Dodaj do ulubionych

Puste karty Idea POP???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 13:05
Kupiłem swojego czasu na stacji BP dwie karty doładowujące Idea POP (2 x po
100). Były oryginalnie zapakowane (zafoliowane)z zakrytym 14 cyfrowym kodem.
Okazały się puste, inaczej - "wykorzystane" i to wiele miesięcy temu.Taką
informację otrzymałem od konsultanta z Biura Obsługi Klienta IDEA. Obecnie
złożyłem stosowną reklamację. Czy znacie może takie przypadki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Upsss IP: *.acn.pl 07.06.04, 21:48
      1. Dobrze to slyszec. Bede uwazal choc ostatnio laduje mojego POPa tylko przez
      bankomat.

2. Daj znac jaki byl wynik Twojej reklamacji (tele2@wp.pl). Ja swojego czasu
      tez klocilem sie z siecia IDEA (to znaczy wysylalem do nich reklamacje) chociaz
      bynajmnie nie w sprawie zdrapek. W 3/4 przypadkow przyznali mi racje i nawet
      zwrocili nalezna mi kase. Jednak przygotuj sie, ze w tej sieci na rozpatrzenie
      reklamacji czeka sie baaardzo dlugooo (srednio 4 miesiace). Ja wiem, ze oni
      mowia, ze maja czas 30 dni ale potem wyglada to mniej wiecej
      tak:....przekazalismy problem do firmy zewnetrznej a ona jest od nas
      niezalezna.....tak dzial techniczny ma 30 dni na rozpatrzenie tej reklamacji a
      ona dotarla do tego dzialu dopiero wczoraj......wedlug nas wszytsko dziala ale
      jesli pan uwaza, ze nadal sa klopoty to skierujemy panska reklamacje do
      ponownego rozpatrzenia..... i tak dalej, i tak dalej.... Po jakis 3-4
      miesiacach mozna liczyc na odpowiedz.

3. A sprawdzil Pan czy data waznosci zdrapek byla aktualna. Bo mzoe one
      zwyczajnie lezaly rok czy dwa na stacji i sie zdeaktualizowaly. Tak tez czasem
      bywa.

Pozdarwiam!
    • Gość: sphinx Re: Puste karty Idea POP??? IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 09.06.04, 12:02
      to potwierdza tylko teze, ze idea coraz cieniej przedzie i musi sie chwytac
      takich metod zeby przezyc! juz dawno stwierdzilem ze musze sie pozbyc umowy z
      ta dziadowska siecia i dobrze zrobilem!
      • Gość: Peppers Ja tak nie uwazam IP: *.acn.pl 09.06.04, 15:24
        Ja wcale tak nie uwazam. Zadna siec nie jest doskonala i kazda ma swoje wady.
        IDEA zas jak dla mnie oferuje najlepsza oferte cenow w porownaniu z iloscia
        uslug dodatkowych. Byc moze sa sieci tansze ale nie posiadaja takiego
        asortymentu uslug jak IDEA. Sa tez siec drozsze z jeszcze mniejsza iloscia
        uslug dodanych. Jak dla mnie IDEA jest rozwiazanie optymalny. (choc nie
        idealnym). A podobna sprawa z akrtami moze sie przytrafic kazdej sieci. Powiem
        wiecej, najprawdopodobniej jest ona calkowicie niezalezna od sieci- to znaczy
        ktos zupelnie niezalezny od sieci podrabia karty i wprowadza ja do obrotu.

Pozdarwiam!
        • Gość: arek Re: Ja tak nie uwazam IP: 212.122.215.* 11.06.04, 10:35
          pamietam ze jakis czasm temu idea sprzedawala popy z niewaznymi numerami, sama
          sie do tego przyznala takze mysle ze bedzie oki:)pzdr arek iampinki@wp.pl
    • Gość: dorre Re: Puste karty Idea POP??? IP: *.pgnig.pl 11.06.04, 15:09
      Ja kupuję na stacjachBP tak-taki. Obsługa zawsze prosi mnie o zatrzymanie
      paragonu na wypadek reklamacji, czasamie na paragonie wpisuje numer karty
      doładowującej. Moje karty zawsze działały, ale widycznie Twój przypadek nie
      jest odosobniony. Może przyczyną jest doładowanie przez kogoś swojego konta
      losowo wygegenerowanym numerem, który akurat okazał się Twoim? Były tu takie
      pomysły na tym forum.
      Pozdrawiam
      • lookdawn Re: Puste karty Idea POP??? 14.06.04, 14:46
        A narzekałeś na obsługe w heyah :/
        I że tak długo trzeba czekać na reklamacje
        A teraz sam się przyznałeś jak jest w judeji :P
        (wątek z zasięgiem)
    • Gość: makar Jestem w szoku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 10:47
      Jestem w szoku! Informuję wszystkich zainteresowanych, że w dniu dzisiejszym
      rozpatrzono pozytywnie moją reklamacje dotyczacą pustych kart POP 2x po 100 i
      tym samym uzupełnona moje konto o stosowną kwotę (200+20).Chyba jednak coś w
      tym kraju zmienia się na lepsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka