dj_dlugi 16.09.08, 09:55 temat jak w temacie. ;) Ja "coś" slyszałem... ale ile w tym prawdy... Moze kolega Cancro wie coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sliders Re: Żagańskie Podziemia 18.09.08, 13:07 Słyszałem o takich pod pałacem, wiodły one ponoć do sądu, oraz dużego kościoła. Wszelkie wątpliwości rozwiał jakiś czas temu wieloletni dyrektor Pałacu - Pan Stawczyk. Pisał on że nic o tym nie wie, oraz że jest tylko jakaś studnia (?), w której bez względu na porę roku zawsze jest ten sam poziom wody i temperatura. Czytałem ten tekst dość dawno więc nie jestem pewien czy przytaczam go słowo w słowo ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Żagańskie Podziemia 18.09.08, 16:39 mam pomysł dla Kowala metro w Żaganiu - hasło dobre, lepsze niż basen ;] Odpowiedz Link Zgłoś
sliders Re: Żagańskie Podziemia 18.09.08, 16:41 haha dobre:D - prosto do Wurtha - 1000 ludzi mieć w końcu czym tam dojechać ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Żagańskie Podziemia 18.09.08, 21:49 ej ale ja serio pytałem ;( i teraz mi przykro jest ;( Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Żagańskie Podziemia 21.09.08, 05:46 Ha! Chciałbym! Byłaby to niewątpliwa atrakcja miejska i jak pisze mercin, zawsze można by to przerobić na metro. Niestety jest tylko studnia, o której pisze kolega sliders. Można ją podziwiać i posmakować z niej wody w tzw. Galerii wesołego diabła, której pomieszczenie to relikt piastowskiego zamku, który stał właśnie w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Żagańskie Podziemia 21.09.08, 17:22 a co z zawalonym korytarzem pod pałacem (jest sam widziałem), a co z placem Słowiańskim i jego brakiem "nośności", a co z rzekomym przejściem z wieży do kościoła na górce? Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Żagańskie Podziemia 22.09.08, 14:50 Wielce sobie cenię Twoją chęć dowartościowania Żagania poprzez dodanie mu tajemniczości. Zastanówmy się jednak: Kto i po co miałby prowadzić tak skomplikowane i kosztowne prace? Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: Żagańskie Podziemia 22.09.08, 17:26 No jak to po co! dla turystów! taka podziemna trasa to nielada gradka! Odpowiedz Link Zgłoś
mercin.brezan Re: Żagańskie Podziemia 22.09.08, 17:36 also, wie schade, keine tunellen :P Odpowiedz Link Zgłoś
stzaganski Re: Żagańskie Podziemia 20.06.09, 12:38 Podziemia w Żaganiu są. I nie jest to żadna plotka dla "turystów". W Latach 70-tych część z nich penetrowali speleolodzy z Bobrów, jednakże w niewielkim zakresie.Jakas dokumentacja z tego w klubie winna pozostać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minka1980 Re: Żagańskie Podziemia 22.06.09, 23:15 jak już, pisze się "gratka". jeszcze słownik nie zakupiony ?? :P Odpowiedz Link Zgłoś
minka1980 Re: Żagańskie Podziemia 22.06.09, 23:16 dj_dlugi napisał: > No jak to po co! dla turystów! taka podziemna trasa to nielada gradka! a, i "nie lada". ile masz lat dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
voicer Re: Żagańskie Podziemia 29.06.09, 10:36 miodek internetowy sie znalazl :) Odpowiedz Link Zgłoś
cancro Re: Żagańskie Podziemia 30.06.09, 11:52 Ależ temat do dyskusji: ja pisze się "gratka" i "nielada" (chociaż komputer podkreśla!). Ale dobre i to. Są wakacje i niech będzie "lajtowo". Odpowiedz Link Zgłoś