Gość: oliviaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 10:25 podobno jak sie ma telefon z sim-lockiem ery, to nie trzeba sciagac go zeby dzialala Heyah?, czy to prawda? ktos moze sprawdzal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Peppers Hmm IP: *.acn.pl 27.03.04, 11:40 Nie wiem ale jest to mozliwe. W koncu ta cala pokraczna HEYAH to przeciez nieslubne i nieudane dziecko ERY. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Hmm 27.03.04, 11:56 Gdyby to było dziecko idei to pewnie piałbyś z zachwytu... Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Hmm 06.04.04, 20:17 możesz wytłumaczyć dlaczego pokraczna i nieudana? bo jedną nogą jestem już w tej sieci i nie widzę większych minusów a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPHINX SAM JESTES POKRACZNYM I NIEUDANYN DZIECKIEM... IP: *.waw.pl 18.04.04, 09:49 Odpowiedz Link Zgłoś
bartekoo Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? 27.03.04, 12:10 Tak to jest prawda - Heyah działa na 100% w telefonach z sim-lockiem Ery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 12:33 działa na starych simlockach ery nowe telefony bedą juz zabezpieczone przez Heyah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 27.03.04, 13:41 Czyli ERA robi wszystkich w ch... a do tego nakreca wtorny rynek telefonow. I robi to tak dobrze, ze malo kto sie orientuje ze to jest jej sprawka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphinx Re: Hehe IP: *.klaudyny.waw.pl / *.waw.pl 27.03.04, 20:13 kolo idz sie wygalopoj. heyah jest ok. te wszystkie kupy proponowane przez idea i plusa nadaja sie na nawoz dla bialoruskich kolchozow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Nie IP: *.acn.pl 27.03.04, 22:18 Ja nie uwazam, ze HEYAH jako siec jest OK. Ale tak naprwde mi to wisi, dla jednego dobra jest IDEA, dla innego PLUS a jescze dal innego HEYAh. I w porzadku. Ale to, ze HEYAH nakreca wtorny rynek telefonow jest wedlug mnie nibezpieczne i wkurzajace. Pozdarwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:17 Juz sie powtarzasz po raz 100 z tym "wtornym rynkiem". Za bardzo sie podniecasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Widzisz... IP: *.acn.pl 29.03.04, 17:45 Widzisz, bo nie lubie kretactwa i nie popieram zlodziejstwa. A to co robi HEYAH to jest jawne kretactwo i wspieranie tych co kradna telefony na ulicy. I ja to mowie wprost, nie tak jak niektorzy co to daja innym rady typu- nie baw sie komorka na ulicy, bo prowokujesz zlodzieja- a potem sami podniecaja sie siecia HEYAH. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiss Re: Widzisz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.04, 21:26 Czytając twoje wypociny dochodze do wniosku, ze benzyne na stacjach powinni sprzedawac tylko za okazaniem dowodu zakupu auta. Co ty czlowieku pier....sz? Plus juz szykuje sie do odpowiedzi na heayh a za chwile to samo zrobi idea. Zamiast sie cieszyc, ze bezdie zadyma wsrod opeartorow i skorzysta na tym klient to szukasz problemow. Jak ci to nie pasuje to zamow sobie fioletowy pakiet z darmowym telefonem w tpsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Widzisz... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 31.03.04, 09:49 hehehe niektórym (pipersowi)puszczaja juz nerwy. przedstawiciel handlowy tpsa? mogą wypierdolic z roboty za brak wyników? sprzedaz i zamowienia juz tak nie schodzą? służbowe sejczento zabiorą? rozumiemy twoją złość i bezsilność pumpers. a juz tak dobrze szło. krawat komóra i fura już jest. jeszcze troche byłaby i skóra. a tu ten pie....ony hejach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Ja was nie obrazam IP: *.acn.pl 31.03.04, 21:24 Ja was nie obrazam. Jednak nie uwazam aby kazda mozliwosc `nachapania sie`, zarobienia, kupienia czegos chco troche taniej itp mogla byc jakimkolwiek usprawiedliwieniem dla wspierania niecnych procederow (w tym wypadku kradziezy komorek). Sa chcialbym miec nizsze ceny polaczen ale nie za cene wspierania tych co kradna telefony. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
startar Re: Ja was nie obrazam 02.04.04, 21:37 > Sa chcialbym miec nizsze ceny polaczen ale nie za cene wspierania > tych co kradna telefony. To kup sobie Heyah i legalny telefon. To nie operator jest winien ze istnieje handel kradzionymi telefonami. Winni sa zlodzieje i ci co u nich kupuja. A nie operator. Traktujesz wszystkich jako potencjalnych zlodziei lub tych ktorzy chca kupic kradziony talefon. Czy to moze miec jakis zwiazek z Toba? Ja nie musze kupowac kradzionego telefonu a Ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Nie zgodze sie IP: *.acn.pl 04.04.04, 15:24 Owsze jak ktos bedzie chcial kupic od zlodzieja to i tak kupi od niego. Ale nie powinno sie stwarac sytuacji, w ktorej jest mozliwosc kupienia telefonu jedynie od zlodzieja. A HEYAH wlasnie taka sytuacje stwarza. Ciesze sie, ze Pan zarabia tyle ze stac Pana na kupno nowego aparatu za 1000PLN lub ze mial Pan tyle szczescia, ze ktos Panu oddal swoj stary telefon. Mi nikt nie podarowal telefonu i niestety nie stac mnie na nowy za 1000PLN. I uwazam ze tak samo nie bedzie stac na taki telefon wiekszosci Polakow, a w szczegolnosci tych ktorzy chca dolaczyc do HEYAh wlasnie ze wzgledu na niskie ceny. Ludzie zaczna wiec masowao kupowac telefony w komisach i z drugiej reki a to sa w duzej mierze telefony kradzione. Pozdrawiam! P.S. Napisze jeszcze raz, ze mimo iz nie zgadzam sie ze wszystkimi pogladami prezentowanymi w tym watku staram sie nikogo nie obrazac i niko nie wyzywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Nie chca- sa zmuszeni IP: *.acn.pl 04.04.04, 15:25 Nie mowie, ze Ci co chaca miec HEYAh lubia kupowac od zlodzieja. Uwazam tylko, ze wiele osob chcacych miec HEYAH bedzie zmuszona kupic telefon z drugiej reki. (czyli byc moze od zlodzieja) Pozdarwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Nie chca- sa zmuszeni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 19:29 Co ty pieprzysz. Istnieje wystarczajaco duzy rynek uzywanych telefonow z legalnych zrodel. Zreszta co ja w ogole z toba rozmawiam jak zaraz powtorzysz to samo po raz 1000000000000000000000000000000000000000000000000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Pan tez powtarza IP: *.acn.pl 04.04.04, 19:48 Pan tez powtarza to samo. I mysle, ze oboje mozemy tak powtarzac poki jakis niezalezny instytut nie zrobi rzetelnych badan, z ktorych wynikaloby ile procent wtornego rynku to telefony kradzione a ile legale. Poki takich badan nie ma PAn bedzie mowil sewoje a ja swoje i nikt nikogo nie przekona. Ja uwazam, ze legalnych telefonow z drugiej reki jest na rynku za malo aby nasycic tych co beda chcieli byc teraz i w przyszlosci w HEYAH. Pan uwaza inaczej i tyle. Jak ktos zrobi badania to okaze sie kto ma racje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
startar Re: Pan tez powtarza 04.04.04, 21:42 Nie ma badan i pewnie jeszcze nie bedzie a Heyah jest i jest tansze. Masz telefon wywal sim - karte, wkladaj karte heyah i nikt Ci nie kaze kupowac innego telefonu ani nowego ani kradzionego. I przestan juz marudzic - rozmawiaj taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: Pan tez powtarza 04.04.04, 23:49 W ten sam sposób możemy dyskutować nt sensu istnienia giełd samochodowych. Tam też przecież sprzedają (m.in.) kradzione autka... Odpowiedz Link Zgłoś
startar Re: Pan tez powtarza 05.04.04, 12:31 Dokladnie ! Pisalem juz w innym watku, ze idac po mysli Peppersa powinno sie sprzedawac benzyne na stacjach tylko za okazanianiem dowodu zakupu auta. Odpowiedz Link Zgłoś
startar Re: Nie zgodze sie 04.04.04, 21:35 > Ludzie zaczna wiec masowao kupowac telefony w komisach i z drugiej reki a to sa w duzej mierze telefony kradzione. To żądaj likwidacji komisów i sprzedawców telefonów używanych. A nie konkurencji na rynku operatorow. Peppers zacialaes sie i - nie chce Cie obrazac - ale pierdolisz w kolko to samo jak kataryna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Nie rozumiecie IP: *.acn.pl 05.04.04, 21:52 1. Wtorny rynek jest potrzebny. Tylko sztuczne nakrecanie go (co robi HEYAH) jest niewskazane. 2. Jesli chodzi o gieldy itp to tak jak juz pislaem w takich przypadkach istnieje mozliwosc kupienia legalnego towaru za porownywalna cene. I to juz jest wybor kupujacego czy kupi sobie sprzet nowy czy uzywany i byc moze kradziony. A w przypadku HEYAH roznice w cenach telefonow sa tak olbrzymie, ze wyboru dla wiekszosci osob zwyczajnie nie ma. I to tutaj tkwi problem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: Ja was nie obrazam IP: *.crowley.pl 13.04.04, 11:10 Sam mam Plusa od lat.. juz nawet nie pamietam i nie uwazam by akurat hejah bylo oferta dla mnie. Ale ty facet rzeczywiscie albo pracujesz w TPSA vel Idea albo Ci ktos krzywde zrobil w dziecinstwie. idac tym samym tokiem rozumowania to oferujac rejestracje uzywanych samochodow panstwo rowniez wspiera kradziez, itp. itd. Swiat jest pelen pokus, a caly myk bycia uczciwym polega na tym by nie dac sie skusic pojscia droga na skroty. Wiesz kto wiekszosc pokus wyeliminowal? Kolega Kim od Korei Pn., tam ludzie maja tylko jedno pokuse - jesc. Przyznal bys sie chociaz , zes pracownik komorki maketingu sieciowego, i to pracownik niedoswiadczony bo kazdy z latwoscia Cie tu rozszyfrowal. "tak byloby uczciwiej" - Twoje slowa Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krm telefony muszą być blokowane ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 17:49 Gość portalu: Pio napisał(a): > idac tym samym tokiem rozumowania to oferujac rejestracje uzywanych samochodow > panstwo rowniez wspiera kradziez, itp. itd. bzdury wypisujesz, państwo dostatecznie kontroluje rynek wtórny samochodów, każdy samochód musi być zarejestowany, musi przchodzić przeglądy techniczne podczas których jego numery są sprawdzane itd. nad telefonami kom. nie ma żadnej kontroli Najlepszm rozwiązanie w tej sytuacji byłobu rozpoczecie blokowania skradzionych telefonów przez operatorów, co jest robione w każdym cywilizowanym państwie Tylko u nas sieci boją się, że wtedy spadną ich przychody bo ubędzie telefonów no a przy okazji ilu ludzi straciłoby swoje jedyne źródło urzymania (tępe dresy, właściciele komisów, itp.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
acur_bez.podkreslenia Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? 07.04.04, 18:21 jakie nowe telefony?? heyah nie sprzedają z telefonami! Odpowiedz Link Zgłoś
acur_bez.podkreslenia Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? 07.04.04, 18:26 no to jeszcze raz żeby miało sens Gość portalu: Maciej D. napisał(a): > działa na starych simlockach ery nowe telefony bedą juz zabezpieczone przez > Heyah jakie nowe telefony?? heyah nie sprzedają z telefonami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? IP: *.acn.waw.pl 07.04.04, 23:55 www.heyah.pl/index.php?pageid=128 Radze przeczytac 1 punkt FAQ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Do Pio IP: *.acn.pl 13.04.04, 19:37 1. Tak swiat jest brutalny i bezwzgledny ale my nie musimy tej brutalnosci i bezwzglednosci ulatwiac drogi. 2. Jestem pracownikiem sluzby zdrowia i nie mam nic wspolnego z zadna siecia komorkowa. Jedyne co mnie wiaze z siecia IDEA to to, ze posiadam telefon na karte POP. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? IP: *.visp.energis.pl 14.04.04, 18:14 SCIĄGANIE SIMLOCKA TO GRZECH!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphinx SMIERTELNY!!! dla sim-lock'a :-)))) IP: *.waw.pl 18.04.04, 09:53 sim-lock'om precz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolos Re: NIE TRZEBA SCIAGAC SIM-LOCKA DO HEYAH? IP: *.rozbark.net / 212.244.164.* 25.05.04, 15:28 bo heyah jest z podzespolu ery tak jak IDEA - POP ! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Brawo Kolos IP: *.acn.pl 25.05.04, 16:49 Brawo Kolos- jedyny madry w tym gronie. Pozdarwiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Brawo Kolos 25.05.04, 18:48 Albo dwoch niemadrych, zalezy jak patrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 25.05.04, 19:09 Patrz sobie Olus jak chcesz. To wolny karj. Ale fakt jest faktem, ze jakos akurat z TAK-TAKiem HEYAH wspolpracuje a juz np. z SIMPLUSem czy POPem nie chce. No i ten napis ERA GSM na wyswietlaczu.... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Hehe 25.05.04, 20:57 U mnie na czesciach samochodowych tez jest czasem logo VW Group, a mimo to nie mam Volkswagena, tylko Skode. To jest kolejna marka PTC, tak jak Era, Era Biznes. Heyah to PTC, Era to PTC, ale Era to nie Heyah, chocbys bardzo tego chcial. Bardzo mi przykro, ze tego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Jak juz kiedys pisalem... IP: *.acn.pl 25.05.04, 21:09 Jak juz kiedys pisalem zgadzam sie w 100% z Toba, ze wedlug oficjalnej nomenklatury i prawa HEYAH to nie ERA. To jest fakt, i bardzo dobrze zes to sam napisal i udokumentowal juz wielokrotnie. Ale ja nie mowie o obowiazujacym nazewnictwie tylko od odczucich klienta. A odczucia tego klienta czyli mnie (uzywalem przez bardzo krotki czas karty HEYAH w starusienkiej Nokii 3110 mojej kobiety) sa takie, ze niby mialaby jaks nowa siec a na ekranie wyswietla sie ERA GSM; niby telefon obslugujacy karte HEYAH nie powinien miec SIMLOCKa a jednak z telefonem po TAK-TAKu wspolpracuje; niby nowa siec lecz glos w BOKu jakos znajomy....oto moje doswiadczenia jako klienta i uzytkownika sieci. I owszem- jesli ktos lubil ERA i byl z niej zadowolony to i HEYAH mu podpasuje. Lecz jesli ktos (tak ja ja) nie przepadal ze ERA z roznych wzgledow to i na HEYAH sie przejedzie (badz juz sie przejechal). Pozdarwiam! Odpowiedz Link Zgłoś