wojtow 31.01.05, 15:21 Nic z tej nowej oferty nie rozumiem - dla mnie jest to nieczytelne. Na czym polega Jedna Idea z rachunkiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.gregor Re: Jedna Idea 31.01.05, 17:32 Deklarujesz kwote jaka chcesz wydac w miesiacu np. 100 zł. I wydajesz te 100 zł na SMS'y, rozmowy, MMS'y, GPRS czy co tam sobie chcesz. Na koniec miesiaca (jesli zmiescisz sie w 100 zł) dostajesz rachunek na 100 zł. Jak sie nie zmiescisz dostajesz 100+tyle ile wydzwoniles, wyesemesowałes, wyemesowałeś. Jesli cos Ci z tych 100 zł z kwoty deklarowanej zostanie (np. wydzwoniles kwote 70 zł) to płacisz rachunek 100 zł a 30 zł przechodzi Ci na nastepny miesiac i w nastepnym mozesz sobie wydzwonic minut za 130 zł (czy wyslac SMS'ów za 130 zł). Ta kwota 30 zł jest wykorzystywana w pierwszej kolejnosci. Minuta: 75 gr brutto SMS: 20 gr brutto MMS: 40 gr brutto Do tego masz bezplatne naliczanie sekundowe. Jedyna zmiana w stosunku do starej idei jest to ze polaczenie z partyline idei jest platne 1 zł (bez wzgledu na czas trwania rozmowy). Ja mam kwote deklarowana 100 zł i na nastepny miesiac przechodzi mi od 30 do 50 zł a wcale sie nie oszczedzam z rozmowami. W porownaniu ze stara idea (idea optima 60) to za 100 zł w Jednej Idei mam 133 minuty rozmow/500 sms'ów a w starej za 90 zł miałem 75 minut + 25 gr za kazdego sms'a (niewymienne). W nowej max przez ostatnie 2 miesiace to było 100 zł a w starej po 200-250. Przy przejsciu ze starej na nowa placisz: 50 zł jak zlecisz przejscie w partyline i chyba ze 25 jak zlecisz przez idea24onlie. Jakbys mial jakies pytania to sluze wiedza :-) P.S.: nie jestem pracownikiem IDEI ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Jedna Idea 01.02.05, 12:37 Dziękuję za informacje ! Brzmi rzeczywiście atrakcyjnie. Mi się skończyła 2- letnia umowa z Ideą, wyczytałam że mogę skorzystać z promocji 3 pierwsze miesiące abonament 50% i ewentualnie z nowego telefonu. W DOK poinformowano mnie, że Nokia będzie mnie kosztowała około 150 zł. Chyba z tego skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
m.gregor Re: Jedna Idea 01.02.05, 14:45 Ja jestem w IDEI 4 lata i nie zamienie tego na nic innego. Raz mialem z nimi problem ale to raczej byla wina banku (przetrzymal przelew i zawiesili dzwonienie). Po przeslaniu potwierdzenia przelewu w przeciagu godziny telefon byl czynny. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtow Re: Jedna Idea 02.02.05, 14:37 Zgadzam się z tobą, to jest już mój czwarty telefon w Idei, nigdy nie miałam z nimi problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
conductor1 IDEA NIE IDEALNA! 20.02.05, 11:05 Zachęcam wszystkich do komentowania działań operatora Idea. Swego czasu na ich stronie www było forum, ale za dużo tam było krytyki, wiec je zlikwidowano. Wpisujcie tutaj, co Was boli lub co można ulepszyc, może wezmą to pod uwagę! Ja uważam, że: 1. Rzadko odpisują na e-maile z krytyką, propozycjami zmian w serwisie www oraz traktują klientów jak zło konieczne. 2. Od dawna powinien być filtr antywirusowy na płatnym w końcu Mbox'ie, a z uporem unikają założenia go, co skutkuje zalewem wirusów ze skrzynki Mbox. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: IDEA NIE IDEALNA! IP: *.aster.pl 20.02.05, 12:32 po co im tak skomplikowana oferta te krpoki i niby darmiwe rozmowy czy nie lepiej byłoby jadna stawka za minutę i sms i tyle, dla firm trochę mniejsza i koniec, a w weekendy np. -25% stawki normalnej i kropka :) a już za płacenie za przejście do jednej ideii nie rozumiem ... po co to jest i jeszcze może jakaś zniżka za staż w sieci i cały cennik w 2 wersach a nie kilku mało zrozumiałych stronach internetowych idea idealna dla ..... :) nie powiem i ten ich telefoniczny i smsowy, nie mówię o internecie bo tu to już porażka, marketing mnie denerwuje, jakbym miał coś do nich to sam bym ich znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
vobi Re: mBox 24.02.05, 21:37 dla mnie mBox to totalna porazka. Wrocilam do podstawowej wersji (bezplatnej), bo placenie za konto, ktore dzienie zasypywane jest nawet kilkadziesiecioma spamami to jest jakas paranoja. Praktycznie nie jestem w stanie go uzywac - co z tego, ze moge odsluchiwac wiadomosci przez telefon, kiedy musialabym najpierw posluchac (naglowkow) dwudziestu czy ilus spamow, zeby dojsc do interesujacej mnie wiadomosci? Mam wrazenie, ze Idea sprzedaje adresy - albo po prostu byle haker moze wlamac sie na ich serwer i "pozyczyc" sobie adresy. Do tego strona dziala wyjatkowo wolno (nie znam innej, ktora tak wolno by sie ladowala) no i dosc czesto pojawia sie komunikat "przepraszamy, ruch na serwerach .... prosze sprobowac pozniej". Po prostu mBox = BEZNADZIEJA. Odpowiedz Link Zgłoś