Dodaj do ulubionych

Bezprawne opłaty Plusa

• Gość: Alan Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.chello.pl 14.11.05, 09:54
      Rachunki trzeba płacić TERMINOWO i tyle.
      • Gość: waldiwaldi Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:02
        A pamiętacie jak kiedyś ERA w Tak Taku zbierała kase za 10 smsów z góry(a sms
        wtedy kosztował 50 gr);]
    • Gość: tomek nie wiedzialem ze plus to taki uj IP: 194.246.124.* 14.11.05, 10:01
      do tej pory myslalem ze to najlepszy z operatorow,
      ale prywatny telefon sobie zmienie na innego,
      niestety bede musial uzywac telefonu z pracy...
      prezcz z plusem!!!!!
    • Gość: Gość Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.getinbank.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:04
      To nie Gadaj tyle tylko Rozwiąż umowę! Taki cwany Jesteś na forum!
      • Gość: kozzie 2 tygodnie temu zlozylem taka reklamacje..!!!! IP: 213.77.62.* 14.11.05, 16:41
        Maja 14 dnie wiec odpowiedz lada chwila bedzie, ciekawe co odpisza; napisalem
        tam ze nic takiego nie mam w umowie - konsultant na to ze oni wprowadzili to po
        zawarciu ze mna umowy - ja na to ze jezeli zmieniaja umowe (aneks) to tez ja
        musze to - to podpisac - oni na to ze to byl zalacznik - ja na to ze ich
        zalacznik ma w d.... I jezeli nie oddadza mi kaski to zrywam umowe z ich winy.
        Kropka.
    • Gość: grzegorz Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.malnet.pl 14.11.05, 10:12
      Polecam odwiedzenie strony www.liwiusz.republika.pl/polkomtel/msr.html,
      gdzie taka sprawa jest opisana bardzo dokładnie.
      Polkomtel nie chciał zwrócić pieniędzy nawet po przegranej apelacji! - komornik
      zajął konto Polkomtelu.
    • Gość: zawiedziony abonen Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:20
      Rozwiazalem wlasnie umowy z plusem w tym tygodniu ostatnią , i wszystkie numery
      z firmy które z nimi mialem. Czekam na kolejnego operatora GSM , bo powinni
      wszyscy wiedziec że wszystkie te 3 firmy TO UKŁAD OLIGARHICZNY , np. ustawiaja
      sie na promocje i tak promocje w jednym miesiacu robi + , potem era a potem juz
      teraz zwany Orangem - Idea na dokłądnie ten sam produkt.Przykład ? weźcie np.
      MIX w plusie , rok temu dokladnie to samo mial pop , Era mniej sie interesuje.
      Pod ocene jednak biore plusa , bylem w tej sieci 9 lat , i zaluje wielu faktow
      jak np. zacofanie ktore bylo im na reke , w sieciach Idea i Era od dawna bylo
      jednosekundowe naliczanie za DARMO tam w Plusie w starch abonamentach nadal
      płąci sie 5 zł w sumie nie wiadomo za co bo nawet TP SA za te usług chce 3 zł i
      ich rozumiem wiekszość to analogowe telefony tutaj GSM , jakaś technika
      przyszłość - NIC Plus sie zatrzymał , i drugie - bardzo niezrozumiale
      naliczania w wielu rachunkach ktore były u mnie a za ktore akurat firma placiła
      zawsz ok. 10 dni przed terminem. Plusa- szczegolowe rachunki to śmiech ,
      wszystko pozaokrąglane w kwotach , szkoda gadać , w ten sposób moja ok juz 100
      osobowa firma płacąca spore kwoty za GSM pozegnala sie z Plusem na naszą korzyść
      , wole jesli w ostatecznosci to placic Erze czy Idei ale po 2 latach napewno
      wymieniam aparaty a tutaj praktyki sa wrecz złodziejskie.
      Plus Gsm to najgorszy operator.
    • Gość: Marius_ Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.toya.net.pl 14.11.05, 10:21
      W ORANGE robią tak: Jeżeli się spóźniam się z opłatami o 3-10 dni, natychmiast
      odłączają rozmowy wychodzące, a następnie doliczają sobie 15 zł za ponowną
      aktywacje każdego telefonu. I nie ma reguł i terminów, kiedyś wyłączyli mi
      telefon pierwszego dnia nowego okresu rozliczeniowego. Także, kiedy czytam o
      metodach stosowanych w Plusie to robię się nawet zazdrosny :D że mają tak fajnie
      ...:D
    • Gość: EX Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:23
      Telekomy w Polsce to wszystko zlodzieje i oszusci. Wykorzystuja swoj monopol
      (oligopol ewentualnie) i robia ludzi w ciula. Nawet juz nie zabiegają cenami o
      klienta, bo wiedzą, że klient ma żaden wybór (gdzieś telefon musi mieć) więc
      sam się do nich zglosi i będzie prosil o wysokie rachunki.A plus w tym bryluje.
      Wystarczy pojsc do Plusa aby przedluzyć umowę. W salonie wszyscy się patrzą na
      czlowieka jak na kieszonkowca i mają wyraz twarzy, który mówi: Co on tu znowu
      chce?!
      • Gość: BEEEE ZLODZIEJE !!!!!!! MI ZABLOKOWALI IP: *.sie.vectranet.pl / 81.15.177.* 14.11.05, 11:33
        ROZMOWY WYCHODZACE MIMO ZE DZIEN WCZESNIEJ ZAPLACILAM RACHUNEK W SALONIE PLUSA,
        JAK SIE OKAZALO POLICZYLI SOBIE ZA TO 10 ZL I DODALI DO NASTEPNEGO RACHUNKU.
        OCZYWISCIE MOGA TO TLUMACZYC ZE KASA SZLA DO WARSZAWY 2 DNI.
        ZLODZIEJSTWO !!!!!!!!!
    • Gość: Zawieszenie polacz Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 10:36
      Okej + bierze po 5 PLN, ale nie odcina telefonu, jak np orange...
      Tam jak sie spoznisz to od razu masz zablokowana sluchawke, a wznowienie
      polaczen wychodzacych to chyba 15PLN czy jakos tak.

Wiec + nie jest tu jakims zlodziejskim wyjatkiem....
    • Gość: sikor Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: 62.233.165.* 14.11.05, 10:40
      podobna oplate pobiera CANAL+
      nie wiem jak sie mozna przed tym bronic?
      • Gość: gephard Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: 83.238.41.* 14.11.05, 10:51
        ...chyba tylko nie podpisując umowy
    • Gość: sparky a w tp mi przyszlo 7groszy odsetek osobną fakturą IP: *.simset.net / 80.51.251.* 14.11.05, 10:41
      wyrównanie z któregoś rachunku opłaconego troche po czasie, 7groszy,zapomniałem
      o tym i za jakis czas przyszła "czerwona" faktura na te 7 groszy znowu,
      zapłaciłem z opłatą 99 groszy, teraz czekam jak przyjdzie od tych spóźnionych
      siedmiu groszy znowu pewnie pół grosza na osobnym rachunku :))
    • Gość: WelcometoDisneyPL LEPIEJ BYŁO TO NAZWAĆ OPŁATĄ ZA PONAGLENIA IP: *.era.pl 14.11.05, 10:41
      .. lub podnieść koszt opłaty za 1 min. połączenia z Dz. Płatności / Ponagleń
      (do którego każdy niezbyt płacący abonent wcześniej czy później MUSI dzwonić :)
      Ale do tego potrzebny TOP MANAGEMENT a nie grupka buraków zatrudnionych u "+".
    • Gość: gephard Sprawdzę faktury IP: 83.238.41.* 14.11.05, 10:49
      Jeśli znajdę u siebie wpomnianą "usługę" to pożegnam, tym bardziej, że nie tracę
      numerów (2 telefony)
      • Gość: sssss Re: Sprawdzę faktury IP: *.mofnet.gov.pl 14.11.05, 11:09
        mam plusa od ponad 4rech lat. rachunki nie schodza ponizej 500pln. kazdego
        miesiaca rachunek przychodzi minimum tydzien czasem dwa po terminie platnosci.
        place max 2-3dni po dostaniu faktury. interweniowalem w plusie. kazali zlozyc
        reklamacje na poczcie. zlozylem. poczta stwerdzial ze jest ok. zdazylem
        sieprzeprowadzic. to samo. zno interwencja w plusie. kazali na poczte... na moja
        odp ze watpie zeby cala poczta duzego miasta uparla si eakurat na mnie
        stwerdzili ze u nich wszystko w porzadku, wiec naliczanie 5pln miesiecznie plus
        15 pln za ponowne wlaczenie telefonu (bo zdara sie im wylaczyc jak nie dojdzie
        faktura) jest jak najbardziej ok. zazyczylem sobie wysylanie listem poleconym na
        moj koszt (przy kilkuset pln rachunku te pare pln mnie nie zbawi). dowiedzilaem
        sie ze NIE MA MOZLIWOSCI WYSLANIA RACHUNKU LISTEM POLECONYM. a ja wiem dlaczego
        .. bo wtedy jest papier ktory jest dowodem na nierzetelnosc plusa.
        jakis czas temu skonczyla misi eumowa w tej pseudosieci.. nie przedluzam .. ale
        tez jak na razie nie mam gdzie isc do konkurencji .. weic pozostanie uzeranie
        sie z plusopolglowkami
    • bronek25 Re: Bezprawne opłaty Plusa 14.11.05, 11:02
      Prawo nadrzędne nakazuje zaplacic kare(odsetki) za opóźnienia! Plus stosuje
      kare w/g wlasnych ustalen. Wiec robi co chce w naszym uroczym kraju.I nie ma
      Rzecznika Interesu Konsumenta, nie ma Urzedu Antymonopolowego na ta bezkarnosc!
      A co nowy rzad od odnowy moralnej? Zajety jest 'poważnymi" rozmowami z
      koalicjantami coby by nie opuscili go w potrzebie. A ty Narodzie Waleczny,radź
      sobie sam! Może w/g najnowszych pomysłow francuskich co to dzieja sie aktualnie?
    • Gość: oio Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:13
      Przecież - to jest czyste złodziejstwo, nie ma zapisu takiego w umowie. A jak
      nie ma zasiegu dobrego i nie można sie dogadac przez telefon, to dlaczego się
      za to płaci ?
      Może ktoś z Was jest prawnikiem i może uda się złożyc jakiś pozew zbiorowy ?
    • michelle77 Re: Bezprawne opłaty Plusa 14.11.05, 11:16
      Widze, ze nic sie w tej materii nie zmienia. Pracowalam dla nich prawie rok jako konsultant i ilez
      awantur przechodzilam z powodu tego niby monitorowania stanu rachunkow z klientami. Najlepsze
      jest to ze w 90 % przypadkow my, konsultanci zgadzamy sie z klientami. No, ale jak tu przyznac racje
      skoro zewszad podsluchuja pracodawcy (he, he..dla poprawy jakosci obslugi ;) ) i kazdy taki tekst to
      pretekst do wywalenia z pracy. Zreszta duzo by opowiadac o pracy tam..Po prostu murzynowo. Co
      powiecie na nadgodziny "obowiazkowe" ? Nie ma czegos takiego oficjalnie, ale sprobujcie powiedziec
      ze dziecko chore itp..Przy najblizszej okazji dostanie sie wymowienie...Zenada. Dobrze ze ktos im sie
      do dupy dobral...
    • Gość: bart Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:18
      powinni po 100PLN brać, aby nauczyć Polaków płacić w terminie !!!
      • Gość: oio Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:31
        A jeśli poza miastem i z ich (PLUS-a) powodu (słaby zasięg) słyszę może 75%
        rozmowy, to dlaczego mam im płacić całą sumę za minutę połączenia ?
        Oj, bart, bart...
        Według Ciebie nie wolno spóźniać się z wpłatą ? Może masz rację, ale na pewno
        nie jest to nigdzie karane 5 PLN w dodatku bez Twojej wiedzy :(
        A gdy zdzwoniłem do PLUS-a do biura obsługi, aby przełożyć termin wpłaty z 24-
        ego każdego miesiąca na 28 (wtedy dostaję wypłatę) to powiedziano mi, że nie
        można ...
      • Gość: Baba_dosc_stara Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 11:36
        Tobie ciulu nawet 1000 tylko żeby ci wszystkie faktury na dwa dni po terminie
        płatności wysyłali
    • Gość: kajawz Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.range81-159.btcentralplus.com 14.11.05, 11:52
      ERA robi to samo. Nazywa się to "opłata za wystawienie monitu". Z tym, że jest
      on wystawiany następnego dnia po terminie płatności kiedy pieniądze są na
      poczcie.
    • Gość: Malwina To nie pomówienia.To są fakty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:03
      Dziadoski Plus!
      Zero poszanowania dla klienta.
    • Gość: lukkas Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: 194.146.120.* 14.11.05, 12:04
      ja juz dawno zrezygnowałem z ich usług kiedy to zamówiłem nagrodę za punkty w
      programie 5Puls. Pół roku prowadzilismy korespondencje na temat oferty nagród a
      ich dostepności (a raczej braku). Oni niczego z tej oferty nie mają na stanie!
      Ale uparłem się i wyegzekwowałem to czego chciałem, ale co maili i reklamacji
      się nasłałem to moje
    • Gość: normals Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:25
      Trzeba coś z tym zrobić. Plus musi skończyć z tymi niekorzystnymi dla zwyklych
      ludzi działaniami
    • Gość: mao mai Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.chello.pl 14.11.05, 12:49
      Plus ma tendencje do przepisywana na inną taryfe lub doliczania do rachunku
      opłat za usługi, które w innych sieciach są darmowe (teoretycznie). Np. głupia
      identyfikacja numeru!
      Uważajcie, bo jesli przez 3 miesiace bedziecie miec wysokie rachunki to wam
      przypisza wyzsza taryfe, a tego nie da sie zmienic nawet interwenując u szefa!
    • rob30krak2 Re: Bezprawne opłaty Plusa 14.11.05, 12:52
      ja znam jeszcze lepszy przypadek tego samego operatora. W maju kupilem karte
      simplusa i zgodnie z tym co bylo tam napisane mialem 3zl na rozmowy a po
      wykonaniu pierwszego polaczenia po uplywie 48 godz konto mialo byc zasilone
      kwota 12zl, zasilenia tego nie mialem przez prawie 2ms i i nie moglem korzystac
      z uslug poniewaz karta byla zablokowana, po napisaniu reklamacji okazalo sie ze
      ta kwota zostala przeslana (tylko gdzie?? skoro ja jej nie mialem??) a wine
      ponosze ja poniewaz mialem prawdopodobnie wylaczony telefon albo pelna skrzynke
      co jest bzdura poniewaz mozna bylo sprawdzic polaczenia w tym dniu oczywiscie
      nie mialem racji i nie otrzymalem naleznej mi kwoty wynikajacej z regulaminu tj
      ok 1.5zł za kazdy dzien przerwy spowodowany z winy operatora a tak bylo w tym
      przypadku, ponadto zgodnie z prawem telek. powinienem otrzymac odszkodowanie
      3zł za kazdy dzien a dostalem te 12zl ktore mi sie nalezalo. Wszyscy operatorzy
      to jedna wielka banda!!!!
    • Gość: falstafik Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.24.net.pl / *.24.net.pl 14.11.05, 13:02
      Ciekawe czy daloby sie zerwac umowe...precedens jest...bez
      konsekwencji...takiej usługi nikt nie zamawiał.
    • Gość: lucascore Re: Bezprawne opłaty Plusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 13:41
      5zl to nic. teraz za zablokowanie kaza sobie placic po 20zl... dzisiaj dostalem rachunek. tym razem mam zaplacic 30zl za co, co juz dawno jest uregolowane i oplacone. pranoja. WITAMY W IV R.
    • obiadek1 wiedzialem ze IDEA jest najlepsza 14.11.05, 13:58
      zawsze bylem w IDEI i juz tam zostane:)
      • kotek.filemon Re: wiedzialem ze IDEA jest najlepsza 14.11.05, 14:33
        > zawsze bylem w IDEI i juz tam zostane:)

Że gdzie zostaniesz? Halo, pobudka!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka