Dodaj do ulubionych

chce zdlac SIM lock

IP: *.ds.ae.katowice.pl 24.05.04, 11:42
Mam motorole t192 czy ktos wie gdzie moge sciagnac z niej SIMlock?????
Obserwuj wątek
    • Gość: MeZ Re: chce zdlac SIM lock IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.05.04, 12:38
      Za pomoca kabla only!!
      • Gość: Peppers Nie sciagaj IP: *.acn.pl 25.05.04, 17:01
        1. Nie sciagaj. To jest swojego rodzaju oszustwo.

2. Widzice Panowie (lookdowan, Maciej D.) oto osba, ktora ma nowiusienki
        telefon (a nie jakis stary, co lezal w szufladzie i juz dawno nie obowiazuje na
        niego zadna umowa) i juz chce zdjac z niego SIMLOCKA.

Pozdrawiam!
        • olus_stad Re: Nie sciagaj 25.05.04, 18:37
          To NIE jest oszustwo!! Pokaz mi Peppers punkt regulaminu w umowie, ktory by tego zabranial! NIE MA TAKIEGO? Wiec to nie oszustwo, bo robisz to zgodnie z prawem. Nie klam Peppers, to nieladnie.
    • olus_stad Re: chce zdlac SIM lock 25.05.04, 18:42
      Peppersa nie sluchaj! Musisz kablem, idz do jakiegos punktu z ceglami (komis czy sklep) i tam sciagaja za kilkanascie zlotych. Jedyne co tracisz to gwarancje, ale ten telefon juz jej chyba nie ma?
      • Gość: Peppers Ja tak nie powiedzialem. IP: *.acn.pl 25.05.04, 19:13
        Ja nie powiedzialem, ze jest to nielegalne. Powiadzialem, ze jest to nieetyczne
        i ma cechy oszustwa. Tym bardziej, ze nie mowimy o jakims starym telefonie
        tylko o jednym z nowszych modeli. Wielu rzeczy, ktore sa powszchnie uwazane za
        nieetyczne lub nie do konca uczciwe nie ma zabronionych w prawie. A jednak
        uwaza sie je za nieetyczne. Czesc z tych rzeczy jest uwazana za nieetyczne
        przez wiekszosc osob czesc tylko przez niektore osoby. Jesliby kierowac sie
        tylko prawem i niczym innym to mozna by sobie niezle pol-uczciwie dorobic. I
        wielu juz sie dorobilo. Ja jednak tego nie pochwalam. A co Ty o tym sadzisz?

Pozdrawiam!
        • olus_stad Re: Ja tak nie powiedzialem. 25.05.04, 20:53
          Etycznie-nieetycznie. To nie jest przedmiotem naszej dyskusji. Kazdy ma inny etos, wiec porownywanie sie na etyki nie ma sensu, bo to jest podobnie jak z gustami. W Twojej etyce sciaganie simlockow i heyah (w domysle Era) to dzielo szatana, a mnie to wisi czy ktos ma simlocka czy nie. Nie uwazam sie z tego powodu za mniej etycznego niz Ty. A juz napewno nie jest fair pouczanie kogos jak jakis kaznodzieja. Posty typu: '1. Nie sciagaj. To jest swojego rodzaju oszustwo.' wygladaja jak przykazanie z dekalogu dobrego komorkowca, mozna dodac jeszcze '2. Nie bedziesz mial sieci innych przed Idee.' itp.

Oszustwo=cos nielegalnego, chyba ze znasz oszustwo, ktore jest legalne?? Nie szastaj slowami i nie rzucaj hasel na wiatr, bo wyjdzie na to, ze ktos kto sciagnie sobie simlocka jest oszustem, a to juz pomowienia.
          • Gość: Peppers Hehe IP: *.acn.pl 25.05.04, 21:14
            1. fakt moglbym czasem wypowiadac sie bardziej konkretnie.

2. Tuatj an tym forum wszyscy lapia wszystkich za slowka rzadko czytajc cale
            wypowiedzi. W tym systemie mozna by pociagnac od odpowiedzialnosci kazdego, bo
            kazdy tutaj kogos pomawia. Wystarczy wyciagnac odpowiedni fragment wypowiedzi
            chocby wyrwany z kontekstu. Ty i Lookdown pomawialisci mnie. Ja pomawialem was.
            A przynajmniej tak moglby ktos orzec czytajac wasze i moje posty.

3. Wolny karj i mam prawo pisac co chce. Oczywiscie nikt nie musi tego czytac
            lub nie musi sie zgadzac.

4. Zauwaz, ze nie napisalem nic o sieci IDEA. Ta czesc wypowiedzi to juz Twoje
            domowienia.

5. Nie wolno mi zlapac tej dziwewczyny za reke i fizycznie zabronic jej
            sciagniecia blokady. No, ale tego nie robie i nie zamierzam robic.

Pozdrawiam!
            • mezard Re: Hehe 25.05.04, 21:21
              Użytkownik Peppers napisał:
              "Tuatj an tym forum wszyscy lapia wszystkich za slowka rzadko czytajc cale
              wypowiedzi. W tym systemie mozna by pociagnac od odpowiedzialnosci kazdego, bo
              kazdy tutaj kogos pomawia"

Co prawda to prawda...
            • olus_stad Re: Hehe 25.05.04, 21:45
              Gość portalu: Peppers napisał(a):

> 1. fakt moglbym czasem wypowiadac sie bardziej konkretnie.

Nie tylko konkretniej, ale bardziej wiarygodnie.

> 2. Tuatj an tym forum wszyscy lapia wszystkich za slowka rzadko czytajc cale
              > wypowiedzi. W tym systemie mozna by pociagnac od odpowiedzialnosci kazdego, bo
              > kazdy tutaj kogos pomawia. Wystarczy wyciagnac odpowiedni fragment wypowiedzi
              > chocby wyrwany z kontekstu. Ty i Lookdown pomawialisci mnie. Ja pomawialem was.
              >
              > A przynajmniej tak moglby ktos orzec czytajac wasze i moje posty.

'1. Nie sciagaj. To jest swojego rodzaju oszustwo.' -> jezeli to jest wyrwane z kontekstu to chcialbym poznac szerszy aspekt tej wypowiedzi.

> 3. Wolny karj i mam prawo pisac co chce. Oczywiscie nikt nie musi tego czytac
              > lub nie musi sie zgadzac.

Masz racje, wolny kraj, bo niektorzy w nim wolno mysla, a nie-wolny kraj, bo niektorzy prostuja sciezki innych na sile. Wolno nie miec simlocka? Wolno. Wolno miec Heja? Wolno.

> 4. Zauwaz, ze nie napisalem nic o sieci IDEA. Ta czesc wypowiedzi to juz Twoje
              > domowienia.

Tak sobie troche ironizowalem, krazy poglad, ze jestes wyslannikiem Idei do prostowania niepokornych (czyt. Hejowcow;)). Pokutuje taki punkt widzenia odkad Idea zaczela swoja kampanie pre-paidowa od najezdzanie ostro na Heyah, stosujac podobna filozofie do Twoje (wzrost kradziezy itp). Moze mieliscie na ten temat jakies szkolenie? [lups, znow sobie ironizuje]

> 5. Nie wolno mi zlapac tej dziwewczyny za reke i fizycznie zabronic jej
              > sciagniecia blokady. No, ale tego nie robie i nie zamierzam robic.

No to swietnie! Ma dziewucha szczescie.

Teraz cos ode mnie. Ustosunkuj sie prosze do fragmentu mojego poprzedniego postu dotyczacego kilku firm w jednej (tzw watek samochodowy), chcialbym bardzo poznac Twoje zdanie w tej sprawie.
    • Gość: ppp Re: chce zdlac SIM lock IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 08:29
      Oj nie sciagaj bo mr. Peppers vel Pop Ideowski skaze cie na 10 lat ciezkich
      kazamatow.
      • Gość: Peppers Odpowiadam IP: *.acn.pl 26.05.04, 20:23
        1. Moze sie myle, ale uwazam ze nie jestem ani mniej ani bardziej wiarygdony od
        Ciebie. No, moze Ty dales w jednym watku klika linkow za co dziekuje.

2. Nigdy nie mowilem, ze nie wolno miec HEYA lub, ze nie wolno posiadac
        telefonu bez SIMLOCKA. Pisalem jedynie, ze HEYAH w pewnym sensie zmusza ludzi
        do zakupu telefonu na wtornym rynku (oi to HEYAH jest winna a nie Ci ludzie)
        oraz, ze wedlug mnie SIMLOCKI powinni zdejmowac jedynie operatorzy.

3. A czy Ciebie nie dziwi troche, ze dziewczyna ma jeden z nowszych modeli,
        ktory prawdopodobnie kupila w promocji w jednej z sieci (nowka kupowana poza
        promocja kosztowalaby strasznie drogo a do tego bylaby bez SIMLOCKA) i juz chce
        zdejmowac blokade? Przeciez to troszke inne postepowanie niz te o ktorym Ty i
        Maciej oraz LookDown pisali jako o normalnym gdy ktos sciaga sobie blokade ze
        straego telefoniku, na ktory dawno skonczyla sie umowa.

4. Widzisz z samochodami to jest tak, ze na jego calosc skladaja sie komponenty
        roznych firm, ktore maja raczej dobra renome. Wiec nie obchodzi Ciebie, ze
        skrzynie biegow robil jeden producent (czy ja wolisz marka) a klocki hamulcowe
        inny. Ale co np. byloby gdyby np. do Ferrari montowali podzespoly z Fiata126P
        lub Daewoo? Czy spokojnie kupilbys taki samochod i czy spokojnie nazwalbys go
        Ferrari? A tak mniej wiecej jest z HEYAH. Byla sobie jedna firma ERA, ktora
        zaczela tracic powazanie wsrod klientow gdyz zdzierala z nich troche kaski oraz
        obnizyla standard uslug. Wiec ta firma wymyslila sobie, ze zacznie reklamowac
        sie pod inna niby zupelnie nowa nazwa. I tak oto powstala HEYAH. Niby dobra i
        nowoczesna siec (takie Ferrari) ale tak naprawde za tym wszystkim stoi stara
        ERA (takie Daewoo czy Fiat126P). Oto moje nawiazanie do twojej dygresji
        samochodowej.

Pozdarwiam!
        • Gość: xxx Re: Odpowiadam IP: 80.51.236.* 26.05.04, 20:48
          Jak czytam takich żygowin, to szczać się zaraz chce. Po co wogóle jest taka
          bzdetna dyskusja ?? Ludzie ! opamiętajcie się. Jeden zabrania, lub mówi
          nieetyczne, etyczne, sranie granie itp. Zmiencie wątek bo szlak człeka może
          trafic czytając te banialuki pieprzone.
          • olus_stad Re: Odpowiadam 26.05.04, 22:13
            No wlasnie tu musze sie z Peppersem zgodzic, ze o ile nie naruszamy swoimi dyskusjami regulaminu to mozemy zignorowac Twoje dobre rady i dalej dyskutowac:)
    • Gość: Meos Re: chce zdlac SIM lock IP: *.chomiczowka.waw.pl 27.05.04, 17:37
      Tez mam Motorole T192 (kupiona w sklepie, bez karty, a miala simlocka) i
      tydzien temu zdjalem simlocka na Wolumenie (bazar) przez kabel za 20 zł.
      Telefon chodzi bez zarzutu, teraz udaje sie do HEYAH :-)
      Ściągaj simlocka i niebądź oganiczona (technicznie)!!!
    • Gość: Maciej D. Re: chce zdlac SIM lock IP: *.visp.energis.pl 27.05.04, 18:23
      dziewczyno nie przechodz do innej sieci! jak to zrobisz operator u którego
      kupiłas tel. może zbankrutować! ps. a tak na serio to simlock z tego modelu
      sciągniesz tylko u fachowców(punkty gsm) w necie nie znajdziesz kodu do niego! -
      są tylko do Noki
    • Gość: Maciej D. Re: Ludzie i kosmici! IP: *.visp.energis.pl 27.05.04, 19:51
      Ludzie! Już przecież pisałem, że z telefonów TT i S+ nie można „legalnie”
      ściągnąć simlocka! Judea chce 550zł za tą usługę! Gdyby operatorzy robili to za
      darmo lub rozsądną kwotę to nie było by stron z simlockami, serwisów...
      • Gość: simlock SIMLOCK za 5zł bez kabla !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.04, 20:04
        kontakt simlock2004@wp.pl
        ściągam z więksosci Nokii Siemensów Panasoniców..... poprzez kod
        wystarczy tylko IMEI (*#06#) oraz operator i gotowe wpisujesz kod i po
        blokadzie :)
        • Gość: miś Re: SIMLOCK bez kabla !!! IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 27.05.04, 20:19
          heh tutaj simlock.gsmservice.pl jest za 3 zl.....
          • Gość: kinio Re: SIMLOCK bez kabla !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:06
            a motorola to pies? a gdzie do motki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka