Dodaj do ulubionych

Telefony jednozakresowe

15.08.12, 22:16
Sprawiłem sobie Nokię 5130 w idealnym stanie. Chciałem wypróbować jak używało się telefonów dawniej. Sprowadziłem go z Niemiec. Wszystko ustawiłem itp. Niestety problem jest z zasięgiem w obszarach wiejskich! Co zrobić z takim telefonem? Jest jakaś sieć na cały kraj jednozakresowa? Czy oddać go do muzeum?
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: Telefony jednozakresowe 16.08.12, 18:46
      piotrpaz napisał:

> Sprawiłem sobie Nokię 5130 w idealnym stanie. Chciałem wypróbować jak używało s
      > ię telefonów dawniej. Sprowadziłem go z Niemiec. Wszystko ustawiłem itp. Nieste
      > ty problem jest z zasięgiem w obszarach wiejskich! Co zrobić z takim telefonem?
      > Jest jakaś sieć na cały kraj jednozakresowa? Czy oddać go do muzeum?

5130 ma tylko GSM 1800, nic dziwnego, że nie działa na wiochach, po to wymyślono właśnie telefony dwu, trzy i więcej zakresowe
      • Gość: :-) Re: Telefony jednozakresowe IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.12, 22:16
        Ustaw rodzaj sieci na GSM to da ci 100% szans na zasieg sieci wszedzie tam gdzie tel dzialja, nie dotyczy PLAY bo to siec w ktorej nawet wojewodzki sie zgubil:-)
        • Gość: dfs Re: Telefony jednozakresowe IP: *.wroclaw.mm.pl 19.08.12, 03:23
          Na wioskach operatorzy sieją gsm900 więc g. mu to da jak ma telefon tylko 1800mhz.
          900mhz - większy zasięg kosztem pojemności.
          1800mhz - mniejszy zasięg, większa pojemność.
          dlatego ten pierwszy stosuje się na wioskach czy w lasach/wzgórzach, wzdłuż tras.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka