Dodaj do ulubionych

UWAGA NA PISMA Z TP S. A.

12.01.06, 10:00
TP S.A. przysyła do klientów,którzy zdecydowali się korzystać z usług innego
operatora (zamiast potwierdzenia o przałączeniu na inny prefix)takie oto
pismo
Szanowni Państwo,
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej z naszym doradcą,(której nigdy nie
było-autor)w której wyrazili Państwo chęć korzystania z naszych
usług,przesyłamy w załączeniu formularz odpowiedniego zamówienia.
Prosimy o wypełnienie formularza i odesłanie go w załączonej kopercie.itd...
Do pisma jest oczywiście dołączona wypełniona preselekcja powrotna do TP
SA!!!!!!!!!!!
Czy UOKiK lub URTiPP mają zamiar coś z tym zrobić?!

2.Jakim prawem firmy współpracujące z monopolistą dostają bazę klientów
korzystajcych z operatorów alternatywnych(ksera preselekcji na inny prefix)i
ponieważ mają wszystkie dane klienta jest im bardzo łatwo "przepisać" Go z
powrotem do "monopolu"?!
Obserwuj wątek
    • korsiarz Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 12.01.06, 10:09
      gościu ale Ty p.... bez sensu tepsa dobrze wie kto z jakich połączeń korzysta i
      z jakich prefiksów czyli operatorów. pisma takie są wysyłąne na wyraźną prośbę
      klienta który che powrócić na preselekcje TP. pismo jest zredagowane standardowo
      : Szanowni Państwo,
      W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej z naszym doradcą,
      w której wyrazili Państwo chęć korzystania z naszych
      usług,przesyłamy w załączeniu formularz odpowiedniego zamówienia.
      Prosimy o wypełnienie formularza i odesłanie go w załączonej kopercie.itd...
      Do pisma jest oczywiście dołączona wypełniona preselekcja powrotna do TP
      SA
      a to dlatego że większość takich rozmów odbywa sie na 9393 czyli Błękitnej
      linii. ludzie którzy idą do telepunktów czy punktów sprzedaży nie musża nic
      takiego wypełniać bo załatwiają to na miejscu.
      a jeśli dostałeś takie pismo to sie zapytaj swojej starej czy nie dzwoniła na 9393.
      nikt nikogo za morde nie przeciąga... no chyba że TELE 2.
      • nomotel Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 12.01.06, 10:41
        Z całym szacunkiem, ale znam wielu ludzi, którzy nie kontaktowali się z tepsą,
        a dostali takie pisma z preselekcją i odsyłali je będąc nieświadomi, że wracaja
        do monopolu!!!
      • qqryq6 Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 14.01.06, 17:55
        gościu!!! to Ty p...bez sensu!!!
        ja też dostałem takie pismo,a jestem pewien ,że do nich nie dzwonilem ani ja
        ani ktos z mojej rodziny!!!Ciebie pewnie ktoś za mordę przeciągnął,albo
        pracujesz w tej poje..nej firmie,która działa nadal na zasadach przyjętych za
        czasów Gomułki i innych,a Tobie się to podoba ,bo jesteś pewnie dawnym UB-ekiem
        i lubisz jak Cię władca jebie na wszystkim i za wszystko i jesteś za to
        chwalony.
        • nomotel Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 14.01.06, 19:35
          Osobiście staram się tą sprawę z tepsą jakoś nogłośnić i zbieram takie pisma od
          swoich klientów z oświadczeniami,że nie wyrażali chęci na powrót do tepsy.Wiem,
          ze po ubiegłorocznym programie TVN o "kantach" tepsy przynajmniej uznawali
          wszystkie reklamacje.Chyba uznali,że znów mogą oszukiwać,tak samo jak w
          przypadku ab.standardowego kiedy to "wyciągali ludzi na darmowe wiecz. i
          weekendy w prom.za 50zł na miesiąc i nikt nie wiedział, że już nie może na ten
          abonament wrócić bo go już nie sprzedają.Kto ma ochotę pomóc proszę kontakt;
          e-mail; nomotel@gazeta.pl
      • jerzy.kubina Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 11.02.06, 23:38
        korsiarz napisał:

> gościu ale Ty p.... bez sensu...
        > ...nikt nikogo za morde nie przeciąga... no chyba że TELE 2.

W tej chwili pracuje ze mna na rzecz Tele2 w Call Center 2 osoby ktore
        wczesniej pracowaly dla TPSA. Panowie Ci zajmowali sie przeciaganiem ludzi
        spowrotem do TPSA i bardzo czesto robili to wlasnie "za morde" :/
        Nie wazne byly metody, liczyl sie efekt. Dosc powszechnie oszukiwali klientow
        wmawiajac im ile to straca pozostawiajac preselekcje na Tele2.

Teraz sa szczesliwi bo pracuja uczciwie, zgodnie z wlasnym sumieniem dla Tele2 -
        firmy dla ktorej klient zawsze jest na pierwszym miejscu.

Wiem co odpiszesz wiec uprzedzam to:
        takie postepowanie to nie wola tych domokrazcow. Uczono ich tego na
        szkoleniach, przygotowano mase materialow szkoleniowych w ktorych zamieszczono
        dziesiatki bzdur za pomaca ktorych mozna klienta przestraszyc i zmusic do
        powrotu do TPSA.

We wtorek wracam na Slowacje i moge wziac od kolegow te materiali i Ci
        przefaksowac jesli nie wierzysz.

To ze przedstawiciel TPSA podsuwa staruszce zlecenie preselekcji na 1033 i kaze
        podpisac bo tak bedzie lepiej pozostawiam bez komentarza
        • patryg1 Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 12.02.06, 00:22
          Panie Jerzy za pzreproszeniem pisze pan takie bzdury ze az mi się śmiać chce.

Cytuje
          "Teraz sa szczesliwi bo pracuja uczciwie, zgodnie z wlasnym sumieniem dla Tele2
          firmy dla ktorej klient zawsze jest na pierwszym miejscu". Śmiech mnie ogrania
          jak czytam takie rzeczy. Tak się składa że do nas z Tele2 też przeszło pare osób
          i opowiadały nam min. o strategi "spalonej ziemii"Polegało to na że ph Tele2
          jechałli gdzieś 200 km od miejsca zamieszkania do jakiejś wioski o podpisywali
          umowy z ludzmi mówiac im to co Ci chcieli usłyszeć.
          Rewelacji na temat szkoleń ph TP SA nawet nie chce mi się komentować.
          Czasami naprawde lepiej nie zabierac głosu w sprawach o któych się nie ma
          pojęcia, a o pracy przedstawicieli handlowych w terenie podkreslam w terenie to
          pan ma z całym szacunkiem marne pojecie co udowadnia pan swoimi wpisami.
        • kahless Re: uwaga na pismo 19.04.06, 21:49
          "Teraz sa szczesliwi bo pracuja uczciwie, zgodnie z wlasnym sumieniem dla Tele2
          firmy dla ktorej klient zawsze jest na pierwszym miejscu". Śmiech mnie ogrania
          jak czytam takie rzeczy. Tak się składa że do nas z Tele2 też przeszło pare osób
          i opowiadały nam min. o strategi "spalonej ziemii"Polegało to na że ph Tele2
          jechałli gdzieś 200 km od miejsca zamieszkania do jakiejś wioski o podpisywali
          umowy z ludzmi mówiac im to co Ci chcieli usłyszeć.
          Rewelacji na temat szkoleń ph TP SA nawet nie chce mi się komentować"

Dawno sie tak nie usmialem:)pracuje na blekitnej linii i 25% telefonow ktore
          odbieram, dotycza Tele2.z tego 99% zaczynaja sie od "dalam sie naciagnac tym
          oszustom z Tele2".
          Przez 4 miesiace w tepsie slyszalem juz wszytsko: jestesmy z telekomunikacji 2,
          wydzialu tanich telefonow, beszczelnym oswiadczaniu ze jest sie pracownikami TP
          ( po czym klient dzwoni i pyta sie co oznacza Tele2 na podpisanej umowie).
          Nawet pan Wieczorek nie zaprzeczy ze pracownicy Tele2 maja kase od kazdej
          podpisanej umowy i dlatego robia wszystko co sie da zeby jak najwiecej tych
          umow wcisnac klientom.
          Nie mowie ze Tepsa jest super, ale to co slysze o Tele2 powoduje ze jesli ktos
          z Tele2 do mnie zapuka raczej go usmiechem nie powitam.
          Kahless

• karol.wieczorek Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 12.01.06, 12:15
      TP SA ma już kilka zakazów uprawiania tego typu działań, wydanych przez szereg
      polskich sądów. Może TP SA uważa, że nie obowiązuje polskie prawo, tylko
      francuskie?;-) A na poważnie, jeśli ma Pan chęć nam pomóc, to proszę o kontakt.
      • korsiarz Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 12.01.06, 12:54
        TP wysyła dużo druków do klientów, preselekcja, plany taryfowe, promocje. tak
        więc nie chcemy czegoś- po prostu nie odpisujmy. a to że ktoś odpisał nie
        wiedząc na co i w jakiej sprawie.... hmmm. LUDZIE CZYTAJCIE CO PODPISUJECIE. nie
        jeden sie wkopał w jakieś pożyczki raty czy coś takiego. JAK NIE WIESZ CO TO ZA
        PISMO NIE PODPISUJ, PRZECZYTAJ RAZ JESZCZE, NADAL NIE ROZUMIESZ- NIE
        PODPISUJ,WYRZUĆ- ALBO ZAPYTAJ SĄSIADA. prosta zasada :) pozdrawiam i nie dajcie
        sie wkopać :)
    • yorky Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 23.01.06, 14:27
      i to juz jest ich dzialanie.
    • yorky Re: UWAGA NA PISMA Z TP S. A. 23.01.06, 14:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka