Dodaj do ulubionych

Zgubiłam telefon-pomóżcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:07
Wczoraj podczas plażowania został mi skradziony telefon (nie mogłam go chyba
gdzieś zgubić ),zauważyłam to dopiero po powrocie do domu ,wróciłam się i
szukałam pytałam się kogo mogłam ale co niektórzy się tylko uśmiechali .Mam
(miaLam )go dopiero od czerwca .Jest to telefon na abonament -samsung .Co mam
teraz zrobić .Będę musiała płacić co miesiąc za ten nieszczęsny telefon
(nawet za bardzo się nim nie nacieszyłam ).Proszę doradzcie jak postąpić
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Zgubiłam telefon-pomóżcie IP: *.tsi.tychy.pl / *.media-com.com.pl 16.08.04, 14:17
      1. Powinnaś zadzwonić do Biura Obsługi Klienta aby zablokowali numer, zeby Ci
      nie nabili rachunku. Przypuszczam, że juz to zrobiłaś.
      2. Niestety, promocje mają to do siebie, ze musisz wyrobić kartę SIM (duplikat
      koszt około 50-60 PLN)u operatora, a telefon pozostaje chyba kupić w komisie, w
      sklepie itp. Zrezygnować nietety z umowy nie możesz , bo czeka Cie kara
      finansowa (w granicach 500-600 PLN).
      Pozdrawiam.
      • Gość: ania Re: Zgubiłam telefon-pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:32
        dzięki bardzo za szybką odpowiedz .Kolega miał mi zablokować numer .
        Alenamieszałam !Abonament jest na ojca i jak ja teraz mam wyjść z tego !
        Muszę zacząć działać .
        • Gość: nindustrial2005 o tak zacznij dzialac IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.08.04, 16:56
          mam nadzieje ze kolega wywiazal sie z powierzonego mu zadania i zablokowal numer
          a u ojca masz przechlapane jezeli przyjdzie konkretna sumka
          zycze powodzenia
          • Gość: ania Re: o tak zacznij dzialac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 19:16
            Tak ,kolega zablokował mi numer .Pożyczył nawet telefon na karte ,ale co z tym
            abonamentem ????
    • Gość: misiorpisior Re: Zgubiłam telefon-pomóżcie IP: 81.210.14.* 16.08.04, 20:23
      Powiem Ci jak ja zabezpieczam sie przed zlodziejami/zagubieniem telefonu. Zawsze kiedy gdzies ide wlaczam blokade polaczen przez wpisanie PIN2. Karta umozliwia wpisanie dodatkowo 20 numerow w osobnej ksiazce telefonicznej. Po zablokowaniu numery nie znajdujace sie na tej dodatkowej liscie nie beda mogly byc wybrane. Nawet jak mi zginie telefon to i tak zlodziej nie podzwoni. Nawet numerow nie zobaczy (poza tymi 20-ma)
      Pozdrawiam
      misiorpisior
    • Gość: Cheeba Re: Zgubiłam telefon-pomóżcie IP: *.toya.net.pl 16.08.04, 20:35
      Wg mnie jest tak :] abonament to i tak w tej chwili syf patrzac na to co sie
      dzieje w pre-paidach wiec moze rozwaz zerwanie umowy i przejdz np na popa :D

Mozesz poprosic o rozlozenie sumki kary na raty i spokojnie splacac po 50zl/mies
      Jest to zawsze jakies wyjscie...
      Pozdro
      • Gość: Peppers Ciezka sprawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 22:33
        1. Nalezy natychmiast zablokowac numer aby zlodziej nie nabil rachunku

2. Nalezy zawiadomic policje. Najprawdopodobniej nic nie zrobia ale zawsze
        przynajmniej pogorsza im sie statystyki.

3. Jesli mialas gdzies zapisany numer IMEI tego telefonu (np. na oryginalnym
        pudelku) to zglos go na policje. Wtedy jest mala sznasa, ze policja podczas
        przypadkowego nalotu na bazar czy komis trafi na Twoj telefon i Ci go zwroci.

4. Zazadaj billingu z ostatnich dni. Byc moze zlodziej zdazyl zadzwonic z
        Twojego telefonu przed blokada. W wtedy podjac numer na ktory dzwonil (bedzie
        na billingu) policji zwiekszasz szanse na jego zlapanie. Telefonu pewnie tak
        nie odzyskasz, bo on go pewnie szybko sprzedal ale zawsze bedzie (byc moze)
        jednego drania mniej.

5. Abonament niestety bedziesz musilala placic do konca umowy. Chyba ze
        postanowisz zerwac umowe ale wtedy tak jak to juz ktos napisal bedzie sie to
        wiazac z dosc znaczna kara finansowa dla Ciebie.

6. Mozesz poprosic operatora o wydanie duplikatu karty SIM czyli o odzyskanie
        numeru. Moze to troszke kosztowac (kolo 50PLN)

7. A telefon..... telefon musisz sobie kupic nowy lub pozyczyc od kogos.

Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka