tak niestety jest Gocho. Chciałbym zobaczyć twój dorobek pedagogiczny lub jakikolwiek. Widocznie nie wiesz o czym piszesz, gdy pada takie zdanie pod daresem Pani Bożeny Pierzgalskiej:"Niech pochwali się swoim dorobkiem pedagogicznym lub jakimkolwiek." Jakby Bożena Pierzgalska chciała się pochwalić swoim dorobkiem, to ty Gocha możesz mieć naprawdę problem. Z zazdrości możesz nie wytrzymać i znów zaczniesz głupoty opowiadać w tym portalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.P. CURATOR - OŚWIECONY KOMUNISTA? IP: 212.109.135.* 30.09.03, 14:44 CURATOR - KOMUNISTA OŚWIECONY NA KURSACH MARKSIZMU-LENINIZMU ZARYCZAŁ, POKAZAŁ KŁY I SIĘ NASTROSZYŁ. W OŚWIATĘ ZAGŁĘBIONY PO USZY - NIEJAKI CURATOR - ZAPEWNE Z GORZOWA. MOŻNA POWIEDZIEĆ, NABZDYCZYŁ SIĘ. WŁAŚNIE, OŚWIATĘ TRZEBA RATOWAĆ PRZED TAKIMI "NAUCZYCIELAMI" OŚWIECONYMI KOMUNISTAMI JAK BEŁKOCZĄCY CURATOR. REFORMOWAĆ SIĘ NIE DA. TA BANDA KOMUNISTYCZNA Z SB-ckiego ZACIĄGU DAJE ZŁE WZORCE MŁODZIEŻY I COŚ BEŁKOCZE O DOROBKU PEDAGOGICZNYM. SZCZEGÓLNIE GDY ZOSTAWAŁO SIĘ "PEDAGOGIEM" PO UKOŃCZENIU MARLENY (np. takiego wuml - wieczorowy uniwersytet marksizmu i leninizmu). PANI BOŻENA PIERZGALSKA MÓWI OTWARCIE, ŻE NIEDOPUSZCZALNE SĄ TAKIE SZKODLIWE DZIAŁANIA, JAKIE WYKONUJE HABICH W LO 1, NO TO OŚWIECONY KOMUNISTA NAZYWA JĄ PIENIACZKĄ. PEWNIE, BYŁOBY LEPIEJ PO CICHUTKU ZAŁATWIAĆ SWOJE SPRAWY JAK W PZPR. TAK BYŚCIE TOWARZYSZU CHCIELI? ALE SĄ JUŻ INNE CZASY, DLA SLDUP-ów TEŻ. DLA TOWARZYSZKI ŁYBACKIEJ I DZIELNEGO TOWARZYSZA MILLERA NAZYWANEGO - LESIO M. Z PABIANIC. PRZYSZEDŁ CZAS, ŻE LUDZIE MÓWIĄ O NIM: DŻUMA, KIŁA, AIDS, CHOLERA - WSZYSTKO LEPSZE OD MILLERA. TAKIE CZASY DLA OŚWIECONYCH KOMUNISTÓW. BIDULKA CURATOR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 15:43 Nie jestem nauczycielem. Opisywany spór nie budzi moich emocji. Jesli jednak chcemy być sola ziemi to jak sie ma do tego UTAJNIENIE członków Komisji którzy będąc nauczycielami w szkole są TAJNYMI członkami Solidarności. Zgodnie z prawem w Polsce nie może być organizacji które miałyby TAJNYCH członków. Swoją drogą zaczął się rok szkolny i sprawa wyboru ewentualnie nowego dyrektora winna byc odroczona do przyszłych wakacji bo inaczej na całym zamieszaniu stracą tylko uczniowie. Takie straty w klasie maturalnej są nie do nadrobienia. Decyzja Pani Ronowicz o odroczeniu konkursu o rok szkolny przysporzyłaby jej szacunku i wyeliminowała podejrzenia o upolitycznianie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 12:24 Ja pierdolę!!! Co jest??? Cofneliśmy się do 1981 roku??? Jeżeli Habich jest tak dobra to niech stanie do konkursu,a nie zapisuje się do SLD,żeby kutas Domaszewicz bronił jej interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lelek Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 12:27 Czy ktoś wie ile porafi zarobić dyrektor LO??? Do 3-4 tys.miesięcznie.Słyszałem,że Habich ma mnóstwo długów.Macie odpowiedż dlaczego przyrosła do koryta.Poza tym Domaszewicz kazał jej utworzyć kilka klas dla dzieci zielonogórskich urzędasów i SLD-eków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicek Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.09.03, 21:33 To jakiś idiotyzm ani Habichowa nie stworzyła potęgi LO nr 1 to był zawsześwietny ogólniak cz z nią czy też bez niej, posidał swietną kadrę pedagogiczną i zdolną młodzierz, na opinię nie pracuje się jedną kadencję lecz całe pokolenia. wracając do meritum sprawy może z pani B.P to pieniaczka ale jest skuteczna i broni ludzi i to się liczy. Po co Pani H rozkęca tą aferę podpuszcza rodziców uczniów, władze SLD i tym podobnych osobników. Robi co innego mówi co innego. Przeciesz ta pani chce władzy i pośledniego stołka. Przecież to widać dla mnie to osoba bez charakteru i honoru. Jest to kompromitacja pewnych układów w mieście. Pani dyrektor czy pani myśli ze wycofanie pani wypowiedzi z GW coś zmienie nie dla mnie pani jest nikim ale pani ą nikt czy będzie pani dyrektorem czy też nie.Powodzenia na stołku. To wszystko jest chore. Zaden wulgaryzm nie zmieni ani pod adresem pani BP cz też pani H czy kundelków SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbs Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 14:43 Buda, Wicek! Buda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falkor Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.visp.energis.pl 29.09.03, 23:14 Gratuluję p. Pierzgalskiej - broni nauczycieli należących do Solidarności, bo przecież taka jej funkcja. Szkoda, że p. dyrektor wycofała swoją wypowiedź dla GW - miała przecież okazję do zdementowania wszystkich zarzutów, a może to nie są jeszcze wszystkie? Jest szansa, że we właściwy marksistowsko-leninowski sposób podchwyci temat wierna SLD Gazeta Lubuska., przecież czystki wsród kompetentnych czerwonych (a czy są niekompetentni?) to zawsze temat nr 1. Może czas też do obrony tych wszystkich z nadania dawnego magistratu, których córki i synowie tak dzielnie dzisiaj zdobywają naukę w LO nr 1 - Panowi i Panie pośpieszcie się bo dzici mogą mieć kłopot z uczciwą maturą, gdy zabraknie Pani dyrektor. Panu Domaszewiczowi to nie grozi, bo zdaje sie jego córka już korzystnie (przy poparciu Taty) zdała maturę w Liceum Plastycznym - za co Tatuś ofiarował dla Liceum (choć organem prowadzącym jest Ministerstwo Kultury) budynek przy ulicy Batorego . Wdzięczność czekistowska Domaszewicza nie zna granic. Ile takich historii niesie za sobą obecna p. dyrektor - i na kogo wdzięcznośc może liczyć (no przecież nie zadarmo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rbs Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 14:41 Prawica chce zabrać dla siebie najlepszą szkołę w mieście i tyle. Zespół Szkół Katolickich miało to się nazywać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.10.03, 19:12 Te partyjne ujadania wokol konkursu swiadcza o głębokiej patologii w oświacie. Ustanowione przez SLD zasady wyboru dyrektora sprowadzały sie do wypisania stosownych kwitow, wypicia kawy, poklepania po ramieniu i ...rządz towarzyszu. Przykładem może być konkurs na dyrektora CKU wiosną ub roku. To Pani Klonecka zorganizowała sobie konkurs. Zaprosiła do swojego gabinetu osoby wskazane przez Pana Domaszewicza, upiekła placek i podała kawe. Goście złozyli podpisy i gratulacje. O to chodzi ? Oczywiście za to trzeba zapłacić. Pani Klonecka w sierpniu zorganizowała dla SLD-ekow kampanie wyborczą w palmiarni. Pod płaszczykiem posiedzenia rady pedagogicznej zaprosiła kandydatow na radnych z SLD gdzie czekał suto zastawiony stół. Oczekuje informacji - kto zapłacił za te impreze ? A wyjazdy zagraniczne dla notabli? itd, itd. Lepiej ten cały cyrk konkursowy zastąpic wyborem dyrektora przez organ prowadzący, wtedy wiadomo kto imiennie odpowiada za polityke kadrową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alejaja Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.03, 18:41 Domasze4wicz czuwa nad poprawna politycznie polityka kadrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Spory wokół konkursu na dyrektora I LO IP: *.zgora.dialog.net.pl 05.10.03, 19:21 jak już ktoś jest dobry to mu trzeba dokopać inaczej byłoby nudno, o nijakich się nie pisze, biedna ty polska oświato, a dlaczegoś biedna... Odpowiedz Link Zgłoś