Dodaj do ulubionych

Sony Ericsson K700i

28.06.05, 18:50
czy ktoś ma? co mozna powiedziec na jego temat? Ewentualnie czy lepszy
Siemens CX70 ?
Obserwuj wątek
    • Gość: blq Re: Sony Ericsson K700i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 19:24
      dobry telefon multimedialny, ma wszystko co potrzeba (może poza kartami pamięci)
      jeśli kosztuje mniej, niż się nazywa - nic, tylko kupować :)

(na abonament też dobra rzecz!)
      • Gość: pav Re: Sony Ericsson K700i IP: *.inter / *.inter-c.pl 28.06.05, 21:25
        a moge wiedziec ile ma pamieci bo zdaje sie ze ma odtwarzac mp3, ile plikow do
        niego wchodzi?
        • Gość: blq Re: Sony Ericsson K700i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:34
          40MB, czyli wchodzi około 8-12 piosenek. Niby starcza (na "zajezdzanie" nowości)
          ale w dłuższą podróż to o wiele za mało. Wiem, bo na swoim fonie mam 128MB i to
          jest w sam raz.
    • sunrise79 Re: Sony Ericsson K700i 29.06.05, 11:52
      a czy oplaca sie kupic ww telefon nowy w Niemczech czy taniej jak sie poszpera
      na allegro?
      • Gość: blq Re: Sony Ericsson K700i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:55
        Poszperać i natrafić na okazje można zarówno na allegro jak i w Niemczech. To
        zalezy, jak i gdzie chcesz w DE kupić ten telefon. Jeśli nie przeszkadza Ci brak
        PL menu (lub cena jest tak niska, że nadal opłaca się wgrać w kraju) to szukaj w
        Niemczech - wiem że niektóre modele SE są tam tańsze.
        Uważaj też na simlock, bo nie ściągniesz go domowym sposobem, a ściąganie
        smartclipem itp w serwisie to zawsze dodatkowe koszta.
        • sunrise79 Re: Sony Ericsson K700i 29.06.05, 12:06
          Znajomy kupil w Niemczech nowego Siemensa CX70 z polskim menu i bez simlocka za
          ok 130 Euro,wiec chyba calkiem niezle. TEn Sony Ericsson tez ma podobno polskie
          menu,nie wiem jak sie przedstawia sprawa simlocka.
          Tylko mam problem ktory z nich wybrac, do tej pory siedzialam tylko w
          Siemensach,ale chetnie przerzuciłabym sie teraz na cos innego
          • blq Re: Sony Ericsson K700i 29.06.05, 12:12
            130€ za cx70 to żadna rewelacja... właśnie widzę używanego na allegro za 430zł -
            nówki z gwarancją 2 lata - poniżej 500.

A w kwestii wyboru k700-cx70: SE jest sporo lepszym telefonem (mp3, lepszy
            wyświetlacz, 4 razy więcej pamięci, lepszy aparat cyfrowy), jest też telefonem o
            ok 150zł droższym. Tak więc współczynnik cena/możliwości oba fony mają moim
            zdaniem takie same - z lekkim wskazaniem na k700i.

• sunrise79 Re: Sony Ericsson K700i 29.06.05, 12:20
              dzięki
              a moze wiesz cos jeszcze a propo glosnosci dzwonków,jakie sa w SE? Teraz mam
              Siemensa S55 i w glosnym otoczeniu polifonii nie słychac.
              • Gość: blq Re: Sony Ericsson K700i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:03
                ogolnie w każdym telefonie polifonia jest cichsza niż mono (to raczej złudzenie
                i taki czysto fizyczny aspekt, coś jak metal wydaje się zimniejszy niż drewno o
                tej samej temperaturze) - po prostu skomplikowane dźwięki polifonii mieszają się
                łatwiej z dzwiękami z otoczenia. jak to się zwie... interferencja?

nie pamiętam, fizyke miałem ostatni raz 9 lat temu
                • sunrise79 Re: Sony Ericsson K700i 29.06.05, 16:31
                  ma sie rozumiec ze poli jest cichsza niz mono,ale wśród tych poli są tez
                  cichsze i głośniejsze
    • Gość: Kamil Re: Sony Ericsson K700i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:58
      SE mają bardzo nietrwałe joysticki, a obudowa skrzypi przy naciskaniu :(. Już
      miałem go wziąć przy przedłużaniu umowy, ale skusiłem się na dwukrotnie droższą
      Motorolę V547. I nie żałuję.
      • sunrise79 Re: kamil 29.06.05, 14:53
        no to mi namieszałeś ;-) w starym siemensie s55 juz po 3 mcach zaczeły odpadac
        klawisze,wiec teraz szukam telefonu w miare trwałego
      • Gość: blq Re: Sony Ericsson K700i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:05
        > SE mają bardzo nietrwałe joysticki, a obudowa skrzypi przy naciskaniu :(. Już
        > miałem go wziąć przy przedłużaniu umowy, ale skusiłem się na dwukrotnie droższą
        > Motorolę V547. I nie żałuję.

oj namieszales, namieszales. Motorola v547 (tu się zgodzę, bardzo udany model)
        na pewno nie jest dwa razy droższa od k700i!!!!! I to w żadnym abonamencie ani
        na aukcji! Wręcz przeciwnie, jest sporo tańsza....

miałeś pewnie na myśli inny SE - tańszy i tandetniej wykonany....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka