Dodaj do ulubionych

dziwne... podjerzane smsy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:53
wczoraj dostałam smsa wysłanego z numeru ery na telefon, który jest
zarejestrowany w sieci orange,
sms informuje mnie, że wygrałam kino domowe ... wystarczy, że wyslę podany
kod... na numer ...
ponieważ nigdy nie biorę udziału w podobnych konkursach i tym razem
zignorowałam sms, jednak zadzwoniłam do operatora orange i konsultant
potwierdzil, że jest niemożliwe, żeby orange wysyłała informacje o konkursie
z numeru telefonu ery,
dzwoniłam kilka razy na numer tego smsa, ale wciąż jest komunikat, że abonent
jest czasowo niedostępny lub numer jest zajety,
w bok ery konsultant nie udzielił mi informacji nt tego, kto jest
właścicielem numeru telefonu i że jesli tak mnie to męczy to mam zadzwonić na
policję,
a teraz wyjaśnię skąd taki pomysł, aby drążyć temat: ostatnio słyszałam, że
wiele ludzi dało się nabrać na podobne numery i zostali naciągnięci na
ogromne kwoty, myślę, ze aby przeciwdziałać podobnym zdarzeniom może warto
byłoby zacząc coś robić w tej sprawie?
Obserwuj wątek
    • Gość: dzem Re: dziwne... podjerzane smsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 19:55
      próbuj się skontaktować z tym nr. jeżeli nie, to może faktycznie idź na
      policję. oni mogą sprawdzić nr tel w erze.
      • Gość: Bartek Re: dziwne... podjerzane smsy IP: *.34.pl / 80.51.236.* 03.01.06, 20:03
        Podbijam.
        Tylko uważam, że należy zrezygnować z próbą nawiązania kontaktu z tą osobą, lecz
        fakt ten obligatoryjnie zgłosić na policję, że taki to właśnie "palant" o takim
        to numerze usiłował naciągnąć daną osobę na doładowanie mu konta. Niech fachowcy
        z policji ustalają do kogo dany numer należy i próbują takich squ..eli namirzać.
        Pozdr.
        • jaki71 Re: dziwne... podjerzane smsy 03.01.06, 21:17
          Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Podbijam.
          > Tylko uważam, że należy zrezygnować z próbą nawiązania kontaktu z tą osobą,
          lec
          > z
          > fakt ten obligatoryjnie zgłosić na policję, że taki to właśnie "palant" o
          takim
          > to numerze usiłował naciągnąć daną osobę na doładowanie mu konta. Niech
          fachowc
          > y
          > z policji ustalają do kogo dany numer należy i próbują takich squ..eli
          namirzać
          > .
          > Pozdr.

Sam sobie odpowiedziales piszac ze gos chcial naciac na doladowanie konta :)))
          Czyli ma Tik-Taka a takiego policja nie znajdzie, bo szkodliwosc czynu jest za
          mala (nie doszlo do doladowania) zeby szukac kogos przez namierzanie numeru i
          robienie oblawy. Co innego jakby to byl abonamentowy telefon - masz goscia jak
          na dloni.
          Ale sa sprytniejsi, ktorzy na dowody bezdomnych kupuja telefony na abonament -
          telefona za zlotowke i dzwonienie conajmniej przez 2 miesiace jak nie dluzej
          :((((((
          • Gość: pi-otr Re: dziwne... podjerzane smsy IP: *.spray.net.pl 03.01.06, 21:32
            policja ci i tak nic nie da nie zostałaś naciągnieta więc nie ma przestępstwa.
            ja mam telefon w abonamencie więc jak zadzwoniłem to pani powiedziałs mi że juz
            zablokowali podany przezemnie nr i że więcej z tego telefonu nie dostane takich
            smsów. jako rekompensate dostałe dziesięć minut. tak więc era postarała się.
            ale trafiłem na fajną konsultantke.
    • Gość: Miś Re: dziwne... podjerzane smsy IP: *.eu.org 03.01.06, 21:33
      gratuluję...............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka