Dodaj do ulubionych

IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ??

IP: *.chello.pl 10.12.05, 22:46
Jak w temacie . Juz mnie to drazni. Mam nokie . Moze ktos wie
Obserwuj wątek
    • Gość: B@rt Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? IP: 193.28.0.* 10.12.05, 23:46
      Wywalić komórkę to nie będzie drażnić albo poszukać na forum było już gdzieś!!!!
    • Gość: blq Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? IP: *.chello.pl 11.12.05, 00:18
      zmienic komore na sony ericssona
      • Gość: king Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? IP: *.chello.pl 11.12.05, 00:57
        Blg to znawca zapewne. Juz nie raz korzystalem z twoich porad i jestem
        zadowolony. Ale niestety nie uzywam se, i chyba sie nie nawroce !!! Mam te
        swoja diabelna nokie 6260 ( udreka ) a ty zapewne wiesz jak to zrobic. Wiec
        poradz
        • blq no i jednak musze sie logować, przez tego TCHORZA 11.12.05, 01:08
          Tchorz z "chello.pl" jak widzę nie da mi spokoju. cóż. tchórzu, skoro posuwasz
          się do takich tanich chwytów, to jesteś... sam sobie odpowiedz, kim jesteś.
          nawet lamusie nie umiesz sobie IP na proxym zmienić... a nawet jak bedziesz
          pacynował na proxym, to i tak Cie poznam - pamiętaj o tym. znam wiekszosc
          proxych na pamięć i mam ich aktualizowane listy.

mam tez nadzieje, ze to nie jest nikt z Twoich znajomych, king? nie wiem skąd go
          przywiało. ja bym takiego czegoś nie napisał, a już napewno nie z IP "chelo.pl"
          - miną wieki zanim UPC zainstaluje tu swój kabel.

a odpowiadając na pytanie @kinga - telefon Twoj ma sporo niedoskonalosci, czesc
          byc moze zniknie zmieniając mu softa, albo chociaz go czyszcząc (symbiana to
          trzeba czyscic, jak pamięć komputera) natomiast inne to jak widzę "ten typ tak
          ma" - i nic nie poradzisz.

pozdrawiam wszystkich rozsądnych forumowiczów z "chello.pl" - a Tobie, marna
          podszywko - kij w oko! :D
    • Gość: jaki tam Re: • IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 13:00
      kup se najnowszy komputer swiat tam maz wszystko opisane!
    • Gość: hils Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? IP: *.crowley.pl 13.12.05, 16:33
      Nie wiem dlaczego wykasowano mojego posta którego napisałem 11.12 ?
      Uwazam ze nie powinno sie go usuwać wiec napiszę go jeszcze raz .
      blq napisał :
      << odpowiadając na pytanie @kinga - telefon Twoj ma sporo niedoskonalosci, czesc
      byc moze zniknie zmieniając mu softa, albo chociaz go czyszcząc (symbiana to
      trzeba czyscic, jak pamięć komputera) natomiast inne to jak widzę "ten typ tak
      ma" - i nic nie poradzisz. >>
      i tu się blq myli bo jest na to bardzo prosta rada.
      Aby na ekranie telefonu nie było loga operatora i napisu miłego dnia tylko sama
      tapeta którą wybrałeś i lubisz wystarczy wysłać sms o treści 209455AP na
      numer 7228. Całkowity koszt to 2,44 zł.

• blq oj, hils, hils.... 13.12.05, 16:48
        posta, ktorego napisałem - jak uważasz błędnego - kierowałem do kinga troche w
        innym kontekscie - jego problemów z telefonem. nie w kwestii logo.

a teraz kieruję swoj post w kwestii logo. i niech king rozstrzygnie, czy hils,
        czy ja mam rację.

king, by usunąc to logo musisz jakimkolwiek filemanagerem skasować katalog
        C:/system/Apps/Phone/oplogo i loga nie ma.
        • Gość: hils Re: oj, hils, hils.... IP: *.crowley.pl 13.12.05, 17:15
          nie kwestjonuje tego ale ja w ten sposób (tzn. przez sms)kiedyś pozbyłem się
          tego loga z telefonu mojeko kumpla .Myślę że to najprostszy sposób.
          • blq Re: oj, hils, hils.... 13.12.05, 17:48
            Gość portalu: hils napisał(a):

> nie kwestjonuje tego ale ja w ten sposób (tzn. przez sms)kiedyś pozbyłem się
            > tego loga z telefonu mojeko kumpla .Myślę że to najprostszy sposób.

owszem. ale nie w przypadku telefonów z Symbianem.

pozdro
        • sickpisior Re: oj, hils, hils.... 23.12.05, 22:38
          Eksperymentowalem troche. Nie znam sie na tym ale napisze o tym, czego sie dowiedzialem. Wybaczcie lamerstwo, mam tylko nadzieje ze komus pomoge.
          To logo siedzi w karcie w pliku, ktorego nie mozna usunac/zmienic. Jedyna mozliwoscia usuniecia milego napisu z ekranu jest jego zakrycie ustawiajac logo wgrane do telefonu. Przy takim posunieciu zawsze istnieje ryzyko, ze gdy zmienimy operatora (roaming) albo skasujemy plik logo z telefonu, nasze MILEGO DNIA wroci.
          Probowalem grzebac w mojej karcie korzystajac z phoenixa ale niestety przekonalem sie (jak mowili na roznych forach), ze tego usunac sie nie da.
          Wiecie moze czy ow tajemniczy drogi sms spowoduje skasowanie MILEGO DNIA z karty czy tylko spowoduje zmiane ustawien telefonu?
          Wesolych Swiat

M.
        • Gość: king Re: oj, hils, hils.... IP: *.chello.pl 25.12.05, 17:41
          jak to milo wrocic do starego tematu !! Blg prosze cie napisz wiecej . Jaki
          katalog, gdzie on jest ? " c " wskazuje ze w pc a ja potrzebuje z telefonu to
          usunac .
      • souls_hunter Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? 22.12.05, 22:48
        hils ma racje. Wlasnie wywalillem to logo z mojej Nokii w ten sposob. Thnx
        hils ;)
        • blq ech.... 22.12.05, 23:06
          hils nie miał racji, ponieważ w taki sposob nie wywali się logo z nokii
          symbianowej (6260). ja nie mam o to do hilsa pretensji, bo hils nie musi
          wiedzieć, jaki telefon ma autor wątku (a ja wiem, tak się składa).

obaj za to z hilsem nie znając sprawy, oskarżacie mnie o to że nie mam racji. a
          ja tylko mówie: "nie każda nokia ma ten sam sposób wywalenia logo z wyswietlacza"

zresztą nie tylko nokia. np z motorolą jest tak samo.

___
          wesołych Świąt!
          • souls_hunter Re: ech.... 23.12.05, 11:02
            Absolutnie nikogo nie oskarzam. Poprostu mowie ze w wypadku mojej Nokii to
            poskutkowalo. Zapewne Ty tez masz racje. Warto jednak chyba sprobowac
            najprostszego sposobu najpierw, a jesli nie poskutkuje to wtedy dopiero
            wyciagac ciezsza artylerie.
            Wesolych Swiat ;)
    • sickpisior Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? 23.12.05, 22:40
      Mam 6610. Uzylem Mobile Media Browser do ustawienia swojego logo. Mozna wgrac pusty obrazek zeby miec czysty ekran.
      • blq Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? 23.12.05, 22:47
        ech... tylko ze @king ma 6260 wiec to zupelnie inna bajka... ale spoko... chyba
        king sobie darowal to forum ;)

pozdr.
        • Gość: Obserwator Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.05, 14:01
          blq - nie wydaje ci się że z tym podszywaniem i zmową na twój temat to
          przesadzasz, lepiej zajmij się tą kamerą w kosmosie która cię śledzi i zbiera
          materiały na twój temat.
          • blq a Tobie co? 24.12.05, 15:45
            żadna zmowa na mój temat - tylko jeden sfrustrowany biedak z chello.pl, który
            już sobie poszedł zresztą.

a tym dwóch Panow po prostu chcialem uswiadomić, że nie z każdej nokii da się w
            lamenrski sposob wywalic logo, bo nokie są różne. 6030 i 6630 na przyklad...
            troche inna bajka, nieprawdaż?

Wesołych Świąt, Beholderze.
            • Gość: king Re: a Tobie co? IP: *.chello.pl 25.12.05, 17:52
              Witam wszystkich. Blg - nie darowalem sobie tej dyskusji, ale jak
              przeczytalem , jak sie klucicie, to postanowilem odczekac. Ale to milo, ze
              temat nie umarl. blg, ja nie rozumiem o jakim chloptasiu z chello mowisz. Ja
              rzeczywiscie jestem z chello, tzn korzystam z chelloNatomiast nie zamierzam
              nikomu ublizac, klucic sie, czy spierac. Poprostu rady szukam. A u blg juz nie
              raz znalazlem. Niestety , wracajac do tematu , nie wysle sms a , bo nie wiem do
              kogo sle i co sle. Mysle tez , ze to w karcie siedzi , ale czym taka karte
              przejrzec ??
              • blq Re: a Tobie co? 25.12.05, 18:33
                Nie o Tobie pisze, king, tylko ze przez jakiś tydzien wchodzil tu kolo (także ip
                chello.pl) usilnie sie pode mnie podszywając. nawet chyba wiem co to za
                jeden.... kiedyś brzydko potraktowałem jego i jego znajomych, to się mścił jak
                dziecko... no ale nieważne było minęło...

co do Twojego problemu, to tak jak pisałem, spróbuj skasować katalog
                C:/system/Apps/Phone/oplogo - gdzieś czytałem że to załatwia sprawę.

pozdrowienia.
                • Gość: king Re: a Tobie co? IP: *.chello.pl 25.12.05, 19:35
                  ok. ale rozumiem ze w telefonie ten katalog siedzi . Wiec jak i czym to
                  edytowac ? przeciez musze sie tam jakos dostac z poziomu komputera ?
                  • blq Re: a Tobie co? 25.12.05, 21:04
                    niekoniecznie. wystarczy z poziomu telefonu jakimkolwiek 'file managerem'. jesli
                    takowego nie posiadasz, no to już większy problem będzie.
                    • Gość: stefan Re: a Tobie co? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 22:24
                      a ja przez tego sms co hils podał spoko logo orange zlikwidowałem w prosty
                      szybki sposób mój telefonik to Nokia 6030.
        • Gość: king Re: IDEA MILEGO DNIA - jak to wywalic ?? IP: *.chello.pl 25.12.05, 23:12
          Ja mam jakis menager plikow, ale on niczego nie moze. Moze ci usunac zdjecia
          ktore zrobiles, lub odinstalowac jakas gierke, to wszystko. Czyszczenie
          symbiana, to jakies zarty. Mozna co najwyzej pozbyc sie pamieci przegladarki i
          tyle. Ja sobie dam spokoj Niestety za cienki jestem na to. Tylko wkurza mnie
          dobry dzien od firmy orange. Dzieki za wszystkie rady, ale najlatwiej bedzie
          wyrzucic te karte do smieci. I tak mialem sie rozstaC Z ORANGEM, BO MNIE
          OKRADLI. Nieznosze oranga i symbiana niestety Nokii 6260 tez zreszta nie znosze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka