Dodaj do ulubionych

Lekarze rodzinni odmawiają

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 20:25
bardzo dobrze , że tak się stało. Dr. Sapa troche był za
mądry , a ludzie zbyt łatwo mu wierząTaborski sobie poradzi ,
bo to facet , który wie czego chce. Może jak szpital będzie
przyjmował pacjentów toszybciej wyjdzie z długów. Dobrze by
było , ażeby ludzie chorzy onkologicznie byli leczenie przez
onkologow jako lkarzy rodzinnych. Onkologia by zyskała , była
dłużej czynna .
Obserwuj wątek
    • Gość: rozsadny Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:06
      sapa przypomina mi ministra propagandy iraku.Do ostatniej
      chwili twierdził że koniec ameryki juz bliski.Juz czas aby
      rzecznik udał sie do kibla i sobie z... .I tak przez cały
      nastepny rok ,a najlepiej niech juz tam zostanie.
    • Gość: chory z nerwów Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 22:06
      co to będzie ?
    • Gość: hjk Sapa osmieszyl sie kolejny raz IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:28
      Sapa osmieszyl sie kolejny raz
    • Gość: bnm sapa wyjedz na wschodnia granice z celnikami IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.03, 22:31
      sapa na wschodnia granice z celnikami
    • Gość: Kazik Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 23:07
      • Gość: piotr Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.03, 23:23
        Śmieszny ten chór głosów przeciwko Sapie. Ma się wrażenie, że pisany pod
        dyktando jednej ręki.Trudno nie uznać argumentów lekarzy rodzinnych
        wypowiadanych przez ich rzecznika. Są rzeczowe i wiarygodne. Dziwi postawa NFZ
        a jeszcze bardziej komentatorów z gazetowego forum. Znaczy je jakaś choroba,
        która bez pomocy lekarzy rodzinnych będzie się raczej pogłębiać.
        Doktorze Sapa, proszę się nie przejmować - jest Pan dobrym lekarzem i pacjenci
        są z Panem.
    • Gość: Kazik Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 23:09
      A może by posłuchać głosu narodu? Sapa dobrze mówi.
      • Gość: mariola Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.11.03, 23:28
        porównania z Irakiem kretyńskie Sapa tak trzymać, nie daj się!
    • Gość: Zaniepokojony Twój lekarz podpisał umowę na opiekę całodobową?! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 23:25
      Człowieku zmień szybko lekarza, twój chyba podpisał umowę na
      opiekę całodobową, więc ciągle chodzi zmęczony i nie może
      postawić ci właściwej diagnozy. Chcesz się leczyć w szpitalu to
      droga wolna ale Mnie na siłę ze sobą nie ciągnij. Ja mam dość
      kolejek. Jak dostaniesz termin wizyty na 2005 i sobie postoisz w
      kolejce 8 godzin to może dotrze do twojej głowy co wygadujesz.
      Sapy nie musisz kochać, chociaż ma wejść niedługo ustawa, która
      na to zezwala ale nie mąć w główach ludziom.
    • Gość: Emerytka 67% zniżki Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 23:28
      Popieram dziania lekarzy rodzinnych. Mają rację, rząd tyle
      obiecywał, że poprawi los najbiedniejszych i emerytów i co? I
      nic! Sobie podnieśli budżet na przyszły rok a nam każą zacisnąć
      pasa.
    • Gość: Zaniepokojony Nie chcę się leczyć w szpitalu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 23.11.03, 23:34
      Bo w szpitalu umieraja ludzie.
    • Gość: Kowalski Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.uz.zgora.pl / 192.168.50.* 24.11.03, 06:35
      Lekarze rodzinni - jak dotąd - wystąpili solidarnie tylko w
      sprawie stawek zaproponowanych przez NFZ. Dotąd zawsze ze sobą
      rywalizowali a niekiedy ta rywalizacja przybierała dość
      brutalne formy. Duże zespoły występowały z takimi ofertami,
      które dla małych zespołów były zabójcze. Dla małych przychodni
      cała rzecz może okazać się groźna. Po prostu trwale wypadną z
      rynku usług medycznych. Na ich miejscu nie liczyłbym zbytnio na
      lojalność dużych zespołów. To one są rzeczywistym zagrożeniem
      dla tych małych - z NFZ prędzej czy później można się dogadać.
      Z łasym na pieniądze i silnym finansowo rywalem trwale
      porozumieć się nie można. Jego interes polega na likwidacji
      drobnej konkurencji. Chyba więc spora liczba lekarzy rodzinnych
      dała się podpuścić rywalom prowadzącym podwójną grę.
      • Gość: rer Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.11.03, 07:36
        Pomysł,że szpital przejmie POZ jest po prostu kretyński-brednie,że zatrudni
        się trech lekarz i obsłużą oni(najlepiej tacyzaraz po studiach bo najtańsi)
        całą Zielona Górę świadczą tylko o tum,że dyr Taborski nie jest
        człowiekiem,który widział przychodnie na własne Oczy).Szpital już teraz jest
        niewydolny-opowiadano mi ile czeka się na Izbie PrzyjEC-Będzie teraz jeszcze
        lepiej jak doktory z Izby będą leczyC ludzi np z wypadku a kolejeczka będzie
        sobie czekaCć.W Niemczech zaniechano takich głupot już wiele lat temu-jest tam
        prawny zakaz uprawiania opieki ambulatorujnej przez szpitale,Pozdrowienia dla
        lekarzy Rodzinnych.
    • Gość: Chory Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zielona / 10.101.8.* 24.11.03, 07:38
      Tego rzadu i NFZ nie popieram bo to przyklad kompletnej
      inercji , ale szkoda ze lekarze rodzinni z rownym zaangazowaniem
      jak o wysokosc kontraktow nie troszcza sie onas . Tak zle nie
      maja , niech publicznie pokaza jak wyglada ich sytuacja
      majatkowa gdy startowali a jak dzis . Porownajmy sytuacje Pana
      Sapy , zjego rowiesnikiem w szpitalu . Jesli mi cos dolega chce
      isc do szpitala a nie lekarza rodzinnego . Dlaczego ?
    • Gość: qatz Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: 213.77.27.* 24.11.03, 08:26
      to ze Sapa dobrym lekarzem jest nie ulega wątpliwości, jednakże
      być dobrym lekarzem to zupelnie co innego niż być dobrym
      politykiem, a takim niestety dr Sapa nie jest. Chociaż stara się
      bardzo to z powodu wrodzonego zarozumialstwa nie bardzo mu to
      wychodzi.
      • Gość: lis Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.03, 16:09
        A czy można być dobrym lekarzem będąc i radnym, i udzielając się w walce NFOZ?
        A ponadto, Panie Sapa, ile tak naprawdę Pan zarabia. Ja zarabiam dość nieźle,
        ale nie stać mnie na tyle, na ile Pan sobie może pozwolić. Ponadto gdyby Pan
        naprawdę troszczył się o pacjentów, to powinien Pan walczyć o naprawę systemu,
        a nie o swoją kasę, co Pan w tej chwili robi. I niech Pan nie odwraca kota
        ogonem: Przecież opiekę nocną może sprawować jeden lekarz raz na kilka dni.
        Wystarczy się skrzyknąć w kilka osób. Jak lekarze po pracy w przychodni idą na
        dyżur nocny do szpitala, a następnego ranka idą "rześcy" do przychodni, to ani
        nie pisną, tylko się biją o dyżury. Ponadto NFOZ ma określoną pulę pieniędzy.
        Jak doda lekarzom rodzinnym, to zabierze specjalistom. A więc chodzi Panu tylko
        i wyłącznie o kasę, a nie o pacjenta, czy zmianę chorego systemu.

Życzę zdrowia i nie daj Boże, żeby w razie choroby trafił Pan do lekarza
        swojego pokroju, bo może się zdarzyć, że Pan umrze, znim się skończy
        posiedzenie rady miejskiej.
    • Gość: lvc Zobacz ile Sapa zarabia!!!!!! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 09:11
      Dla ciekawskich polecam strony Urzędu Miasta Szanowny Pan Sapa zarobił zgodnie
      ze swoim oświadczeniem majątkowym ponad 70 tys zł Czy to aby nie za dużo jak na
      tak biednego pokrzywdoznego lekarza. Chyba mu się w głowie poporzewracało.
      Zobaczcie jaki ma ten facet majątek. Potem będzieci wiedzieć gdzie jest to
      dobro pacjenta gdzie to leczenie za darmo sam chciałbym pracować za takie marne
      pieniądze jak on cirka 70 tyś zł w roku. Skończmy z tą obłudą że lekarze są
      biedni i pracują za darmo ile razy każdy z nas musiał płacić za lekarza?????
      • Gość: lis Re: Zobacz ile Sapa zarabia!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.03, 16:22
        A kto chociaż raz dostał rachunek od lekarza? Taksówkarze muszą wprowadzić kasy
        fiskalne, ale nie lekarze. Może gdyby lekarze płacili uczciwie podatki, to i w
        naszym państwie byłoby trochę lepiej? Gdyby każdy lekarz zapłacił chociaż 1000
        zł więcej podatku w skali roku, to ile by zyskał na tym budżet?

Panie Sapa, trochę więcej skromności, bo niestety nie cieszy się Pan
        poularnością ani wśród pacjentów, ani wśród lekarzy.
    • Gość: Masa Re: Sapa bogacz IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 13:54
      Wiemy już jaki to straszny bogacz z tego Sapy. A ile zarabia
      dyrektor szpitala Taborski? Kilkakrotnie więcej i nie odpowiada
      własnym majątkiem za długi placówki, którą kieruje. Spróbowałby
      mieć takie długi prywatny podmiot...
      • Gość: ryszard Re: Sapa bogacz IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 17:53
        Myślę,że Sapa jest na tyle dobrym lekarzem,iż nie chce z samymi
        słuchawkami przyjechać na moje nocne wezwanie i mimo tych 70
        tyś. nie stać Go na wyposażony ambulans. Wizytę domową mogę
        sobie u rodzinnego zamówić od 8-18-tej. W nocy wolę - tak jak
        Sapa - wezwać od razu pogotowie.Polityk kiepski, doktor dobry,
        wie co mówi.
    • Gość: Konrad Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 18:52
      Słyszałem, że to dr Sapa zorganizował Porozumienie
      Zielonogórskie. Skrzyknąć tylu lekarzy z całej Polski dotąd się
      nikomu nie udało. Czy to jest przykład złego polityka? Zyczę
      lekarzom utrzymania tej jedności. Macie dużą szansę na zwycięstwo.
    • Gość: Koniu Zamów kolejkę w szpitalu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.11.03, 18:57
      O rany!!! Jak wszyscy pacjenci z przychodni pójdą do szpitala ze
      zwykłą sraczką to tam będzie zatwardzenie na parę miesięcy!!!
      • Gość: qatz Re: Zamów kolejkę w szpitalu IP: 213.77.27.* 25.11.03, 08:10
        czy to ze np. lepper skrzyknał wielu ludzi (rolników) oznacza ze jest dobrym
        politykiem? Wydaje mi sie Koniu ze nie. Podobnie jest z dr Sapą, lekarzem jest
        może i dobrym, do portfela nie lubie innym zagladać tak jak to robi lvc,skoro
        ma tyle to tylko oznacza ze dobrze pracuje. prawda? Jednakże wolałbym żeby w
        polityki nie uprawiał dla dobra innych i siebie. Po pierwsze nie szkodzić.
    • markoniec Re: Lekarze rodzinni odmawiają 25.11.03, 08:47
      w radiu mówili, że mogą kontrakty zawierać do końca roku, może się nie
      zasapią :-)
      • Gość: naskret Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.11.03, 18:57
        bardzo mi sie podoba tlumaczenie (uspokajanie) przez dyrektora

"...w 65 % mamy zapewniona opieke lekarska w calym kraju.."

wiece jak dzielimy prawde??

na cala prawda i na gowno prawda
        wszystko pieknie ladnie tylko jest to ten 2 rodzaj

w 65% mieszcza sie stomatolodzy, okulisci, laryngolodzy itd do tego dochodzi w
        zielonej szpital i zawsze piekny i ladny (kolega naszego dyrektora NFZ)pan
        szczachor.

wiec moze gazeta zapyta sie magistra wuefu gdzie zielonogorzanie sie beda
        leczyc na grype, biegunke i na bol paluszka??

w szpitalu i u szczachora??

cala zielona??

a jak spraw sie ma z limitami przeciez placaone beda mieli tylko za 2500
        pacjetow za wszystkich powyzej nie e!! wiec jak to bedzie??

• markoniec Re: Lekarze rodzinni odmawiają 25.11.03, 19:29
          zanosi się , że nie będzie dobrze, jedzmy surówki.
          Na poważnie zaś, to ciągle mam jakąś wewnętrzną pewność, że jednak rodzinni
          będą do naszej dyspozycji. W innym wypadku to będzie początek końca.
          Kto tu komu na złość robi ? zaczynam się gubić, to też choroba.
          • Gość: rer Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.03, 21:05
            Wszysy zaglądaja do portfla doktora Sapy-niech ktoś opublikuje zarobki
            dyrekcji Kasy(NFZ)-choćby w Zielonej Górze.Sapę można oskarzyć choćby o to ,ze
            żle. leczy-za co natomiast odpowiadają urzędnicy z NFZ-za podzielenie kupki
            pieiędzy-bo to,że moja ciocia 2 miesiące musi czekać na poradę neurologa mają
            w d..Poza tym-jak się chce zarabiać dobrze to treba się uczyć-powiedział mi to
            hydraulik kiedy zapytałem czemu tak drogo.Nie ma kasy nie ma leczenia.
          • Gość: rer Re: Lekarze rodzinni odmawiają IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.11.03, 21:08
            I jeszcze mam nadzieję ,że nie zobaczymy naszych lekarzy rodzinnych ani
            zadnych innych-jak zachoruje to wyjmę pieniądze,które staram się odłożyć na
            ten cel i sam sobie wybiorę lekarza a cenę ustale bez pośrednictwa darmozjadów
            z NFZ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka