Dodaj do ulubionych

Tak t-mobile (NIE)dba o stałego klienta

IP: *.kielce.vectranet.pl 14.01.14, 22:25
Witam,
krótko i na temat - jestem w T-mobile już ponad 12 lat - numer był brany chyba w 99roku, potem był przepisany na mnie. Niecałe 4 lata temu przeniosłem do T-mobile 2 numer - obecnie mam dwa.
tydzień temu przedłużyłem umowę na pierwszym numerze. Przysłano mi telefon który wybrałem, telefon okazał się nie sprawny. Resetowałsię nawet podczas rozmów, grzał się , bateria starczała na pare godzin.
Po kontakcie z boa, powiedziano mi żeby telefon oddał na gwarancje i tyle. Kto mądry odda telefon na gwarancje który przed chwilądostał przy podpisaniu umowy T-mobile nie zaproponowało żadnego rozwiązania. Satysfakcjonującym w tym przypadku była by wymiana tel. na nowy od ręki gdyż telefon nie spełnia swojej funkcji już od pierwszych godzin użytkowania i był nie do użytku nawet po aktualizacji. W prywatnej rozmowie znajommy pracownik salonu t-mobile powiedział mi że najlepiej rozwiązać umowe i podpisać jeszcze raz. Tak zamierzam zrobić bo tel odesłałem. Tylko nie po to podpisuje nową umowe żeby się denerowwać i tracić czas na sprawy których miejsca nie powinno być. Telefon nie działa to przepraszamy najmocniej i wymieniamy na nowy. Straciłem tylko pieniądze na kuriera. Od t-mobile oczekiwałem że chociaż dadzą mi rabat (na tel czy usługę chociaż by i głupie 5 czy10 zł ale zawsze coś) żeby chociaż zatrzeć złe wrażenie. Nic z tych rzeczy. Poprosiłem o przygotowanie nowej oferty ale dostałem na tych samych warunkach więc się nie zgodziłem i nie zgodzę na inną. Mam naidzieje że przeczyta to ktoś ogarnięty z t-mobile i zaproponuje rozwiązanie które pozwoli zapomnieć o sytuacji. Za 6 miesięcy chce przenieść kolejne dwa numery do t-mobile, ale jeśli tak będzie dalej to obecne dwa przeniose z tej sieci do konkurencji. kontakt
Obserwuj wątek
    • marvin82 Re: Tak t-mobile (NIE)dba o stałego klienta 15.01.14, 13:05
      Zazwyczaj tak jest że starego klienta traktują gorzej od nowego ponieważ on już jest. Też to odczułem na własnej skurze
    • Gość: azor Re: Tak t-mobile (NIE)dba o stałego klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 19:12
      Przepraszam za to napisze ale oględnie mówiąc tylko osoba mocno uparta trwa dziś uwiązana do T-mobile. Rozwiażesz umowe. nie wiem czy dzwonisz na stacjonarne, ale wiarygodne plotki mówią że już niedługo rozmowy do stacjonarnych nie beda wymienne z komórkowymi - dopłacisz coś tam zeby miec osobny pakiet za kilka pln. Dwa - same ceny i oferta mocno księzycowa w stosunku do prepaidów mniejszych operatorów i do konkurencji w postaci abonamentów no limit nju i redbull. Ja wysłałem wypowiedzenie, przeniosłem numer i w lutym płacę ostatnią fakturę. nigdy wiecej oranzowych, magnetowych, zielonych molochów , ich umów z abonamentami, rabatami, telefonami,ratami, telefonami i esemesami od wrózek i wrzbitów. i tobie też to radzę.
      jak chcesz nową ofertę z t-mobile to musisz się dodzwonić do działu utrzymania klienta. Standardowo daja rabat 10 zł do abonamenu i można utargowac z ceny telefonu, tylko dla mnie to szkoda zachodu, nerwów i kasy bo oferta t-mobile jest skrojona jakby jej twórca myślał ze 90% ich klientów to naiwni debile. Przykre to ale tak jest. jak kto proponuje umowę na 3mc w abonamencie za 19zł i do tego daje całe 100 min to co o tym sądzić? Tylko kretyn nie przeniesie sie do nju albo nie wykupi prepaidu w Klucz albo Virgin gdzie ma naliczanie sekundowe a nie minutę za przyciśnięcie zielonej słuchawki.
      ogólnie porażka i radzę ci... daj sobie spokój chyba z emasz jakieś szczególne powody aby tam zostać. ja miałem tam abo jeszcze od XX w. Dałem sobie spokój bo ani razu nie dostałem choćby jednej darmowej minuty którą daliby z własnej woli staremu klientowi. To niech się pier...lą teraz mocno i konkretnie. w zeszłym roku strocili 500tys klientów. wahlowanie kurierem w te i we wte to strata czasu. Takich gości jak ty to oni tam mają setki dziennie. Zawracają im głowę myśląc że mają jedyną niepowtarzelną i wyjątkową sprawę podczas gdy jesteś tylko ziarnkiem na ich pustyni. T-mobile ma kilkaset mln abonentów Europie a standardy postępowania ustala w najlepszym wypadku Wawa a nie oddział w Kostomłotach Dolnych.
      Zrobisz jak chcesz ale ja nie wytrzymałem i dałem sobie spokój bo te ceny które mają dla mnie to abstrakcja. Dośc.
      • Gość: azor Re: Tak t-mobile (NIE)dba o stałego klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 19:16
        aha... sprawdź w umowie czy przypadkiem ni ema tam zapisu o tym że możliwośc odstpienia umowy w ciągu 10 dni gdy była zawarta poza loalem operatora jest g... warta w momencie gdy wykonałes pierwsze połączenie. Wykonując pierwsze połaczenie akceptujesz umowę.
      • Gość: azor Re: Tak t-mobile (NIE)dba o stałego klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 06:56
        i słowo ciałem się stało... za połączenia na stacjonarne od dziś w t-mobile w najniższych abo płaci się oddzielnie lub dokupuje pakiet za 5zł. musiałbym być niespełna rozumu aby kupić tam cokolwiek. teraz dalej. Nokia lumia na przykład kosztuje ok 550zł na wolnym rynku. Tutaj aby dostac Lumię z pakietem 800min na komórkowe trzeba zapłacić abo 60zł. czyli różnica 30zł w porównaniu do tej samej oferty bez telefonu. Różnica przemnożona przez 24mc dalej dokładnie 720zł za telefon. Chyba ze dalej te opłaty są scinane po roku, nie mam dostęu do dalszej częsci oferty wiec biorę poprawkę że to sa jakieś malejace raty moze. Ale jeśłi do końca płaci sie 60zł to cóż... śmieszne trochę. Dodać 5zł na nielimitowane stacjonarne x 24 = 120zł i można jeszcze dokupić extra pakiet no limit na komórkowe za 10 zł = 240 zł.
        chore to wszystko po prostu. Są operatorzy którzy dają no limit na połącznei gosowe za 29zł przy umowie na czas niekoreślony. PRzez 24 mc zapłacimy za to mniej niż byśmy w T-mobile wydali na Nokię Lumia pińcet dwajścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka