Dodaj do ulubionych

wakacje we dwoje

10.07.10, 16:53
Chcemy się wybrać na tygodniowe wakacje, gdzieś w ciepłe miejsce, z dostępem
do piasku, wody, ładnych widoków, może jakieś zabytki... Chcemy to zrobić "po
kosztach" czyli zabieramy jedzenie z domu i dopuszczamy opcję noclegu w
śpiworze pod mostem/samochodziewink
Warunki są dwa:
1)jedziemy własnym autem,
2)nie licząc ceny benzyny, możemy wydać po ok 300zl, czyli razem 600zl dla 2 osób

Pytanie: gdzie by tu pojechać?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mazinka Re: wakacje we dwoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 17:59
      W Polsce to chyba Wybrzeze - może środkowe i wschodnie - jest tam trochę do
      zwiedzania, a widoki też są bardzo ładne. Pogoda dopisuje, więc i ciepło bedzie.
      Może pojezierze Wielkopolskie - jeziora są czyste, w lasach, jest tam bardzo
      ładnie i poziwedzac też jest co - Rogalin, Kórnik, Biskupin i in.
      Natomiast jesli myslicie o zagranicy, to proponuję Węgry - blisko, ciepło,
      Balaton, ceny przyzwoite i pozwiedzac tez jest co (Eger, Miszkolc, Budapeszt,
      Godollo i jeszcze parę innych miejsc wartych uwagi).
      Tak troche w ciemno piszę, bo nie wiem, skąd jesteście smile
      Pozdrawiam,
      Mazinka
      polskadladzieci.pl
      • deoand Re: wakacje we dwoje 11.07.10, 08:46
        Za taka kwote to tak jak napisała poprzedniczka Wegry i Balaton albo Słowacja i
        Tatralandia tam sa baseny albo góry czyli tzw słowacki Raj ale nocleg w
        przeliczeniu na nasze to ok 50 pln .

Za 300 pln to w ogóle nie ma sie gdzie i po co wybierac a za granice w
        szczególnosci
        • Gość: Mazinka Re: wakacje we dwoje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.10, 09:07
          Można i za granicę, ale na pola namiotowe - standard tych pól jest zupełnie
          różny od naszych, to znaczy wyższy, a ceny przyzwoite, niższe, niz na kwaterach
          czy hotelach. W Polsce sa jeszcze hostele - Kraków ma dobrze rozwiniętą sieć
          hosteli w dobrych cenach - wystarczy poszukać w necie, a Jura jest ciekawa i
          warta uwagi. Kraków to dobre miejsce startowe na wypady.
          Jeśli zaś - jak napisali w pierwszym poście - zabiorą własną żywność - powinni
          zmieścić się w kwocie założonej. Chcący szuka sposobu smile
          Pozdrawiam i życzę powodzenia,
          Mazinka
          polskadladzieci.pl
          • deoand Re: wakacje we dwoje 11.07.10, 09:19
            Być może i sie da w krajach południowo sąsiednich - na pewno sie nie da w
            Szwecji gdzie byłem z namiotem i autem i trzeba było / pare lat wstecz / na
            pierwszym campingu wykupić ichnia karte campingową i to wcale nie taką tanią ..

Podrzucam jeszcze jeden kierunek Bieszczady i jak starczy kasy to w PTTK w
            Sanoku albo w prywatnej firmie z Leska były jednodniowe wycieczki do Lwowa za 50
            pln .

może nadal sa - ja skorzystałem i byłem zadowolony
            • Gość: ella.87 Re: wakacje we dwoje IP: 151.81.19.* 11.07.10, 21:22
              Ale my jesteśmy z Krakowasmile a Lwów i Bieszczady już znamy.
              Właśnie o takie wakacje nam chodzi: jakiś camping, albo na dziko pod namiotem.
              Jedzenie bierzemy swoje (tydzień na konserwach), benzyny nie liczymy. Te
              300(600) zł ma starczyć na opłaty za miejsce na capmingu, jakieś bilety wstępów itp.
              Ponawiam pytaniesmile
              • Gość: prawie.francuz Francuska Riviera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 00:17

Jedżcie na Francuską Rivierę. Jest ciepło, piekne widoki,
                ładne plaże. Z takimi wymaganiami i budżetem nie ma znaczenia
                gdzie pojedziecie. Podróż będzie taka sama. Zabawna.
                • Gość: ella.87 Re: Francuska Riviera IP: 151.81.147.* 12.07.10, 09:04
                  Ale czy 300zł wystarczy na 5-7 noclegów na francuskim campingu?

Z jakimi innymi kosztami musimy się liczyć? Już sobie uświadomiłam, że jest coś
                  takiego, jak opłaty za autostrady, co jeszcze oprócz benzyny, opłat za
                  autostrady, jedzenia, opłat za nocleg i biletów wstępu?
    • nothing.at.all Re: wakacje we dwoje 12.07.10, 09:51
      A może Litwa? Tam też jest trochę do zobaczenia, a i tanio jest.
      • Gość: ella.87 Re: wakacje we dwoje IP: 151.82.47.* 12.07.10, 13:49
        Wiem, wiem, na Litwę chętnie się wybierzemy, ale raczej jesienią, albo na
        wiosnę. Teraz chcemy takie ciepłe wakacje, żeby między zwiedzaniem móc poleżeć
        'tyłkiem do góry' wink)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka