Dodaj do ulubionych

dzwoniące telefony

IP: 212.160.172.* 16.12.04, 10:33
Moja znajoma mówiła mi że ostatnio zostawiła komókę w domu i gdy była razem z
mężem w mieście to mąż poinformował ją że właśnie dzwoni do niego. Jednak
było to niemożliwe ponieważ ona nieposiadała telefonu a w domu nikogo
niebyło. Gdy mąż odebrał połącznenie nikt się niezgłosił. Po powrocie do domu
na jej komóre było ostatnio wybierany numer jej męża. Niestaty z jej karty
zniknęła większa część impulsów. Czy ktoś się spotkał z czymś takim i wie jak
to wyjaśnić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Peppers Hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 13:06
      1. W domu bylo dzicko i ono zaczelo bawic sie komorka.

2. Pani zapomniala zablokowac klawiszy, a jako jeden z ostatnich numerow
      wybierala numer meza. Istenieje wtedy mozliwosc, ze np. zwierzak domowy
      przycisnal przez przypadek klawisz wybieraniu numeru i komrka zadzwonila na
      ostatnio wybrany numer.

3. Jesli odrzucimy wersje z dzieckiem i zwierzakiem domowym to znaczy, ze cala
      ta hsitoria jest wyssana z palca a jej autor zwyczajnie chce aby na forum bylo
      o nim glosno i wypisuje niestworzone historie.

Pozdrawiam!
      • Gość: Ciocia dobra rada oni juz sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:01
        kryjmy sie-kosmici rzadza swiatem :D:D:D:D:D:D:D kretyn!!
    • Gość: x nudzicie się w tej tepsie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 18:41
      inetnum: 212.160.172.0 - 212.160.172.255
      netname: TPSA-DOI
      descr: TPSA Departament Osrodek Informatyki
      descr: Katowice
      country: PL
      admin-c: KZ1301-RIPE
      tech-c: SK13590-RIPE
      status: ASSIGNED PA
      mnt-by: TPNET
      changed: hostmaster@tpnet.pl 20030717
      source: RIPE
    • Gość: luk75 Re: dzwoniące telefony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:41
      ja rowniez spotkalem sie osobisccie z takim zjawiskiem i rowniez wielu moich
      znajomych tez mi o tym wspominalo , i z tego co moge wywnioskowac sieci same
      wydzwaniaja na ostanio wybierane numery zeby w razie czego na rachunku
      szczegolowym sie nie spapnac ze np ktos wydzonil na calkiem obcy numer - tak to
      oni nabijaja nas na koszty - wkoncu mosza na czym zarobic:P
      No i jeszcze dla niedowiarkow podam szczegolu
      Bylem z jednym pomieszczeniu z szefem , po chwili szef wyciaga komorke bo ktos
      do neigo dzwoni a co sie okazuje? to ja dzwonie do niego z komorke mama
      schowana w kieszeni( klawiatura oczywiscie zablokowana)
      I co wy na to zdazenie?
      • Gość: Agnieszka Re: dzwoniące telefony IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.12.04, 23:10
        telefony sie same wzbudzaja.. jakies fale czy cos ;)
        • Gość: szymekp86 Re: dzwoniące telefony IP: 81.219.223.* 16.12.04, 23:38
          No to w większości przypadków by sie nie zdażyło, ale ja chyba wiem dlaczego
          tak sie stało. Po pierwsze jest tylko jeden taki felerny telefon - i to napewno
          musiała być NOKIA. Na miejscu żony czułbym sie nie pewnie i wyrzuciłbym ten
          telefon. Najwyrażniej obie panie (żona i nokia) szeptają panu (mężowi) czułe
          słówka do ucha.
          • Gość: Paweł Re: dzwoniące telefony IP: 82.160.69.* 17.12.04, 15:31
            Wiecie, kja tez sie spotkałem z podobnym przypadkiem... jakoś nie dawno w 4
            czwatki pod rząd, do mojego ojca dzwoni sąsiad... oczywiscie nikt sie nie
            odzywal... sąsiad jeździ na TIRach wiec telefonik leży sobie na desce
            rozdzielczej, nic nie moglo wybrac numeru i zadzwonic... jak wracal to mowil ze
            na pewno nie dzwonił!!! Nawet ostatnio tato zadzwonil do niego, ze znow sie
            sytulacja powtorzyla....
            I jak to wyjasnicie!? Działo sie to zawsze w czwartki :/:/:/ dziwna sytułacja :/
        • barracuda7110 Re: dzwoniące telefony 17.12.04, 07:23
          Gość portalu: Agnieszka napisał(a):

> telefony sie same wzbudzaja.. jakies fale czy cos ;)

Cuda! ;D
    • Gość: adam99 wszystkie te posty pisze ten sam palant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 15:41
      tyle że z różnych miejsc. I koledzy palanta oczywiście. Samodzwoniące telefony-
      historia taka sama jak "porwało mnie ufo, sfotografowałem wszystko, ale
      zgubiłem kliszę".
    • Gość: Kamil Re: dzwoniące telefony IP: 212.160.148.* 17.12.04, 16:01
      Ja miałem lepszą historię. Zadzwonił do mnie późno wieczorem gość z Niemiec, że
      z mojej komórki dzwoniła do niego jego znajoma, że ponoć jakiś wypadek czy coś
      takiego. Facet wyglądał na trzeźwego, ale ani polskiego ani angielskiego nie
      znał, a ja po niemiecku więcej rozumiem niż mówię.
      Dziesięć minut później dzwoni jakaś Polka od tego samego Niemca i dalej tę samą
      historię, że na facet miał na komórce mój numer, że jakaś kobieta w Polsce w
      kłopotach. Pół godziny zajęło mi tłumaczenie dziewczynie, że ja nie dzowniłem i
      nikt z mojje komórki nie mógł dzwonić. Trochę się bałem, bo wożenie kobit przez
      Polskę do Niemiec wygląda mi bardziej na jakąś mafię.
      Tak sobie myślę, że może jednak są jakieś możliwości włamania do sieci GSM
      analogiczne do "klonowania" telefonów analogowych i posługuje się tym właśnie
      mafia albo jakieś służby dla swych niecnych celów. Co jednak pozytywne to
      połaczenie wcale nie nabiło mi rachunku - więc facet albo się pomylił albo coś
      przekłamało przy roamingu.
      • Gość: Peppers Hehe IP: *.aster.pl 17.12.04, 20:53
        Hehe, ale sie usmialem czytajac takie bajeczki.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka