Dodaj do ulubionych

Zawyżone płatności w Simplus

04.12.04, 02:00
Mam simplusa - i naliczanie sekundowe.
Za minute rozmowy place 0.78zl. Ostatnio zauwazylam cos dziwnego:
przeprowadzilam rozmowe trwajaca 14s (14/60*0.78=0.182), a potem 26s
(26/60*0.78=0.338). Pierwsza zostalam obciazona na kwote 0.20zl a druga
0.36zl. To grosze, ale jak mowi poeta: ziarnko do ziarnka... czyli liczba
simplusowcow*liczba ich rozmow*zalozmy tylko 2 gr= niezly zarobek na
nieswiadomych klientach
Czy macie podobne doswiadczenia?
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: Zawyżone płatności w Simplus 04.12.04, 10:33
      Komu by się chciało stawiać system rozliczający płatności klientów co do
      któregośtam miejsca po przecinku i kto ma tyle kasy żeby zapłacić za sprzęt i
      informatyków?
      • evamarija Re: Zawyżone płatności w Simplus 04.12.04, 12:59
        Nie do ktoregos miejsca po przecinku - ale przed przecinkiem.
        Jesli sie zaoferowali ze co do sekundy, to co mnie obchodzi jak sobie to
        zalatwia. Pomysl ile telefonow wykonujesz miesiecznie i pomnoz to przez 2
        sekundy. Malo, moze i malo ale ja wolalabym to wrzucic np. na chore dzieciaki.
        Nie lubie jak mnie ktos oszukuje i rozporzadza moimi de facto pieniedzmi.
        • Gość: Rob Re: Zawyżone płatności w Simplus IP: *.crowley.pl 04.12.04, 14:37
          A jaką masz pewność że rozmawiałaś dokładnie 14s a nie np. 14,1s a to już
          nalicza jako 15s i koszt takiej rozmowy wynosi nie jak piszesz 0,182 zł a 0,195
          zł w zaokrągleniu 20gr.
          • okole8 Re: Zawyżone płatności w Simplus 04.12.04, 16:23
            wlasnie!! ssimplus Cie nie oszukuje tylko po prostu oni licza nawet setne
            seukndy a to sprowadza sie do tego ze placisz juz za sekunde rozpoczętą.
    • evamarija Re: Zawyżone płatności w Simplus 05.12.04, 22:29
      No wlasnie slyszalam o tej rozpoczetej sekundzie i za czorta nadal nie
      wychodzi. W odp uslyszalam ze to grosze przeciez. No tak ale to moje grosze.
      Czy w innych sieciach tez tak robia - tzn. naliczaja pelna kolejna sekunde?
    • gale Re: Zawyżone płatności w Simplus? 06.12.04, 22:19
      Polkomtel S.A.
      Departament Reklamacji
      ul. Woloska 16
      02-765 Warszawa

i EOT
      • Gość: angol Re: Zawyżone płatności w Simplus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 03:55
        Tak sobie czytam te wypowiedzi o groszach.A tak sie sklada ze system rozliczen
        w PLUS GSM regularnie kantuje abonentow.Malo tego jest niezgodny z prawem i
        zasadami matematyki.A wiem to z mojegj faktury.Podaje przyklad-192,67
        pln.Ostatni rachunek!ale w szczegolowym pisze-192,6624 pln.Od kiedy koncowki 24
        zaokragla sie do gory.Na niekozysc klienta.Tylko w skali miesiaca na tym
        procederze PLUS okrada nas na ok.50-60 tysiecy zlotych.A na plakatach prosza o
        wyslanie sms'a zeby dzieciom bylo za co kupic zupke!!!Skandal.
        • Gość: ggs Re: Zawyżone płatności w Simplus? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 08:00
          Ja korzystam z Ery TakTak (swoja droga jak wynika z badan jest to operator
          ktory najlepiej obsluzyl wysylanie SMSow w wigilie!)
          Kilka razy zdarzylo mi sie skontrolowac koszt mojej rozmowy (tez mam naliczanie
          sekundowe).
          Musze przyznac, ze jak do tej pory nie zauwazylem zadnych niedogodnosci. Malo
          tego - bylem zaskoczony jak sie okazalo, ze koszt rozmow jest zaokraglany na
          MOJA korzysc (przynajmniej wtedy kiedy sprawdzalem stan konta - ale skoro stalo
          sie to kilka razy to musi dziac sie tak zawsze - tak jest system ustawiony).
          Polecam Ere!
    • Gość: Robak Re: Zawyżone płatności w Simplus IP: *.gpsk.am.poznan.pl 28.12.04, 10:41
      ównież to zuważyłem i też mnie to denerwuje, ale co możemy zrobić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka