Dodaj do ulubionych

T-mobile oszukuje!!

• Gość: michał Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.ip.netia.com.pl 09.01.14, 13:05
      T-Mobile to niemieccy złodzieje i nigdy nie zapłacę już tym faszystom ani złotówki.
      • Gość: Dorota Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.jmdi.pl 15.01.14, 09:30
        W pażdzierniku podpisałem nową umowę - a przez kolejne miesiące przychodzą mi rachunki o kilkanaście zł większe - naliczali mi jakieś nielimitowane sms z poprzedniej umowy - czy warto z nimi zaczynać i żadać zwrotu pieniędzy
        • Gość: klient Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 15.01.14, 12:39
          Pomimo wykazanej płatności internetowej biura obsługi abonenta sieci T;mobile z 18 m-c. bez zadłużeń, Wasza Firma dla wyłudzenia pieniędzy zablokowuje konto, pomimo 16 meili iż zadłużeń nie ma, na c o klient posiada przelewy IPKO, jak również wykazuje to w/w wykaz. To potwierdza
          opinie klientów o oszustwach.
        • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 15.01.14, 17:00
          Nie odpuszczaj.Miałem to samo.Po kilku reklamacjach a w końcu postraszeniem UOKiK przeprosili a pieniądze oddali.NIE ODPUSZCZAJCIE KRĘTACZOM.
          • Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.14, 17:44
            Całkowicie popieram. W sprawie interwencji można jeszcze sprawę skierować do UKE. Nie odpuszczajcie! Mają Polaków za baranów albo bezmyślne krowy dojne.
      • Gość: zawiedziony Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.kalisz.mm.pl 17.01.14, 12:22
        jestem w T-mobile (wcześniej w ERA) od 1998 roku.Najpierw karta potem kilka abonamentów i kilka kart. Nigdy nic nie dostałem ekstra (20 czy 40 minut do abonamentu - to śmiech). Dziwię się sobie że tak długo byłem z nimi związany. Nie dbają o klienta!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • fiona770 Re: T-mobile oszukuje!! 10.07.14, 15:08
          Opowiem swoją przygodę z tymi oszustami.. W grudniu podpisałam umowę na _ internet za 69 zł, w tym plus dwa tablety MODECOM za 1 zł ! Najpierw podpisałam umowę na internet w salonie T-Mobile, tablety miał mi dostarczyć kurier, dostarczył owszem, zapłaciłam złotówkę , podpisałam, tablety odebrałam... i się zdziwiłam... z tabletami dostałam HARMONOGRAM spłat... przez dwa lata po 21 zł miesięcznie, a trzeci rok - 6 5 zł miesięcznie... NIKT MI O TYM NIE WSPOMNIAŁ, TABLETY MIAŁY BYĆ ZA ZŁOTÓWKĘ, !!! Tylko mogłam sobie już natrukać , umowę podpisałam i się wkopałam w takie koszty... brak słów... Mało tego, w tym samym czasie podpisałam u nich umowę na telefon na abonament, miałam płacić 39 zł, z rabatem , jako stały klient 29 zł, ponieważ parę dni wcześniej podpisałam u nich umowę na tego nieszczęsnego neta razem z tabletami... Do dziś nie mogę się doprosić o włączenie rabatu, do tych kosztów dochodzi mi net na komórce, o którym też nikt nie wspomniał, a nie mogą tego rzekomo wyłączyć... i tak to "obniżyłam" sobie koszty... Byłam wcześniej w Plusie, co mnie podkusiło pójść do T - Mobile to nie wiem, żałuję jak cholera... Ale dotrwam do końca umowy , a potem z daleka od tych oszustów. Polecam Plusa, tam nigdy mnie żadne niejasności i takie wyciąganie kasy od klienta nie spotkało.
    • Gość: ona Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.176-107-172.citysat.com.pl 09.01.14, 16:48
      Beznadzieja. Próbuję załatwiać reklamacje w T-Mobile, dostałam fabrycznie popsuty telefon - mam pogwarancyjną ekspertyzę, już 3 tygodnie załatwiam reklamację. Infolinia -niekompetentna osoba odsyła mnie do punktu - jest tylko w mieście wojewódzkim - dzwonię (na szczęście udało mi się połączyć ) i co??? To Sklep nie Salon i tam mi tej usługi nie wykonają. Podane telefony z innych punktów milczą jak zaklęte - nie dodzwaniam się! Jadę poświęcając dzień pracy... W Salonie czekam 1 godzinę z numerkiem. Zgrozo!! Jestem -ok - ale jest problem bo takiego telefonu nie ma już w ofercie (to już wiem ze Sklepu wcześniej) no i muszę czekać na sprowadzenie innego typu. Znowu oczekiwanie ok 1 tydzień - wycieczka do województwa -następny dzień stracony itp!!! Nie ma możliwości kontaktu z Salonem (całe szczęście że trafiła mi sie ludzka konsultantka) . I to wszystko instytucja reklamująca się wspaniałym IBOA - do kitu - nic tak nie załatwię...telefonów nie odbierają , e-maili nie czytają...a klienta traktują jak dojną krowę... Zmieniam sieć jak tylko się od nich uwolnię i każdemu radzę!
      • Gość: kon Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.182.7.30.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.01.14, 22:32
        Co wy ludzie wypisujecie!po pierwsze czytajcie umowy!pytajcie o wszystko! A dopiero potem miejcie pretensje! Kazda siec ma swoje procedury do ktorych sie stosuje. Jesli macie jakis problem to powolujcie sie na regulamin zawsze reklamacja zostanie pozytywnie rozpatrzoba. Chyba ze wasze pretensje wynikaja z przeswiadczenia " ze tak powinno byc" oczywiscie w waszym miemaniu to juz wtedy wasz problem ze podpusujecie cos z czego nie przeczytaliscie. Wystarczy poprosic o regulamin wziac do domu i orzeczytsc. Mniej byloby klientow w punktach z pretensjami.
        • Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 00:11
          Och Kon Przeczytaj uważnie wszystkie wpisy. Tu się wpisują ci, którzy przeczytali, posłuchali, a potem przeżyli szok. Ci co płacą i płacą. a potem dowiadują się, że są dłużnikami, Ci co nawet zrozumieli "zasady", ale te zasady zostały ot tak sobie zmienione. Kon, rozumiem, że Ci za to płacą, taka robota, ale zmień ją. Pracujesz dla oszustów.
          • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 23.01.14, 06:18
            Całkowicie zgadzam się z akk.Kon wypowiada się z pozycji pracownika t-mobile.Też próbowano mnie oszukać.Nie odpuściłem i wywalczyłem zwrot pieniędzy.Nie twierdzę że wszyscy pracownicy tej firmy są nieuczciwi ale po wpisach na forach widać że znaczny procent dopuszcza się matactwa którego celem jest premia,pochwała od szefa.Bo kto na Boga lubi być krętaczem?
        • Gość: ewelina3024 Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.158.216.62.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.14, 12:40
          No właśnie kończy a ja nic nie podpisywał am z t mobile tylko miałam abonament 5 lat temu w erze z którego zrezygnowałam zapłaciłam karę za odstąpienie od umowy s resztę abonamentu umorzono i co t mobile teraz sobie wznawia nalicza i nasila komornika bez żadnego powiadomienia przychodzi list od komornika i co i to jest w porządku?
          • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.14, 12:59

Uprzejmie proszę o ostrzeżenie czytelników przed oszukańczymi praktykami jakie stosuje Operator T-Mobile.

Mechanizm jest taki :

Do klienta z kartą ( w moim przypadku przedpłaconą )dzwoni tak zwany konsultant i oferuje do przetestowania pakiet połączeń lub korzystniejszą taryfę do wypróbowania na jakiś czas. Zapewnia, że stan konta , minuty, bonusy, i ważność na rozmowy wychodzące nie ulegną zmianie. Jest to przykładowo 60 minut do wszystkich sieci i na stacjonarne.

Po zgodzie klienta na przetestowanie jest włączana taryfa FREE, która poza generowaniem opłat jest mniej korzystna od uprzednio posiadanej. Ponadto automatycznie kasuje wazność konta, bonusy, minuty i włącza dodatkowe płatne opcje.Po włączeniu nowej taryfy przychodzi SMS aby doładować konto, bo straci ważność,

w moim przypadku ponadto włączono mi pakiet Internetowy.

Rezygnacja z oferty i żądania przywrócenia stanu z przed zmian są ignorowane.

Poniżej korespondencja jaką wysłałem do T-Mobile kilkakrotnie :

W związku z zablokowaniem w dniu 13.05.2014. rozmów wychodzących z 6xxxxxxx ponownie
            uprzejmie informuję :
            Za namową konsultanta zgodziłem się przetestować taryfę free, która miała być dla mnie bardziej korzystna od posiadanej i która została mi włączona 08.05.2014. Miała ona nie zmieniać statusu ważności i stanu konta w tym T-minut, bonusów i ważności konta. W dniu 09.05.2014.po otrzymanym SMS-ie stwierdziłem, że zostałem przez konsultanta oszukany!!! Nie tylko straciłem zgromadzone jednostki, lecz też czas ważności który z 30.08.2014. został zmieniony na 12.05.2014 !!! Stanowczo protestuję przeciwko oszukańczym praktykom konsultantów będących Państwa przedstawicielami. W salonie T-Mobile w Auchan Poczesna sprzedawca oświadczył, że nie może mi pomóc !!! Niniejszym wycofuję zgodę na testowanie i zmianę taryfy ( rezygnuję z oferty ) i wnoszę o natychmiastowe przywrócenie uprzedniej taryfy i stanu konta. Wnoszę o zidentyfikowanie konsultanta który mnie oszukał i przykładne jego ukaranie. Proszę o bardzo pilne zajęcie się moją sprawą.

Ponadto proszę o wyjaśnienie dlaczego kilka uprzednich moich reklamacji w tej sprawie mailowych , jak i zgłoszonych przez stronę obsługo konta pozostaje bez odpowiedzi.
            Jedyną reakcją T-Mobile był zwrot niesłusznie pobranej opłaty za Internet który miałem zablokowany i z niego nie korzystałem w wysokości 3zł.

Przy dalszej bezczynności T-Mobile w tej sprawie , nie przywrócenia statusu mojego konta i zwrotu zagrabionych mi przy tej okazji pieniędzy zgłoszę sprawę do UKE oraz Rzecznika Praw Konsumenta.

Zastrzegam sobie prawo do poinformowania Mediów celem ostrzeżenia innych przed takimi praktykami.
            Informuję ponadto, że będę dochodził zwrotu kosztów i strat jakie ponoszę w wyniku tej sytuacji.

Andrzej
            • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 14.05.14, 18:32
              T-mobile nakręcił spot reklamowy z udziałem P.Lewandowskich.Wiadomo że kosztowało sporo.Jak myślicie kto wyrówna koszty spotu?
              • Gość: jak to jest Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 18.05.14, 07:20
                99% katolików a gdzie sie nie ruszyć to złodziej na złodzieju.
              • Gość: T-złodzieje Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.14, 10:50
                Oszuści i złodzieje i ..... Mam dość T- Mobile
                • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: 77.253.226.* 02.07.14, 08:13
                  Ostatnio przysyłają SMS-y które przy odczytywaniu samoczynnie uruchamiają transmisję, mimo że internet mam nieaktywny.
                  Coraz więcej naciągania klienta.
      • Gość: prawda Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.iwacom.net.pl 08.02.14, 09:12
        A czego oczekujesz od Infolinie że zdalnie wymienią Ci telefon ? Logiczne jest że jeśli masz coś nie tak z telefonem to musisz fizycznie go wymienić, Jesli chodzi o kontakt telefoniczny do salonu, pomyśl człowieku ludzie tam obsługują przy stanowiskach i nie mają czasu rozmawiać przez telefon, sam stałeś godzine w kolejce. Pozatym T-mobile jak i żaden inny operator nie odpowiada za naprawe telefonu chyba że masz "ubezpieczenie"
    • marvin82 Re: T-mobile oszukuje!! 15.01.14, 13:03
      Ładnie traktują ludzi. Byle tylko był klient
    • Gość: mądra po szkodzie Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 12:03
      Co mi po modernizacji sieci komórkowej skoro w jaworznickim punkcie obsługi klienta podejście "pań" jest całkowicie nieprofesjonalne. Naciągają klientów na aneksy bez zamieszczenia szczegółowych warunków zmian umowy. "trzeba ich sobie poszukać na stronie internetowej". Z tego co wiem umowa lub aneks musi zostać w całości sporządzony tak, aby móc się z nim dokładnie zapoznać. Poza tym nie została przedstawiona żadna satysfakcjonująca mnie oferta. Szanowni klienci pragnę również poinformować WAS że podpisując aneks w punkcie obsługi NIE MAJĄ PAŃSTWO MOŻLIWOŚCI ZMIAN WARUNKÓW UMOWY. NIE DA SIĘ JUŻ WTEDY ZERWAĆ UMOWY!
      • Gość: prawda Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.iwacom.net.pl 08.02.14, 09:21
        Odstępienie od Ankesu przysługuje tylko przy umowach zawieranych na odległość , gwarantuje Ci to prawo konsumenckie, jesli chodzi o dokumenty przy zawieraniu Aneksu powinnaś dostać komplet dokumentów , jeden z nich opisany jako "warunki oferty promocyjnej..." Tam jest Tabela w której masz wszystko napisane co i jak , nie musisz dzięki temu wczytywać się w reszte. Pozatym jeśli oszukali Cie w punkcie napisz reklamacje, masz imie i nazwisko osoby , opisz sprawe i wyślij na boa@t-mobile.pl
      • Gość: ony Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 25.04.14, 23:13
        A gdzie mozesz odstąpić od umowy po podpisaniu w punkcie ? O zgrozo, co za puste myslenie, capsem jeszcze podkreślone. Gdzie dopisek capsem " nie mam mózgu " ?
    • Gość: sghghsgdfg Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.183.134.105.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.01.14, 19:15
      Nigdy więcej T-mobile. Przy żadnej sieci (a miałem już TP, Orange i obecnie Plusa) się tyle nie naklnąłem. A ile nerwów to mnie kosztowało, to już po prostu brak słów.
    • Gość: Angela Chcę podpisać umowę na abonament... dylemat... IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.14, 22:12
      Dobra... To teraz ja mam pytanie... Chciałabym podpisać umowę na abonament z Orange. Bo dotychczas miałam telefon na kartę. I tak co miesiąc płacę za niego 50 zł więc zaczęłam myśleć niedawno czy nie kupić sobie lepszego telefonu, bo ten który teraz mam zwyczajnie do moich potrzeb jest za słaby. Wyczytałam na stronie www.orange.pl, że mogłabym kupić telefon, który mi odpowiada za 1zł przy opłacie abonamentu 50 zł miesięcznie i płatne przez 24 miesiące. Czy zatem oznacza to, że przy odbiorze telefonu zapłacę tylko 1zł i co miesiąc będę musiała płacić 50 zł? Wiem, że może to głupie, bo napisane jest niby prosto.. ale nigdy nie miałam telefonu na abonament i wolę się upewnić od ludzi jak to działa w rzeczywistości, niż od ludzi, którzy potencjalnie mogliby wciskać mi kit. Niektóre rzeczy, które mogą okazać się oczywistą oczywistością, mogą być pewnego rodzaju pułapką. Nie myślę, że to analfabetyzm czy idiotyzm, ale nic z góry nie powinno się zakładać, że mimo prostego języka jest oczywistą oczywistością. Czekam i z góry dziękuję za rady.
      • orangeekspert1 Re: Chcę podpisać umowę na abonament... dylemat.. 13.02.14, 21:25
        W przypadku abonamentu płacisz, co miesiąc stałą opłatę abonamentową oraz ewentualne opłaty, jeśli przekroczysz abonament (w zależności od tego ile dzwonisz, SMS-ujesz itp.). Telefon możesz kupić już od 1 zł. Szczegóły tutaj www.orange.pl/klienci_ind/telefony Jakim telefonem się zainteresowałaś i w jakiej ofercie?
        • Gość: cypis Re: Chcę podpisać umowę na abonament... dylemat.. IP: *.05.gwa.telkab.pl 14.02.14, 14:45
          Oj żebyś tylko nie żałował.Poczytaj o nich.
    • Gość: grazyna t - mobile oszukuje IP: *.152.147.51.dsl.dynamic.t-mobile.pl 05.02.14, 20:45
      Nigdy z T -mobile juz nie podpisze umowy ! Kantuja jak się da ! Internet wziełam za 109,90 z laptopem bo promocja była za to ,że mam telefon stacjonarny i abonament komórka zniżka była 20 zł więc powiedziane było że zapłace 89,90 zł. Zdziwienie bo na fakturach oczywiście zostały zawyżone do 109,90 ;)) a po kilkukrotnych reklacjach znizono mi jakos przed opodatkowaniem 8,16 haah no i teraz płacę 99,90 ;) 10 zł więcej i uważają ,ze tak ma być .Druga sprawa podpisałam umowę na stacjonarny na 19,90 zł i wmawiają mi ,że podpisałam umowę na 30 zł SZOK ! jestem przerażona zachowaniem tej firmy ! usługe "granie na żadanie " kilkakrotnie dezaktywawałam i dzwoniłam nawet do BOK ,dlaczego pobierana jest opłata - mimo ,że nie było tej usługi ponad rok to doprosić się nie mozna było i pobierali 5 zł za to - złodzieje i już do sadu tzreba iśc i pokazać ,ze nie sa tacy cwani jak uważają !
      • Gość: prawda Re: t - mobile oszukuje IP: *.iwacom.net.pl 08.02.14, 09:17
        Rabat Super zestaw przysuguje jeśli Do telefonu komórkowego dobierasz internet wtedy masz na internet 10 zł mniej. Zobacz czy nie masz na fakturze kwoty przypisanej do pozycji Rabat Super zestaw ?
      • Gość: maga Re: t - mobile oszukuje IP: *.31.78.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.02.14, 13:37
        Nie wiem w jakim biurze załatwiała Pani te formalmości.Ja mam to samo - internet+rata laptopa+telefon stacjonarny(150minut)+telefon komórkowy(120minut) i rachunek miesięczny na 134złote.Jestem zadowolona z uslug.Wszystko zależy od ludzi a nie od firmy.
        • Gość: pheroniqe Re: t - mobile oszukuje IP: *.play-internet.pl 28.03.14, 23:22
          nie jestem tego taka pewna
          jestem w t-mobile na karte i ręce mi opadają
          ponieważ miałam już wcześniej nr w erze to wszystkie usługi zostały- jestem wpisana do sieci rodzinnej mojego chłopaka żeby było taniej, do tego włączona usługa- BONUS naliczająca złotówki na połączenia w sieci, do tego włączyłam darmową usługę podwajania kwoty przy doładowaniu- I NAJWYRAŹNIEJ IM TO NIE PASUJE-ale skoro nie pasuje nie wiem po co to oferują.
          Pół roku jakiejś "modernizacji sieci", po godzinie rozmowy automatycznie rozłącza, jak dużo rozmawiam to przysyłają idiotyczne SMS-y w postaci "wiesz wszyscy smsują ty też musisz!", albo podobne o MMS-ach ale jak zaczęłam dużo pisać to nagle miałam problemy z wysyłaniem smsów. Znów dużo rozmawiam i co? Mama dzwoni do mnie i ją słyszę, dzwonie do mamy ona mnie słyszy ja jej nie, rozmawiałam z chłopakiem (sieć rodzinna) bez względu czy dzwoni do mnie czy ja do niego nic nie słychać. Wkurzyłam się i w rozmowie powiedziałam coś w stylu- "mam tego dosyć kończe z nimi współpracę już nie raz się coś takiego zdarzało"- CZARYMARY HOKUSPOKUS NAGLE WSZYSTKO SŁYSZĘ! totalna inwigilacja!!!! od kiedy Era stała się T-mobile jest masakra. Kiedyś połączenia z biurem obsługi były za darmo i pomgali absolutnie we wszystkim, dzisiaj płacisz złotówkę za minutę połączenia z biurem obsługi. Po za tym można napisać maila- ale nie wiadomo odpowiedź będzie dzisiaj jutro moze za tydzień albo wcale:/ Totalnie mają gdzieś klienta tata był u nich ponad 10 lat i coraz gorsza oferta przy przedlużaniu umowy:/
          • Gość: ort Re: t - mobile oszukuje IP: *.05.gwa.telkab.pl 30.03.14, 08:15
            Osobna opłata za połączenia ze stacjonarnymi to totalne k,,,,,,o!!!
      • Gość: D Re: t - mobile oszukuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 18:43
        Moje Przygoda z T-mobile - ku przestrodze !
        W zeszłym roku kupiłam starter z T-mobile gdyż była promocja dotycząca podwójnego doładowania w miesiącu doładowałam konto za 650 zł i nie otrzymałam ani złotówki od T-mobile oczywiście już po pierwszym doładowaniu zgłosiłam to w Punkcie Obsługi Klienta więc Pani uprzejmie mnie poinformowała że ,, pewnie dostałam ale już wygadałam " i nie można teraz tego sprawdzić koniec końców przy 4 w salonie wizycie trafiłam na osobę kompetentną, która pomogła napisać mi reklamację w ramach przeprosin otrzymałam 25 zł i to tyle pozostałe z 650 zł przepadło. W salonie bardziej przejęli się moją sprawą niż centrala więc uprzejma Pani konsultant zaproponowała mi umowę mix 24 doładowania zniżając opłatę za aparat z 130 zł na 29 zł , poszłam na to bez większego zastanowienia ;/ niestety!!! umowę spłaciłam w ciągu 3 miesięcy heh i dobrze że zachowałam karty zdrapki gdyż nie rejestrowano moich doładowań więc musiałam pisać kolejną reklamację to nic nie dało bo odp i rozwiązania się nie doczekałam kilkakrotnie dzwoniłam do biura obsługi klienta - też nie było specjalistów do rozwiązania problemu stwierdzono ,, za szybko spłaciła Pani doładowania i system się zablokował" ;/ problem polegał na tym, że chciałam podpisać aneks do tej umowy bo zależało mi na kolejnym aparacie. Po raz kolejny dzwoniąc i strasząc że przejdę do innej sieci i że jestem w stanie udowodnić że zrobiłam każde doładowanie bo mam nr seryjne zdrapek Pani z BOK ,, wprowadziła segment na roboczo" cokolwiek to znaczy jednak mogłam pójść do salonu podpisać nowy aneks i dopiero wtedy zaczęły się problemy. W październiku podpisałam aneks do umowy, nie nalicza mi doładowań do dziś;/
        Sms-a, że mogę już doładować konto otrzymałam o godz. 8.00 następnego dnia a doładowanie 2 razy po 50 zł zrobiłam o godz 3.00 czyli kilkanaście godzin później - oczywiście sieć t-mobile mi go nie zalicza yyy odp pani konsultant ,, bo nie dostała pani smsa" i robią ze mnie debila ;/ ale to jeszcze nic w żaden sposób nie widzę ani stanu konta ani ważności ani doładowań które zostały do końca umowy;/ systematycznie zgłaszam problem do działu technicznego i czasem naprawią to że mogę zobaczyć stan konta ale tylko przez tydzień ;/ tłumaczą że oczywiście wszystko przez mój aparat heh tylko że w internecie przez IBOK też nie widzę stanu konta;/ i może i wszystko było by do zniesienia gdyby nie fakt, że systematycznie doładowuje 2 razy w miesiącu za 50 zł a BOK dzwoni i mówi że nie zarejestrowało wpłaty i blokują mi konto :( i nawet jak ponownie je ładuje to nie mam pewności że je odblokują bo raz się udaje a raz nie ;/ - heh konsultant tłumaczy że to dzieje się automatycznie i nic na to nie poradzi dział techniczny problemu rozwiązać nie może chodź ponoć próbują, u mnie na koniec nie działają żadne kody ze wszystkim muszę biegać do salonu , a co do usługi internetu w telefonie to zabrano mi 2 razy ponad 12 zł i tak jej nie uruchomili więc pobrano opłatę 38 zł ;/ heh zgłosiłam do działu technicznego oddali 38 zł i to tyle...odp na reklamację przychodzą z opóźnieniem o ile przychodzą ;/ i tak od października ciągle to samo pracujemy nad rozwiązaniem problemu prosimy o cierpliwość ... Najgorsza sieć !!!
    • Gość: Maja Re: T-mobile oszukuje!!-Okrada !! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 07.02.14, 01:31
      Oszuści i złodzieje ! to mało powiedziane. Aktualnie przenoszę numer do innego operatora, bo nie chcę mieć z nimi nic wspólnego. I właśnie dostałam fakturę , gdzie oprócz normalnej nalezności, nie wiadomo skąd wzięła się dodatkowa kwota 102zł=usługi telekom. Zaznaczam, że oprócz tego, wyszczególnione sa składowe standartowe tzn usługi, internet, raty sprzetowe. Ta kwota 102zł to jakaś tajemnicza usługa, która się z sufitu wzięła. Napisałam oczywiście reklamację, czekam. Żeby było lepiej, otrzymałam-jak zawsze-sms z info o wystawieniu faktury o nr...na kwotę.... I co? Ano ten numer i kwota jest całkiem inna od numeru faktury i kwoty , którą dostałam mailem! Skandalem nazwać to mało. Byłam ich abonentem od 10 lat, w sumie zostałam siłą rozpędu, bo Era takich szopek nie robiła. Od kilku lat należności opłacane poleceniem zapłaty, które dzisiaj wycofam. Przeniosłam numer telefonu, został mi jeszcze nieszczęsny Blueconect z tabletem, wytrwam do końca umowy i bede różowe logo omijała szeeerokim łukiem i odradzała wszystkim.
      • Gość: prawda Re: T-mobile oszukuje!!-Okrada !! IP: *.iwacom.net.pl 08.02.14, 09:14
        A co masz zanotowane przy tej pozycji ?
    • Gość: Maja Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 09.02.14, 21:42
      Witam ponownie. Przy wpisie kwoty 102zł, na fakturze nie ma nic, oprócz skrótu-usł.tel.
      Natomiast otrzymałam właśnie odpowiedź na reklamację, której treść doprowadziła mnie do furii tj :"Informuję, że kwota 102,94zł jest to kara umowna, która będzie naliczona w związku z przeniesieniem numeru do innego Operatora przed zakończeniem Umowy o Świadczenie Usług Telekomunikacyjnych. Numer przeniesiony będzie w dniu05-03-2014, natomiast fizycznie umowa trwa do 03-04-2014r"
      Ostatni aneks ze złodziejskim operatorem zawarłam w dn.03.01.2012. Pierwszą umowę z Erą 03.04.ale to było w 2004 ! No skandal jakiś !
      Mam pytanie , czy przypadkiem taka kara nie jest bezprawnie naliczona? Czy nie jest to przypadkiem stosowanie jakiś zabronionych klauzul? Oczywiście, mam zamiar odwołać się od tej kary. Na pewno tak tego nie zostawię.
      A tak na marginesie, to żenujące, żeby naliczyć jakieś kary abonentowi opłacającemu całkiem "słone" rachunki przez tyle lat, zawsze bez jednego dnia zwłoki.
      • Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.14, 22:12
        Walcz Maja walcz, trzymam kciuki, nie popuszczaj i informuj co się dzieje. Przykre jest, że te wszystkie korporacje uważają nas za totalnych głupków i motłoch do dojenia. JA TEZ WALCZĘ. Pozdrowienia, dla innych co się nie dają!
    • Gość: Maja Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 10.02.14, 00:07
      Mój wnerw po otrzymaniu odpowiedzi na reklamację, pozwolił na napisanie odpowiedzi, której treść pozwalam sobie przytoczyć poniżej: "Dziękuję za informację.
      Gratuluję zatem firmie T-Mobile! Oczywiście, gratulacje za naliczenie kary abonentowi, który przez 10 lat opłacał należności bez dnia zwłoki!
      Z tego co wiem, przeniesienie numeru jest bezpłatne, a stosowanie takowych klauzul w umowie, jest zabronioną praktyką. Ta sytuacja utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że decyzja o zmianie operatora jest jak najbardziej słuszna. I będę omijała różowe logo szerokim łukiem, jak również odradzała wszem i wobec. Brak mi słów, jak firma może robić samej sobie taką anty-reklamę.
      W związku z naliczeniem rzeczonej "kary umownej", proszę o podanie dokładnej podstawy prawnej , a także proszę o dokładne wskazanie punktu zawartej przeze mnie umowy, z którego wynika fakt naliczenia takowej kary, za przeniesienie numeru do innego operatora.
      Właśnie dokładnie przeanalizowałam treść umowy, którą zawarłam w dniu 03.04.2004 z operatorem Era. W treści umowy nie stwierdzam klauzuli , iż za przeniesienie numeru nałożona zostanie na mnie kara umowna.
      W tej sprawie zwrócę się do rzecznika konsumentów, bowiem uważam, że naliczenie ww "kary" jest niezgodne z prawem. Ponadto, być może wypełnia znamiona przestępstwa usiłowania wyłudzenia tj art. 13 par. 1 w zw. z art. 286kk - a jeśli zostanie to potwierdzone, wystąpię także na drogę postępowania karnego.

Czy firma T-Mobile nie wie, że podejmując takowe działania, na pewno nie zatrzyma abonenta? A przy okazji straci kilku potencjalnych nowych? I nie pomogą nawet kolorowe spoty z udziałem p.Wodeckiego? "

Hmm ciekawe, jaka będzie reakcja. Jak nie odstąpią od tej swojej kary, to faktycznie biorę umowę pod pachę i drepczę do pani rzecznik. I tu naprawdę nie chodzi o kwotę, ale strasznie mnie złości, jak próbuje się mnie oskubać. Czytałam wcześniej wpisy z tego wątku, miałam jednak nadzieję, że rozwód z TM odbędzie się "bez orzekania o winie", noo, ale skoro nie chcą, to ja też sroce spod ogona nie wypadłam ;)

• Gość: Sławek Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.147.72.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.02.14, 16:12
      T-MOBILE OSZUŚCI
      • Gość: ola Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.static.icpnet.pl 19.02.14, 11:26
        Tym razem ja, choć nigdy nie sądziłam, ze może to się nam przydarzyć. Mój tato wiele lat miał mixa w erze, potem na kartę. Pewnego dnia zadzwoniono do niego z propozycją abonamentu dla dawnych klientów. Oferta atrakcyjna, bo 800 min za 29, 99. Tyle, ze właśnie wydrukowałam fakturę i oprócz tego tato nieświadomie zakupił również dostęp do internetu za 5 zl brutto. Oczywiście osoba namawiająca nawet się na ten temat nie zająknęła.
        • Gość: Hac Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 05.03.14, 09:47
          5 zł to nie jest jakaś tragiczna opłata... na pewno wyszło by taniej jakby nie miał tego pakietu, i przez przypadek połączył się z internetem... Ostatnio u dziadka wyłączałem usługi premium, niby też wszystko w umowie jest, więc konsultant przecież nie musi tego powiedzieć.
    • Gość: joanna Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.204.17.241.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.03.14, 18:43
      ja rowniez zostalam oszukana przez t mobile pierwsza rata za kupno tableta miala wynosic 15 zl w salonie pani poinfodmowala ze nie ma dodatkowych kosztow,szkoda ze zawierzylam na slowo nie doczytalam umowyprzyszedl rachunek 100 zl w tym za podlaczenie internetu 40 za net 30 to nabijanie ludzi w butelke zlodziejski interes.moge zlozyc zazalenie na pracownika ale jest on tylko pionkiem w grze ,szkoda ze nie przeczytalam opinii przed kupnem
      • Gość: gość Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.14, 09:33
        uważajcie na e faktury, zawsze dostawałam faktury poczta ze szczegółowymi ( wszystko wyszczególnione, ile każda rozmowa itd.) za darmo, ale dałam się namówić na e faktury za niższy abonament. teraz nie mogę podejrzeć ostatniej faktury nawet w iBOA parę dni po ostatnim rozliczeniu tylko muszę zapłacić 6,15.
        • Gość: Iskariot Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.play-internet.pl 11.03.14, 10:00
          U wszystkich jest teraz opcja e-faktury, i jest ona tańsza niż normalna, a to jakiego ty podglądu oczekujesz? Mam pokazane ile min do której sieci, i to mi w zupełności wystarczy.
    • Gość: marh Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.220.68.231.energint.net 09.03.14, 14:26
      Witam,

Zachęcam do zapoznania z ciekawym wątkiem:

www.wykop.pl/link/1884190/jak-t-mobile-oszukuje-klientow-przeczytaj-zanim-podpiszesz-umowe/
    • Gość: kajtek Re: T-mobile oszukuje!! IP: 213.158.222.* 13.03.14, 15:58
      I niestety mnie się dostało.Przemiła przedstawicielka tej firmy niejaka pani K.J. zadzwoniła i zaproponowała pewne zmiany do umowy która kończyła się za miesiąc.Po wysłuchaniu poprosiłem o przysłanie mi na piśmie wszystkich propozycji z informacjami o tym co one zmieniają w obowiązkach stron,by się dokładnie zapoznać i podjąć jakąś decyzje .Niestety do dnia dzisiejszego nie otrzymałem takiego pisma a przebiegła przedstawicielka K.J. jednostronnie przedłużyła umowę o następne dwa lata , o czym dowiedziałem się będąc w sklepie tej firmy.Oczywiście napisałem reklamacje i czekam na odpowiedż,mija prawie 20 dni i nic.W tej firmie mam dwa numery i internet,planowałem podpisanie umowy na następne dwa ale zaczynam się zastanawiać.Oczywiście jakiekolwiek próby kontakty z panią K.J. nie są możliwe.
    • Gość: grazka Re: T-mobile oszukuje!! IP: 195.117.80.* 19.03.14, 17:11
      Powodzenia przy rozwiązaniu umowy. Mnie już nerwy zszarpali,oby Tobie się udało normalnie rozwiązać.Palą głupa,że wniosek o rozwiązanie umowy do nich nie wpłynął,bo nie wierzę w to.Wyjaśniam w salonie gdzie go składałam,kobieta mówi,ze wysłała. Ponownie kontaktuję się z BOA,nadal niby nie wpłynął. BOA proponuje mi opisać sprawę dołączając ten wniosek i wysłać do nich. Czas mija,umowa wygasła (zgodnie z przepisami przeze mnie rozwiązana),telefon nadal aktywny,przychodzi rachunek,wychodzący poza ramy umowy,kilka dni po jej wygaśnięciu.. Jestem przekonana,ze to celowe działania mające na celu wyłudzenia kolejnego rachunku,tylko na jakiej podstawie? Skandaliczne bezprawie w tej sieci.Traktują klienta jak idiotę,niemotę.Czynią celowe,bezprawne działania w celu wyłudzenia na różne sposoby.OMIJAJCIE TĘ SIEĆ Z DALEKA.
      • Gość: 802.11n Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multimo.pl 19.03.14, 18:07
        Przy rozwiązywaniu umowy składasz wniosek w dwóch egzemplarzach, na jednym pani kwituje odbiór oznaczając pismo datą i podpisem i w razie czego okazujesz tę kopię.
      • Gość: wn Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.devs.futuro.pl 17.05.14, 23:30
        Potwierdzam. CI matacze pieknie tylko wygladaja w reklamie. Musza slono placic by dwoch gostkow wypowiedzialo pare pozytywnych fraz na ich temat. Szkoda ze klienci maja inne zdanie. Ostrzegam przed tmobile.
    • skrillexio Re: T-mobile oszukuje!! 22.03.14, 19:27
      Zgodzę się tu od kiedy pojawiło się T-mobile , ludzie zostają oszukani
      Ja miałem podobną sytuację.
      Byłem o telefon na mixa i powiedzieli mi lg l5 za 150zł dopłaty i 50zł abonament a sam telefon w markecie kosztuje nie całe 500zł
    • skyfall001 Re: T-mobile oszukuje!! 08.04.14, 08:21
      Jeśli chodzi o T-mobile przerażają mnie stawki za smsy i połączenia w ofercie na mix. Za minutę muszę płacić 39gr nawet we własnej sieci, a próba aktywacji różnych pakietów obniżających koszty (oczywiście również tylko do t-mobile) kończy się fiaskiem. Po pięciu latach bycia ich klientem nie otrzymałem żadnych atrakcyjnych promocji lub zniżek, dlatego też przy zakończeniu umowy zmieniam operatora...
      • Gość: abonent Tmobile Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.205.139.209.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.04.14, 21:29
        A ja przeniosłam numer do t-mobile i już pierwszy rachunek wyjaśniałam z biurem obsługi klienta Powiadomiona zostałam o braku odpowiedzialności przez sieć za głupoty jakie opowiada pracownik salonu i sposób w jaki naciąga klientów ( rozmowa z pracownikiem i przełożonym prawdopodobnie nagrywana dn.14.04.2014 g ok 20.00) W końcu nauczka mogłam iść do play.
        • Gość: akk Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.14, 22:17
          Ja pierwszą umowę podpisałam z Idea w 1998 r. Wszystko było fajnie, aż do chwili, gdy Idea stała się Orange. Wytrzymałam 1,5 sezonu i po którymś wyłączeniem połączeń ( pomimo zapłaconego rachunku), przeniosłam się do Ery. Tam znów odetchnęłam. Ale na krótko. Uprzejme traktowanie klienta skonczyło się wraz ze sprzedażą Ery do T-mobile. Z polskich sieci pozostało tylko Plus. Sprawdziłam, właścicielem jest Pan Solorz. Może należłoby się Go sytać, czy też zamierza sprzedac swoją sieć jakiejś korporacji? Bo z doświadczenia wiem, ze taka procedura wiąże się z tym, ze sieć zaczyna działać na korzyść właścicieli i ich kraju a przeciwko klientom obcokrajowym. Czyli jak w przypadku Orange i T- mobile: klientom z Polski.
    • Gość: 802.11n Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.multimo.pl 12.04.14, 11:00
      Tutaj jak załatwiają reklamacje w T-Mobile: pokazywarka.pl/fgf0tx/
    • Gość: Piotr Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.devs.futuro.pl 17.05.14, 23:24
      Tak mam identyczny przypadek. Ostrzegam wszystkich przed przedluzaniem umowy u tych zlodziei. I jeszcze jedno: ostatnio dowiedzialem sie ze ustalenia z konsultantem nic nie musza znaczyc. Mi mowil taki gosc zupelnie co innego niz probowal mi wcisnac w umowie na pismie. Te gnoje jawnie nas oszukuja. Ustalajcie z nimi wszystko na pismie
      • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 08:58
        Konsultant telefoniczny NIGDY nie da nic na piśmie, twierdzi, że nie może ! Taki rodzaj ofert telefonicznych ( bez wersji pisemnej ) powinien być prawnie zabroniony, lub ważny dopiero po podpisaniu dostarczonej wersji na papierze. Niestety na Zielonej Wyspie jest PO stronie złodziei.
        • Gość: Luki Re: T-mobile oszukuje!! IP: 87.119.10.* 18.05.14, 22:28
          Teraz to samo usłyszałem - iż nic nie może wysłać itd

Rok temu gdy kończył mi się abonament jakoś nie mieli z tym problemów, a teraz gdy nr dziewczyny na mixie się skończył to dla konsultant się rozłączył.
          Początek piękny - standardowy dla dobry klientów specjalna oferta bla bla bla - nie znałem ofert więc przez słuchawkę brzmiała całkiem dobrze - rozmawiam odpalam T-mobile.pl i widzę że nic poza standardem mi nie proponuje, a to już nie ładnie. Zawsze na przedłużenia można było coś ugrać a teraz wręcz przeciwnie.
          • Gość: Robin Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.14, 20:07
            Jeżeli masz pomysł jak walczyć z oszustwami w t-mobile to daj znać. Też mnie oszukali.

Robin
            • Gość: Luki Re: T-mobile oszukuje!! IP: 87.119.10.* 28.05.14, 21:36
              Nie wiem jak walczyć - ja mając od 2003 abonament w T-mobile - dla dziewczyny podpisałem umowę z 4P jeszcze nie aktywna a już mi się podoba.
              Umowa czytelna:
              Nie jak w T-mobile - umowa jakimiś kodami oznaczona z rabatem też z jakiś kod - podpisujesz w sumie nie wiedząc co. W 4P - czarno na białym jak krowie na rowie - bez limitów 35,99 - (bez rabatu za e-fakturę) 10 sms - nie jakieś szlaczki.
              Stracą paru klientów to zadbają o obsługę i jakość
              • Gość: cypis Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.05.gwa.telkab.pl 29.05.14, 08:10
                Mógłbyś nieco jaśniej?
                • Gość: Luki Re: T-mobile oszukuje!! IP: 87.119.10.* 29.05.14, 09:30
                  Co jaśniej opisać?
            • Gość: rossati Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.opera-mini.net 19.06.14, 15:27
              mnie naciagneli nieraz . teraz mam na karte tak tak i teraz ja ich naciagam rumunka to znaczy konsultantka dzwoni do mnie co 3 dzien i namawia abym przeszedl na abonament ja celowo dlugo rozmawiam raz nawet 28 min razem bedzie ponad 2 godziny liczac ze koszt godziny pracy konsultantki z ubiespieczeniem itp to ponad 20 zl wiec juz na 40 zl sa stratni a dopiero sie roskrecam hehe
    • Gość: ewa t=mobile oszukuje IP: *.183.181.229.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.06.14, 18:53
      ja już nie mam siły tłumaczyć tym pustakom co i jak ale nie pozwolę sobie by mnie co miesiąc okradano - stos reklamacji i odpowiedzi hahahh ale nigdy oni do błedu się nie przyznają u nich wszystko gra bo mnie naciągają to gra - tylko ,że mi nie odpowiada ich tok myslenia bym utrzymywała Czesia i Prokopa ! bo z naszych opłat oni dostali wynagrodzenie za bzdetną reklamę -wstyd !
      • Gość: Andrzej Re: t=mobile oszukuje IP: 77.253.226.* 04.06.14, 07:45
        Ogólnie, to teraz wszyscy okradają stosując podpuchę. W Polsce jest prawo sprzyjające naciągaczom i aferzystom. Część takich firm jest poza granicami Polski, nr. Izrael. Wypełnij ankietę, zagraj darmowo itp. , potem przychodzą płatne SMS-y po 6zł...i ciężko to odkręcić.
        Tz. Konsultanci proponują kłamliwe oferty (T-mobile w moim przypadku oferta: taryfa FREE do sprawdzenia, a okazuje się - nie ma powrotu... ) obiecując gruszki na wierzbie i dziwnym trafem nagrania nie można znaleźć Najlepiej zgłosić do UKE ( przez Internet, lub pisemnie ) oraz Federacji Konsumenta. Trzeba prowadzić dokumentację działania , bo się przydaje. Przed zgodą lub kliknięciem na ofertę warto sprawdzić w Internecie co to dokładnie jest. Powodzenia, Andrzej
    • pomstar Re: T-mobile oszukuje!! 04.06.14, 18:56
      ja osobiscie z t-mobile jestem zachwyocona, nigdy mnie nie zawiodla ta siec! :)
      • Gość: Luki Re: T-mobile oszukuje!! IP: 87.119.10.* 08.06.14, 00:10
        Pomstar - ogólnie rzecz biorąc ja mając abonament od 2003 też nie miałem powodów do narzekania, zaczęło się gdy Era została przejęta przez T-mobile - najpierw kilka niepotrzebnych usług - których nie chciałem a musiałem za nie zapłacić - reklamację uznali i pieniążki zwrócili. Tylko skoro ich nie chciałem to po co zostały włączone? - ekonomicznie myśląc niech 20-40% nie upomni się o swoje to pieniążki wpadają spore.
        Druga sprawa to naciąganie pseudo konsultantów - to mnie spotkało ok miesiąca temu.
        Co będzie dalej - zobaczymy, zostały mi 2 abonamenty u nich +1 w rodzinie. Za rok się kończą wtedy będę wnikliwie myślał nad każdym drobiazgiem.
        • Gość: NIUTA Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.14, 02:04
          Mnie to dopiero T-mobil oszukal! Na prawie 9000zł!!! Skradziono mi na urlopie w Barcelonie plecak wraz z dokumentami, kasą oraz komorką. Komorka byla stara, z niedzialajacym klawiszem menu. No i byla zapezpieczona kodem PIN. Moja wina, ze nie zglosilam od razu kradziezy w T-mobile, ale wtedy najwazniejsze byly dla nie dokumenty, bo bez nich nie moglabym wrocic do kraju. Po 34 godzinach zadzwonili z T- mobila, do mojej corki w kraju, ze szybko narasta rachunek i czy mają zablokowac karte SIM. Corka polecila, aby tak zrobili. Po powrocie do kraju i wyrobieniu duplikatu katy SIM moglam dopiero zobaczyc biling i .... oniemialam. Rachunek wynosil prawie 9000 zł. W dodatku rozmow bylo na ... 121 godzin. Niemozliwe? W T-mobile wszystko jest mozliwe co tylko sluzy drenowaniu kieszeni klienta. Biling wygladal tak: W niecala godzine zlodziej uporal sie z kodem PIN i rozpoczal wielogodzinne połaczenia. Np. o godz.3.01 jest rozpoczynana rozmowa z numerem np.1234567 i ta rozmowa trwa 25 minut. O tej samej 3.01 jest rozpoczynana druga rozmowa z tym samym numerem i trwa 17 minut. Trzecia i czwarta rozmowa , rowniez o 3.01 , rowniez na numer 1234567 i trwaja odpowiednio 21 i 19 minut. O godz. 3.02 znowu rozmowa na numer 1234567 trwajaca 15 minut i kolejne 2 lub 3 rozmowy na ten sam numer zaczete o 3.02. W nastepnej minucie czyli o godz.3.03 powtarza sie to samo. I tak przez 2 lub 3 godziny. Potem zmienia sie wybierany numer na inny i znowu w kolko to samo.Jak jest mozliwe prowadzenie rownoczesnie w tej samej chwili kilku rozmow tego nie jestem w stanie zrozumiec. Zapytalam wiec pisemnie w T-mobil i otrzymalam odpowiedz, ze to jest mozliwe dzieki usludze " ZAWIESZANIU POLACZEN". Sprawdzilam na stronieT- mobila na czym polega ta usluga. Opis jest taki: Opis usługi
          Dzięki usłudze Oczekiwanie na połączenie - podczas prowadzonej rozmowy jesteś informowany o drugiej, oczekującej w kolejce. Masz wówczas dwie możliwości:
          Ponieważ korzystasz z bezpłatnej usługi Identyfikacji numeru rozmówcy, możesz sprawdzić na wyświetlaczu telefonu, kto do Ciebie dzwoni i później oddzwonić do tej osoby. Możesz również skorzystać z usługi Zawieszenia połączenia i bez rozłączania pierwszej rozmowy odebrać tę drugą, a później .
          . Czyli praktycznie wyglada to tak. Rozmawiam z Kowalskim, wyswietla mi sie, ze Nowak do mnie dzwoni. Zawieszam Kowalskiego rozmawiam z Nowakiem, a po skonczeniu z Nowakiem wracam do Kowalskiego i kontynuuje z nim rozmowe. Są zaangazowane 3 numery. Wyglada niewinnie, a w dodatku usluga wydaje sie byc praktyczna i przydatna. Moj zlodziej jednak dzialal inaczej . Zlodziej zadzwonil do Nowaka, a jak Nowak odebral to zawiesil z nim polaczenie i jeszcze raz zadzwonil do Nowaka i jak Nowak odebral to znowu go zawiesil i tak 3 lub 4-krotnie w kazdej kolejnej minucie. Takiego opisu tej uslugi nie uswiadczysz na stronie T- mobila. No bo jaki sens i praktyczne zastosowanie moglaby miec ta usluga? Przeciez nawet majac rownoczesnie 4 polaczenia z Nowakiem faktycznie prowadze z nim tylko jedna rozmowe. Za to place poczwornie. Wiec moze o to wlasnie T-mobilowi chodzi. A juz w ogole nie rozumiem jak majac na linii Nowak moge po raz kolejny wybierac jego numer i dzwonic do niego. Oczywiscie zlozylam reklamacje do T- mobila, ale w ogole ich to nie obeszlo. Za rada prawnika zaplacilam tylko 1/4 tej kwoty ( za pojedyncze polaczenia w ciagu tych 34 godzin, no bo zawinilam nie zglaszajac utraty komorki ). Ale T- mobil zada splaty calosci straszac mnie sadem , komornikiem i czym tylko sie da. Komorka jest niestety na moja firme i w zwiazku z tym nie moge sie powolywac na prawa konsumenckie. Czy ktos moze wie jak to rozwiazac?
          • Gość: Luki Re: T-mobile oszukuje!! IP: 87.119.10.* 14.06.14, 13:56
            Witam
            Niestety to tylko twoja wina - wystarczyło zaraz po kradzieży wykonać tel i zablokować nr. Tu T-mobile i tak miło się zachowało bo gdyby złodziej pobawił się dłużej i dorobił ci jeszcze 0 do rachunku?
            Co do samych połączeń to zauważ że nie dzwonił na inny tel kom tylko na jakąś centralę - coś jak Biuro obsługi gdzie kilkaset osób może dzwonić w jednej chwili. Jakaś wróżka z którą był powiązany czy coś w tym stylu. Dzwonił wiedząc że wpłynie mu np 40% ze skradzionych tobie pieniędzy.
            Daj znać jak to się potoczyło.
    • maciekww Re: T-mobile oszukuje!! 20.06.14, 15:02
      Odpowiedzcie mi na pytanie czy ktoś z was płaci chociaż o złotówkę więcej za abonament niz powinien, mimo że nie przekracza limitu rozmów i internetu ? Ja przez jakiś czas płaciłem tych złotych 20 więcej ale jakoś nie miałem czasu podejść do salonu i zapytacczemu tak jest . Okazało się że to za usuługi dodatkowe właczone, których nigdy nie używałem ...
      Pomyślcei sobie że takich osób jak ja jest np 2 miliony ... 2 mln * 20 zł = ...
      • Gość: Luki Re: T-mobile oszukuje!! IP: 87.119.10.* 20.06.14, 15:12
        To standardowa procedura, przy podpisaniu umowy bądź aneksu - zostają ci dołączone Prognoza pogody, granie na czekanie, wiadomości mms - itp pierwszy miesiąc za darmo później płatne - jeśli nie wyłączysz. Taką praktykę stosują od dłuższego czasu.
        • fiona770 Re: T-mobile oszukuje!! 10.07.14, 15:13
          Opowiem swoją przygodę z tymi oszustami.. W grudniu podpisałam umowę na _ internet za 69 zł, w tym plus dwa tablety MODECOM za 1 zł ! Najpierw podpisałam umowę na internet w salonie T-Mobile, tablety miał mi dostarczyć kurier, dostarczył owszem, zapłaciłam złotówkę , podpisałam, tablety odebrałam... i się zdziwiłam... z tabletami dostałam HARMONOGRAM spłat... przez dwa lata po 21 zł miesięcznie, a trzeci rok - 6 5 zł miesięcznie... NIKT MI O TYM NIE WSPOMNIAŁ, TABLETY MIAŁY BYĆ ZA ZŁOTÓWKĘ, !!! Tylko mogłam sobie już natrukać , umowę podpisałam i się wkopałam w takie koszty... brak słów... Mało tego, w tym samym czasie podpisałam u nich umowę na telefon na abonament, miałam płacić 39 zł, z rabatem , jako stały klient 29 zł, ponieważ parę dni wcześniej podpisałam u nich umowę na tego nieszczęsnego neta razem z tabletami... Do dziś nie mogę się doprosić o włączenie rabatu, do tych kosztów dochodzi mi net na komórce, o którym też nikt nie wspomniał, a nie mogą tego rzekomo wyłączyć... i tak to "obniżyłam" sobie koszty... Byłam wcześniej w Plusie, co mnie podkusiło pójść do T - Mobile to nie wiem, żałuję jak cholera... Ale dotrwam do końca umowy , a potem z daleka od tych oszustów. Polecam Plusa, tam nigdy mnie żadne niejasności i takie wyciąganie kasy od klienta nie spotkało.
          • Gość: Andrzej Re: T-mobile oszukuje!! IP: 77.253.226.* 11.07.14, 19:51
            10 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość. Internet, telefon itd. Zgłoś do UKE.
            • fiona770 Re: T-mobile oszukuje!! 11.07.14, 20:41
              Teraz to już za późno, wtedy nie wiedziałam, że jest możliwość odstąpienia, skoro podpisałam... To był grudzień, okres tuż przedświąteczny, tablety miały być dla synów, no i są... tylko ja będę bulić jeszcze przez dwa i pół roku... Tego samego dnia byłam w Plusie zapytać o ofertę z laptopem, tam od razu mi powiedziano, że laptop spłacam przez trzy lata, a w T-Mobile - morda w kubeł na ten temat...
          • Gość: Marins Re: T-mobile oszukuje!! IP: *.205.199.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.08.14, 22:59
            Witam kolezanke. jeśli mogę pomoc to sprawa wygląda tak. rabat za dwa abonamenty oczywiscie ze masz przyznany, tylko prosze zadzwonic na infolinie na dzial techniczny i powiedziec o tym ze w kazdej fakturze on nie zostal przyznany wtedy automatycznie Pan z dzialu technicznego za kazdy nie przyznany miesiac obnizy kolejna fakture. czyli np. 5msc nie przyznanych = -50 zl do nastepnego rachunku. i musi to zrobic bo jezeli nie to prosze powiedziec ze chce pani zlozyc skarge na t -mobile i ze czuje sie Pani oszukana, wtedy nawet musi dac dodatkowy bonus dla Pani poniewaz jest aktualnie akcja dla pracowników Pozbadz sie skargi. Pozdrawiam
    • szok0 Uwaga na " Oferty" sieci T- Mobile 06.08.14, 16:25
      Dawniej szanowana sieć, a dzisiaj wprowadza klientów w błąd. Podpisuje niby atrakcyjne umowy, ale to tylko złudzenie. Do tej pory pakiet minutowy był przeliczany na smsy, teraz?. Jakie było moje zdziwienie, gdy zamiast faktury na 39,90 zł otrzymałam na ponad 80 zł, bo nikt mnie przecież nie poinformował, że ten pakiet nie przelicza minut na smsy. Pani z BOA stwierdziła tylko, że należało przeczytać umowę. Miałam na to aż 10 dni. Czytam więc i co? Nigdzie nie jest napisane, że pakiet dotyczy tylko rozmów. Napisane jest 'MINUT', co dla mnie osobiście nie jest równoznaczne. We wszystkich umowach tak formułują. Nie znam sieci, która nie wymienia minut z abonamentu na smsy. Połączenia mają dotyczyć wszystkich sieci. I tutaj też niespodzianka. Za połączenia na numery stacjonarne naliczają dodatkowo. Tak to z oferty 39,90 zł robi się rachunek na około 100zł. Trzeba coś z tym zrobić!!!
      • szok0 Re: Uwaga na " Oferty" sieci T- Mobile 06.08.14, 16:30
        Dodam jeszcze, że o zmianach, np. że abonament minutowy nie obejmuje smsów powinni konsultanci każdego klienta indywidualnie informować. Wiedzą jak przysłać sms z dodatkową ofertą, ale o tak ważnych i wpływających na koszty faktur zmianach nie mówią nic. To jest kpina i skandal. Nie powinno się za takie faktury w ogóle płacić. To jest zwykłe oszustwo i naciąganie ludzi
    • arezpa Re: T-mobile oszukuje!! 07.08.14, 20:04
      T-mobile w ogóle ma najgorsze warunki umów abonenckich. Pół roku temu zastanawiałam się nad zmianą sieci i wszystko porównywałam. Nie opłaca się brać u nich.
      • berserker90 Re: T-mobile oszukuje!! 20.08.14, 14:11
        Nikt cię nie trzyma, ja mam w Heyah, w zupełności mi pasuje to, co oni oferują, darmowe SMS do wszystkich za 28 groszy dziennie i dziękuje.
    • Gość: e Re: T-mobile oszukuje!! IP: 79.162.202.* 09.08.14, 18:22
      T- mobile to naciągacze. W styczniu kończy mi się umowa i oczywiście już teraz jestem bombardowana propozycjami jej przedłużenia. Wchodząc na ich stronę wybrałam sobie wstepnie ofertę JUMP za 49,99 z telefonem. Wybrany wstępnie Sony Xperia M2 dla nowych klientów kosztuje 199,00- dla przedłużających umowę opłata na start wynosi 239,00- gdzie tu docenianie lojalności? Jestem w tej sieci już od 7 lat, więc mogło by się wydawać, że ktoś to doceni. Telefon jednak nie jest na mnie a na brata, który jest od dawna w T mobile. Zadzwonił do biura obsługi, żeby podpytać o szczegóły i usłyszał, że w tej taryfie za ten ten konkretny telefon musiałabym zapłacić przeszło 700 zł no i coś w stylu, że jest gdzieś (niewiadomo gdzie) jakaś klauzula mówiąca o telefonach ze zwrotów od klientów- coś w tym stylu. Myślałam, że mnie szlag trafi- nie jestem ekspertem rynku usług telekomunikacyjnych, tylko zwykłym klientem poszukującym ofert na oficjalnej stronie operatora i naiwnie myślałam, że wystarczy porządnie przejrzeć wykaz dostępnych taryf wraz z informacjami o telefonach. Jak byk napisane jest, że opłata, powiedzmy 199 zł za telefon, jest opłata jednorazową i nigdzie nijak nie mogę znaleźć informacji na temat ewentualnych rat za telefon. Czytać umiem- i za analfabetkę się nie uważałam-no ale może dotąd żyłam w błogiej nieświadomości? Dziwna polityka firmy- robienie podkopów pod klientami- chamstwo zwykłe i tyle! Za czasów ERY nie było takich numerów. Za dużo niejasności w stosunku do klientów- tak więc sobie myślę, że temu operatorowi powiem po prostu- ŻEGNAJ!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka