zg1973 15.04.09, 07:39 Witam! Czy ktoś z forumowiczów miał może do czynienia z zielonogórskim przedstawicielem tej firmy? Ekipa montażowa w porządku, czy do "Usterki" sie nadaje :-) ? Będę wdzięczny za info pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tym. Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.aster.pl 15.04.09, 14:07 też się zastanawiam, ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staryrep Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 78.8.222.* 15.04.09, 17:24 Przy wyborze okien zwracaj uwagę na profil z jakiego są wykonane,ilość komór, uszczelki,mechanizm zamykania,czy mechanizm zamykania ma tzw tryb zimowy,letni,to tyle jeżeli chodzi o okna plastikowe.Okna drewniane "rządzą"się troche innymi prawami.Z plastikowych nie polecam "aluplastów"a to dlatego że po pewnym czasie mogą żółknąć ,tak bywało a jak jest teraz??nie wiem.Przy wyborze drzwi balkonowych zwracaj uwagę czy np posiadają tzw płozę najazdową w ramiaku(na dole)a dół skrzydła powinien mieć rolkę najazdową(kółeczko).To takie elementarne uwagi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majewski Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.09, 20:15 A to jakaś reklama? Czy kolejny setny ,,salon" z oknami? Już chyba tylko sklepików osiedlowych jest więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.aster.pl 17.04.09, 09:49 i aptek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kati2284 Re: Okna Majewski - dobra firma? 20.04.09, 06:50 Odpowiedź jest krótka,najgorsza firma jaka istnieje.!!Znam to ze swojego doświadczenia.Zamówiłam okna w zeszłym roku i do dnia dzisiejszego nie mam pełnego kompletu.Niektóre były żle zamontowane,inne żle wymierzone i poszły do poprawki.Dużo mogła bym pisać,ale na samą myśl o tej firmie juz jestem zła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majewski Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.04.09, 16:14 Dobrze, że apteki tak się nie mylą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:39 Co ty pi.... (szesz)??? Oni działają w ZG od niedługiego czasu, a Ty piszesz o zeszłym roku:P Moi znajomi bardzo sobie chwalą te okna i na ekipę nie słyszałem żadnych komentarzy, więc raczej są OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edek Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.09, 09:40 To oczywiście do Keti było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 80.54.24.* 02.08.10, 13:32 okna Majewski opinie ma taką na jaką zasługuje, najgorsza firma pod słońcem, oszukują swoich własnych dealerów i potem się trzeba z nimi sądzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.08.09, 10:13 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.09, 18:11 podbijam temat, bo tez jestem zainteresowana opiniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rr Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.aster.pl 31.05.09, 16:34 Wybrałam się tam dwie soboty z rzędu, bo na szyldzie jest, że mają otwarte, niestety te dwa razy zobaczyłam karteczkę w drzwiach, że nieczynne. Jak dla mnie olewanie klienta zanim jeszcze doszło do kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 94.254.233.* 11.07.09, 17:19 potwierdzam, że jest problem z wizytą w w salonie w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.09, 08:26 Na okna czekałam faktycznie 4 tygodnie, ale powiadomiono mnie o tym, więc zaskoczenia nie było. Montaż ok. Obsługa ok. Jestem zadowolonym klientem. Przynajmniej na razie nic mi się złego nie dzieje. Okna o lepszym standardzie w porównywalnej średniej cenie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 78.8.221.* 18.08.09, 09:48 Miałam zakładane przez nich okna założyli krzywo i nie przyznali się do końca do winy . Nigdy więcej tej firmy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: była klientka Okna Majewski- NIE IP: *.146.110.10.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.10.09, 21:40 zamówiłam u nich okna kilka miesięcy temu w biurze we Wrocławiu, po wielu telefonach i ponagleniach wstawili je z 3 tygodniowym opóźnieniem. To był początek horroru. Nigdy nie widzieliśmy z mężem tak fatalnego wykonania, okna podrapane, okleina zaczęła odchodzić po 2 miesiącach, w 2 szybach pojawiła się wilgoć, wyregulować okien się nie dało, brak części elementów okuć, po wielu walkach i niekompetentnych próbach naprawy obiecali 4 okna wymienić. Czekaliśmy 1,5 miesiąca, w biurze twierdzili że walczą z fabryką OKNA MAJEWSKI która notorycznie nie uznaje żadnych reklamacji. To co przyjechało do wymiany było gorsze niż stare okna. Jesteśmy na etapie kierowania wniosku do sądu. Przestrzegam wszystkich potencjalnych klientów, jedyne nad czym solidnie pracują to budowanie sobie dobrej opinii w internecie jako zadowoleni klienci- myśmy się na to nabrali!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re: Okna Majewski- NIE IP: 77.255.163.* 02.12.09, 21:03 Sama firma z Nysy to jedno wielkie nie porozumienie oszukują nie uznają reklamacji szyby robią sami i to w namiocie jednym słowo firma KANT!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jony Re: Okna Majewski- NIE IP: 77.255.163.* 02.12.09, 21:05 aha i na produkcji pracują więżniowie z zakładu karnego więc jaka może być tam jakość wykonania tych okien? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majewski Re: Okna Majewski- NIE IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 08:49 Cześć Jony, a Ty to nie pracujesz teraz w konkurencyjnej fabryce? :) Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.maryjan Re: Okna Majewski - dobra firma? 16.10.09, 11:09 Przedstawiciel jak to przedstawiciel, ale sama firma to masakra. Radził bym dobrze sprawdzić produkty w salonie. Dzielę się doświadczeniem szwagra z Legnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 85.219.193.* 11.01.10, 09:21 Majeski okna-TRAGEDIA!!!! SPRZEDAWAŁEM TO DZIADOSTWO. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annnnna Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 80.54.24.* 16.10.09, 11:13 nie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 13:02 A co powiecie na takie okna ? www.stolarka.org.pl/index.php?s1=wpf206&vl=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tucha1987 Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ip.netia.com.pl 12.01.10, 13:06 Wiem jedno, ze najlepsze okna sa okna z Krakowa - OKNOPLAST, gorąco polecam! Okna wysokiej klasy, punkty swoje maja w kazdym wojewodztwie. Ja zakupiłam okna w Sulechowie (20km od Zielonej Góry) ale w Zielonej tez punkt swoj maja. Podam tel. 068385 3678. Nawet jesli nie jestescie przekonani i nie chcecie tam kupic to warto chociaz sie tam przejsc bo jest tam pewne małżeństwo które swietnie klienta wprowadzi w tematyke okien dlatego tez polecam. Obsługa mila, zadnych problemów nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kijjjjjjjjjjjjjj Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.netdrive.pl 13.01.10, 15:39 Beznadziejna reklama = ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient oknoplast Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 09:53 beznadziejnie reklamujesz - są mili i sympatyczni w momencie dokonywania zakupu - wszelkie reklamacje to już odrębna historia a jak będziesz mieć jakąkolwiek reklamację w późniejszym czasie to wycieczka do Krakowa - jeżeli porządne okna na porządnym profilu a do tego wiedza i doświadczenie kilkunastoletnie + świetny serwis to tylko NEXBAU - oknoplast to handlarze oknami krakowskiej fabryki i do tego na egzotycznych okuciach Maco - ja mam okna z Nexbau i 100% satysfakcję a to co mają moi sąsiedzi to dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oknoplast-Kraków Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 212.244.147.* 04.03.10, 10:53 Witam, Bardzo proszę o niewprowadzanie użytkowników forum w błąd. W przypadku reklamacji produktów OKNOPLAST-Kraków, nie ważne z jakiej części Polski, są one rozpatrywane, przez specjalny serwis firmowy, na miejscu w lokalnym biurze handlowym (gdzie został dokonany zakup) i nie ma konieczność jechania z reklamacją do Krakowa. Wspomniana firma Maco nie jest firmą egzotyczna tylko renomowanym austriackim producentem okuć – jednym ze światowych liderów w produkcji okuć. W przypadku pytań zapraszamy do skorzystania z naszej infolinii lub też zakładki „zapytaj eksperta” na naszej firmowej stronie internetowej. Zainteresowani mogą również otrzymać od naszej firmy pakiet informacyjny o produktach. Serdecznie pozdrawiam Przemysław Serwin Menedżer ds. jakości usług, OKNOPLAST-Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient oknoplast Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:26 ten specjalny serwis firmowy oknoplastu to lokalni monteży działający jako podwykonawcy lokalnego dystrybutora - a lokalny dystrybutor to firma jedno lub dwuosobowa w wynajętym lokalu, kwestia reklamacji - co reklamacja to inni monteży (czytaj specjalny autoryzowany serwis) - wielka kołomyja a każdy z nich zwala na poprzednika i umywa ręce - ze swojego doświadczenia: NIGDY WIĘCEJ takich specjalnych serwisów firmowych i dystrybutorów którzy dzisiaj handlują oknoplastem a za rok innym oknocośtam - kiedy w mieszkaniu wymieniałem okna z lokalnej fabryki to po 7 latach na wymianę pękniętej szyby przyjechali ci sami co je montowali a cały proces trwał 3 dni, dodatkowo wyregulowali i przesmarowali okienka gratis przy wizycie - tak na podsumowanie do przemyśleń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 11:43 forum.muratordom.pl/oknoplast-krakow-profil-awans-dramat-na-budowie,t30110-180.htm proponuję poczytać sobie forum niesamowicie "zadowolonych" wściekłych klientów oknoplastu, są też fotki okien pięknych inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.03.10, 23:44 tak więc menedżerze ds jakości usług - zapraszam do mnie - kilkakrotnych wizyt specjalnego serwisu firmowego w postaci lokalnych zebranych z ulicy albo posredniaka monterów mam już dosyc więc może pan menedżer jakości się pofatyguje do mnie i wyjasni mi co pod kolejnym marketingowym hasłem zatyt. specjalnym serwisem firmowym miał na mysli - a jak sobie pan menedżer życzy to wyślę kilka fotek z realizacji ale po zapewnieniu w formie pisemnej że znajda sie na stronie startowej firmy pod linkiem galeria lub nasze realizacje - a proces posprzedażowy działa tak że jeden zadowolony klient to nastepni a jeden niezadowolony to brak następnych spotęgowany - ja dla własnej satysfakcji i zgodnego spokoju sąsiedzko-rodzinno-przyjacielskiego mam już na koncie 4 budowy i 7 mieszkań które odstawiłem do firm posiadających właśnie taki serwis firmowy i lokalną renomę - na własnych błędach człowiek uczy się najlepiej, szkoda że na własnych - tak więc FORUMOWICZE - najpierw zdrowy rozsądek i myślenie a potem marketing i ściemnianie przed podpisaniem umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oknoplast-Kraków Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 212.244.147.* 05.03.10, 14:01 Witam, Uprzejmie proszę o przesłanie reklamacji do naszego firmowego serwisu (z podaniem numeru identyfikacyjnego)na numer faxu (012) 279 71 82 lub mailem na serwis@oknoplast.com.pl. Nasi serwisanci postarają się jak najszybciej rozpatrzyć Pańskie zgłoszenie i rozwiązać problem w sposób dla Pana satysfakcjonujący. Jeżeli okaże się konieczne, nasi firmowi fachowcy przyjadą do Pana na miejsce by dokonać wszelkich czynności w ramach gwarancji. Serdecznie pozdrawiam Przemysław Serwin Menedżer ds. jakości usług, OKNOPLAST-Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 10:03 przereklamowana beznadzieja - kupując okna kupuj w lokalnej fabryce - unikniesz problemów w przyszłości !!! - tym się kieruj po pierwsze - potem profile rodzaje itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majewski Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.10, 08:52 Tuscha ale teraz pojechałaś ;P To nie post reklamowy ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mech Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: 94.75.121.* 04.03.10, 09:59 ja zamówiłem a artbudzie na jaskółczej, firma super, okna europejskiej firmy dako. solidnie, w terminie, cena też korzystna! adres nie problem odnaleźć w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małami Re: Okna Majewski - NIEdobra firma IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.10, 03:01 ja korzystałam z usług ich pośrednika w Jeleniej Górze - ZDECYDOWANIE ODRADZAM. do wpłaty zaliczki zamówienia było wspaniale, póxniej to już tylko dramat: termin o 3 tygodnie zawalony, że niby zleceń dużo, okna jak jednorazówki z marketu, późniejsza obsługa reklamacji to czarny tunel. wybierajcie ryzyk-fizyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar125 Re: Okna Majewski - Bardzo Dobra Firma IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.10, 15:52 Jestem z jeleniej góry, w tym roku kupiłam okna z montażem u Majewskiego, jestem zadowolona, okna zamontowane solidnie, funkcjonują bez zarzutu, kompetentna i miła obsługa, montażyści dopieścili obróbkę tynków, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: Okna Majewski - Bardzo Dobra Firma IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.10, 21:47 To nie jest salon firmowy majewskiego tylko jego reklama a okna i tak mają najgorsze na rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To n soll Re: Okna Majewski - Bardzo Dobra Firma IP: *.netdrive.pl 17.06.10, 00:22 Jestem z Urugwaju montaż profesjonalny i okna również. Czekałem 10 dni od wizyty w biurze... długo bo wulkan wybuchł. Pozdrawiam Moderator ma w dupie posty reklamowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.10, 17:07 hej ja zakladalam okno z tej firmy i jestem zadowowlona zamierzam zalozyc drugie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Okna Majewski - najgorsza firma IP: 80.54.24.* 02.08.10, 13:35 To ja mam inną opinię to tej firmie, i więcej nie zaryzykuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Okna Majewski - najgorsza firma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 21:55 MONTAŻ MIAŁEM 16.09.2010 OKNA BARDZO ŁADNE, EKIPA SPISAŁA SIĘ Z OBRÓBKĄ, TROSZKE PARAPET BYŁ KRZYWY ALE PO JEDNYM TELEFONIE PRZYJECHALI I POPRAWILI, PONOWNIE SPRAWDZILI REGULACJE O CO NAWET NIE PROSIŁEM, JA POLECAM SALON W ZIELONEJ GÓRZE, CENA PATRZĄC NA JAKOŚĆ BYŁA DOBRA W PORÓWNANIU Z KONKURENCJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubaa Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 10:24 ODRADZAM !! ZDECYDOWANIE ODRADZAM!! KIEPSKIE OKNA ZA SPORE PIENIADZE! OKNA MI WSTAWIONO W ROKU 2008 I DO TEJ PORY CALY CZAS COS JEST Z NIMI NIE TAK JAK BYC POWINNO. W DNIU MONTAŻU ZAKLADAJA OKNA A TAM SZPROSTY OD PIONU POPRZESUWANE PO 5 CM, NA 23 SZYBY 18 ZOSTALO WYMIENIONYCH!! KOLEJNA SPRAWA TO UTLENIANIE SIE SREBRA NA SZYBACH WYCHODZI TAKI "SZRONIK". POPROSTU SZYBA POKRYTA WARSTWA SREBRA POWINNA BYC OD STRONY WEWNETRZNEJ (PROZNI). A CO DO PROZNI TO NARAZIE TYLKO DWIE SZTUKI MI SIE ROZSTRZELNIŁY W SRODKU W OKNACH PARA A NA RAMIE JUZ MECH SIE POKAZAL. Z SERWISEM RÓWNIEŻ SPORE PROBLEMY, NIEKOMPETENTNI SERWISANCI USZCZERBILI SZYBE PRZY WYMIANI I PROBOWALI WCISNAC ZE "TAK JUZ BYLO". ZDECYDOWANIE ODRADZAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 13:12 SALONU W ZIELONEJ GÓRZE NIE BYŁO W 2008 ROKU, WIEC NIE ROZUMIEM TEJ WYPOWIEDZI . . . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budowlaniec60 Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.13, 15:42 Okna, dobre zamawiałem. Dużo zależy od montażysty, bo dużo zależy od sposobu montażu, ale jeśli o produkt jest dobry. Sam go montuję, narzekań nie ma. Kiedyś zdarzyło się, że klient po 5 latach do mnie zadzwonił, że okno jest do regulacji - regulacja tylko na zawiasach. PVC to materiał miekki, mimo, że normalnie w oknach Majewski jest stal, jak jest duże skrzydło, potrójna szyba to jest fizycznie ciężkie - jak ktoś uczył się podstaw fizyki to wie co to grawitacja. No ale okna Fabryki Majewski z Nysy są trwałe mimo wszytko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekoder555 Re: Okna Majewski - dobra firma? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.11.13, 11:13 hehe :) ja moge tylko napisac, ze mam okna z porzadnej firmy i z dobrymi okuciami. no a z montazem tez nie bylo problemu i do tej pory elegancko dzialaja Odpowiedz Link Zgłoś