uncledonken 14.08.05, 00:07 ten sam wyświetlacz co w 6020, dodali radio, real dzwonki a kosztuje mniej (cojanmniej o 100 zł patrząc na aukcjach) czyżby ludzie powoli otwierali oczy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uncledonken Re: Nokia 6030 nowy model... 14.08.05, 00:11 to sie rozpędziłem, wydłubali aparat, a więc drogi badziew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to szajs? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.05, 01:20 I co to ma być w ogole? Następca 6100? 6610i z lepszymi parametrami (kolory, polifonia), za to bez aparatu foto? 6020 bez aparatu? Typowy manewr dla nieudanych modeli: to samo zrobil siemens, wypuscil S65 bez aparatu (ktory to aparat byl jeszcze najlepszy z calego modelu). Co ciekawsze, wynalazek siemensowy miał KARTY PAMIĘCI, nie mając ani mp3, ani aparatu cyfrowego. Po co te karty pamieci, chyba nikt nie wie. Wracajac do 6030 - i jeszcze ta nazwa. Niby to oznajmiająca, że to następca 6020 - taki z niego następca, jak ze mnie Król Polski. - i ten gprs klasy 6 - i pewnie nadal ograniczenie wielkości java na poziomie 64kB; - i "wysokiej rozdzielczości wyświetlacz 128*128 pikseli" - o tak, taki sam jak w motorolkach za 250zł.... tylko że tamte mają polifonie dwukrotnie lepszą. plusy wynalazku nokii? brak aparatu cyfrowego (nie ma sie co ośmieszać, panowie) i dobra bateria (w miare dobra). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s IP: *.crowley.pl 19.11.05, 22:04 oj blq ale z ciebie znawca moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard.ostrowski Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s 19.11.05, 22:59 Zgadzam sie z hilsem!Panowie szanuje Was ,ale "nie rozumiem"!:),mam te nokie juz 3 dni/to moja 3-cia nokia/,mialem juz kilka aparatow;siemens,motka,philips itd.itp.,a w NOKI to jest po prostu -waszym slangiem-:) normalny fon!:),do dzwonienia,bez zadnych "wodotryskow"!:)i oki,przeciez o to chodzi ,w fonie???:)))Poniewaz "formatuje"baterie/akumulator!:)/,to sie troszke bawie funkcjami i naprawde jest superek!:),wszystko proste i latwe,jak dla takiego jak ja "dinozaura":)))wkurza mnie ,ze nie ma futeralu,w zestawie,no i musze dokupic kabelek usb,50 zeta!:(,coby to chodzilo z kompem!:)))Dlugo sie zastanawialem,ale uwazam ,ze N6020 to b.dobry fonik!:)))Pozdrawiam!:)Ostry107. Odpowiedz Link Zgłoś
blq chodzi mi tylko o jedną małą rzecz.... 20.11.05, 00:04 nokia 6020 vs SE k300i cena: SE - 350zł, 6020 - 500zł przewagi Nokii: - EDGE - push-to-talk podobne: - bateria - wyświetlacz - aparat foto Przewagi SE: - procesor (kilkunastokrotnie szybszy) - pamięć (4 razy większa) - polifonia (2 razy lepsza + dzwonki mp3) - java (kilka razy większe aplikacje można wgrać) - animowane: pulpit oraz menu (lepsze, wyraźniejsze i nowoczesniejsze) - mp3 player o co mi chodzi? tylko o to, że nokia jest telefonem gorszym za wyższą cenę. nie mówie że jest złym, mówie tylko że nie należy do klasy średniej (choć menagerowie nokii na taką ją lansują). nokia 6020 to o 200zł za drogi telefon klasy niskiej. po prostu PS. natomiast nokia 6030 to już głęboki lowend wart może 250zł - technicznie porównałbym go z SonyEricssonem j210i. i też od niego 200zł droższa. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s 19.11.05, 23:57 > oj blq ale z ciebie znawca moje gratulacje. bardziej merytorycznie proszę, bo 'sarkazm dla sarkazmu' to byle dziecko 10-letnie potrafi uprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s IP: *.crowley.pl 20.11.05, 08:11 blq z twoich wypowiedzi wnioskuję że chyba jestes przestawicielem handlowym Sony-Ericsson . Nie wiem czemu taka nagonka na Nokie miałeś może jakiś telefon tej firmy i ci się zepsuł ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s IP: 217.98.71.* 20.11.05, 09:46 Każdy , kto zachwala jakiegoś producenta musi od razu być jego przedstawicielem handlowym ? Po prostu SE to bdb telefony i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hils Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s IP: *.crowley.pl 20.11.05, 10:24 wcale nie twierdzę że SE to złe telefony . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joasia_23 Re: czy ktos jeszcze ma watpliwosci ze Nokia to s IP: 217.98.71.* 20.11.05, 14:01 Nokie też ma dobre telefony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blq by odradzać Nokie klasy sredniej wystarczy WIEDZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 14:33 Nie, nie jestem przedstawicielem handlowym. Zachwalam telefony SE, ponieważ obecnie robi najlepsze telefony, przynajmniej w stosunku "cena-możliwości-jakość". Motorola również robi bardzo dobre telefony, Sagem i Samsung także, choć tym nieco brakuje. Nokia? Bardzo dobre telefony powyżej 800zł, tragiczne telefony "niby klasy średniej". I nie chodzi tu o to, że jakiś telefon się psuje a inny nie. Nowoczesne telefony psują się mniejwięcej podobnie, patrząc na poszczególne marki. Natomiast ważne jest, co jaki telefon oferuje za jaką cenę. Nokie modeli 6610i, 6020, 6030, 3120, 1600, 2600, 3100 oferują NAJMNIEJ za wyzoką cenę. Mają beznadziejną javę, wyświoetlacze, polifonię, aparaty, pamięć oraz funkcje dodatkowe. Motorola i SE oferują znacznie więcej za porównywalną cenę. I tylko dlatego przestrzegam ludzi przed tymi Nokiami. Oczywiscie równoczesnie polecam nokie z Symbianem - modele N series oraz 6680 na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś