Dodaj do ulubionych

Rozwiązanie umowy.

IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 18:11
Wraz z ostatnią fakturką z Plusa otrzymałem info, że w związku z
wprowadzeniem od 17 stycznia nowego Regulaminu , abonent ma prawo rozwiązać
umowę , a operator nie będzie żądał płacenia kar umownych.Wie ktoś cosik na
ten temat ?
Obserwuj wątek
    • gale Re: Rozwiązanie umowy. 29.11.04, 19:52
      Prosze o wskazanie zapisu, ktory stanowi jakoby Abonent mial prawo rozwiazac
      UoSUT objeta warunkami promocji, zas operator nie bedzie zadal zaplaty kary
      umownej.
      • Gość: abonent + Re: Rozwiązanie umowy. IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 20:04
        Właśnie dzwoniłem do bok-u i gościu powiedział bardzo niepewnym głosem , że
        jeżeli tak jest napisane , to można rozwiązać umowę w trakcie jej trwania , ale
        po wejściu w życie nowego Regulaminu . Cosik mi to nie pasuje , bo w aktualnie
        obowiązującym Regulaminie " Usługi dla Abonentów " mówi się w pkt. 5 , że cyt. :
        "W przypadku zmian w Regulaminie Abonent ma prawo w terminie 7 dni od upływu
        terminu płatności rachunku telefonicznego, z którym przysłane zostało
        zawiadomienie, rozwiązać umowę za pisemnym wypowiedzeniem z zachowaniem 30
        dniowego okresu wypowiedzenia."
        Dla pewności i jasności wysłałem maila do BOK , a jutro zajrzę do siakiegoś
        przedstawiciela , celem ostatecznego rozkminienia tematu .
        • gale Re: Rozwiązanie umowy. 29.11.04, 20:28
          Prosze aby Kolega zauwazyl, ze w cytowanym par. 5 RSUT nie ma mowy o zrzeczeniu
          sie przez operatora prawa do odszkodowania. Abonent ma _zawsze_ prawo rozwiazac
          Umowe za pisemnym wypowiedzeniem z zachowaniem trzydziestodniowego okresu
          wypowiedzenia. Rowniez w przypadku zmiany RSUT. A kara za niedotrzymanie
          warunkow promocji to "insza inszosc", operator ma prawo ja naliczyc i z tego
          prawa skrzetnie skorzysta.

Milego,
          • Gość: abonent + Re: Rozwiązanie umowy. IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 21:04
            ok wszystko się zgadza,tylko dlaczego z pisemnej informacji załączonej do
            faktury oraz słownej pracownika bok-u wynika coś zupełnie
            przeciwnego : "Polkomtel SA nie będzie wnosił roszczeń odszkodowawczych".
            Czy chodzi o rezygnację z usług opa po zakończeniu promocji - przeca wtedy i
            tak się nic nie płaci.
            • gale Re: Rozwiązanie umowy. 29.11.04, 21:36
              Nie moge Ci powiedziec jak zrozumial ten zapis RSUT dany pracownik. Jesli jest
              w bledzie, to bardzo niedobrze. Natomiast z informacji zalaczonej do faktury...
              watpie czy to wynika. Prosze, przeanalizuj jeszcze raz te informacje.

Milego,
              • Gość: abonent + Re: Rozwiązanie umowy. IP: *.telprojekt.pl 29.11.04, 21:51
                Hmm , nie bardzo jest co analizować.Jedno zdanie rozbudowane na 7 linijek , a
                jego sedno brzmi : jeżeli abonentowi nie odpowiada nowy regulamin,to może
                rozwiązać umowę,a Polkomtel nie będzie dochodził odszkodowania.A tutaj
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=18073461&a=18104083 jest skan
                takiej faktury.
                Pzdr
              • iwosia do gale 29.11.04, 22:22
                Rękę podaj!! :-)

Nie poznam Twojego SFID?
                • gale Re: do gale 30.11.04, 21:18
                  Nie mam SFID :) A adres mailowy do mnie masz w naglowku kazdego posta :))
    • Gość: abonent + Re: Rozwiązanie umowy. IP: 212.182.114.* 02.12.04, 10:47
      W końcu poszedłem do przedstawiciela Plusa - już 3 dni czekam na odpowiedź z
      BOK-u na mojego maila , a tam poinformowano mnie ,że mam prawo - w związku z
      wprowadzeniem nowego regulaminu - rozwiązać umowę bez uiszczania dodatkowych
      opłat lub kar . Można to zrobić w terminie 7 dni od daty uregulowania
      ostatniej faktury .
      Jest tylko jeden warunek - chcąc zawrzeć nową umowę w Plusie trzeba wpłacić
      kaucję 760 pln . No ,ale olewam Plusa nie po to , aby za chwilę lecieć do niego
      • Gość: :-) ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:15
        Ale czy nie jest tak,ze po rozwiazaniu takiej umowy nie jest sie ugotowanym w
        innych sieciach?? Ze wtedy w innych sieciach tez moga chciec kaucji??
        • iwosia Re: ?? 02.12.04, 23:44
          Dokładnie tak jest jak piszesz, masz kaucję w jednej sieci, to tak, jakbyś miał
          u wszystkich. A co do tego 760, to nie sądzę, żeby to kaucja, bo kaucja jest
          zawsze zwrotna, a w tym przypadku...to raczej nielogiczne!! :-)
      • gale Re: Rozwiązanie umowy. 02.12.04, 22:22
        Hihi, sprobuj ;)) Ale nie mow potem, ze to ja Cie do tego zachecalem... :)

Wiecej nic nie powiem na ten temat poniewaz nie jestem upowazniony do
        wyrazania stanowiska operatora na tym Forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka