jaguarka1 30.08.08, 19:15 Witajcie! Jesli ktos zna dobrego zielarza w Zielonej Górze lub w innym miescie w woj. lubuskiego to prosze o podanie adresu i nr telefonu. Bardzo dziekuję! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 13:23 ale o jakiego zielarza ci chodzi? takigo co hoduje zioła na sprzedaż czy takiego co zbiera na łąkach i potrafi nimi leczyć? znam tego drugiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? 31.08.08, 16:48 Oczywiście tego co leczy ziołami :) Przepraszam, że tak nie precyzyjnie napisałam. Mam problemy z zołądkiem i chciałabym wspomagac leczenie ziołami. Pozdrawiam! Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jay Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.onlinehome-server.info 31.08.08, 17:22 Gość portalu: Asia napisał(a): > ale o jakiego zielarza ci chodzi? > takigo co hoduje zioła na sprzedaż > czy takiego co zbiera na łąkach i potrafi nimi leczyć? Albo takiego co pali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herba Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.08, 19:52 Jaki rodzaj dolegliwości żołądkowych pojawia się u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? 31.08.08, 20:28 Lekarz rodzinny twierdzi, ze to zespół jelita drażliwego. Mam straszne zaparcia, bóle brzucha takie mocne, ze prowadzą aż do omdlenia. Przechodzą jak sie załatwie i biegunka. A teraz ostatnio co zjem (a jestem na diecie uważam co jem) to po 2 godzinach boli mnie zołdek i musze biec do ubikacji. Dostałam do lekarza Debridat ale nie widze zadnej poprawy. Może są jakies zioła na to paskudztwo? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Candida Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.ztpnet.pl 31.08.08, 20:57 Taa, lekarze rodzinni znają tylko wrazliwe jelita, a grzybice przewodu pokarmowego traktują jak ...wiarę w gusła. Powinnaś zrobic wymaz z jamy ustnej w kierunku grzybów. Mi pomogły tabletki "Candida Clear" - można kupić na Allegro. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herba Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.08.08, 23:16 Zespół jelita wrażliwego Colon irritable stwarza znaczne trudnosci w postępowaniu diagnostycznym, zwłaszcza że etiopatogeneza tego zespolu nie została calkowicie rozpoznana.Za posdstwowe czynniki patofizjologiczne zespolu uznaje sie obecnie: -nadwrazliwośc trzewną -zaburzenia perystaltyki jelit -czynniki psychiczne. Przyjmije się rónież, że jednym z czynnikow ryzyka powstania zespołu jelita nadpobudliwego jest nietolerancja niektorych pokarmów, w tym produktów mlecznych, kawy, jaj, kukurydzy, pomidorow, nasion warzyw straczkowych, kapusty, owoców cytrusowych i niektórych tłuszczów. Stąd też lekarz powinien najpierw dokonac modyfikacji twojej diety prze wykluczenie z niej produktu spożywczego powodującego nadwrażliwośc.Należy rownież zmienic styl życia, jeżeli nadwrazliwosc ma podloże psychiczne. Z surowców i preparatów ziołowych polecane są: Ubiorek gorzki - Iberis amara preparat Iberogast( w Polsce nie zarejestrowany); działanie ubiorka porównuje się z domperidonem a także preparaty: Abdomilon, Husk, Ulvetroten - torebki ekspresowe, mieszanki ziołowe zawierające siemię lniane, koszyczek rumianku, liśc melisy. Dzialanie: oslaniajace, przeciwzapalne, rozkurczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Candida Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.ztpnet.pl 01.09.08, 12:01 Herba - powiedz mi, a co powoduje nietolerancję niektórych pokarmów? Zgadzam się, że należy zmodyfikować dietę, ale pod kątem wyeliminowania produktów śmieciowych - Mc donald itp. oraz produktów wysokoprzetworzonych jak np. biały cukier - trucizna nr 1. Należy zwrócić uwagę na pH - zakwaszenie organizmu również wywołuje takie skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
centrumfitoterapii Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? 17.01.15, 18:05 fitoterapeuta.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? 01.09.08, 08:09 Dziekuje! Tak zrobie, serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: słucham 02.09.08, 17:36 na zespoł jelita drazliwego, ostre bóle brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
lesniakm Re: słucham 04.09.08, 09:38 Witaj, nie jestem zielarzem ale jestem aptekarzem. Polecam spróbować nowy preparat dostępny w aptekach: Ventrol -> tu masz opis: www.oleofarm.com.pl/pl_ventrol.php Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: słucham 04.09.08, 11:33 Bardzo dziekuje! Kupie napewno. Mam nadzieję ze mi pomoze. Pozdrawiam serdecznie :) Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
lesniakm Re: słucham 04.09.08, 16:44 Mogę polecić jeszcze jeden lek na zespół jelita drażliwego (bez recepty). Chodzi o Iberogast: lek na wiele dolegliwości. Życze szybkiego powrotu do zdrowia!! PS Krople iberogast 20 ml - cena około 19,50 Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: słucham 04.09.08, 19:41 Kupiłam dzisiaj ten olej i zażyłam w trakcie kolacji :) Byłam dzisiaj u gastrologa i przepisał mi Debretin oraz no-spe forte. Powiedział ze kuracja tym lekiem trwa kilka miesiecy, żeby uzbroic sie w cierpliwość i stosowac odpowiednia diete w zalezności czy męczy mnie zaparcie czy biegunka. Oby pomogło ;) Dziekuję! Iberogast tez kupie. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.08, 22:53 ja Odpowiedz Link Zgłoś
jaguarka1 Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? 05.09.08, 11:57 Bardzo prosze o adres na jaguarka1@NOSPAM.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Adamczyk Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: 109.197.45.* 21.10.14, 16:26 W Żaganiu przyjmuję na ul. Dworcowej 23/1A TEL. KONTAKTOWY 600 802 765 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Poszukuję dobrego zielarza - czy ktos zna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.15, 20:19 Znam jednego ale usadził dupsko w Brukseli....zielarz z niego jak się patrzy Odpowiedz Link Zgłoś