Dodaj do ulubionych

Problem Idea Pop

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 20:29
Witam.
Mam problem z moim popem. Podczas ustawiania poczty głosowe aktywowałem kod
dostępu lecz jeszcze go nie podałem bo rozładował mi się telefon. Teraz
podczas dzwonienia na pocztę głosową operator prosi mnie o podanie kodu
dostępu lecz nie mogę go podać bo go jeszcze nie ustawiłem. Próbowałem już
wpisać uniwersalny kod (9999) ale to nie pomogło. Nie wiecie przypadkiem jak
mogę sobie z tym poradzić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magik.... Re: Problem Idea Pop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.04, 21:51
      Sprubuj zadzwonic na do biura obsługi(*22) i poproś o odłączenie poczty
      głosowej!! A po paru dniach o jej udostępnienie tej usługi... wydaje mi sie
      ze bedziesz ją musiał konfigurować jeszcze raz więc bedziesz odnowa podawał
      hasło itp..

PS: Naładuj telefon przed kolejną konfiguracją... ;P PZDR!!!
      • Gość: Peppers Hmm IP: *.acn.pl 11.04.04, 13:41
        1. Nie radze robic tego co radzil Magik, bo ponowna aktywacja poczty glosowej w
        POPie kosztuje 25PLN.

2. Mozesz zadzwonic pod *22 i podajac PUK poprosic aby podali Ci Twoje haslo
        dostepu na poczte glosowa.

3. A nie pamietasz co wpisywales? Przeciez to tylko 4 cyferki. Byc moze nowy
        kod juz sie `wgral` mimo awarii zasilania.

4. Moze sie myle, ale standardowy kod to chyba 0000 a nie 9999

Pozdrawiam!

• Gość: YouPeter Re: Hmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.04, 15:15
          Niestety nie mogę pamiętać kodu jaki wpisałem bo go nie wpisywałem. Aktywowałem
          tylko ten kod a później się dopiero go wybiera a ja już nie miałem tej
          możliwości bo mi się właśnie wtedy telefon rozładował.

P.S. Dziękuję za próbę pomocy. Ma ktoś jeszcze może jakies rady? Będę wdzięczny.
          • Gość: Peppers Ok IP: *.acn.pl 11.04.04, 18:13
            A wiec kod jest pusty! W takim razie bardzo prawdopodobne, ze poczta ruszy gdy
            po uslyszeniu prosby o podanie kodu wciszniesz #.

Pozdrawiam!
            • Gość: YouPeter Re: Ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.04, 08:42
              Niestety :(
              • carolina80 Re: Ok 12.04.04, 21:23
                zadzwoń na *22, jesli znasz puk to Ci ponownie przywroca standardowy kod
                dostepu, swoja drogą ponowne podłaczenie poczty jest BEZPLATNE!!!
                • Gość: Peppers Ciekawe? IP: *.acn.pl 13.04.04, 20:01
                  Czyzby zmienili przepisy? Odkad jestem w POPI od 1998 roku to zawsze bylo
                  platne. Wiem, bo sam deaktywowalem poczte na czas wyjazdu z Polski i potem
                  ponownie ja aktywowalem. Zjada 25PLN z konta. No, chyba ze ostatnio cos sie
                  zmienilo.

Pozdarwiam!
                  • Gość: Karolka Re: Ciekawe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:05
                    Już Ci napisałam w innym wątku, że przynajmniej od roku ponowne włączenie
                    poczty jest bezplatne- bez obaw mozesz sobie wlczac i wylaczac
                    • Gość: YouPeter Re: Ciekawe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 16:28
                      Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pomoc.

Dodam tylko dla tych którym by sie przytrafiła podobna sytuacja że wystarczy
                      napisać maila do centertela a oni poproszą o nr telefonu i PUK a potem szybko
                      przywrócą standardowy kod dostępu. Oczywiście bezpłatnie.

Pozdrawiam.
                      • Gość: Peppers To masz szczecis IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 19:31
                        To masz duze szczescie. Ja wyslalem do nich chyba setki maili z roznymi
                        reklamacjami i nigdy i raczyli mi odpisac. Juz woel wyslac do nich faks- wtedy
                        przynajmniej moge zazadac potwierdzenia czy moja reklamacja wogole dotarla i
                        zostala zarejestrowana.

Pozdrawiam!

P.S. A na jaki adres do nich pisales?
                        • Gość: YouPeter Re: To masz szczecis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 18:53
                          Ja nie mogę na nich złego słowa powiedzieć. Odpisali szybko nawet wysłali
                          drugiego maila z potwierdzeniem że sprawa została załatwiona.

Pisałem na: bok@centertel.pl - znalazłem go w FAQ-u.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka