Dodaj do ulubionych

Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Przestrzegam !

22.01.09, 17:02
Jeżeli kiedykolwiek przyjdzie Wam naprawiać samochód w Czerwieńsku
k. Zielonej Góry, to dobrze poszukajcie i nie natnijcie się na pana
o nazwisku Szendii.
Ceny z kosmosu !!! Dla przykładu - wymiana świec i okablowania do
Opla Astry II 1998r - 550zł !!! i wiele ciekawszych pozycji.
Ów Mr.Shendi (czy jak go tam zwał) nie potrafi nawet udokumentować
zakupu wymienionych części, nie mówiąc nawet o tym,że nie niformuje
klienta o podjętych pracach przy samochodzie.
Po prostu dowiecie sie po naprawie,że np. wymienił Wam rozrusznik -
i tyle. Ot tak wymienił, bo tak. TRAGEDIA :(
Na koniec dodam,że odebrałam samochód z wgnieceniem w drzwiach,
czego przed oddaniem nie było.
Najprawdopodobniej cała sprawa zahaczy o UKS, a zakończy się w
sądzie.
Pozdrawiam

Kamila z układu.

Obserwuj wątek
    • Gość: Stępień Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Przestrzegam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.09, 13:42
      To fakt. Ciekawe, czy taki ktoś długo pociągnie na rynku. Chyba,że
      mota z lewymi autami i nie dba o klientelę.
    • Gość: Szendi Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Sprostowanie! IP: 195.128.228.* 29.01.09, 12:42
      Na wstępie chciałbym zaznaczyc, że klient na wszystkie wymienione
      podzespoły miał dostępne rachunki i nie odebrał ich do dzisiaj.
      Samochód jaki był naprawiany to nie Opel astra II, tylko Daewoo
      Lanos. Oczywiście Pani znająca się świetnie na swoim samochodzie
      pomineła fakt wymiany cewki zapłonowej i innych czynności
      naprawczych przeprowadzonych w jej pojezdzie. Kto uwierzyłby w
      prawdziwośc wypowiedzi tej Pani, skoro cena i zakres usług został
      delikatnie mówiąc zniekształcony. Dodam ze chyba nikt przy zdrowych
      zmysłach nie wymieniłby okablowania (nie wiem co Pani ma na myśli,
      może cała instalacje elektryczną w samochodzie)i świec za 550zł.
      Zakład prowadzony jest od 1989r. i ma wielu swoich stałych klientów.
      Myśle że ta Pani przy takiej mentalności z żadnych usług nie jest
      zadowolona. Przestrzegam pozostałych serwisantów.
      • Gość: max Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.09, 15:15
        Co Pan sugeruje że ta Pani nie wie jakie posiada auto?Bo Astrę 2 od Lanosa
        rozróżni przedszkolak a Pan takie rzeczy na forum?A może to już następny klient
        tak obsłużony??
    • Gość: Piotr W. Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 14:55
      Nie zgadzam się z wypowiedzią wyżej...warsztat Szendi to najlepszy warsztat w jakim reperowałem swoje auto,to warsztat dla wymagających.Sądzę że łatwo to sprawdzić-pójdziesz raz napewno nie pożałujesz a jesli ktoś chce mieć zrobiony samochód konkretnie, to wybaczcie moi mili ale za 20zl tego nikt wam nie zrobi.Gorąco polecam!
    • Gość: klient Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Polecam IP: *.netdrive.pl 03.02.09, 21:43
      Bardzo Dobry Warsztat, Kilka razy naprawiałem juz autko i coś
      znacznie lepszego jak Lanosa(to wogole chyba nie jest samochód, ha
      ha ha) bo VW TOURAN i jestem bardzo zadowolony.A dla informacji tej
      Pani z Lanosa to: kobietko wiedza i umiejętności dzisiaj kosztują, a
      że nie stać Cie na utrzymanie samochodu to druga sprawa.
      • Gość: mag Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 09:49
        Coś kręcisz kliencie skoro ten twój VW Touran jest taki dobry to poco go
        naprawiasz w tym warsztacie?/.
        • first.cuba Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Polecam 04.02.09, 10:11
          A ja robiłem auto u Szendich i szczerze polecam, jestem zadowolony za każdym
          razem. Fachowa obsługa, słowni ludzie i auto chodzi jak trzeba.
          A ta Pani , która liczyła na upust, jak czytam wyżej, wstydziłaby się na forum
          prać brudy rodzinne.
          Ale tak to jest. Polaka boli najbardziej po kieszeni :-)
        • Gość: dominik Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 10:49
          Nawiązując do 1 wypowiedzi pani Kamili należało by zapytać dlaczego odebrała
          auto które zostało uszkodzone przez tego mechanika (wgniecenie błotnika)?.Każdy
          szanujący się mechanik samochodowy w protokóle przyjęci owym zaznacza zauważone
          usterki zwłaszcza te widoczne które nie są zgłaszane do naprawy,skoro tego nie
          zrobił rację ma klient i mechanik winien naprawić ten błotnik.Co do innych
          części na każdą z nich powinna być faktura przedstawiona przy odbiorze auta a
          ponadto mechanik powinien pokazać i uzasadnić celowość wymiany danej części czy
          podzespołu.Ponadto jeżeli klient ma wątpliwości co do fachowości czy
          nieuczciwości mechanika może sprawdzić w każdej stacji diagnostyki aut czy
          usługa została zrobiona należycie.Dlatego każdy szanujący się mechanik nie
          będzie narażał swojego dobrego imienia na szwank i dodatkowe koszty bo
          oszukiwanie nie popłaca.Nie dajmy się oszukiwać nieuczciwym naciągaczom.
          • Gość: MS Wszystkie warsztaty sa do d.., a zwłaszcza ten. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:04
            Teraz siedzi i rozdygotany, w atmosferze kłótni kompletuje
            dokumentację. Tylko niech nie zapomni,że musi mieć wszystko od min.
            5-ciu lat.
            A my nie śpimy. My patrzymy.
            Nie polecam.
    • Gość: ciekawski m jak miłość ? IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.09, 07:27
      fajny serial :-)
    • robert-38 Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Polecam 04.02.09, 10:36

Warsztat u Szendich to dobry warsztat, sam u nich robię samochód, i moich kilku
      znajomych również. Jestem aż z Sulechowa, a za każdym razem jak potrzebuję
      mechanika to właśnie auto oddaję do niego. Jestem stałym klientem od około 20 lat.
      Ta kobieta z samochodem powinna raczej szukać nowego mechanika niż siedzieć na
      forum i brednie pisać. ,,Wyjmowane części"- totalne bzdury, widać, że pisze to
      osoba która nie ma pojęcia na niczym.
      Działam w branży motoryzacyjnej od wielu wielu lat, i przychodzi mi takie bzdury
      na forum internetowym czytać.
      Pozdrawiam warsztat Szendich.
      • Gość: wow Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 23:45
        widac ze jezeli naprawiasz u nich auto od 20 lat to musza ci dobrze go naprawiac
        hehe!!
    • Gość: ktos Re: Warsztat - Szendi - Czerwieńsk - Przestrzegam IP: 82.160.254.* 04.02.09, 12:16
      pani kamilo ja nie roumiem dlaczego pani jet az taka dziwna zeby wlasnej
      rodzinie kolo dupy robic!! to jest smieszne i zalosne a moze to zazdrosc??
      zazdrosci pani wygladu kuzynce pieniedzy ze trafila na przyzwoitego chlopaka a
      nie tak jak pani.. ze ma wszystko czego potrzebuje ale z tego co wiem to pani i
      pani rodzina wszystkim kolo dupy robia calej rodzinie a z tym pani obelgami na
      temat warsztatu to jest pani wsciekla ze nie udalo sie zrobic tego za darmo!!!
      smieszne to jest masakra ale coz poradzic ;] i jaka astre?? wszyscy wiedza czym
      pani i pani maz jezdza... ale coz mam nadzieje ze kiedys pani droga kamilo
      zmadrzeje i bedzie przyzwoita kobieta ;] ale wiem ze to nie nastapi wiec czysta
      zazdrosc moim zdaniem pozdrawiam!!
      • Gość: ObserverStedi Podsumowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:00
        Przyglądam się temu swoistemu konfliktowi i powiem tak:

1. Z mojej okiennej obserwacji wynika, że omawiany mechanik ma
        średnio 1,5 w porywach do 2 klientów w miesiącu, zatem nie może
        sobie pozwolić na ofertowanie usług w dobrych cenach.

2. Twórczyni wątku skutecznie osiągnęła swój cel, choć wiadomo
        że niemal wszystkie odpowiedzi „stworzone” są przez strony
        konfliktu.

3. Jeżeli znalazło by się na forum jeszcze
        tysiąc „zadowolonych klientów” omawianego mechanika, to i tak nie
        wpłynie to na poprawę jego wizerunku.

4. Warsztatów na rynku jest tyle, że ten nic nieznaczący na
        rynku „wyklep-blacha” do końca egzystencji będzie się głowił nad
        związaniem końca z końcem.

5. Mało kto czyta odpowiedzi na formowe wątki, zatem jedynie
        temat i pierwsza treść są opiniotwórcze.

Krótko ujmując wynik opiewa na 5:0 dla „kobietazsamochodem”.

BRAVO !
        • Gość: podsumowanie Re: Podsumowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.09, 00:01
          Panie Szendi znam Pana robilem u pana kilka razy samochod!! Pan jest w porządku
          człowiek i znam pana prawie od małego chłopca i wiem, ze jest pan dobrym
          człowiekiem ale wpolczuje panu ze znalazł sobie pan nieodpowiednia partnerkę do
          życia, która z tego co widać psuje panu reputacje! Pozdrawiam M.W
          • yourseweryn Re: Podsumowanie. 07.02.09, 13:41
            Ja tam robiłem auto , i dobrze wszystko, żadnych problemów.
            • Gość: zz Re: Podsumowanie. IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 00:33
              Dobrze i bez żadnych problemów? Gość nie wie z kim gada, kobita mu jedzie od Astry a on tu jakieś insynuacje do swojej kuzynki o Lanosie?!
              Ja wam powiem tak. Gość jest nie dość, że partacz, to oszust.
              Może i zrobi Ci auto. Ale co z tego. Żeby je odebrać zapłacisz połowę jego wartości.
              Myślałem, że tylko ja zostałem oszukany. Ale widzę, że nie.

Zaprowadziłem auto dokładnie z problemem "A".
              W międzyczasie okazało się, że jest jeszcze reszta alfabetu do zrobienia.
              I łaskawie nikt mnie nie poinformował o tym fakcie.
              Tylko suma końcowa. Gdy pytałem o rachunki - gdzieś tam są. Żenada.
              Rozmawiałem kilkakrotnie z innymi mechanikami, czy te dodatkowe naprawy były konieczne - usłyszałem, że nie zaszkodzą, ale niezbędne nie były.
              Teraz wpadam przypadkiem na ten post i widzę, że gość jedzie na zwykłych ludziach.

Jak w komunie. Za każdą czynność nalicza horrendalne stawki. Odkręcenie filtra 10zł, wymiana przewodu 20zł (+cena części-oczywiście detaliczna, wraz z jego marżą) I nie ważne, że to tylko 1śrubka i 20sek. Bezlitośnie wyjdzie Ci na końcową kwotę = ~>30% wartości samochodu.

Nie polecam.

Ludzie, zaprowadźcie samochód już do Zielonej Góry.
              Jest MTS, Tescar, Autoland i wiele, wiele dużo bardziej profesjonalnych firm, które trafnie zdiagnozują i wycenią wszystko, naprawią, dadzą gwarancję, dokumenty itd.
              • Gość: miki Re: Podsumowanie. IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 19:51
                nieźle, nieźle,
                zrobiłam już kawę i zamówiłam pizzę.Dawajcie dalej.
                • Gość: a Re: Podsumowanie. IP: *.saint-gobain.com 23.07.13, 08:48
                  a
              • Gość: ... Re: Podsumowanie. IP: *.205.65.141.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.01.14, 10:46
                Uwaga na oszustów!!!
                Auto może i zrobią, ale na jakich częściach!!!!!!
                Okradną Was z ostatniej złotówki, bo inaczej nie da się tego nazwać!
                Polecam podpisanie umowy przed zleceniem naprawy jeśli ktoś już musi naprawiać w tym warsztacie, w której będą uwzględnione koszty i do tego nagrywanie rozmów.
                Kłamstwo pada tam co drugie słowo, dziś powie Wam coś a jutro się wyprze!
                • Gość: Zadowolony Klient Re: Podsumowanie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 22:49
                  To ciekawe, tak wlaśnie jest jak ludzie kupią auto i nie stac ich na naprawy. Najpierw kupią auto na pokaz, a pozniej na czesci i utrzymanie ich nie stac, przyjada do mechanika i zeby pokleil, polatal bo tragedia ze kasy nie ma na naprawe na nowych czesciach, a pozniej placza ze tak mi zrobil, ale O TYM ZE ZAOSZCZEDZILI TO JUZ NIE WSPOMNA, bo jak inaczej itd. Ale polacy juz tak maja, w mysl LUDOWEGO PRZYSŁOWIA: " ZASTAW SIE A POSTAW SIE" . Wiec mam propozycje ludzie wescie sie do roboty zeby stac was bylo na wlasciwe utrzymanie auta, a jak nie to rower proponuje !!!
                  • Gość: jack Re: Podsumowanie. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.14, 21:57
                    Ktoś tu się zirytował. Chyba sam Pan SZ.
                    Jakie Ty człowieku super auta naprawiasz, jak na tym Twoim (właściwie wcale nie Twoim) PożalSięPanieBoże - warsztacie same trupy 10-20 letnie stoją! Nie miałeś auta młodszego niż 10lat od bardzo dawna, zresztą co Ty byś z nim zrobił.
                    Znam Twoje praktyki - raz się dałem nabrać. 1800zł za wymianę całego układu wydechowego w Nubierze? Wtedy wartej 6tyś zł? ('97)
                    Lecz się człowieku - chciałbyś aby każdy klient gwarantował Ci utrzymanie siebie, pomagaczy/partaczy i całęj rodziny na cały miesiąc! Ale nic się nie martw - niedługo dokładnie tak się stanie - gdy będziesz miał właśnie jednego klienta na miesiąc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka