Dodaj do ulubionych

ZWROT BILETU w lufthansa :/

06.03.10, 22:01
helo, mam problem i jestem zielona...
moj mąż przylatuje niedlugo z maroka na zaproszenie itp. w ambasadzie kazali
mu zakupic bilet tam i powrót w lufthansie, to kosztuje 3600 zł.
i pytanie ;p nie wie ktos moze czy jak mój mąż juz tu bedzie (na pewno
dostanie karte pobytu i nie bedzie wracal do maroka!) czy jest mozliwosc
oddania lufthansie biletu na powrot?

nie widzi mi sie tyle pieniedzy stracic 'PO NIC'...
bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam, Derya
Obserwuj wątek
    • traveladvisor Re: ZWROT BILETU w lufthansa :/ 08.03.10, 15:21
      nikt tu na forum na pytanie czy i w jakiej kwocie należy się zwrot za
      niewykorzystany odcinek lotu, nie odpowie. określają to zasady taryfy, a dostęp
      do nich ma sprzedawca biletu (biuro podróży) bądź przewoźnik.
      proszę skontaktować się albo z przewoźnikiem albo z punktem, który sprzedał bilet.
    • lufthansa_support Re: ZWROT BILETU w lufthansa :/ 28.08.13, 16:30
      pracowalem tam wiec mowie: 3600zl za bilet lotniczy to nie sa duze pieniadze. na pewno w tej cenie jest mozliwy zwrot z potraceniem ale za oplata. po przeleceniu polowy boletu zostaje jeden odcnek A przez B do C(dom) czyli jest to tak jakby bilet w jedna strone i tak przelicza to Lufthansa. Bilet w jedna strone Lufthansy kosztuje duuzo. w 99% sie nie oplaca. co sie oplaca? zmienic date powrotu za doplata tak ten bilet kiedys (w przeciagu roku zmienic). warto zadzwonic na infolinie lufthansy. wszyscy agenci sa mega kompetetni na takie tematy. troche zmeczeni wiec prosze byc w miare konkretnym z pytaniami. tego typu pytania padaja naprawde wiele razy dziennie.

W lufthansie nie ma "wyjatkowych sytuacji" wszystko jest z gory opisane regulacjami i my jako agenci (ja jako ex) mielismy wszystko czarno na bialym.

podsumowanie:
      nie zwrot
      a zmiana biletu bedzie bardziej oplacalna

niektore taryfy pozwalaja nawet na zmiane lotniska!! ale musi byc w okolicy (zeby odleglosc byla w miare podobna)

z moich doswiadczen powiem tak: chcesz leciec, kupuj bilet i lec. cos wypadnie : lufa zarabia. no chyba ze ktos umrze. ale na to tez za regulacje i Lufa nie straci smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka