Dodaj do ulubionych

Program lojalnościowy w IDEA

IP: 195.207.109.* 07.06.04, 13:55
Jakie są wasze doświadczenia z programem "zostańmy razem" w Idei. Czy
jesteście generalnie zadowoleni z telefonów jakie wam zaproponowali przy
powtórnym przedłużeniu umowy.
Pozdr
Obserwuj wątek
    • corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 07.06.04, 18:23
      Nie odpowiem niestety na Twoje pytanie, ale również jestem bardzo ciekaw opinii
      innych na ten temat. Za miesiąc kończy mi się umowa i zastanawiam się czy warto
      ją przedłużać...
      • Gość: Gamling Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.comex.pl / *.comex.pl 07.06.04, 22:48
        Wszystko zalezy od tego jakie sie placi rachunki. Ja przedluzalem umowe juz 2
        razy i za kazdym razem bylem zadowolony. Warto tez ponegocjowac z konsultantem
        i troche go postraszyc zmiana sieci, w moim przypadku zadzialalo - dostalem
        telefon a do tego jednosekundowe naliczanie i 25 minut gratis na 2 lata.

Pozdr.
        • olus_stad Re: Program lojalnościowy w IDEA 07.06.04, 23:21
          Straszenie straszeniem, ale wydaje mi sie, ze konsultanci maja tzw 'widelki', czyli jezeli klient sie nie upiera to dostaje dolna granice, jesli 'walczy' to i tak dostaje to co bylo mu przewidziane:) Tak to pewnie dziala. Jest na tym forum jakis konsultant, ktory moze to zwerfikowac?
    • Gość: sphinx Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.smart.polish / *.polish-airports.com 09.06.04, 12:19
      przedluzalem juz 4 umowy z idea (na 2 rozne umowy), ale ostatnie ich propozycje
      sprawily, ze kopnalem ich w d... i nie chce juz zawierac z nimi nowych umow.
      dostalem oczywiscie piekny list na temat tego jak bardzo chca zebym byl
      zadowolone z wspolpracy i jako to wspaniala oferte przygotowali specjalnie dla
      mnie. pojechalem do salonu idei i... to co mi zaproponowano sprawilo, ze
      poprosilem o kartke i dlugopis i na miejscu napisalem wypowiedzenie dwoch (z
      trzech) umow. w zamian za podpisanie cyrografu na 2 lata propowali mi syf
      kolczasty w postaci n3410 albo nowa baterie, tragedia! potem jeszcze probowali
      dzwonic do mnie konsultanci ale nie mieli nic ciekawego do zaproponowania.
      zapytani dlaczego przechodzacy z ulicy ludzie moga kupic tel jaki chca po
      promocyjnej cenie podpisujac umowe na 2 lata, a ja, których jestem w idei (w
      sumie) od 1998r. i chce przedluzyc umowy nie moge? bo taka jest polityka firmy -
      padla odpowiedz. zapytalem czy ta polityka nakazuje gorzej (bo nawet nie na
      rowni) traktowac stalego klienta, ktory jest w sieci niemal od poczatku jej
      istnienia od klienta ktory przychodzi z ulicy? "wlasnie tak" uslyszalem.
      to "walcie sie ryj" powiedzialem "i jezeli jeszcze ktos do mnie zadzwoni z
      dzialu utrzymania klienta, albo wysle mi jakies reklamowki to zglosze to uokik
      jako spam (niezamowiona informacje/oferte/propozycje handlowa). dopiero wtedy
      sie odczepili. jezeli ktos jeszcze ma watpliwosci czu zostac w idei to
      odpowiedz brzmi NIE!
      • corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 09.06.04, 14:52
        No to mnie troche podłamałeś... Za tydzień idę do salonu, zobaczyć co dla mnie
        przygotował kochany operator. Cholera, troche przyzwyczaiłem się już do idei
        ale może rzeczywiście trzeba będzie się rozejrzeć w ofercie konkurencji...
        • Gość: marian Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.idea.pl 10.06.04, 22:01
          Wszystko zależy od tego jakie płacimy rachunki, ale oczywiście nie dokońca Ja
          dostałem telefon lepszy niż to wynikalo z rachunków, ale nie w salonie firmowym
          Należy jasno powiedzeć,że wszyscy operatorzy mówią tym samym językiem językiem
          Gierka "Nikt wam nie da tyle ile ja wam mogę obiecać.
          POzdr
    • baciarek Re: Program lojalnościowy w IDEA 12.06.04, 11:22
      ja byłem w idei w lutym po program lojalnosciowy ale dzis zaluje ze to zrobilem
      uzywalem planu taryfowego idea 60 i a rachunki wachaly mi sie w granicach 120
      300 zetow - dostalem nokie 6610 za 180 zetow i zestaw startowy pop za 20 zetow
      i 15 dodatkowych min na rok !! dzis juz widze ze za abonament w wysokosci 100 -
      120 zetow dostaje w innych sieciach min 80 min i bez laski, na dzien dzisiejszy
      bym nie podpisywal ich za....anych umow i zlal i ch propozycje - za dobrze
      mieli i niestety w dupie maja juz klientow pozdrowienia
      • corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 14.06.04, 08:17
        Otrzymałem dzisiaj ofertę... Nokia 3410 za 1pln (wow); Nokia 3510i za 120pln;
        Sony Ericsson T230 za przeszło 400 pln. Szlag mnie prawie trafił. Płaciłem
        rachunki w granicach 100-150pln. Zaraz otwierają salon ery......... Idę
        sprawdzic ofertę. Troche szkoda numeru. W marcu kończy mi się moja druga umowa
        z ideą, której również nie przedłużam.
        • Gość: Reader W kazdej IP: *.mci.co.uk 14.06.04, 09:54
          sieci przedluzajac umowe dostaniesz g...o. I to niestety jeszcze przestarzale
          g..o w porownaniu z tym co oferuja sieci za granica np. w Wlk. Brytanii
    • Gość: Maciej D. Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:02
      To ja zrachunkami w plusie +/- 70zł chyba nie mam co marzyć o fajnym fonir :(.
      Choć zdrugiej strony moja 6310i srawuje sie dobrze, wieć moze prześć do Heyah ?
    • Gość: vig Re: Program lojalnościowy w IDEA IP: 195.207.109.* 17.06.04, 07:31
      Dzieki za wszystkie opinie. Rzeczywioscie wczoraj odbyłem rozmowę z fachowcami
      z IDEA i nie pozostaje mi nic innego jak zmienić sieć.
      Pozdr
      • corgan Re: Program lojalnościowy w IDEA 17.06.04, 11:11
        Kiedy opadły mi już troche emocje po rozmowie z konsultantką
        programu "propozycja", udałem się ponownie do salonu idei. Wysłałem faks o
        rozwiązaniu bieżącej umowy i wziąłem nową aktywację. Telefon, który babka
        proponowała mi za przeszło 400 zł (SE T230) kupiłem za 1PLN. Wziąłem optime 30
        dlatego, że dla nowo wstępujących do sieci przez pierwszy rok płacisz połowę
        abonamentu. Mam nadzieję, że nie zabrzmiało to jak kryptoreklama. Trudno,
        trzeba będzie co 2 lata zmieniać numer :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka