serfing 11.01.03, 21:29 Witam zdarzylo sie wam ze jakis opoerator n.p idea policzyla wam za cos kase mimo ze nie korzystaliscie z danej uslgi?Napiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Barti Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: *.punkt.pl 28.01.03, 11:27 Witam! Gdy byłem abonentem sieci Plus GSM to zdarzyło mi się coś takiego, że po pewnym czasie (po ponad 2-óch latach) do bieżących rachunków Plus zaczął mi doliczać tajemnicze 6zł+VAT. Kwota ta była na rachunku zaklasyfikowana jako "Inna opłata". Dzwoniłem do BOK-u Plusa w tej sprawie, ale mi powiedzieli, że nie wiedzą co to jest, ale zapłacić kazali. No to ja się wkurzyłem i rozwiązałem z nimi umowę. Następnie przeszedłem do sieci IDEA. Abonentem IDEI jestem już ponad trzy lata i jestem zadowolony. Płacę znacznie mniejsze rachunki niż w Plusie i to przy częstszym niż w Plusie dzwonieniu z komórki. Jak dotąd, nie zdarzyło mi się, aby IDEA policzyła mi coś "na lewo". I mam nadzieję, że tak się nie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: proxy / 195.245.213.* 30.01.03, 20:36 Jestem abonentką Plusa. Zdarzało mi się wielokrotnie, że na fakturze miałam doliczone tajemnicze 4,50 zł (około) za "monitorowanie stanu rozliczeń". Kiedy zadzwoniłam do BOK pani uprzejmie wyjasniła mi, że dolicza się taką sume klientom, którzy nie regulują w terminie rachunków. I nie chodzi tu o rachunki zaległe miesiącami... Faktura jest do zapłacenia - przykładowo - do 12 dnia miesiąca. A ja płacę ją 16, bo moja firma przelewa mi wynagrodzenie 15. W ten oto sposób Plus stosuje metodę karnych odsetek. Oczywiście nie nazwie ich wprost, bo wtedy musieliby je liczyć zgodnie z zasadami. A tak, niezależnie od tego czy spóźnisz się z zapłaceniem rachunku 1 dzień czy 1 miesiąc, płacisz te same karne odsetki nazywane "mionitorowaniem stanu rozliczeń". Nie chodzi o sumę, ale o zasadę. Wkurwiające skądinąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: skory:* / 10.2.13.* 31.01.03, 00:07 Gość portalu: Allegra napisał(a): A tak, niezależnie od tego czy spóźnisz się z > zapłaceniem rachunku 1 dzień czy 1 miesiąc, płacisz te same karne odsetki > nazywane "mionitorowaniem stanu rozliczeń". > > Nie chodzi o sumę, ale o zasadę. Wkurwiające skądinąd. Proponuję płacić chujom z miesięcznym opóźnieniem - tak jak ja to robię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Naciaganie abonentow na kase? IP: skory:* / 10.2.13.* 01.02.03, 10:41 gale napisał: > Kosztowna zasada przy średnich rachunkach 800-1000 od jednego numeru to już nie. To i tak taniej niż odsetki ustawowe... czy kredyt w... Citibanku :-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Conrad PLUS GSM - to banda idiotów IP: 213.17.230.* 06.02.03, 01:47 Siema też miałem w Plusie i pierdole mam Internet mimoi że nie korzystałem, mam jakąś stawkę 7zł chuj wi za co , w końcu się wkurwiłem i dzisiaj jade po pakiet startowy Idei i bede miał na Karte mysle że to bardziej się opłaca, pozatym nie będę płacił Plusowi 5 zł + Vat za identyfikację numeru !!Niech idą do dupy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: PLUS GSM - to banda idiotów 05.04.03, 11:17 Gość portalu: Conrad napisał(a): >(...) w końcu się wkurwiłem i dzisiaj jade po pakiet > startowy Idei i bede miał na Karte mysle że to bardziej się opłaca, pozatym > będę płacił Plusowi 5 zł + Vat za identyfikację numeru !!Niech idą do dupy !!! Gartuluje celnego wybpru. Średni dwa razy w tygodniu bez sygnału i własnie do dupy się wtedy dodzwonisz !!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti Re: PLUS GSM - to banda idiotów IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 05.04.03, 13:14 Gość portalu: Conrad napisał(a): >nie będę płacił Plusowi 5 zł + Vat za identyfikację numeru !!Niech idą do dupy !!! Masz rację, Conrad! To SKANDAL, żeby w Plusie trzeba było za identyfikację numeru dzwoniącego bulić miesięcznie 5 zł. W Erze i Idei ta usługa jest ZA DARMO!!! I to we WSZYSTKICH dostępnych taryfach. A w Plusie w przypadku najtańszych taryf trzeba bulić 5 zł. PARANOJA!!! PLUS to jedna wielka banda ZŁODZIEI i NACIĄGACZY !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: PLUS GSM - to banda idiotów 05.04.03, 15:29 Berdi, Plus GSM nie jest bandą złodzi. Może to fakt... trzeba płacić 5 złotych za identyfikację. Ale za to mamy usługi wyższej jakości niż Era czy Plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barti Re: PLUS GSM - to banda idiotów IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 05.04.03, 17:16 atomowy napisał: > Ale za to mamy usługi wyższej jakości niż Era czy Plus. Chyba niż Era czy Idea. :-) Usługi wyższej jakości? Hehe, dobre sobie... Ja jestem w Idei i nie narzekam. Jestem zadowolony. A identyfikację numeru mam za darmo. I mam jedną z najtańszych taryf. Pamiętam, jak jeszcze kiedyś nie było Idei, a w Plusie i Erze obowiązywały stare taryfy (w Plusie: Contact, Business, i Prestige Plus; a w Erze: Biały, Błękitny i Granatowy) to Era w przypadku taryfy "Białej" za identyfikację brała 2,50 zł miesięcznie. A Plus w taryfie "Contact" brał 5 zł, czyli jeszcze raz tyle, co Era!!! W pozostałych taryfach usługa ta była bezpłatna w obu sieciach. Dziś, gdy są już nowe, inne taryfy to Era i Idea nie biorą NIC za identyfikację numeru, niezależnie od posiadanej taryfy, a ten pazerny Plus nadal w najtańszych taryfach zdziera za to 5 zł. Żenujące! No cóż, wiadomo teraz skąd Polkomtel ma takie horrendalne zyski rzędu ileś tam miliardów zł. Po prostu okrada swoich klientów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednababa Re: PLUS GSM - to banda idiotów IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 09:41 atomowy napisał: > Berdi, > > Plus GSM nie jest bandą złodzi. > Może to fakt... trzeba płacić 5 złotych za identyfikację. > Ale za to mamy usługi wyższej jakości niż Era czy Plus. .............jakie?????????!!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: PLUS GSM - to banda idiotów 10.04.03, 15:43 Gość portalu: wrednababa napisał(a): > atomowy napisał: > > > Berdi, > > > > Plus GSM nie jest bandą złodzi. > > Może to fakt... trzeba płacić 5 złotych za identyfikację. > > Ale za to mamy usługi wyższej jakości niż Era czy Plus. > > > .............jakie?????????!!! ;))) Nie wiem jakie atomowy mial na mysli ale ja napisze tak. Ery nieznam. Idee mam sluzbowa a Plusa prywatnie. Telefonow uzywam tylko i wylacznie do dzwonienia. SMS w moje kilkuletniej karierze wyslalem mniej niz 100. W Idei co trzecie wybranie numeru glos milej panienki mowi mi: Rozmowa nie moze byc zrealizowana z przyczyn niezaleznych od operatora. Przy ponownym wybraniu tego numeru dodzwaniam sie bez problemu. Po wybraniu numeru w Idei moge pojsc nastawic wode na kawe i dopiero wtedy mam sygnal wybierania. Dzwoniac do osoby z Idei, o ktorej wiem ze ma poczte glosowa slysze: Abonet chwilowo niedostepny. - moze ma pelna skrzynke? 50% polaczen z siecia matka (TPSA) w Idei wystepuje echo i siebie slysze dwa razy wyrazniej niz ta osobe do ktorej dzwonie. Zaden z wyzej wymienionych problemow nie wystepuje w Plusie. Moze dlatego ze wykonuje okolo 3/4 rozmow z telefonu sluzbowego. Jednak na Idee nie nazekam bo to jest komora sluzbowa ktora, ma same zalety a na te drobne niedogodnosci przymykam oko. Jaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allegra Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: 195.245.213.* 22.02.03, 10:31 Gość portalu: Mar napisał(a): > Gość portalu: Allegra napisał(a): > > A tak, niezależnie od tego czy spóźnisz się z > > zapłaceniem rachunku 1 dzień czy 1 miesiąc, płacisz te same karne odsetki > > nazywane "mionitorowaniem stanu rozliczeń". > > > > Nie chodzi o sumę, ale o zasadę. Wkurwiające skądinąd. > > Proponuję płacić chujom z miesięcznym opóźnieniem - tak jak ja to robię. Też na to wpadłam... teraz już się nie spieszę z regulowaniem rachunku, sami mnie tego nauczyli >:) Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Naciaganie abonentow na kase!!! 05.04.03, 11:15 Gość portalu: Allegra napisał(a): > Faktura jest do zapłacenia - przykładowo - do 12 dnia miesiąca. A ja płacę ją > 16, bo moja firma przelewa mi wynagrodzenie 15. W ten oto sposób Plus stosuje > metodę karnych odsetek. Kochana jeśli faktura należy zapłacić do 12tgo to nalezy to zrobić do tego terminu. Ja proponuje Tobie jednak iść porozmawiać nie w Biurze Obsługi Klienta przez telefon ale jednak do Salonu Firmowego (!!!) i poprosić o rozwiązanie tego problemu. Pamiętajcie do jasnej cholery że rzadna firma nie jest firmą charyttaywną. Każda firma (tpsa, idea czy era) będzie naliczała karne odsetki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodo Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: *.rtk.net.pl / 192.168.106.* 13.04.03, 22:34 pojąć nie mogę: termin do 12-go, płacone po terminie i narzekania na karne odsetki! czysta komuna!!! nie chodzi mi tu o plusa czy erę albo ideeę; chodzi o prostą jak drut regułę. nie czytałaś umowy przed podpisaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GSM Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.03, 09:34 Gość portalu: bodo napisał(a): > pojąć nie mogę: termin do 12-go, płacone po terminie i > narzekania na karne odsetki! czysta komuna!!! > nie chodzi mi tu o plusa czy erę albo ideeę; chodzi o > prostą jak drut regułę. nie czytałaś umowy przed podpisaniem? Z tego co ona napisala, to nie chodzi o to, ze karne odsetki sa naliczone, tylko o to, ze ukrywaja to pod inna nazwa, zeby to zrobic nieuczciwie. Czemu po paru dniach zaleglosci (a czy Plus daje mozliwosc wyboru okresu rozliczeniowego? Jesli tak, to ok, a jesli nie, to jescze gorzej) klient musi zaplacic taka sama sume, jak inny klient, co po miesiacu dopiero placi? Powinno to byc w zaleznosci od ilosci dni po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Naciaganie abonentow na kase!!! 05.04.03, 11:12 Barti... to jesteś szczęśliwcem. Moja siostra trzy lata temu była w sieci IDEA i przy pierwszym rachunku diliczyli jej 100zł za roaming którgo nie zamawiała. Teraz jestęmy w PLUSie i jestesmy zadowoleni. Ja np. korzystam z SimPlusa i na urdozny otrzymałem dodatkowo 10 złotych, nigdny nie doliczyli mi na lewo. A te 6,20 (czyli 5zł+vat) o których piszesz to kwota za opóźnienia w płaceniu. I nie mówi że kazali Ci zapłacić gdyby to nie było z Twojej winy. Po piersze ciekawe gdzie się o to pytałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.03, 19:38 Mi się zdarzyło! W sieci ERA GSM. Kupiłam śliczny aparacik Sony Ericsson T300 za niewygórowaną cenę 122 PLN. Po tygodniu aparacik sam z siebie nabił jedyne 750 PLN, a to dzięki sprytnej sztuczce, nie do udowodnienia. Aparat został mi sprzedany z częstotliwością funkcji łączenia się z internetem ustawioną na co 5 minut. Czy to dzień, czy noc aparacik bił forsę dla ERY. ERA mojej reklamacji nie uznała, twierdząc, że to użytkownik jest odpowiedzialny za ustawienia aparatu. Ale tej funkcji to ja akurat nie ustawiałam. W trakcie jednej z interwencji nawet konsultantka ERY przyznała, że nie jestem jedynym abonentem z tym problemem. Zadzwoniłam do przedstawiciela Sony Ericsson i bardzo miła pani powiedziała mi, że dzwonił do nich (wśród wielu innych osób) pan, którego ERA naciągnęła na jedyne 1500 PLN. Mimo iż chciała mi pomóc to nie mogła, bo miała ręce związane poufnością danych. Udałam się też do Rzecznika Praw Konsumenckich w moim Starostwie Powiatowym. Pani Rzecznik powiedziała mi, że jedyną nadzieją na wytoczenie sprawy ERZE jest znalezienie innych poszkodowanych w ten sposób. Gdyby znalazła się jakaś ofiara ERY to proszę o kontakt pod adresem kinga177@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: ProteriansAnNet:* 31.03.03, 09:00 Hej, Przy korzystaniu z roamingu zdarza się, że SMS "idzie" jako rozmowa trwajaca kilka sekund (skrajnie 0:00) i jest liczony za odpowiednio więcej. Widziałem takie numery na rachunku Plusa przy roamingu w Niemczech i samemu mi sie zdarzylo w POPie w Anglii. Jest to ostro wkurzajace, bo zamiast SMSa za 2 zl. (POP) kasuje Cie na 5 zl i nawet nie przysla komunikatu, ze tak sie stalo. Od tego czasu monitoruje polaczenia i SMSy zagraniczne. Zauważyłem, że zdarza sie tez, ze POP nie skasuje za SMS. Szczegolnie jak się tu z po wysłaniu SMSa traci zasięg. Sieci są niedoskonałe, transakcje międzynarodowe chyba szczególnie często mogą coś skaszanić i trzeba pilnować swego :-) Pozdrawiam szymon2@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: Naciaganie abonentow na kase!!! 05.04.03, 11:21 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Hej, > Przy korzystaniu z roamingu zdarza się, że SMS "idzie" jako rozmowa trwajaca > kilka sekund (skrajnie 0:00) i jest liczony za odpowiednio więcej. Widziałem > takie numery na rachunku Plusa przy roamingu w Niemczech Człowieku! Ty chyba nie widziałeś nigdy bilingu z Plusa. Rozmowy są liczone osobno podane z czasem a SMSy są liczone jako SMS gdzie pisze ile sztuk wysłano SMSa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Naciaganie abonentow na kase!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.03, 17:34 serfing napisał: > Witam zdarzylo sie wam ze jakis opoerator n.p idea policzyla wam za cos kase > mimo ze nie korzystaliscie z danej uslgi?Napiszcie. Witam, Jesli chodzi o placenie faktur po czasie ... to chrzanione prawo opratora naliczyc karę jesli ię nie płaci na czas. Plus zabiera 4,5 netto, Era chyba 6 netto ... Citibank 49 PLN brutto ... jesli podpisaliście umowę to godzicie sie na to wiec nie jęczcie ze wam to naliczają. Jesli chodzi o naciąganie o usługi ... (z mojego watka ... reklamacja .... kompromitacja) Jakis czas temu złożyłem reklamacje do Plusa ze względu na to ze na rachunku pojawił sie numer telefonu na który nie dzwoniłem (kilka rozmów po kilka minut) i którego nie znałem. Tak z ciekawości zadzwniłem wczesniej pod ten numer .. aby sprawdzic czy ktos ze znajmoych nie dzwonił z mojego telefonu ... okazało sie ze numer jest nieprawidłowy ... no ale był na rachunku. Złożyłem więc reklamację .... w jednym z salonów w Wa-wie. Przy skladaniu spytałem sie przedstawiciela ... czy moja reklamacja ma sens (aby sie upewnić na 100%). Był bardzo enigmatyczny ... powiedział tylko ze warto złożyć ... i ze nie miałem prawa rozmawiać z tym abonentem bo to jakiś numer wewnętrzny PLUSa. Poza tym numer ten w reklamowanym okresie był nieaktywny w sieci (choć zarejestrowany) więc nie było możliwości rozmowy z kimkolwiek. Po 2 tygodniach dostałem odpowiedz z Działu Reklamacji ... ze jednak rozmawiałem z kimś pod tym numerem i do tego kilka razy. Złożyłem odwołanie ... od kilku miesięcy bez odpowiedzi (a wysłałem poleconym). Cóz kwota nie była duża ... więc .... dałem sobie spokój. Co ciekawe .. w kolejnym rachunku był też ten numer (chyba z wtedy kiedy sprawdzałem kto to może byc) ... i choc usłyszałem info ze jest to numer nieprawidłowy ... zaliczyło mi połaczenie. W tym samym czasie dostaęłmz BOK odpowiedz ze PLUS NIE NALICZA ZA POŁĄCZENIE Z NIEAKTYWNYM /NIESITNIEJĄCYM NUMEREM. Odpowiedz Link Zgłoś