Dodaj do ulubionych

Skype to Go - warto i czy będzie działać ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 08:04
Wybieram się na Węgry i nie zamierzam wydawać dużo na telefonowanie.
Mam SonyEr.k800i

Czy da się zainstalować Skypa na komórkę ?
Jak potem dzwonić ?

Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Skype to Go - warto i czy będzie działać ? IP: 217.98.20.* 01.07.10, 09:47
      Nie wiem, czy się da. A wiesz, ile kosztuje transfer danych w roamingu?
      • Gość: Frag Re: Skype to Go - warto i czy będzie działać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 13:55
        W Skype płaci się 7 groszy za minutę, niema roamingu.
        Tylko czy da się zainstalować Skypa na taką komórkę i czy da się
        dzwonić z Węgier ?
        • Gość: 802.11n Re: Skype to Go - warto i czy będzie działać ? IP: 217.98.20.* 01.07.10, 14:05
          Wygląda na to, że da się Skype'a zainstalować:
          www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=25533
          Gość portalu: Frag napisał(a):

> W Skype płaci się 7 groszy za minutę, niema roamingu.

Jeśli będziesz na Węgrzech będziesz miał w telefonie kartę polskiego
          operatora, to podczas korzystania ze Skype będziesz płacił za
          transmisję danych według cennika roamingowego (w Polsce płacisz za
          transmisję danych wewnątrz sieci).
          • Gość: Frag Re: Skype to Go - warto i czy będzie działać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 14:41
            Dzięki za link.

Tu piszą co innego, że stawki są krajowe:
            www.skype.com/intl/pl/features/prices/payg-rates/#cc=HU
            Czyli kłamią w żywe oczy nie informując o roamingu ?
            • Gość: af-bcn 802.11n mówi o dostępie do netu IP: *.57.74.52.dyn.user.ono.com 01.07.10, 16:47
              ze skype'a, na którym sie koncentrujesz, można korzystać dopiero mając
              połaczenie do netu, za które w roamingu słono sie płaci
              CHyba że będziesz miał darmowe wi-fi
              ?
              • Gość: Frag Re: 802.11n mówi o dostępie do netu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 17:18
                No właśnie, tego się obawiałem.

Reklama Skype to Go
                to ukrywa.

Z tym darmowym wi-fi też bywa różnie
                • Gość: 802.11n Re: 802.11n mówi o dostępie do netu IP: *.multimo.pl 01.07.10, 17:55
                  W tym telefonie nie ma Wi-Fi. W takim razie taniej będzie kupić
                  jakąś kartę pre-paid lokalnego węgierskiego operatora i tak
                  korzystać ze Skype'a.

Albo kupić starter i dzwonić normalnie z Heyah - 59 gr za minutę
                  połączenia: www.heyah.pl/nowa-heyah_oferta-cenowa
                  • Gość: af-bcn 'na kartę' w roamingu IP: *.57.74.52.dyn.user.ono.com 01.07.10, 20:22
                    www.heyah.pl/o-heyah_roaming
                    czasem ma promocje doładowań
                    media2.pl/telekomunikacja/66023-mbank-mobile:-0,69-zl-w-roamingu-na-wakacje.html#utm_source=newsletter&utm_campaign=newsletter
                    • Gość: Frag Re: 'na kartę' w roamingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 22:42
                      Dzięki za informacje.
                      Myślę, co robić.
                      W 1 miejscu na Węgrzech, gdzie mam noclegi, jest Skype do dyspozycji gości i tu problem odpada. Tyle że trzeba dzwonić z hallu hotelu.
                      W 2 miejscu jeszcze nie wiem. Chyba w tej "noclegowni" nie ma.
                      Ale najtaniej może będzie poszukać kafejki internetowej ze Skypem
                      i z niej dzwonić ?
                      Nie wiem, ile takie coś jak kafejka internetowa ze Skypem, tam kosztuje.
                      Zapewne skończy się na tym, że rozmowy będą w roomingu bez gadki o d... Maryni

• Gość: 802.11n Re: 'na kartę' w roamingu IP: *.multimo.pl 01.07.10, 23:36
                        Upewnij się, że tam gdzie będziesz jest net/Wi-Fi. Jeśli masz
                        laptopa, weź go ze sobą (no chyba że nie pasuje Ci ta opcja) i
                        będziesz mógł rozmawiać przez Skype'a.

af-bcn, dzięki za sprostowanie.
                        • Gość: Frag Re: 'na kartę' w roamingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 00:17
                          W 1 miejscu na 100% jest Skype, już jestem na liście ich kontaktów, potwierdzili. Można od nich telefonować z laptopa. Gra i buczy.

W 2 miejscu znalazłem w internecie informację, że jest Wi-Fi za darmo w "pomieszczeniach ogólnodostępnych", ale już w pokojach hotelowych trzeba ekstra płacić. Czeski film - jak można płacić za coś, co jest za darmo 20 metrów dalej ???
                          Czuję, że "za darmo" to jeden komputer koło recepcji, bez Skypa.
                          Pal licho prywatne pogaduszki, ale czasem trzeba pogadać dłużej służbowo,a tu człowiek nie wiem, co jest grane
    • Gość: Greg Re: Skype to Go - warto i czy będzie działać ? IP: 79.139.123.* 02.07.10, 12:38
      Mylisz Skype'a jako aplikację na komórkę i usługę Skype-to-go, która z tego
      programu w ogóle nie korzysta! Działa ona mniej więcej tak samo, jak inne
      przedpłacone karty typu Telegrosik itp., czyli wybierasz sobie numer dostępowy w
      strefie numeracyjnej, w której będziesz (czyli np. w kraju docelowym), a potem
      chcąc zadzwonić za granicę dzwonisz na ten numer lokalny i następnie postępujesz
      zgodnie z instrukcjami (wtedy dopiero wprowadzasz numer docelowy!).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka