Dodaj do ulubionych

Przedłużenie umowy w Plusie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 09:26
Jestem rozczarowany tym,w jaki sposób traktuje się stałych klientów . Po 3
latach regularnego i terminowego płacenia rachunków nadeszła chwila
przedłużenia umowy i co ? Z mojego PLUS 60 zaproponowano mi przejście na
dowolny MAX Profit (używam telefonu na firmę) i dodano aparat o 50% droższy
niż dla nowo wchodzącego do sieci(upatrzyłem sobie sony-ericcsona k700i). Na
taryfę Nowy Plus 55 nie mogę przejść, bo nie obejmuje tego oferta
przygotowana dla mnie !!! Nic, tylko rozwiązać umowę i zawrzeć nową na
lepszych warunkach, bo dla nowego abonenta.Szkoda tylko dotychczasowego
numeru telefonu...I co Wy na to ???
Obserwuj wątek
    • gale Re: Przedłużenie umowy w Plusie 13.03.05, 10:14
      Nic.
      • Gość: tom6230 Re: Przedłużenie umowy w Plusie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:34
        Po prostu zrezygnuj a po miesiącu góra do trzech numer wraca zpowrotem do puli.
        Płacisz raptem 50 zł i masz go z powrotem bez żadnych ceregieli. Tylko co jakiś
        czas musisz dzwonić do biura i pytać o ten numer bo ja zadzwoniłem po dwóch
        miesiącach i niestety był już zajęty.
        • competer1 Re: Przedłużenie umowy w Plusie 13.03.05, 12:04
          Wytrzymaj jeszcze do jesieni. Wtedy w końcu wejdzie możliwośc zabrania numeru ze sobą. Podejrzewam, ze wtedy bardziej im będzie zależało na takich klientach jak Ty. Skończą się argumenty, dla których będziesz musiał za wszelką cene zostać w danej sieci. Nie wiadomo jednak ile zażyczą sobie za taka usługę jak przypisanie numeru do danej osoby.
    • Gość: daniel Re: Przedłużenie umowy w Plusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 01:12
      Miałem taką samą sytuację jak ty. 3 lata, przejście na maxprofit 50, ten sam
      aparat. Zaproponowali mi go za 100zł dla nowych klientów był za 200zł. Firma
      kurierska przywiozła aparacik do domu z nową umową. Ale postraszyłem ich że
      zrezygnuję z ich usług ponieważ podobno nie mieli akurat tych aparatów na stanie
      w centrali. Na drugi dzień się znalazł. Trzeba trochę powalczyć. Powodzenia.
      • Gość: Regis Re: Przedłużenie umowy w Plusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 07:21
        Dla "swoich"w Plusie całkiem dobre warunki wymiany aparatów były tylko jeszcze
        do 8-ego marca. Następnego dnia- koszmar !!! Wszystkie telefony o 100% do 200%
        droższe.I co z tego ,ze zniesli opłatę za przejście na MAX PROFIT. To było
        raptem 30,- Numeru nie chcę zawiesić, bo jest mi ciągle potrzebny.Mój
        przedstawiciel PLUSA w mieście bezradnie rozkłada ręce....
        • andrzej_13 Re: Przedłużenie umowy w Plusie 14.03.05, 09:40
          no cóż pomaga złożenie wymówienia - potem sami dzwonią. co do numeru aby jako
          nowy mieć swój stary, zaczęli kombinować i po 60 dniach może uda Ci się zmienić
          natomiast od Października 2003 zaczęli skrupulatnie sprzedawać te numery aby
          nie udało sie takim Klientom jak TY wrócić do poprzedniego. jest duże ryzyko,
          że go stracisz.
          WALCZ!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka