Dodaj do ulubionych

jaki telefon dla osoby strarszej?

29.10.10, 13:59
Kurcze mam problem muszę kupić babci telefon , bo musi być z nią nieustanny kontakt i znalazłem z Vordona taki telefon dla osób straszych z dużym wyświetlaczem, mam juz z tej firmy inne rzeczy, ale nie wiem czy lepiej normalny telefon czy własnie taki specjalny kupić, macie jakieś doświadczenie w tym temacie, będę wdzięczy za pomoc i za informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: jaki telefon dla osoby strarszej? IP: 80.51.116.* 29.10.10, 15:10
      Motorola F3.

www.google.pl/images?q=motorola+f3
      • elektrofreak Re: jaki telefon dla osoby strarszej? 29.10.10, 22:07
        też jest fajny muszę się zastanowić, ale zobacz na ten , ten chyba ma wieksze litery i jest prostszy w obsłudze
        allegro.pl/telefon-dla-seniora-niedowidzacych-gwar-prezent-i1286761920.html
        • ka_thy Re: jaki telefon dla osoby strarszej? 31.10.10, 15:00
          Tylko nie F3. Kupiłam dla mojego taty, starszego pana. Wkrótce z radością wymieniliśmy go na najprostszą Nokię. F3 jest zupełnie nieintuicyjny w obsłudze, wyświetlacz ma tylko duże litery zupełnie nieczytelne. Nazwa kontaktu wyświetlała się w jednej linijce, widac było początek koniec trzeba było przewinąć. Być może można to było zmienić ale każda próba zrobienia czegokolwiek na tym telefonie wzbudzała chęć rzucenia nim o ścianę. Mój tato miał duże kłopoty z obsługą, taką podstawową. Oczywiście dało się odebrać rozmowę ale już sprawdzenie kto dzwonił to była masakra.
        • af-bcn SPAM 05.11.10, 23:30
          tu opinia nt vordon forum.gazeta.pl/forum/w,75,108230231,112024703,Re_telefon_Vordon.html
          można też spróbować tu
          tnij.org/iwvv i tnij.org/iwww
          ----------------------
          pozdrawiam
          A.
    • Gość: af-bcn zapytaj Babcię IP: *.57.73.239.static.user.ono.com 30.10.10, 10:29
      jesli to nie spam forum.gazeta.pl/forum/w,75,104397129,104403466,zapytaj_BABCi_234_.html
      wygląda jak myphone 1050 ,
      jesli tylko do rozmów to ok, sms-y są bardziej skomplikowane niż w 'tych nie-specjalnych'

w mojej Rodzinie wolą starą dobrą obłą nokię

A
      • elektrofreak Re: zapytaj Babcię 31.10.10, 16:18
        Nokia ma zdecydowanie za małe klawisze żeby babcia się mogła na tym nie pogubić, bo już jedną miała i nie potrafiła nawet zadzwonić, czytałem opienie na allegro na temat tego telefonu i sporo ludzi to chwalli chyba się zdecyduje na ten telefon bo cena jest bardzo dobra
        • Gość: meta05 Re: zapytaj Babcię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 22:53
          a może emporia talkpremium dostaniesz w niektórych sieciach w abonamencie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka