broniecki 19.12.08, 19:22 Jest czy nie ma straży miejskiej w ZG.Jeżeli jest to gdzie można ją najczęściej spotkać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ANI Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 19:25 W bezpiecznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
broniecki Re: Straż miejska 19.12.08, 19:29 Że w bezpiecznym to oczywiste a tak serio to chciałbym się dowiedzieć czy istnieje taka organizacja jak straż miejska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ken Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 19:56 widziałem kilka razy, ale chętnie poznam nr tel. pod który można zgłaszać prośbę o częstsze wizyty straży, np. w miejscach gdzie regularnie spotykają się dilerzy z klientami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANI Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:18 Ale to niebezpieczne !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maraczek Re: Straż miejska IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.12.08, 10:34 Straż jest. Czasami na ul. Sienkiewicza widuję ogromnego na dwa metry wysokości faceta w otoczeniu czterech filigramowych pań-bachantek. Zastanawiam się kto ma kogo chronić. Straż w takim wykonaniu to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANI Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 14:18 Może to nowy zagłębiowski kabaret ? Ogólnie mówiąć to Straż Miejska, jaka by nie była, jest totalną porażką. Z badań wynika, że zakładanie blokady na koła z jednoczesną sesją zdjęciową jest ważniejsze od pogoni za bandziorem. Czynność bezpieczniejsza i nabijająca miejską kasę! Dochodzi jescze pilnowanie w czterech foto..............................." Bandziory " się śmieją i mają z kogo. Odpowiedz Link Zgłoś
v.t.s widać, widać 20.12.08, 18:36 besztali kwiaciarkę bo wylała wodę do wpustu deszczowego... besztali kobitę to rozsypała ziarno dla gołębi... same sukcesy tyle widziałem na deptaku Odpowiedz Link Zgłoś
broniecki Re: Straż miejska 26.12.08, 15:31 Mam taką nadzieję że tutaj też zagladają strażnicy miejscy,tu na to forum,dlatego poruszę temat parkowania samochodów w miejscach do tego celu nie przeznaczonych.Chodzi mi o tak zwane "świete krowy" którzy parkują w miejscu dostaw towaru do sklepów ,sieci handlowych tylko dlatego bo mają obok sklepik swój.A znaki mówią wyraźnie kto może tam zatrzymać się.Swoim parkowaniem blokują samochodom dostawczym dojazd do miejsca zaopatrzenia .Druga grupa nazwijmy ją cwaniaczkami to kierowcy osobówek którzy też parkują w wyżej opisanych miejscach ale wkładają za szybkę tabliczkę z napisem ZAOPATRZENIE .Taką tabliczkę każdy może sobie wydrukowac.Takie oto spostrzeżenia dedykuje Straży Miejskiej.I panowie strażnicy miejscy z założenia ze statutu jesteście dla ludzi a nie przeciw,więcej wyobrażni.Nie klapki na oczach bo tak mówią przepisy ale normalne życiowe spojrzenie .Pozdrawiam ,jeszcze tu będe zaglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konspira niewidzialni i zakonspirowani - Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.08, 17:48 tak gleboko zeszli do konspiracji, ze NIE ODWAŻYLI sie podac numeru telefonu na swoim samochodzie służbowym!! Czyżby numer 068 415 20 20 to numer TAJNE/POUFNE dla wujka i cioci? A może ONI działąją pod "przykryciem" i nie ujawniaja sie specjalnie ze swoją "działalnością"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: niewidzialni i zakonspirowani - Straż miejska IP: *.aster.pl 31.12.08, 10:30 Inne sluzby maja na samochodach podane numery do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konspira Re: niewidzialni i zakonspirowani - Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 16:38 Ziutek w wyniku przeprowadzonych dzialan rozpoznawych melduje: pogotowie ratunkowe pogotowie gazowe straż pożarna pogotowie energetyczne straż graniczna służba celna i taki mały rarytasik www.strazmiejska.torun.pl/portal.php? pokazg=yes&idg=716 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: niewidzialni i zakonspirowani - Straż miejska IP: *.aster.pl 02.01.09, 21:01 Dobra robota. Moje watpliwosci wziely sie stad, ze na szybko sprawdzilem policje i u niej nie zauwazylem numerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 12:51 gdzie mozna ich spotkac? podczas rady miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.08, 13:28 powinni być podzieleni na rejony i patrolować swoje rewiry, czyli kilka razy dziennie powinno się ich spotkać na swoim osiedlu, powinni rozmawiać z mieszkańcami, zwracać uwagę na bałagan w obejściu, każdy mógłby swobodnie podpowiedzieć gdzie jest zakłócany spokój mieszkańców, nie muszą od razu karać, mogą pouczać, mają być widoczni i działać swą obecnością prewencyjnie. Prawdopodobnie chodzą głównie w okolicach centrum, a tam akurat jest w miarę czysto i spokojnie.Zapraszam na osiedla normalne, czekamy z nadzieją, zwłaszcza o zmroku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absynt dzialania SM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.08, 13:45 proponuje lekture www.strazmiejska.torun.pl/portal.php lub www.wolsztyn.pl/pages_pl_46.html www.strazmiejska.luban.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
broniecki Re: dzialania SM 30.12.08, 22:20 No takiej stronki to niejedna straż by pozazdrościła jaką ma Straż miejska w Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 16:41 Czytam te wypowiedzi na temat Straży Miejskiej jak widać są różne ja tylko mogę napisać że osobiście zwróciłam się ze swoją sprawą i jestem bardzo zadowolona sprawa została załatwiona może trzeba podejść i porozmawiać o problemie oni też są ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama misia Re: Straż miejska IP: *.gprs.plus.pl 31.12.08, 02:00 Ela, gratuluję. Ale rozumiem, że powinnam w razie potrzeby jechac do centrum i iść na deptak i rozglądac się za straznikami? Bo ja tez nie znałam telefonu, jednorazowa publikacja gdzieś w gazecie to naprawde za mało!!! A nie sądzę, żebysmy byli tak przewidujący, by sobie każdy zielonogórzanin z gazetki zaraz wyciął i na sercu nosił. Zgadzam się, że strażnicy powinni byc widoczni, i to we wszystkich częsciach miasta,bo ja spotkałam troje strażników dawno temu pod samym ratuszem. I ani jednego "ludzia" nigdy więcej. Wiecie co? Ja pamiętam jeszcze, choć dość mgliście, że jak rozpędzali starą straż miejską, to powtarzały się argumenty, że ich nie ma jak trzeba, że się zajmują duperelami, że się tylko "bosowie" wożą słuzbowymi wozami do domów i inne takie. Kurcze, deja vu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Straż miejska IP: *.xdsl.centertel.pl 31.12.08, 10:39 Kto nie słyszał o Straży Miejskiej i jest mu jej brak, to od stycznia 2009 może o niej usłyszeć - ruszają fotoradary. Odechce się im tęsknić za SM, parę mandatów 24 punkty i MZK. Ludzie po co w ogóle się tym zajmujecie, jest jak jest i wy (my) tego nie zmienimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieszy Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 13:27 chodniki nie są odśnieżane przy prywatnych posesjach, czas na mandaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasyka pogoda a Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.09, 15:26 jest sobota wiec nie pracuja chyba, a ponadto bądź czlowiek - straznika w taki mroz chcesz na dwor wypuscić? na takim zimnie ma chodzic i pilnowac czy ktos odsniezyl? trzeba spytac "komendanta" co on na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: pogoda a Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 16:59 obowiązkiem komendanta jest czytać forum ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyka lenistwo a koszta - Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 18:59 rzg.info.pl/news/show/2353 284 interwencje podzielic przez 19 straznikow to daje okolo 15 interwencji na jednego straznika. pracuja misiac czyli 0,5 interwencji dziennie. zakladam koszt jednego straznika 3000 brutto czyli jedna interwencja kosztowala nas 200,00 złotych nawet mandat za 50 zlotych..... ciekawe .... za nasze pieniadze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... .... Re: lenistwo a koszta - Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.09, 23:16 gdzie oni są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: lenistwo a koszta - Straż miejska IP: *.tktelekom.pl 05.02.09, 12:18 Napiszę o straży miejskiej w Sulechowie. Jakieś pół roku temu intensywnie ustawiali się z fotoradarem na obwodnicy Sulechowa (na jakimś wiadukcie kolejowym). Drogowcy w czasie remontu drogi pozostawili tam ograniczenie do 50km/h i strażnicy korzystali z tego intensywnie. Niech ktoś normalnie myślący powie dlaczego na środku "wielkiej prostej drogi" krajowej jest nagle ograniczenie do 50km/h. Ja wiem, trzeba patrzeć na znaki itp ale nie przesadzajmy. Na tej trasie takich ograniczeń nie powinno być. Nasuwa się też inne pytanie - jak strażnicy MIEJSCY znaleźli się na polu poza miastem - co to ma wspólnego z ich pracą. Konkluzja - wysłano ich na zarobek pieniędzy. Sytuacja następna (dotycząca mnie): Kilka dni temu zrobiłem prześwietlenie w szpitalu w Sulechowie. Aby odebrać zdjęcie zaparkowałem na jednokierunkowej drodze przy szpitalu (znający temat zapewne wiedzą że jest to naprawdę szeroka droga nawet jak na 2 kierunkową). Oczywiście były tam znaki zakazu ale zaryzykowałem - szczególnie że trwało to około 5 minut i poza mną parkowało tam z 10 samochodów. Oczywiście gdy wyszedłem ze szpitala już miałem założoną blokadę (naprawdę gość musiał się uwijać). Skończyło się oczywiście mandatem i wszystko rozumiem - złamałem przepisy. Jedno co mnie zainteresowało to, to czy samochód straży miejskiej jest pojazdem uprzywilejowanym oraz nawet jeśli takowym jest to czy może tak po prostu łamać zakazy które obowiązywały na tej drodze? Strażnik po prostu sobie parkuje i wypisuje mandaty - pytam dlaczego prawo nie obowiązuje wszystkich? Czy naprawdę strażnicy na polecenie urzędu miasta traktują ten teren jako swoją własność? Mam nadzieję że wyborcy w czasie przyszłych wyborów wyciągną odpowiednie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Re: lenistwo a koszta - Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 19:46 www.tuskwatch.pl/index.php/2008/11/02/fotoradary-polskie-drogi-i-plemiel-tusk/ POlskie drogi. A miało być poraz kolejny normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klikacz Re: lenistwo a koszta - Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.09, 00:54 i my placimy im pensje z naszych PODATKÓW :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sander kiedy Straż Miejska pracuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.09, 10:55 czy ktos wie, jak oni pracuja, w jakich godzinach?? czy moze juz ich rozwiazali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 10:23 PORAŻKA! Na osiedlu Przyjaźni mamy ogromny problem z miejscami parkingowymi. Straż Miejska przyjeżdża i wlepia mandaty ludziom, którzy parkują 2 kołami na niezadbanym, rozjechanym, zabrudzonym przez psy trawniku, który znajduje się przy chodniku na parkingu. Parkują tak, by mogło zaparkować więcej samochodów, bo nie ma gdzie stawać. Gdy zaparkuje się wzdłuż chodnika, nie stojąc częściowo na "trawniku" mieszczą się 3,4 samochody zamiast 10. Ale wtedy pojawiają się "strażnicy prawa" i wypisują mandaty. PORAŻKA totalna i bezmyślność. Na tym samym parkingu od 2 lat stoją 2 zardzewiałe, zgnite maluchy, blokując 2 miejsca parkingowe i jakoś nimi strażnicy się nie zajęli, mimo licznych zgłoszeń. Dodatkowo podczas jednej obławy na parkujących tak, by zrobić miejsce pozostałym, strażniczka wypisywała bezsensowny mandat parkującemu, ale nie zauważyła za swoimi plecami właściciela z psem, którzy to pies wypróżniał się na trawnik, mimo iż jest tam zakaz wyprowadzania psów!!!! BRAWO dla skuteczności i refleksu!!! Węszycie kasę, jak zwykle tam, gdzie najłatwiej i gdzie nie ma to logicznego uzasadnienia. A tam, gdzie jesteście potrzebni - was nie ma!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Straż miejska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:16 dziwisz się dlaczego ta pani nie wystawiła mandatu gościowi z pieskiem? Ja nie, po prostu pies nie miał tabliczki rejestracyjnej i za dużo było by problemów z ustaleniem personaliów właściciela (a nóż jeszcze by ją poszczuł tym pieskiem). Po prostu straż miejska ma jedno zadanie - zasilanie jak największą suma pieniędzy kasę miasta. Mam nadzieje że wyborcy zapamiętają to przy następnej okazji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:45 Dokładnie! Choć wystarczyłoby wylegitymować kolesia z psem, straż ma do tego prawo. Ale tak, jak piszesz - nie chodzi o zaprowadzenie porządku, tylko o kasę. Kubicki zniósł podatek od psów, bo cytuję "nie było skutecznej ściągalności podatku". Co jest dla mnie niedopuszczalnym "argumentem". Na tej zasadzie można by znieść wszelkie kary, gdyby ludzie konkretnie się zbuntowali przeciwko nim i nie byłoby odpowiedniej ściągalności. Kubicki - mojego głosu na pewno nie dostaniesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 10:28 KONTAKT!!! Zamiast robić łapanki na osiedlowych parkingach, gdzie zagrożenie żadne, może pora zająć się PODSTAWAMI?! Podać kontakt - numer telefonu, stworzyć stronę internetową. W całej Polsce ze strażą miejską powinien łączyć bezpłatny numer 986 (na zasadzie 997, 998 itp.), ale w Zielonej Górze zaczęliście od d... strony. Numer nie odpowiada, a innego znaleźć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Straż miejska IP: *.acn.waw.pl 02.04.09, 12:30 Widzialam ich dzisiaj na deptaku - chyba wyszli z ukrycia bo zrobiło się cieplej ;) Wcześniej Ich nie spotkałam :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek zadanie specjalne IP: 193.19.141.* 12.05.09, 09:15 Wystawiac mandaty wlascicielom psow, ktorzy spuszczaja swoje czworonogi bez kagancow. Tych niesprzatajacych kup tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata złapać ziutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 01:38 Proszę żeby Straż Miejska wytropiła ziutka,założyła mu kaganiec i spuściła takie manto,że mu ptasi móżdzek na miejsce wróci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: złapać ziutka IP: 193.19.141.* 13.05.09, 09:58 Moze jakis powod podasz? I pamietaj, ze suki tez musza miec zalozony kaganiec :) Odpowiedz Link Zgłoś
ozyrys_inc Re: złapać ziutka 13.05.09, 10:30 przykład ziutka to dowód na istnienie brakujących ogniw w teorii Darwina.. A wracając do rzeczy :potrzebny nam eko patrol w ZG na wzór patrolu w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: złapać ziutka IP: 193.19.141.* 13.05.09, 10:45 > przykład ziutka to dowód na istnienie brakujących ogniw w teorii > Darwina.. A ty jestes dowodem istnienia bezdennej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: złapać ziutka IP: 193.19.141.* 13.05.09, 10:46 PS. Moze ktorys z was konkretnie odniesie sie do moich slow? Potraficie cos wiecej poza inwektywami? Odpowiedz Link Zgłoś