Dodaj do ulubionych

Nowe systemy samsunga Bada

17.05.10, 20:08
Samsung wypuszcza nowy system na swoje telefony -BADA www.badaos.pl/
wiecie coś o nim ?? Zastanawiam się nad nowym telefonem i nie wiem czy nie
jest warto poczekać
Obserwuj wątek
    • super_elcracktotal Re: Nowe systemy samsunga Bada 18.05.10, 20:16
      Powiem Ci tak...jak masz trochę kasy, to WARTO POCZEKAĆ. Samsung wiążąc się z
      Bada zrobił krok w przód i to potężny, bo teraz to nie będą tylko komórki, ale
      wręcz urządzenia wielofunkcyjne o nieograniczonych możliwościach. Na prawdę w
      porównaniu do konkurencji, to...w zasadzie brak porównania:) Jestem ciekaw kiedy
      się oficjalnie pojawią w Polsce telefony i w jakich będą cenach, ale jeżeli z
      całym oprogramowaniem zamkną się w przedziale 1000-1500 zł to uważam że i tak
      się opłaca
    • apopis Re: Nowe systemy samsunga Bada 19.05.10, 11:12
      Nie bardzo rozumiem na co chcesz czekać.
      Czego Ci brakuje w urządzeniach z Androidem, WM, BlackBerry czy iPhone OS, że
      chcesz czekać na coś, o czym nawet nie wiadomo, czy się przyjmie ?
      • super_elcracktotal Re: Nowe systemy samsunga Bada 20.05.10, 00:11
        Widziałeś prezentację Bada w Londynie? Widziałeś jakie daje możliwości? No okey,
        Android może się jeszcze równać, ale reszta przez Ciebie wymienionych wysiada w
        przedbiegach pod względem zakresu możliwości
        • apopis Re: Nowe systemy samsunga Bada 20.05.10, 09:03
          super_elcracktotal napisał:

> Widziałeś prezentację Bada w Londynie? Widziałeś jakie daje możliwości? No okey
          > ,
          > Android może się jeszcze równać, ale reszta przez Ciebie wymienionych wysiada w
          > przedbiegach pod względem zakresu możliwości

A mógłby kolega rozwinąć temat i napisać konkretnie, jakież to fantastyczne
          możliwości ma ten system (oczywiście z naciskiem na te, których nie ma
          konkurencja)? ;-)
          • super_elcracktotal Re: Nowe systemy samsunga Bada 24.05.10, 23:36
            Zachęcam do odwiedzenia tych stronek:

www.badaos.pl/
            samsungbada.pl/
            www.bada.com/
            Myślę, że rozwieją Twoje wątpliwości:)
            • Gość: apopis Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: *.chello.pl 25.05.10, 12:28
              > Myślę, że rozwieją Twoje wątpliwości:)
              Muszę Cię rozczarować - niestety nie rozwiały. Co więcej mam wrażenie że
              próbujesz się "wykręcić sianem" zamiast wprost odpowiedzieć na pytanie:
              JAKIE NOWE (w domyśle rewolucyjne) CECHY POSIADA BADA OS ?

To, że fajnie wygląda na Wave'ie jeszcze o niczym nie świadczy - na 1Ghz
              procesorze to nawet WM śmiga, a ekrany Super AMOLED szybko trafią do innych
              telefonów Samsunga.

Nie zrozum mnie źle, nie jestem przeciwnikiem Bady (ba, po ściągnięciu SDK nawet
              zastanawiam się czy nie wziąć udziału w konkursie ;-) ), ale uważam, że w tym
              systemie nie ma nic rewolucyjnego, nic czego nie byłoby w już istniejących
              systemach.
    • Gość: michaił Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: *.aster.pl 20.05.10, 15:31
      ja przyznam ze czytajac o tym telefonie jestem pod duzym
      wrazeniem.Zwlaszcza tego ze jednak po mału przebija to co pokazał
      nam iPhone 3g.Chociazby z kamerą HD.
      • malik70 Re: Nowe systemy samsunga Bada 24.05.10, 00:11
        iphone jak dla mnie jest przereklamowany... Bady jeszcze nie znam dokladnie, ale
        wizualnie mi sie podoba... jak waszym zdaniem z funkcjonalnoscia ?
        • Gość: praktyczny Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 00:02
          Nie mozna rowniez zapominac o konkursie jaki przygotowali i badz co badz na
          nieliczne rynki w tym nasz, wiec widac poprzez to jak Samsung sie z nami liczy.
          • Gość: maciej Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: *.aster.pl 07.06.10, 12:34
            Oj tak,zerknąłem sobie na konurs,i największe wrazenie na mnie
            jednak zrobiły nagrody.Nie czesto sie zdarza aby az tyle można było
            wygrac.
            • robsonos Re: Nowe systemy samsunga Bada 08.06.10, 18:22
              Konkurs wydaje się dosyć ciekawy. Chyba nagroda 100 tys. jest największą w tym
              roku w tego typu konkursach. Można spróbować, jak ktoś się zna. Chyba łatwiej
              wygrać niż w Milionerach.
              Mnie zastanawia jednak coś innego. Dlaczego konkurs skierowali właściwie tylko
              do Polski, Rosji, Węgier i chyba Czech?
        • Gość: michał Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: 85.222.87.* 11.06.10, 15:26
          Macie racje,trzebo po prostu dobrze poznac system BadaOS ,zeby móc o
          nim mówic.
          Ale jedno jest pewne-pojawiła sie swego rodzaju innowacja na naszym
          rynku i warto jest to poznac.
          • robsonos Re: Nowe systemy samsunga Bada 14.06.10, 13:30
            Gość portalu: michał napisał(a):

> Macie racje,trzebo po prostu dobrze poznac system BadaOS ,zeby móc o
            > nim mówic.
            > Ale jedno jest pewne-pojawiła sie swego rodzaju innowacja na naszym
            > rynku i warto jest to poznac.

Ale chodzi Tobie o wiedzę użytkownika fonu z systemem BadaOS czy programisty
            "bawiącego" się w tworzenie oprogramowania?

Oczywiście żartuję. Wiadomo, na razie jest jeden s8500, ponoć niebawem mają być
            kolejne fony. Jak ilość softu będzie większa, wtedy się przekonamy ile system
            jest warty. Bo przecież chodzi nie tylko o o to czy jest genialny i bez wad
            (znowu żart), ale także czy pojawiają się aktualizacje systemu i oczywiście soft.
    • Gość: danwis Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: *.hotsplots.net 15.06.10, 13:26
      witam czy ten telefonik osluguje skype
      • Gość: maĆko Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.10, 13:36
        Pewnie jeszcze nie powstał skayp na tego nowego samsunga, a teraz pytanie czy wogóle powstanie ?? Najlepiej sprawdzić na stronce z aplikacjami na ten system
        • robsonos Re: Nowe systemy samsunga Bada 15.06.10, 15:07
          Zdaje się, że nie skypa pod bada nie ma. Ale to nic straconego.
          Musisz poczekać do okresu powakacyjnego, czyli wtedy kiedy prawdopodobnie
          rozwiązany zostanie konkurs bada cup. Choć ciekawe czy ktoś wpadnie na pomysł
          napisania czegoś tak oczywistego. Przynajmniej dla niektórych.
          • basiapron Re: Nowe systemy samsunga Bada 19.06.10, 22:07
            juz sami daliście pomysł :) mozna spróbować, ale to chyba za proste. Wygra
            raczej coś bardziej oryginalnego, chociaż kto wie, warto spróbować:)
            • robsonos Re: Nowe systemy samsunga Bada 21.06.10, 12:02
              basiapron napisała:

> juz sami daliście pomysł :) mozna spróbować, ale to chyba za proste. Wygra
              > raczej coś bardziej oryginalnego, chociaż kto wie, warto spróbować:)

Może i warto spróbować, ale czasem najprostszy pomysł może być najlepszy. Na
              stronie z aplikacjami bada os są do pobrania aplikacje mundialowe. Wiadomo, że
              tego typu koncept na konkurs bada cup nie ma sensu, ale coś innego związanego z
              dużymi imprezami sportowymi, ligami, czemu nie. Sądzę, że będzie wiele tego typu
              pomysłów, ale chyba można zaprezentować wiele różnych rozwiązań. Czyli start z
              czymś takim może się powieść.
    • Gość: maxwell Re: Nowe systemy samsunga Bada IP: 94.254.179.* 23.06.10, 21:18
      Polacy założyli już forum o platformie samsung bada - bada-center.pl
      • robsonos Re: Nowe systemy samsunga Bada 24.06.10, 14:27
        Gość portalu: maxwell napisał(a):

> Polacy założyli już forum o platformie samsung bada - bada-center.pl

Jakoś tak mało osób jeszcze. Chyab bardziej opłaca się zarejestrować na forum
        konkursu bada cup. Przecież nie ma przymusu napisania programu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka