Dodaj do ulubionych

Okna Majewski - dobra firma?

15.04.09, 07:39
Witam!

Czy ktoś z forumowiczów miał może do czynienia z zielonogórskim
przedstawicielem tej firmy? Ekipa montażowa w porządku, czy do "Usterki" sie
nadaje :-) ? Będę wdzięczny za info

pozdrawiam Tomek
Obserwuj wątek
    • Gość: tym. Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.aster.pl 15.04.09, 14:07
      też się zastanawiam, ktoś coś wie?
      • Gość: staryrep Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 78.8.222.* 15.04.09, 17:24
        Przy wyborze okien zwracaj uwagę na profil z jakiego są wykonane,ilość komór,
        uszczelki,mechanizm zamykania,czy mechanizm zamykania ma tzw tryb
        zimowy,letni,to tyle jeżeli chodzi o okna plastikowe.Okna drewniane "rządzą"się
        troche innymi prawami.Z plastikowych nie polecam "aluplastów"a to dlatego że po
        pewnym czasie mogą żółknąć ,tak bywało a jak jest teraz??nie wiem.Przy wyborze
        drzwi balkonowych zwracaj uwagę czy np posiadają tzw płozę najazdową w
        ramiaku(na dole)a dół skrzydła powinien mieć rolkę najazdową(kółeczko).To takie
        elementarne uwagi.Pozdrawiam
        • Gość: Majewski Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:15
          A to jakaś reklama? Czy kolejny setny ,,salon" z oknami? Już chyba
          tylko sklepików osiedlowych jest więcej :)
          • Gość: r. Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.aster.pl 17.04.09, 09:49
            i aptek ;)
            • kati2284 Re: Okna Majewski - dobra firma? 20.04.09, 06:50
              Odpowiedź jest krótka,najgorsza firma jaka istnieje.!!Znam to ze
              swojego doświadczenia.Zamówiłam okna w zeszłym roku i do dnia
              dzisiejszego nie mam pełnego kompletu.Niektóre były żle
              zamontowane,inne żle wymierzone i poszły do poprawki.Dużo mogła bym
              pisać,ale na samą myśl o tej firmie juz jestem zła!!!
              • Gość: Majewski Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.09, 16:14
                Dobrze, że apteki tak się nie mylą :)
                • Gość: Edek Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:39
                  Co ty pi.... (szesz)???
                  Oni działają w ZG od niedługiego czasu, a Ty piszesz o zeszłym roku:P
                  Moi znajomi bardzo sobie chwalą te okna i na ekipę nie słyszałem żadnych
                  komentarzy, więc raczej są OK.
                  • Gość: Edek Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:40
                    To oczywiście do Keti było
              • Gość: Ali Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 80.54.24.* 02.08.10, 13:32
                okna Majewski opinie ma taką na jaką zasługuje, najgorsza firma pod słońcem,
                oszukują swoich własnych dealerów i potem się trzeba z nimi sądzić
          • Gość: . Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 10:13
            .
            • Gość: desar Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 94.75.121.* 05.03.10, 19:47
              .
    • Gość: gosc Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 18:11
      podbijam temat, bo tez jestem zainteresowana opiniami
      • Gość: rr Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.aster.pl 31.05.09, 16:34
        Wybrałam się tam dwie soboty z rzędu, bo na szyldzie jest, że mają otwarte,
        niestety te dwa razy zobaczyłam karteczkę w drzwiach, że nieczynne. Jak dla mnie
        olewanie klienta zanim jeszcze doszło do kontaktu.
        • Gość: kw Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 94.254.233.* 11.07.09, 17:19
          potwierdzam, że jest problem z wizytą w w salonie w sobotę.
          • Gość: Krystyna Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.09, 08:26
            Na okna czekałam faktycznie 4 tygodnie, ale powiadomiono mnie o tym, więc
            zaskoczenia nie było. Montaż ok. Obsługa ok. Jestem zadowolonym klientem.
            Przynajmniej na razie nic mi się złego nie dzieje. Okna o lepszym standardzie w
            porównywalnej średniej cenie. Polecam
    • Gość: klientka Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 78.8.221.* 18.08.09, 09:48
      Miałam zakładane przez nich okna założyli krzywo i nie przyznali się do końca do
      winy . Nigdy więcej tej firmy !
      • Gość: była klientka Okna Majewski- NIE IP: *.146.110.10.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.10.09, 21:40
        zamówiłam u nich okna kilka miesięcy temu w biurze we Wrocławiu, po wielu
        telefonach i ponagleniach wstawili je z 3 tygodniowym opóźnieniem. To był
        początek horroru. Nigdy nie widzieliśmy z mężem tak fatalnego wykonania, okna
        podrapane, okleina zaczęła odchodzić po 2 miesiącach, w 2 szybach pojawiła się
        wilgoć, wyregulować okien się nie dało, brak części elementów okuć, po wielu
        walkach i niekompetentnych próbach naprawy obiecali 4 okna wymienić. Czekaliśmy
        1,5 miesiąca, w biurze twierdzili że walczą z fabryką OKNA MAJEWSKI która
        notorycznie nie uznaje żadnych reklamacji. To co przyjechało do wymiany
        było gorsze niż stare okna. Jesteśmy na etapie kierowania wniosku do sądu.
        Przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów, jedyne nad czym solidnie pracują
        to budowanie sobie dobrej opinii w internecie jako zadowoleni
        klienci- myśmy się na to nabrali!!!
        • Gość: jony Re: Okna Majewski- NIE IP: 77.255.163.* 02.12.09, 21:03
          Sama firma z Nysy to jedno wielkie nie porozumienie oszukują nie uznają
          reklamacji szyby robią sami i to w namiocie jednym słowo firma KANT!!!!!!
          • Gość: jony Re: Okna Majewski- NIE IP: 77.255.163.* 02.12.09, 21:05
            aha i na produkcji pracują więżniowie z zakładu karnego więc jaka może być tam
            jakość wykonania tych okien?
            • Gość: Majewski Re: Okna Majewski- NIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 08:49
              Cześć Jony, a Ty to nie pracujesz teraz w konkurencyjnej fabryce? :)
    • czarny.maryjan Re: Okna Majewski - dobra firma? 16.10.09, 11:09
      Przedstawiciel jak to przedstawiciel, ale sama firma to masakra.
      Radził bym dobrze sprawdzić produkty w salonie.
      Dzielę się doświadczeniem szwagra z Legnicy.
      • Gość: tomasz Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 85.219.193.* 11.01.10, 09:21
        Majeski okna-TRAGEDIA!!!! SPRZEDAWAŁEM TO DZIADOSTWO. ZDECYDOWANIE
        ODRADZAM!!!
    • Gość: Annnnna Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 80.54.24.* 16.10.09, 11:13
      nie!!!!!
      • Gość: Gość Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 13:02
        A co powiecie na takie okna ?
        www.stolarka.org.pl/index.php?s1=wpf206&vl=0
    • Gość: Tucha1987 Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.10, 13:06
      Wiem jedno, ze najlepsze okna sa okna z Krakowa - OKNOPLAST, gorąco
      polecam! Okna wysokiej klasy, punkty swoje maja w kazdym
      wojewodztwie. Ja zakupiłam okna w Sulechowie (20km od Zielonej Góry)
      ale w Zielonej tez punkt swoj maja. Podam tel. 068385 3678. Nawet
      jesli nie jestescie przekonani i nie chcecie tam kupic to warto
      chociaz sie tam przejsc bo jest tam pewne małżeństwo które swietnie
      klienta wprowadzi w tematyke okien dlatego tez polecam. Obsługa
      mila, zadnych problemów nie miałam.
      • Gość: Kijjjjjjjjjjjjjj Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.netdrive.pl 13.01.10, 15:39
        Beznadziejna reklama = ???????
      • Gość: klient oknoplast Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 09:53
        beznadziejnie reklamujesz - są mili i sympatyczni w momencie
        dokonywania zakupu - wszelkie reklamacje to już odrębna historia a
        jak będziesz mieć jakąkolwiek reklamację w późniejszym czasie to
        wycieczka do Krakowa - jeżeli porządne okna na porządnym profilu a
        do tego wiedza i doświadczenie kilkunastoletnie + świetny serwis to
        tylko NEXBAU - oknoplast to handlarze oknami krakowskiej fabryki i
        do tego na egzotycznych okuciach Maco - ja mam okna z Nexbau i 100%
        satysfakcję a to co mają moi sąsiedzi to dramat
        • Gość: Oknoplast-Kraków Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 212.244.147.* 04.03.10, 10:53
          Witam,
          Bardzo proszę o niewprowadzanie użytkowników forum w błąd. W
          przypadku reklamacji produktów OKNOPLAST-Kraków, nie ważne z jakiej
          części Polski, są one rozpatrywane, przez specjalny serwis firmowy,
          na miejscu w lokalnym biurze handlowym (gdzie został dokonany zakup)
          i nie ma konieczność jechania z reklamacją do Krakowa.

Wspomniana firma Maco nie jest firmą egzotyczna tylko renomowanym
          austriackim producentem okuć – jednym ze światowych liderów w
          produkcji okuć.

W przypadku pytań zapraszamy do skorzystania z naszej infolinii lub
          też zakładki „zapytaj eksperta” na naszej firmowej stronie
          internetowej. Zainteresowani mogą również otrzymać od naszej firmy
          pakiet informacyjny o produktach.

Serdecznie pozdrawiam

Przemysław Serwin
          Menedżer ds. jakości usług, OKNOPLAST-Kraków
          • Gość: klient oknoplast Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:26
            ten specjalny serwis firmowy oknoplastu to lokalni monteży
            działający jako podwykonawcy lokalnego dystrybutora - a lokalny
            dystrybutor to firma jedno lub dwuosobowa w wynajętym lokalu,
            kwestia reklamacji - co reklamacja to inni monteży (czytaj specjalny
            autoryzowany serwis) - wielka kołomyja a każdy z nich zwala na
            poprzednika i umywa ręce - ze swojego doświadczenia: NIGDY WIĘCEJ
            takich specjalnych serwisów firmowych i dystrybutorów którzy dzisiaj
            handlują oknoplastem a za rok innym oknocośtam - kiedy w mieszkaniu
            wymieniałem okna z lokalnej fabryki to po 7 latach na wymianę
            pękniętej szyby przyjechali ci sami co je montowali a cały proces
            trwał 3 dni, dodatkowo wyregulowali i przesmarowali okienka gratis
            przy wizycie - tak na podsumowanie do przemyśleń
            • Gość: gosc Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:43
              forum.muratordom.pl/oknoplast-krakow-profil-awans-dramat-na-budowie,t30110-180.htm

proponuję poczytać sobie forum niesamowicie "zadowolonych"
              wściekłych klientów oknoplastu, są też fotki okien pięknych inaczej
          • Gość: klient Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 23:44
            tak więc menedżerze ds jakości usług - zapraszam do mnie -
            kilkakrotnych wizyt specjalnego serwisu firmowego w postaci
            lokalnych zebranych z ulicy albo posredniaka monterów mam już dosyc
            więc może pan menedżer jakości się pofatyguje do mnie i wyjasni mi
            co pod kolejnym marketingowym hasłem zatyt. specjalnym serwisem
            firmowym miał na mysli - a jak sobie pan menedżer życzy to wyślę
            kilka fotek z realizacji ale po zapewnieniu w formie pisemnej że
            znajda sie na stronie startowej firmy pod linkiem galeria lub nasze
            realizacje - a proces posprzedażowy działa tak że jeden zadowolony
            klient to nastepni a jeden niezadowolony to brak następnych
            spotęgowany - ja dla własnej satysfakcji i zgodnego spokoju
            sąsiedzko-rodzinno-przyjacielskiego mam już na koncie 4 budowy i 7
            mieszkań które odstawiłem do firm posiadających właśnie taki serwis
            firmowy i lokalną renomę - na własnych błędach człowiek uczy się
            najlepiej, szkoda że na własnych - tak więc FORUMOWICZE - najpierw
            zdrowy rozsądek i myślenie a potem marketing i ściemnianie przed
            podpisaniem umowy
            • Gość: Oknoplast-Kraków Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 212.244.147.* 05.03.10, 14:01
              Witam,

Uprzejmie proszę o przesłanie reklamacji do naszego firmowego
              serwisu (z podaniem numeru identyfikacyjnego)na numer faxu (012) 279
              71 82 lub mailem na serwis@oknoplast.com.pl. Nasi serwisanci
              postarają się jak najszybciej rozpatrzyć Pańskie zgłoszenie i
              rozwiązać problem w sposób dla Pana satysfakcjonujący. Jeżeli okaże
              się konieczne, nasi firmowi fachowcy przyjadą do Pana na miejsce by
              dokonać wszelkich czynności w ramach gwarancji.
              Serdecznie pozdrawiam

Przemysław Serwin
              Menedżer ds. jakości usług, OKNOPLAST-Kraków
      • Gość: forumowicz Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 10:03
        przereklamowana beznadzieja - kupując okna kupuj w lokalnej fabryce -
        unikniesz problemów w przyszłości !!! - tym się kieruj po pierwsze -
        potem profile rodzaje itd.
      • Gość: Majewski Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 08:52
        Tuscha ale teraz pojechałaś ;P To nie post reklamowy ;P
    • Gość: mech Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 94.75.121.* 04.03.10, 09:59
      ja zamówiłem a artbudzie na jaskółczej, firma super, okna europejskiej firmy dako.
      solidnie, w terminie, cena też korzystna!
      adres nie problem odnaleźć w wyszukiwarce.
    • Gość: małami Re: Okna Majewski - NIEdobra firma IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.10, 03:01
      ja korzystałam z usług ich pośrednika w Jeleniej Górze -
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM. do wpłaty zaliczki zamówienia było wspaniale,
      póxniej to już tylko dramat: termin o 3 tygodnie zawalony, że niby
      zleceń dużo, okna jak jednorazówki z marketu, późniejsza obsługa
      reklamacji to czarny tunel. wybierajcie ryzyk-fizyk.
      • Gość: mar125 Re: Okna Majewski - Bardzo Dobra Firma IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 15:52
        Jestem z jeleniej góry, w tym roku kupiłam okna z montażem u
        Majewskiego, jestem zadowolona, okna zamontowane solidnie,
        funkcjonują bez zarzutu, kompetentna i miła obsługa, montażyści
        dopieścili obróbkę tynków, pozdrawiam.
        • Gość: Nowy Re: Okna Majewski - Bardzo Dobra Firma IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 21:47
          To nie jest salon firmowy majewskiego tylko jego reklama a okna i tak mają
          najgorsze na rynku
        • Gość: To n soll Re: Okna Majewski - Bardzo Dobra Firma IP: *.netdrive.pl 17.06.10, 00:22
          Jestem z Urugwaju montaż profesjonalny i okna również. Czekałem 10 dni od wizyty w biurze... długo bo wulkan wybuchł.

Pozdrawiam
          Moderator ma w dupie posty reklamowe
    • Gość: wiosna Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 17:07
      hej ja zakladalam okno z tej firmy i jestem zadowowlona zamierzam zalozyc drugie pozdrawiam
      • Gość: Jan Re: Okna Majewski - najgorsza firma IP: 80.54.24.* 02.08.10, 13:35
        To ja mam inną opinię to tej firmie, i więcej nie zaryzykuję
        • Gość: gosc Re: Okna Majewski - najgorsza firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 21:55
          MONTAŻ MIAŁEM 16.09.2010 OKNA BARDZO ŁADNE, EKIPA SPISAŁA SIĘ Z OBRÓBKĄ, TROSZKE PARAPET BYŁ KRZYWY ALE PO JEDNYM TELEFONIE PRZYJECHALI I POPRAWILI, PONOWNIE SPRAWDZILI REGULACJE O CO NAWET NIE PROSIŁEM, JA POLECAM SALON W ZIELONEJ GÓRZE, CENA PATRZĄC NA JAKOŚĆ BYŁA DOBRA W PORÓWNANIU Z KONKURENCJĄ
    • Gość: Kubaa Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 10:24
      ODRADZAM !! ZDECYDOWANIE ODRADZAM!! KIEPSKIE OKNA ZA SPORE PIENIADZE! OKNA MI WSTAWIONO W ROKU 2008 I DO TEJ PORY CALY CZAS COS JEST Z NIMI NIE TAK JAK BYC POWINNO. W DNIU MONTAŻU ZAKLADAJA OKNA A TAM SZPROSTY OD PIONU POPRZESUWANE PO 5 CM, NA 23 SZYBY 18 ZOSTALO WYMIENIONYCH!! KOLEJNA SPRAWA TO UTLENIANIE SIE SREBRA NA SZYBACH WYCHODZI TAKI "SZRONIK". POPROSTU SZYBA POKRYTA WARSTWA SREBRA POWINNA BYC OD STRONY WEWNETRZNEJ (PROZNI). A CO DO PROZNI TO NARAZIE TYLKO DWIE SZTUKI MI SIE ROZSTRZELNIŁY W SRODKU W OKNACH PARA A NA RAMIE JUZ MECH SIE POKAZAL. Z SERWISEM RÓWNIEŻ SPORE PROBLEMY, NIEKOMPETENTNI SERWISANCI USZCZERBILI SZYBE PRZY WYMIANI I PROBOWALI WCISNAC ZE "TAK JUZ BYLO". ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!
      • Gość: inny Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:12
        SALONU W ZIELONEJ GÓRZE NIE BYŁO W 2008 ROKU, WIEC NIE ROZUMIEM TEJ WYPOWIEDZI . . .
        • Gość: Budowlaniec60 Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 15:42
          Okna, dobre zamawiałem. Dużo zależy od montażysty, bo dużo zależy od sposobu montażu, ale jeśli o produkt jest dobry. Sam go montuję, narzekań nie ma. Kiedyś zdarzyło się, że klient po 5 latach do mnie zadzwonił, że okno jest do regulacji - regulacja tylko na zawiasach. PVC to materiał miekki, mimo, że normalnie w oknach Majewski jest stal, jak jest duże skrzydło, potrójna szyba to jest fizycznie ciężkie - jak ktoś uczył się podstaw fizyki to wie co to grawitacja. No ale okna Fabryki Majewski z Nysy są trwałe mimo wszytko.
          • Gość: dekoder555 Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.13, 11:13
            hehe :) ja moge tylko napisac, ze mam okna z porzadnej firmy i z dobrymi okuciami. no a z montazem tez nie bylo problemu i do tej pory elegancko dzialaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka