Gość: vig IP: 195.207.109.* 07.06.04, 13:55 Jakie są wasze doświadczenia z programem "zostańmy razem" w Idei. Czy jesteście generalnie zadowoleni z telefonów jakie wam zaproponowali przy powtórnym przedłużeniu umowy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 07.06.04, 18:23 Nie odpowiem niestety na Twoje pytanie, ale również jestem bardzo ciekaw opinii innych na ten temat. Za miesiąc kończy mi się umowa i zastanawiam się czy warto ją przedłużać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gamling Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.comex.pl / *.comex.pl 07.06.04, 22:48 Wszystko zalezy od tego jakie sie placi rachunki. Ja przedluzalem umowe juz 2 razy i za kazdym razem bylem zadowolony. Warto tez ponegocjowac z konsultantem i troche go postraszyc zmiana sieci, w moim przypadku zadzialalo - dostalem telefon a do tego jednosekundowe naliczanie i 25 minut gratis na 2 lata. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Program lojalnościowy w IDEA 07.06.04, 23:21 Straszenie straszeniem, ale wydaje mi sie, ze konsultanci maja tzw 'widelki', czyli jezeli klient sie nie upiera to dostaje dolna granice, jesli 'walczy' to i tak dostaje to co bylo mu przewidziane:) Tak to pewnie dziala. Jest na tym forum jakis konsultant, ktory moze to zwerfikowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sphinx Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 09.06.04, 12:19 przedluzalem juz 4 umowy z idea (na 2 rozne umowy), ale ostatnie ich propozycje sprawily, ze kopnalem ich w d... i nie chce juz zawierac z nimi nowych umow. dostalem oczywiscie piekny list na temat tego jak bardzo chca zebym byl zadowolone z wspolpracy i jako to wspaniala oferte przygotowali specjalnie dla mnie. pojechalem do salonu idei i... to co mi zaproponowano sprawilo, ze poprosilem o kartke i dlugopis i na miejscu napisalem wypowiedzenie dwoch (z trzech) umow. w zamian za podpisanie cyrografu na 2 lata propowali mi syf kolczasty w postaci n3410 albo nowa baterie, tragedia! potem jeszcze probowali dzwonic do mnie konsultanci ale nie mieli nic ciekawego do zaproponowania. zapytani dlaczego przechodzacy z ulicy ludzie moga kupic tel jaki chca po promocyjnej cenie podpisujac umowe na 2 lata, a ja, których jestem w idei (w sumie) od 1998r. i chce przedluzyc umowy nie moge? bo taka jest polityka firmy - padla odpowiedz. zapytalem czy ta polityka nakazuje gorzej (bo nawet nie na rowni) traktowac stalego klienta, ktory jest w sieci niemal od poczatku jej istnienia od klienta ktory przychodzi z ulicy? "wlasnie tak" uslyszalem. to "walcie sie ryj" powiedzialem "i jezeli jeszcze ktos do mnie zadzwoni z dzialu utrzymania klienta, albo wysle mi jakies reklamowki to zglosze to uokik jako spam (niezamowiona informacje/oferte/propozycje handlowa). dopiero wtedy sie odczepili. jezeli ktos jeszcze ma watpliwosci czu zostac w idei to odpowiedz brzmi NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 09.06.04, 14:52 No to mnie troche podłamałeś... Za tydzień idę do salonu, zobaczyć co dla mnie przygotował kochany operator. Cholera, troche przyzwyczaiłem się już do idei ale może rzeczywiście trzeba będzie się rozejrzeć w ofercie konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.idea.pl 10.06.04, 22:01 Wszystko zależy od tego jakie płacimy rachunki, ale oczywiście nie dokońca Ja dostałem telefon lepszy niż to wynikalo z rachunków, ale nie w salonie firmowym Należy jasno powiedzeć,że wszyscy operatorzy mówią tym samym językiem językiem Gierka "Nikt wam nie da tyle ile ja wam mogę obiecać. POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
baciarek Re: Program lojalnościowy w IDEA 12.06.04, 11:22 ja byłem w idei w lutym po program lojalnosciowy ale dzis zaluje ze to zrobilem uzywalem planu taryfowego idea 60 i a rachunki wachaly mi sie w granicach 120 300 zetow - dostalem nokie 6610 za 180 zetow i zestaw startowy pop za 20 zetow i 15 dodatkowych min na rok !! dzis juz widze ze za abonament w wysokosci 100 - 120 zetow dostaje w innych sieciach min 80 min i bez laski, na dzien dzisiejszy bym nie podpisywal ich za....anych umow i zlal i ch propozycje - za dobrze mieli i niestety w dupie maja juz klientow pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 14.06.04, 08:17 Otrzymałem dzisiaj ofertę... Nokia 3410 za 1pln (wow); Nokia 3510i za 120pln; Sony Ericsson T230 za przeszło 400 pln. Szlag mnie prawie trafił. Płaciłem rachunki w granicach 100-150pln. Zaraz otwierają salon ery......... Idę sprawdzic ofertę. Troche szkoda numeru. W marcu kończy mi się moja druga umowa z ideą, której również nie przedłużam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reader W kazdej IP: *.mci.co.uk 14.06.04, 09:54 sieci przedluzajac umowe dostaniesz g...o. I to niestety jeszcze przestarzale g..o w porownaniu z tym co oferuja sieci za granica np. w Wlk. Brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej D. Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:02 To ja zrachunkami w plusie +/- 70zł chyba nie mam co marzyć o fajnym fonir :(. Choć zdrugiej strony moja 6310i srawuje sie dobrze, wieć moze prześć do Heyah ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vig Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: 195.207.109.* 17.06.04, 07:31 Dzieki za wszystkie opinie. Rzeczywioscie wczoraj odbyłem rozmowę z fachowcami z IDEA i nie pozostaje mi nic innego jak zmienić sieć. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 17.06.04, 11:11 Kiedy opadły mi już troche emocje po rozmowie z konsultantką programu "propozycja", udałem się ponownie do salonu idei. Wysłałem faks o rozwiązaniu bieżącej umowy i wziąłem nową aktywację. Telefon, który babka proponowała mi za przeszło 400 zł (SE T230) kupiłem za 1PLN. Wziąłem optime 30 dlatego, że dla nowo wstępujących do sieci przez pierwszy rok płacisz połowę abonamentu. Mam nadzieję, że nie zabrzmiało to jak kryptoreklama. Trudno, trzeba będzie co 2 lata zmieniać numer :-) Odpowiedz Link Zgłoś