Gość: Konstans Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.retsat1.com.pl 04.09.13, 17:33 Zapłaciłam wszystko do przodu ponieważ wyjeźdzam za granice a ta firma dalej przysyła mi rachunki i rząda wpłat napisałam do nich już 5 listów a oni swoje czyli wynika że nadpłacone pieniądze się nie licza nie potrzebnie wpłaciłam a za rozwiązanie wczesniejsze umowy kazali wpłacic 800 zł TA FIRMA TO NIE FORMA to jakiś bubel Panie w miejscu gdzie podpisałam umowę same sie dziwia ale nie umieją mi pomóc i teraz czekam na kolejną informację i chyba sąd mi pomoze w końcu bo dogadac sie z nimi nie mogę tak jakby komputer mi odpisywał a nie człowiek MOJA RADA OMIJAĆ SZEROKIM ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.13, 10:23 Nigdy więcej T-mobile, krętacze i kombinatorzy. Żerują na ludzkiej naiwności i wierze ,że partner czyli T-mobile gra czysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.13, 18:14 Bardzo Bardzo Nie Polecam tej sieci T-mobile niby wszystko ok. atak oszukują ludzi ze szok.W punktach t-mobile to obsługa niby taka spoko jak chcesz wsiąść na umowę telefon.A potem jak coś potrzeba to wogóle nie można na nich liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.13, 18:21 Nie kupujcie pakietu na internet w t moblie tak mnie okradli że masakra niby miało byc na miesiąc i samo miało wygasnać tak mówili w punkcie t-mobile a potem co mieiąc mi znikało 10-14zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka Re: T-mobile oszukuje!! IP: 195.117.76.* 26.12.13, 17:43 Dodam tylko,że uzgodnienia z konsultantem są przykrą niespodzianką w umowie,którą dostajemy pocztą. Oszukują jak diabli. Nie dbają o klienta, dając w efekcie gorsze warunki kolejnej umowy. Czekam jak na zbawienie końca umowy i nie chcę mieć z nimi do czynienie nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werq Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.centertel.pl 13.09.13, 14:21 umowe zawartą pod wplywem błedu,uwaza sie a niezawartą. Moze Pani wypowiedziec umowe w kazdym czasie nie pozniej jednak niz rok od wykryciu bledu. zapis taki znajdzie Pani w kodeksie cywilnym w księdze I-Czesc ogólna. kara umowna nie bedzie naliczona pozniewaz wprowadzono Pania w blad. Odpowiedz Link Zgłoś
wnerwiony2015 Re: T-mobile oszukuje!! 22.01.15, 14:02 Cytaty zaczerpnięto ze stron: prawodlakazdego.pl/artykuly/przest%C4%99pstwo-oszustwa-w-transakcjach-handlowych Zgodnie z treścią art. 286 § 1 k.k., odpowiedzialności karnej podlega ten kto w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania. Zachowanie to jest zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. W wypadku mniejszej wagi sprawca podlega karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat 2 (por. art. 286 § 3 k.k.). Jednakże gdy sprawca dopuszcza się oszustwa w stosunku do mienia o wartości przekraczającej 200 000 złotych lub dobra o szczególnym znaczeniu dla kultury, to wówczas grozi mu kara pozbawienia wolności od roku do lat 10 (por. art. 294 § 1-2 k.k. oraz art. 115 § 5 k.k.). Sąd Najwyższy w wyroku z dnia 6 listopada 2003 r. w sprawie II KK 9/03. Zgodnie z treścią przywołanego orzeczenia odróżnienie przestępstwa oszustwa od niewywiązania się ze zobowiązania o charakterze cywilnoprawnym jest możliwe, dzięki wykazaniu, że w chwili zawierania zobowiązania (umowy) sprawca działał w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, tj. dążył do uzyskania świadczenia poprzez wprowadzenie w błąd lub wyzyskanie błędu co do okoliczności mających znaczenie dla zawarcia umowy, mając świadomość, że gdyby druga strona umowy znała rzeczywisty stan, nie zawarłaby umowy lub nie zawarłaby umowy na tych warunkach, na jakich została zawarta. Podobnie Sąd Najwyższy orzekł w wyroku z dnia 2 lutego 2007 r. w sprawie IV KK 378/06 stwierdzając, że realizacja znamion przestępstwa oszustwa ma miejsce, w sytuacji gdy sąd wykaże, że sprawca w dacie zawarcia umowy ze swoim kontrahentem nie miał zamiaru wykonać swojego zobowiązania doprowadzając go w ten sposób do niekorzystnego rozporządzenia mieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetia.net.pl 23.09.13, 08:02 TO SAMO JEST TERAZ ZE MNĄ.RACHUNKI PŁACĘ A MAM PRAWIE 600 ZŁ W WERYFIKACJI.PONADTO NIE PRZESYŁAJĄ MIESIĘCZNYCH RACHUNKÓW ILE SIĘ NALEŻY DO ZAPŁATY ZA TELEFON NA DANY MIESIĄC.NACIĄGAJĄ ODSETKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekręcony Re: T-mobile oszukuje!! IP: 89.190.89.* 23.09.13, 15:57 zaj**ste robią przekręty,korzystniej jest kupić telefon gdzie indziej a tu przedłużyć abonament z niższą opłatą,w lutym dałem się podejść i wcisneli mi notebooka w ratach na 49 misięcy,łączny koszt to 4800 gdzie ten sprzęt kosztuje około 2000,pojechałem po paru dniach i echo,wziąłeś to płacz i płać,a w sklepach jest rękojmia nawet do 10 dni. jednym słowem SKU***SYNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mergel Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.kielce.vectranet.pl 25.09.13, 18:14 Czytałam wasze wypowiedzi i oczywiście dołączam do was , a to dlatego ,ze to złodzieje i oszuści mnie też oszukali podpisałam z nimi umowę , a oni naliczyli mi przy pierwszym rachunku dwa razy opłatę aktywacji 2*49,90 zgłaszałam to kilkadziesiąt razy dzwoniąc na biuro obsługi klienta i co słyszałam wszystko jest ok zgłosiliśmy do korekty itp, itd trzy miesiące się z nimi męczyłam , a po dwóch miesiącach przyszło wezwanie do zapłaty bo obniżyłam pierwsza fakturę o 49,90 czyli aktywację która była naliczona dwa razy bo tak poinformowała mnie pani w Biurze Obsługi klienta . Chodzenie i stanie w kolejkach w salonach nic nie dało bo słyszałam ,że wszystko jest ok. Naliczyli sobie nawet odsetki za "NIE MOJĄ POMYŁKĘ '' skandal . Czekam tylko , aż skończy mi się umowa i już nigdy nie będę ich klientem i nie polecam i nie polecę nikomu . Uważajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abra Re: T-mobile oszukuje - oferta taniej dwszystkich IP: *.korbank.pl 06.01.14, 18:18 W listopadzie zadzwonił do mnie konsultant t-mobile i poinformował, że w uznaniu za terminowe płatności i długą współpracę przygotowali dla mnie ofertę promocyjną Taniej do wszystkich. Otrzymam zupełnie bezpłatnie 120 min na jeden okres rozliczeniowy, a po tym okresie otrzymam smsa, że bezpłatna usługa wygasa i mogę z niej zrezygnować albo odpłatnie przedłużyć. Zgodziłam się i zrobili mnie w balona. Po okresie "bezpłatnym" wyłączyłam usługę smsem (tak, jak mnie poinstruowano) i myślałam, że wszystko jest ok. Niestety rachunek za grudzień mnie zaskoczył - doliczyli mi tę "bezpłatną" ofertę. Po zalogowaniu się na konto w portalu t-mobile okazało się przy okazji, że mój sms z rezygnacją został pominięty i pewnie za tę ofertę planują mi doliczyć także w kolejnej fakturze. Oczywiście wybiorę się na dniach do punktu t-mobile z reklamacją, ale jedno jest pewne - jeśli miałam jeszcze jakieś wątpliwości co do zmiany operatora po wygaśnięciu umowy, to zostały one rozwiane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.mm.pl 23.06.14, 17:27 sprzetu nie splacasz przez cala umowe tylko przez jakas jej czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość t-mobile to oszuści IP: 217.96.28.* 30.09.13, 19:20 Witam to jest żenada kończy mi sie umowa w t-mobile zadzwonil pan od nich przedstawił oferte tel za 1zl abonament 49.90 umowa 24mc wszystko ok zgodziłem sie na drugi dzien przyjeżdża kurier i mówi że do zapłacenia 99zl odmówiłem przyjęcia paczki dzwonie to t-mobile a oni twierdza ze nie ma takiej oferty na ten tel. że owszem dadzą go ale na 36mc wiec oszukać mnie chcieli zaradzałem odsłuchania rozmowy z propozycją oferty a oni sie wymigują ze to że tamto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wac umowa internet+laptop IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.13, 19:01 Witam. Zdecydowałem się napisać ten artykuł aby ostrzec nieświadomych klientów T-Mobile przed nie czytaniem podpisywanych umów. Zaczęło się to tak że dostałem telefon od rodziców którzy akurat byli w jednym z punktów sprzedaży sieci T-Mobile i sprzedawca przedstawił im nową ofertę. Kończyła się im umowa na telefon. Na mojego tatę są dwa numery. Na jeden wzięli jakiś tam telefon i któryś z abonamentów. Ale nie o tym mowa. Na drugi pan sprzedawca zaproponował „super ofertę”. Mianowicie zaproponował Blueconnect 3GB i laptopa Samsung RV511. Cena takiego laptopa wg ich faktury to było około 1560 zł. Raty za tego laptopa zostały rozłożone na 25 rat. Pierwsza to symboliczna złotówka a 24 następne po 65 zł. Umowa na Blueconnect została zawarta na 3 lata. I tutaj zaczynają się schody. Przez pierwsze 2 lata było spłacane 34 zł (abonament) + 65 zł (rata) czyli razem 99 zł. Tutaj wyszło niedopatrzenie ze strony moich rodziców którzy podpisywali umowę a sprzedawca tego nie powiedział dokładnie. Po 24 okresie rozliczeniowym abonament wzrósł do niebotycznej kwoty jak za Internet z limitem 3 GB 89 zł !!! Co przedstawiam w dołączonym skanie umowy. Czyli jednym słowem wszystko co było piękne prysło jak bańka mydlana. Niby raty za laptopa się skończyły ale pozostał abonament w wysokości 89 zł…. . Podsumowując wszystko… przez okres 3 lat za Blueconnect z limitem 3 GB łącznie zapłaci się 1884 zł czyli średnio 52,33 zł / miesiąc (chyba droższej oferty na rynku nie znajdziecie). Dlatego przestrzegam przed pochopnym podpisywaniem umowy z operatorami… lepiej zawsze jest zabrać kogoś kto na takich rzeczy coś się zna. Wychodzi że niby laptop jest w dobrej cenie, ale to tylko pozornie. Oddajemy im to w wyższej opłacie abonamentowej po skończonym spłacaniu rat. „Co tanie to drogie”. Będąc niedawno w tym saloniku sprzedaży chcąc przedłużyć umowę na telefon pan znowu zaoferował „super ofertę” tym razem z tabletem… ale tym razem podziękowałem. Pytając tak z „głupa” czy spłata rat za laptopa się skończyła pan przytaknął ale już nie powiedział że opłata abonamentowa za Blueconnect wzrosła o 55 zł…. . Uważajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: umowa internet+laptop IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.15, 14:53 Jestem w analogicznej sytuacji . Ten sam laptop i ten sam internet . Proszę mi tylko powiedzieć , czy klient ma możliwość uważnego przeczytania umowy w malutkim " salonie" obsługującym jednocześnie kilka osób i w otoczeniu niecierpliwych ludzi tłoczących się w kolejce? A samo zachowanie się personelu - Basiu! Podaj mi kod...Adam! Pozwól na chwilę! Kasia! Odbierz telefon! - nie rozprasza klienta? Obliczyłem , że lepiej zapłacić karę umowną za odstąpienie od umowy , niż płacić absurdalną kwotę za śmieszny i nie wszędzie dostępny internet. Raty za laptopa już spłaciłem , to chyba nie każą mi go oddawać ? Chociaż..... i na to trzeba być przygotowanym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrus Re: umowa internet+laptop IP: *.205.67.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.01.15, 18:28 Dlatego wole to zamówić przez tel lub internet -można bez podania przyczyny odstąpić w ciągu wcześniej wiem że było 10 dni roboczych (teraz jest więcej). Umowę na spokojne przeczytasz domowym zaciszu. Jak ci się nie spodoba możesz odstąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.ptim.net.pl 08.10.13, 12:13 Taki list wysłałem dziś do T-Mobile - oszustów Szanowni Państwo, Od dłuższego czasu korzystam z telefonu na kartę w T-Mobile. Dziś dowiedziałem się, że przychodzą na moją komórkę smsy "PLIK" (prenumerata), za które pobierana jest opłata w wysokości 4,99pln. Dodatkowo, zdziwiło mnie to, że zaraz po połączeniu się z automatycznym systemem obsługi klienta jedną z pierwszych opcji było "Wyłącz otrzymywanie prenumeraty". Czyli wiecie, że robicie źle. Kiedy skontaktowałem się z przedstawicielem biura obsługi klienta dowiedziałem się, że sam zgodziłem się na otrzymywanie takich sms i że od kwietnia 2013 roku w taki sposób zostało mi pobrane z konta ponad 280zł. Podczas rozmowy dziś o godzinie 11:13 Państwa pracownik poinformował mnie, że - cytuję: "w taki sposób okradanych jest wiele osób". Proszę o przedstawienie dowodów na to, że wyraziłem zgodę na otrzymywanie takich smsów oraz o dokument przedstawiający dokładną rozpiskę pobieranych opłat. Proszę również o zwrot wszystkich opłat pobranych w ten sposób gdyż nigdy nie wyraziłem zgody na otrzymywanie takich smsów. W przypadku braku odpowiedzi i zwrotu pieniędzy sprawę kieruję do sądu. Z poważaniem, Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
h_a_r_r_y Re: T-mobile oszukuje!! 08.10.13, 14:59 Na starterze sieci np. Heyah jest bardzo wyraźnie napisane, że usługa taka i taka włączy się wtedy i wtedy, więc raczej to nie jest wina T-M. Jak się bierze abonament na siebie, to w regulaminie też wszystko jest ładnie rozpisane, wystarczy zasiąść i przeczytać cały regulamin, ale przecież ludziom się nie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
zippi97 Re: T-mobile oszukuje!! 14.10.13, 19:04 Mam podobną sytuacje moja ciocia z tego że stara i się nie zna kupiła mi telefon na 2 lata 50 zł miesięcznie a telefon warty 500 zł ... teoretycznie dopłacam do niego 700 zł ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech t-mobile i umowa przedluzona IP: *.range81-157.btcentralplus.com 16.10.13, 01:12 Witam Widzialem kilak wypowiedzi zaznaczam umiem czytac umowe - I warunki sa jasne. Podpisalem aneks I przedluzenie starej umowy na telefon- jako dobry stary klient od wielu lat dostalem fajna oferte - 600 minut do wszystkich sieci stacjonarnyi komorkowych w Polsce I UE. Smartofona za 0.04 grosza pierwsza rata do tego calkowita oplata miesieczna 69.90PLN (abonamnet plus rata za sprzet) super fajnie -mialem brac umowe bez telefonu ale dorzucili telefon za te same pieniadze to czemu nie. Do tego mialme neta blue connect I chcialem to przedluzyc ale dali ektra oferte za 49.90PLN brutto lepszy net 10GB plus dwa tablet (w tym abonamnet plus rata za sprzet). Obie oferty fantastycznie. No I sie zaczelo pierwsza faktura na kwote 212 PLN - 146 oplat telekomunikacyjnych z plus internet I do tego 66PLN za raty za sprzet no I teraz prosze powiedziec jakim cudem ta kwota z umow wymnika janso 49.90 plus 69.90 to jest 119.18PLN brutto za miesiac no to mam prawie 93PLN niewadomo skad do zaplacenia. Moze ktos kto pracuje w T-Mobile mi to wyjasni???? Pisalem na obsluge klienta I dostalem potwierdzenie ze tak za internet mam do zaplacenia 49.90m w tym rata I abonamnet ale na fatorze wychodzi 105PLN plus rata za sprzet 21PLN razem 126PLN zamiast 49.90PLN - czekam w tejchwili na ich odpowiedz co z tym robimy. Co do telefonu to dali takie fajne rozliczeni zbiorcze do factory I wedlug tego ma do zaplacenia 13.23 po korektach ze starego abonamnetu ale na fakturze jest 40 PLN z chaczykiem plus 45PLN za rate za sprzet no itego jakos pani z obslugi klienta nie dla rady zrozumiec to musialem formalne Pismo wyslac. Ja mam klia umow n=biznesowych w T-Mobile w UE UK I niemcy oraz dwie prywatne w UK I w niemczech - zadalem sobie trud przetlumaczenia tej faktury I pokazalme to moim managerom biznesowym kont w T-Mobile w UK I Niemczech - nie widzialem w zyciu zdziwienia u ludzi na tym poziomie - az skeirowali to do swoich ksiegowych ktorzy stiwrdzili ze naliczone to jest bez sensu a kwoty sa nie wiadomo skad - umowy tez im pokazalem. Ciekawe co odpisze T-Mobile w Polsce po moim pismie poleconym skeirowanym do nich. Ja tylko chce aby wystawiali faktoury zgodne z umowa jaka ze mna zawarli bo ta umowa wiaze obie strony nie tylko mnie. Chcialbym miec to juz z glowy bo naprawde ludzie maja wazniejsze sprawy w zyciu niz tlumazcenie umow oraz wyjasniania=e zapisow w tych umowach pracownikom T-Mobile w Polsce. kwota dla mnie nie jest wielka ale to chodzi o zasade nie poto podpisalem umowe na 49.90 zeby teraz placi inna kwote - ktorej T-Mobile nie jest w stanie wytlumaczyc. A na sam koniec fajna sprawa wlasnie sprawdzilem zestawinie za ostni okres I te minuty ktore mam 500 na wszystkie sieci komorkowe I stacjinarne w polsce I UE to nie dzialaj jak powinny - bo wlansie naliczono mi okolo 30PLN za polaczenia do UK - ale jescze lepsza sprawa pierwsze dwie rozmowy byly free, trzecia dopiero naliczylo za polaczenia a mam wykorzystane dopooiero 350 minut to 150 jeszcze zostalo I ajk to wytlumaczyc - Panowie z T-Mobile czekam na info. Pozdrawiam Wojciech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: t-mobile i umowa przedluzona IP: 193.238.66.* 17.10.13, 00:42 a oplaty aktywacyjne doliczyles? 50 zl za nowa umowe na internet + bodaj 30 zl za aneks do umowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: t-mobile i umowa przedluzona IP: *.range81-157.btcentralplus.com 17.10.13, 08:47 tego nawet nie wspominalem ale te kwoty sa dodatkowo - I bzdura ale niech bedzie t-mobilowi - nowe zdarcie kasy tego nikt nigdzie nie robi tylko T-Mobile a do tego to ym nikt nit mowil przy podpisaniu umowy!!! A to powinno byc - w dodatku tych danych nie ma w mojej umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciech Re: t-mobile i umowa przedluzona IP: *.range86-174.btcentralplus.com 19.10.13, 22:10 dzisiaj nowa faktura I niespodzianka nie ma pozycji ze starej ale dodali na nowo stary internet ktory byl skasowany I na jego miejsce byly nowy to teraz mam dwa internet a I zeby tak golo abonament nie byl to do nowego dodali wszystko co bylo w starymi fajnie nowe uslugi granie na zadanie I pogoda I kalendarz I za wszystko kase licza ale ja tego nie zamawialem I dzwonilem dzisiaj I juz szostalo to usuniete I bedzie korekta - do tej pory nie ma korekty pierwszej umowy - to podejzewam ze wlasnie sie moja przyjemnosc z T-Mobile polska skonczyla. Maja czas do poniedzialku zeby wystawic korekty jak nie to po kontrackie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.13, 20:57 tak to najwieksi oszuści na rynku!!!!!!! uciekajciez tej sieci. ja już namówiłem do tego pięć osóbi dalej bedeto robił!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pause Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 10:30 Ha! mądrala ! tylko gdzie uciekać jak inni operatorzy nie są lepsi. Nawet faktury orange trzeba miesiącami prostować za telefon stacjonarny i internet bo zawsze coś dodadzą. Już do pierwszej faktury doliczyli mi opłatę za cały miesiąc sierpień i wrzesień jak telefon i internet został uaktywniony 28 sierpnia. Wina była montera, który podał w dokumentach, że od 8 sierpnia była podłączona usługa - tylko nie napisał, że działała od 28 bo zlecenia na założenie wcześniejsze były przez niego olewane. Ja nie wiem ale chyba głuchych osób nie przyjmują do pracy na infolinii a jednak skutki zamówień są takie, że jednak chyba tak. Napisałem sprostowanie do faktury i dopiero odliczyli od następnego rachunku. T-mobile nie jest jeszcze takie złe. Ogólnie nie polecam firm, które najczęściej się reklamują bo reklama też kosztuje a wiadomo, że musi się zwrócić. Ogólnie najczęstrze problemy są z abonamentem z tego powodu, że nigdy nie wiemy jaki piękny rachunek nam w tym miesiącu wyskoczy. Ja biorę umowy na mix -teraz miałem 4 lata na smartfona po 25zł miesięcznie , które muszę sam doładować. Za rok biorę następną taką umowę i nie narzekam bo normalnie nie miał bym możliwości kupić za taką cenę telefon a tak mam go tylko za to że pozostanę wierny sieci przez ten okres. Polecam to rozwiązanie. Co miesiąc widzę ile zostało doładowań i za 11 miesięcy będę miał nowy telefon bez oszustw. Uwaga na podpisywane dokumenty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.centertel.pl 20.10.13, 10:50 Tylko oszukuje? Czy jawne okradanie klientów, możemy nazywać kłamstewkiem? Przejdę do konkretów: Tydzień minął, gdy nabyłem kartę Start za 25zł. Z dumnym napisem: 2GB na start. Oczywiście nie dostałem żadnych dotkowych Bajtów. Po odebraniu kilku wiadomości z poczty karta została zżarta.(tu operator pieprzył, o "wadze", czyli pojemności - wiadomości itd). Po kolejnym telefonie do "konsultanta" zostałem zapewniony iż moje kolejne doładowanie za 25złotych - będzie skutkowało następująco: DOSTANĘ 2GB danych w premii. I dopiero po wykorzystaniu premiowych Bajtów - nastąpi faktyczne odliczanie z tych 25złotych. Acha! Dzwonię kolejny raz...i gość z t-mobile, informuje mnie następująco: "Pański bonus może się pojawić w czasie do 70godzin! (cholera, przeliczyłem iż mniej czasu zajmie mi spacer pieszo - do operatora i na powrót do domu). To się nazywa postęp! A, zanim ktoś z Państwa znajdzie ten regulamin? Ho-ho - karty startowej zabraknie, zapewniam! Teraz ciekawostka numer 2: Zanim zalogowałem się, by sprawdzić stan konta? - Ukradli mi ok 25MB! To, ci dopiero sztuczka. - Prędkość mam kosmiczną: od Zera do 50% z max 236Kbs. (nie mylić bitów z Batami). Więc jakim cudem uzbierało się tyle "wykorzystanych" MBajtów? Reasumując: W sumie przez ok 10 dni. Zapłaciłem 65złotych. (dwie karty po 25zł +1karta za 5zł, + 1karta za 10złotych). Z tej "inwestycji" udało mi się uzyskać: kilka razy dostęp do konta i przejrzeć wiadomości z mojej poczty na wp.pl. Szanowna Pani, która nazwała t-mobile oszustami. Była bardzo skromna w swojej ocenie. Bo jeśli ja płacę w sklepie za 1kG cukru? (pomijając zawartość cukru, w cukrze, hi-hi). To w/g przelicznika t-mobile - część cukru wysypał po drodze "dostarczyciel", kolejną część zjadły myszy, kolejną garścią cukru - sprzedawca podzielić się ze swoją rodzinką, - (czytaj), kolesiami z branży. A, mnie zostało to, co przyklejone do torebki PO CUKRZE. Zatem niech Państwo sami już sobie odpowiedzą, czy t-mobile, to tylko oszuści? Czy po prostu złodzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.centertel.pl 24.10.13, 14:11 Hmm to tak, bonus jest przyznawany do 72 godzin, zazwyczaj wcześnie, ruch na stronach może generować wszystko (polecam adblocka, reklamy też swoje pochłaniają) radzę poczytać o taryfach, i zagłębić się w regulaminy, dopiero pisać jakieś twórcze posty :) Odpowiedz Link Zgłoś
damian2013 Re: T-mobile oszukuje!! 13.11.13, 18:57 T-Mobile to oszuści sa ta firma nie powinna powstać to jest chamstwo i porażka miałem kiedyś w t-mobile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.elartnet.pl 26.11.13, 18:36 Dostawałem przez 3 miesiące sms-y o tytule ''nagroda''i okazało się że płacę za nie.Przedstawiciel t mobile w nagrywanej przez niego rozmowie potwierdził,że to oni wysyłali mi te sms-y a na pismo wysłane do nich odpowiedzieli,że to nie oni i ,że mam szukac na własną rękę autora sms-ów.Czy ktoś już miał taką przygodę bo nie wiem jak reagować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanna Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.31.0.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.12.13, 16:29 Ja miałam taką sytuację, w grudniu otrzymałam 10 SMS o treści OK za które za każdym razem pobierane było z konta 6,15 zł. Ponieważ to już drugi raz w tym roku spotkał mnie ten zaszczyt- w lutym straciłam ok.80 zł napisałam reklamację, zaznaczając, że pracownik serwisu poinformował mnie iż to sieć sprzedaje nr swoich klientów różnym firmom reklamowym w tym również oszustom. W efekcie tmobile zwrócił mi 60 zł. Czyli jednak można coś z siecią załatwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.mm.pl 23.06.14, 17:37 Czegos takiego nie ma jak sprzedaz kontaktow w tmobile GIODO sprawdza ta siec caly czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.13, 19:11 Ja właśnie zostałam oszukana. Jutro spróbuje rozwiązać umowę. trzy razy dopytywalam się pana sprzedającego czy 100tys smsow do sieci i nielimitowane rozmowy są wliczone w abonamet 69,90 i trzy razy zostałam zapewniona ze twk. Po czym następnego dnia za s.sy zaczęły mi lecieć opłaty. Po skontaktowaniu się z biurem otrzymałam informacje ze wcale nie ma takiej możliwości zeby był wliczony darmowy pakiet tylko trzeba go dokupić za kolejne 5zl czego juz mi łaskawy pan nie raczył powiedzieć. Dziękuję panu z obslugi klienta bo dzięki niemu w ogóle się dowiedziałam czegokolwiek a pan z którym podpisywalam umowę mam nadzieje ze zostanie zwolniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziony WAP Specjalny 2 gry w cenie 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 07:22 T-Mobile okrada swoich klientów takimi SMS-ami! Brak odpowiedzi na taką wiadomość skutkuje pobraniem kwoty 11.07 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaa Re: WAP Specjalny 2 gry w cenie 1 IP: *.dynamic.mm.pl 23.06.14, 17:38 to wlasnie odpowiedz skutkuje naliczaniem oplat. proponuje sie doinformowac zanim sie cos napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiem Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.183.142.200.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.11.13, 17:02 Ja mam coś podobnego z internetem. NNajpierw dali tak ch...owy router, że tylko na kablu działał. Nawet w tym samym pokoju gubił się zasięg. Myślałem, że to coś z komputerem, ale byłem u kolegi i wifi łapało na parterze(!), a jego router był ustawiony na pierwszym piętrze, w całkiem innej części domu. No to idziemy na reklamację. Wynik? W wyniku tego i poprzez tamto razy pierwiastek z czegoś jeszcze razy wpływ księżyca nie mogą jej uwzględnić. No ok to kupiliśmy nowy router, ale internet muli jak nie wiadomo co. Mija miesiąc, dwa, w końcu idziemy zwiększyć prędkość. Chwilowa poprawa, a po pewnym czasie znów to samo. Wołamy znajomego zajmującego się informatyką. Zajmuje się właśnie rozprowadzaniem internetu po małych firmach. Sprawdza chwilę i jak się okazało predkośc, którą udostępnia nam Ch...-mobajl to zaledwie połowa internetu zamówionego jeszcze przed zwiększeniem przepustowości łącza. No to zznowu do punktu obsługi klienta. Według nich była to chwilowa usterka, czy coś tam innego, ale nic nam za to nie wypłacą. No i od tamtej pory KONIEC Z T-MOBILE! Mamy internet z Plusa. Telefony też całą rodziną przenieśliśmy, no i przynajmniej u nich to wszystko działa. A tak przy okazji, to też Wam T-mobile codziennie przysyła miliardy SMS-ów z "oszałamiającymi" ofertami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.toya.net.pl 13.11.13, 21:19 Bardzo dziwna sprawa, że takim praktyką nie przyjrzy się UOKiK! T-Mobile bazuje na naiwności (zaufaniu?) ludzi do dobrze wypromowanego koncernu. Konsultant nie informuje podczas zakupu o kilku istotnych kwestiach: - opłata 1 zł za telefon jest opłatą częściową, reszta doliczana do abonamentu w formie comiesięcznych rat ( BOA T-Mobile wyjaśnia, że to tylko rozbicie ceny by klient miał pogląd za co płaci - lecz to już zupełne drwienie z klientów). Można tak się tłumaczyć kiedy reklamujemy smartfon za 1zł + abonament za 100 zł (gdzie 50 zł to abonament a 50 to rata). Tutaj układ jest zupełnie inny. Konsultant kusi klienta Abonamentem za 100 zł i telefonem za 1 zł. Mija miesiąc klient otrzymuje pierwszą fakturę gdzie widnieje zapis 100 zł abonament + 50 zł rata. Klient się denerwuje dzwoni do BOA a tam - przecież w umowie był zapis o ratach, trzeba czytać... Trudno się nie zgodzić jednak takie zagrywki świadczą tylko i wyłącznie o firmie nie o kliencie. Jeśli tak chcą się utrzymać na rynku, bazując na nieuczciwej konkurencji i podstępie działu reklamy to tylko współczuć. Kolejny chwyt to "Darmowe minuty do wszystkich sieci"!!! Dobra reklama do chwili odczytania pierwszej faktury! Minuty są darmowe do wszystkich z wyłączeniem NAJWIĘKSZEJ SIECI W POLSCE - PLAY!!! Za minuty wydzwonione do tej sieci należy już zapłacić wg cennnika! Mam głęboką nadzieje, że UOKiK czym prędzej zajmie się działaniami tego psełdo telekomu! Oby ten wątek zdążył się wypozycjonować nim inni dadzą się nabrać na te podstępne, żałosne sztuczki. T-Mobile oszukuje, okrada, manipuluje ludźmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 20.11.13, 11:21 Play największą siecią w Polsce? You make me day:) 10 mln klientów, jakość rozmów fatalna, zasięg owszem, dobry bo korzysta z zasięgu wszystkich innych operatorów + swój szczątkowy (jedynie w dużych miastach coś się dzieje), prędkość internetu powalająca (średnio 2 Mbit/s), ceny telefonów jak z kosmosu, czasami się trafią perełki, ale dziwnym trafem nie są już dostępne. Ot co. Z T-Mobile nie mam, nie miałem żadnego problemu, zasięg pełny wszędzie, jakość rozmów (często HD Voice) piękna, za jakość trzeba trochę zapłacić, no chyba że jesteś z tych co wolą kupić bubel u chińczyków za parę groszy i się pocieszyć parę dni. Twój wybór, twoja wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.11.13, 17:07 Przestań człowieczku palić to świństwo, bo już masz takie halucynacje,że boli głowa. No chyba że pracujesz w tej złodziejskiej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faar Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 22.11.13, 13:59 No to powiedz mi drogi userze, co w tej odpowiedzi było kłamstwem? Może to że Play działa tyle o ile? Zasięg macierzysty leży w powijakach... Mam jeszcze 5 miesięcy umowę na internet i robię out od play-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multimetro.pl 14.11.13, 18:01 Tak mi i własnie dzisiaj sie o tym dowiedzialam jak przyszedł pierwszy rachunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andian Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.13, 12:26 Ja podpisałem 2 aneksy do umów za 19,99. Wszystko extra tylko przez 1 miesiąc nie da się wyłączyć Norton™ Mobile Security , opłata niby mała miesięcznie ale co z tego ????? telefony mam 5 letnie do internetu nie zaglądam dlaczego mam płacić za coś czego nie chcę i nie jestem w stanie używać ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.158.217.213.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.11.13, 19:23 Nie wiem czy w ogole jest sens mowic o tym skoro tyle jest wpisow , nawet nie wiem czy to ktos przeczyta. Mialem telefon wspolnie z Mama, teraz chcialem rpzepisac ten telefon calkowicie na siebie i placic za rachunek. Zadzwonil to mnie ,,konsultant" (w cudzysłowie bo tak tego BYDLAKA nie można nazwać) który mi powiedział ze konczy sie umowa i trzeba przedłużyć. Powiedziałem mu ze przechodze do play bo tam mam lepsza oferte. On sie spytal - jaką? Powiedzialem ze za 70 zl mam nielimitowane rozmowy i 2 gb internet + telefon. On powiedzial ze da mi za 80 zł wszystko bez limitu + 2gb internetu (t mobile nie ma bez limitu stacjonarnych i smsow). Zgodzilem sie, wybralem telefon sony xperia l za 1 zł. Wspomnial cos o ratach ale od razu zaznaczyl zeby się nie przestraszać bo to jest wliczone w ta kwote 79,9 i nic wiecej sie nie zaplaci. Obiecał mi to i powiedzial ze na pewno wiecej nie bedzie. Kilka razy mówilem mu ze zalezy mi na tym by nie zaplacic 79.90 miesiecznie wiecej. Tak powiedział, ze te raty są wliczone. Okazuje się ze dostaje TARYFĘ RODZINA 110. 110?? jakie 110?? okazuje sie ze jest to stara taryfa (bo juz jest jakas nowa, wprowadzili ja kilka dni po tym jak podpisalem umowe) ktora kosztuje 110 zl. O_O 10 dni minęło od podpisania umowy, juz nic nie odkręce. T MOBILE TO OSZUŚCI!!! 13 lat w tej sieci i co??? super oferta dla stałego abonenta... Koniec świata, gdzie my żyjemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akk raty za telefon T-mobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.13, 17:43 Ja mam jescze inny problem z ratami. Rok temu dałam się namówić na pozostanie w sieci. Znalazła się dla mnie dobra oferta, po tym jak poinformowałam ich, że chcę odejść. Ustalenia były telefoniczne (nigdy więcej, ale to dlatego, że się przyzwyczaiłam, że w Erze tak można właśnie bezpiecznie robić), o rozbiciu kwot na fakturze dowiedziałam się co prawda dopiero po "ubiciu targu", ale kwoty później się zgadzały (rzeczywiście niski abonament). Kwota miała być rozbita na 24 raty i nagle zaczęła nam wychodzić niedopłata. Okazało się, że harmonogram rat wygląda tak: 12 rat a potem spłata w całości reszty (ponad 500 zł). Harmonogram znalazłam dopiero na IBOA, nie mam żadnej faktury na sprzęt ani tym bardziej na tę 13 wpłatę. Piszę reklamacje, ale czy ktoś miał już taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia WW Re: raty za telefon T-mobile IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.11.13, 21:35 Ja miałam taki sam problem. Przez telefon oferowano mi i mężowi telefony za złotówkę. Internet miał być darmowy. Dotyczyło to telefonów nokia lumia 800. Na fakturze miały być uwzględnione raty, ale nie trzeba za nie płacić, bo one mają im służyć wyłącznie do celów księgowych (tak nas poinformowano telefonicznie). Kurier przywiózł 2 telefony, podpisaliśmy umowę. Po zapłaceniu pierwszych faktur, zaczęliśmy dostawać wezwania do zapłaty, ponieważ raty za telefony nie były płacone, za internet również naliczano opłaty. Zaczęliśmy wojowac z t-mobile. Byliśmy u rzecznika praw konsumenta i okazało się, że to co na papierze podpisane, to jest najważniejsze. A to co oferują telemarketerzy mniej się liczy i powiedział, że w sądzie też nie wygramy. Musieliśmy w trybie natychmiastowym zapłacić całą kwotę rat telefonów, ponieważ nie były w terminie płacone. Za dwa telefony zapłaciliśmy ponad 2.600,00 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akk Re: raty za telefon T-mobile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.13, 00:00 No ale co z tą formą spłat, dowolnie wymyśloną przez T-mobile. Jak już napisałam, zostałam poinformowana o podziale rachunku na abonament i na raty juz po załatwieniu formalności. Ale pomysł, żeby po roku (umowa na dwa lata!) spłacić całą resztę jednorazowo? Czy ktokolwiek z Was zdecydował by sie na zakup jakiegokolwiek sprzętu na raty na takich warunkach? A ja, jak wy wszyscy ustalałam warunki i rodzaj sprzętu w odniesieniu do rodzaju sprzętu, a nie jego warunki "zakupu". Spędziłam tydzień na analizie faktur i wpłat i matematyka jest nieubłagalna: mamy nadpłatę. T- mobile upiera się, ze mamy niedopłatę, przysyła analizy, przedstawiając wpłaty z 1996 r (!). Sprawa jest wielowątkowa. Czy ktokolwiek z Was próbował być przymuszny do takiej praktyki: najpierw wysokość abonamentu i oferta modeli telefonów, podpisanie umowy,po tym fakcie informacja o podziale kwot na fakturze,po czasie harmonogram spłat, który zakłada w połowie umowy splatę sprzętu jednorazowo w całości? Czy ktoś już to przerabiał? Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: raty za telefon T-mobile 06.08.16, 14:51 Tak ja przerabialem.I co Pani zrobiła w tej sprawie?.Czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: raty za telefon T-mobile 07.08.16, 13:33 Podaje Pani maila :astra9974@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: raty za telefon T-mobile IP: *.t-mobile.pl 24.12.13, 08:59 ale dzieki temu mam teraz smiesznie niskie oplaty abonamentowe, skoro część opłat za telefon zostało uregulowanych jednorazowa, prawda? ( poniewaz rata plus oplata abonametowa to suma naszych oplat miesiecznych za usluge i urzadzenie ) Szkoda ze o tym nie wspomnieliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bloo Re: raty za telefon T-mobile IP: *.play-internet.pl 06.12.13, 13:40 Już od dawna tak T-M robi, i t nie tylko on stosuje tą praktykę, więc nie ma czego się obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: raty za telefon T-mobile - nie będzie tak źle! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 14:37 Przez pół dnia miałam ten sam problem co większość tutaj. Wyszczególnienie tych rat za telefon wywołało natychmiastową chęć przeprowadzenia rzezi wśród pracowników punkcie w którym podpisałam umowę. Ale po wgłębieniu się w tą nieszczęsną pierwszą fakturę (kwota jaką miałam do zapłacenia też mnie zbulwersowała) doszłam co i jak. Najbardziej przemówiło do mnie to, że abonament pobierają o miesiąc do PRZODU (mam napisane na fakturze że opłata abonamentowa za okres 12.12.13-11.01.14). Tak więc w moim przypadku było tak: Podpisana umowa na 69.90 + 5 zł za pakiet smsów + telefon sony xperia m za 149 zł (zapłaciłam na miejscu - wiadomo o co chodzi). Faktura przyszła mi na ok. 102 zł, raty za telefon 50 zł przez 19 miesięcy. Faktura: ok. 20 zł - abonament za następny miesiąc (tyle będę de facto abonamnetu płacić) 50 zł - za telefon Co daje łącznie te 70 na które podpisałam cyrograf. Pozostałe 32 zł to opłaty za czas od podpisania umowy do dnia dzisiejszego 27.11.13- 12.12.13 (tak jakby "kawałek abonamentu" za te 15, pakiet smsów, naliczone smsy*, rozmowy - to wszystko jest zaznaczone jak wyrównanie). Czyli ta pierwsza faktura jest opłatą za półtora miesiąca - 15 dni od podpisania umowy i następny miesiąc. Rata za Telefon jest wliczona w abonament a sam abonament obniżony żeby suma dała, w omim przypadku, te 70 zł . Mam nadzieje, że komukolwiek pomogłam/uspokoiłam tym wywodem:) * smsy muszę wyjaśnić - mam naliczone 10 zł pomimo, że mam wykupiony pakiet nielimitowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akk Re: raty za telefon T-mobile - nie będzie tak źle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 16:55 No nie tak prędko z tym uspokojeniem. Mnie bez uprzedzenia zmieniono harmonogram spłat, z 18 rat na 13, przy czym ostatnia jest to spłata całości do końca. W odpowiedzi na reklamację, dowiedziałam się, że jakoby wymówiono mi w październiku umowę (?) i druga ważna informacja: abonament obniżono na czas spłacania rat (!). Zwróćcie uwagę, że ilość rat nie pokrywa się z ilością miesięcy umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: raty za telefon T-mobile - nie będzie tak źle IP: *.t-mobile.pl 24.12.13, 08:50 oczywiscie ze sie nie pokrywa ilosc rat z miesiacami trwania umowy, bo spłaca się telefon w ich okreslonej ilosci ( np 18-cie ). Przez ten czas ma sie zmiejszoną opłatę abonamentową o wartość raty, co daje przez 18-cie miesiecy SUME OPLAT w ustalonej wysokosci (abonament plus rata). Po 18tu miesiaca jak spłacisz rate, to wartość miesiecznych opłat sie nie zmienia, a znika natomiast rozbicie jej na te dwie w/w części Odpowiedz Link Zgłoś
astra2w Re: raty za telefon T-mobile 06.08.16, 14:53 Dobrze.Moze Pani napisać także w mojej sprawie?.Czekam na odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryska Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.13, 21:13 też czuję że zostałam oszukana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.13, 21:32 za telefon zapłaciłem 150 zł myślałem, że to wszystko temu zdecydowałem się na tą komórkę okazało się ,że jeszcze mam 15 rat do spłacenia oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daria Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.13, 12:54 Macie 100 % racji - UWAGA OSZUSTWO! Jestem też od 10 lat klientka Ery. We wrześniu przedłużałam umowę, konsultant wcisnął mi dwa dodatkowe sprzęty, wmawiając, że kosztują 1 zł przy odbiorze, nie wspominając o abonamentach itp. Potwierdził to też ktoś z Biura Obsługi, do którego zadzwoniłam po otrzymaniu przesyłek, bo mi się nie podobało, ze nadali mi jakieś dodatkowe numery. Zgłosiłam reklamację i po długich bojach zgodzili się na zwrot części tego badziewia, ale mimo, że maja rozmowę nagrana, nie chcą przyznać, że konsultant mnie po prostu oszukał. A teraz nowa sprawa: !!! W dniu dzisiejszym (09/12/2013) o godzinie 11.55 zadzwoniła do mnie z działu obsługi T-Mobile pani Beata Szarleja z działu sprzedaży z zamiarem przedstawienia oferty noworocznej. Pani Szarleja używała też określeń typu „otrzyma pani od nas” , „za 1 zł przy odbiorze”, które wyraźnie sugerują jakiś prezent. Przyciśnięta przeze mnie ile to będzie kosztowało podała kwotę ok. 56 zł netto. Nie wspomniała przy tym, że będzie to opłata MIESIĘCZNA. Dopiero na moje wyraźne zapytanie, przyznała, że to abonament. Oni są tak szkoleni, żeby nas oszukiwać! Uważam, że to celowa i nieuczciwa manipulacja manipulacja w celu ukrycia rzeczywistych kosztów przyjęcia oferty. Warto by się było zebrać w kupę, żeby sobie z oszustami poradzić. Może zawiążemy stowarzyszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 10:09 No tak tu sobie piszemy, a z wpisów wynika, ze firma coraz "lepiej" sobie radzi. Ktoś tu nawet wspomniał o zawiązaniu stowarzyszenia. Pomysł godny uwagi, ale mało realny. Zwłaszcza, że prawdopodobnie jesteśmy rozproszeni po całej Polsce. Proponuję inne rozwiązanie. Zgłaszajmy te sprawy do Urzędu Ochrony Konsumenta. Ja tak już zrobiłam, czekam na odpowiedź. Można to zrobić mailowo Tekst linka . Im więcej będzie takich głosów, tym większa szansa, że urząd się zainteresuje. Do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 31.01.14, 20:35 Ja dostałem fakturę na kwotę o 250 zł większą i nikt w t mobile nie może mi wyjaśnić za co. Czego nie zapłaciłem i zablokowali telefon, Latem byłem za granicą to już mi zaliczyli za kilka mms 180 zł. Ciekawe ile by mi policzyli za np dwa miesiące. Każdemu odradzam tych oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.30.44.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.03.14, 16:11 Raczej trzeba pojechać całą grupą do Łodzi i jak będą wychodzić z biura to im przetrzepać skórę.Jak dzwonie i proszę o połączenie z daną osobą to nigdy nie jest to możliwe.Oni jak kogoś oszukają to do niego nie dzwonią i nie pozwalają się nimi łączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: T-mobile oszukuje!! IP: 194.165.48.* 09.12.13, 15:32 T-mobile przeprowadział modernizacje nadajników na przelomie grudnia i stycznia co s poskutkowalo calkowita utratę zasięgu w mojej okolicy. Mam 7 telefonów u nich i kazdy w zasadzie bezużyteczny a prowadząc działalność gospodarczą to jest paraliż firmy. Zgłaszanie problemu, reklamacje pisemne były jak pisanie do kogoś ciężko upośledzonego umysłowo, Pani która odpisywała pisała zupełnie omijając nasze argumenty ponieważ nie potrafiła sie przyznać do porażki modernizacji w całej polsce a fakt ten potwirdził mój klient pracujący w firmie wykonującej te modernizacje dla t-mobile. Trzymajcie się z daleka od tych oszustów bo potem w sądzie cieżko wygrac bo przeciez oni nie gwarantuja wszedzie zasiegu. Banda oszustów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 03.01.14, 09:16 Nikt nie zagwarantuje ci wszędzie zasięgu, każdy operator ma jakieś dziury w zasięgu, a to że, akurat u ciebie była taka sytuacja to nic nadzwyczajnego, inni mają problem z innymi operatorami w innych miastach/miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zalogowany Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.13, 19:59 Fakt- TRZEBA CZYTAĆ UMOWY...... I WIEDZIEĆ ŻE MOŻNA PRZEZ 10 DNI ODSTĄPIĆ OD NIEJ- 1. ODDAĆ PRODUKT, 2. NAPISAĆ PISMO I POGROZIĆ KARAMI WG PARAGRAFÓW NIE BAĆ SIĘ A NAJLEPIEJ POPYTAĆ ....POCZYTAĆ NA FORACH..... I NIE DAĆ SIĘ OSZUSTOM JAK MINIE 10 DNI ZAWSZE MOŻNA NAPISAĆ OD OCHRONY KONSUMENTA LUB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaj Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.dynamic.mm.pl 13.12.13, 18:07 T-mobile przyłączam się do osób oszukanych .Też zostałem oszukany mieli mi dać abonament bez ograniczeń do wszystki ,a dostałem 800min mnijaki telefoniczne i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 18:52 Jeszcze raz apeluję! Piszcie do Urzędu Ochrony Konsumenta. Można mailowo. Im więcej skarg, tym większa szansa, że Urząd się zainteresuje. Pomijając to, że umowy trzeba czytać, istnieje chyba jakaś odpowiedzialność za fałszywe obietnice. Urząd doprowadził już do wielu interwencji za np. kłamliwe reklamy. Samo narzekanie tutaj nic nie da! A pisanie do Prezesa raczej nic nie da. To Czech i może nie zrozummieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.net.kth.pl 08.01.14, 20:45 też miałem podobną sytuację, poszledlem przedłużyć umowę, pani zaoferowała listę smartfonów, wybrałem taki do którego trzeba było dopłacić 100zł a nie był za 1zł. ALE KU*** CZY KTOŚ WSPOMINAŁ O RATACH ? dopiero gdy przyszedł rachunek napisane było że rozłożone na raty 700zł... ten operator to porażka Odpowiedz Link Zgłoś