Dodaj do ulubionych

Orange, Era czy Plus

29.05.06, 17:41
Z którą z nich jesteście zwiazani i dlaczego.
Obserwuj wątek
    • speedone Re: Orange, Era czy Plus 29.05.06, 18:57
      plus bo tanio mi wychodzi w innej sieci mam za drogo a tutaj dzwonie ile chce i
      kiedy chce.
      • yavorius Re: Orange, Era czy Plus 30.05.06, 08:14
        Era, bo pracowałem w Erze i wiem, o co tam chodzi:)

Plus i Orange nie, m.in. dlatego, że mają durne reklamy (lichy powód, ale dla
        mnie wystarczy).
        • swinka_morska Re: Orange, Era czy Plus 30.05.06, 11:54
          orange... dlaczego? mie wiem... moze dlatego ze plusa to jeszcze nie bylo (jak
          zawieralam umowe) a era... zeszmacila sie w moich oczach po reklamie z
          wojewodzkim...
          poxzatym w tamtych czasach w idei bylo najtaniej... w plusie sa tandetne
          telefony, a w erze same jakies dziwolagi :/
          • kasiula.m Re: Orange, Era czy Plus 30.05.06, 15:28
            Era, bo oferowala w swoim czasie najwiecej za najmniej pieniedzy tzn. mam za
            40 zl. do wygadania 140 minut ( w tym 100 do era i na stacjonarne), pozatym
            kolezanka tam pracuje:)
          • mili28 Re: Orange, Era czy Plus 30.05.06, 16:17
            ja obecnie wolę Plusa
            1. darmowe rozmowy z jednym numerem bez limitow za 10 zeta
            2. pakiet 500 smso do plusa za 5 zl
            3. pakiet 60 min do plusa i na stacjonarne za jedyne 5 zeta
    • barracuda7110 Re: Orange, Era czy Plus 30.05.06, 22:48
      Era. Mają najlepszy zasięg, niskie opłaty, dobrego prepaida i ciekawe telefony.

Swego czasu mocno się wściekłem na plusa a do orange nie pójdę, bo mam złe
      wspomnienia z czasów posiadania telefonu stacjonarnego.
    • 1realista Re: Orange, Era czy Plus 31.05.06, 14:08
      Era.
      ponieważ jako jedyna firma chciala ze mną gadać. wystarczyło dać papier z roboty i nie przeszkadzało im że umowa tylko na czas określony. inne firmy chciały aby przyniesć dodatkowo jakieś rachunki itd. a tu nie marudzili.I MAJĄ KLIENTA.

a związany bo inne firmy też traktują klientow z przymrużeniem oka więc przy pewnym powiedzmy akceptowalnym poziomie obsługi nie ma sensu zmieniać firmy.a ze jestem teraz niezwiązany żadną lojalką to w razie wpadki szybko można zmienić firmę na naprawdę dobrą... o ile sie taka pojawi na polskim rynku ;-)))
    • b-beagle Re: Orange, Era czy Plus 31.05.06, 14:20
      A ja mam pewien problem z Erą. W miejscu w którym mieszkam ciągłe kłopoty z
      zasięgiem(((. Myślałam o Orange ale wtedy stracę bonusy z Ery a jestem z nimi
      związana już 7lat. No i ponad 100zł za przeniesienie numeru.
    • kolodziejo Plus 31.05.06, 17:57
      Mam numer w Plusie od 3,5 roku. Podoba mi się, że nikt sobie nic nie dopisuje do
      rachunku, w mojej okolicy Plus ma najlepszy zasięg, podoba mi się również
      ciekawa zawartość oferty specjalnej, przedstawianej abonentowi po około 20
      miesiącach umowy, wybór telefonów (w Erze czasem lepszy, w Orange'u zawsze
      uboższy), brak problemów technicznych (korzystam z abonamentu), szeroki wachlarz
      usług, najlepszy program lojalnościowy (5Plus), biuro Ebok za friko, rachunek
      szczegółowy bez opłat i przekłamywania oraz SMS za 1 gr.
    • kati202 Re: Orange, Era czy Plus 31.05.06, 23:09
      ja mam plusa prawie od początku i im dłużej jestem tym jestem mniej
      zadowolona , ostatnio chciałam wymienić telefon to zaproponowali mi jakieś
      beznadziejne modele a te droższe to po wyższych cenach niż jak bym z nowym
      numerem kupowała coraz bardziej się cieszę że można już zmienić operatora i
      zabrać swój nr tylko nie wiem czy warto bo może inni też tak robią jak złapią
      już abonenta :(
      • aniadawid1 Re: Orange, Era czy Plus 01.06.06, 20:21
        orange
        1. przyzwyczajenie
        2. punkty profit
    • Gość: uncoder Re: Orange, Era czy Plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 20:48
      Jestem w POP-ie od wielu lat, ale myślę o tym, żeby się przenieść. Obecny
      Orange jest coraz bardziej pazerny, niby to drobiazg, ale robi się
      niesympatycznie. Rozumiem, że to biznes, ale chciałbym mieć poczucie, że jestem
      ważny jako klient.
      • Gość: Radeon Re: Orange, Era czy Plus IP: 198.36.86.* 01.06.06, 22:12
        Wazny jako klient ....hahahahha jedziesz na popie i uwazasz sie za waznego
        klienta no ni eprosze nie rozsmieszaj mnie !!! a ile wydajesz na doładowania
        w roku 50-100 zł ????
        • kojot72 Re: Orange, Era czy Plus 02.06.06, 08:51
          pomnoz sobie ilosc klientow popa razy te 50 czy 100 zl. jakby sie przenioslo
          do ery badz plusa- mysle ,ze jest o kogo walczyc...
          p.s
          • Gość: gauche Re: Orange, Era czy Plus IP: *.ztpnet.pl 02.06.06, 19:42
            Era, bo ma najlepszego pre-paida. Tylko zasięg w budynkach kiepski :/
    • metron1 Re: Orange, Era czy Plus 02.06.06, 22:57
      A ja z żadnej sieci nie jestem zadowolony.Nie jestem marudnym upierdliwym
      klientem ale chciałem być traktowany jako klient a nie petent.Pierwsze umowy
      miałem w Erze.Zawiodłem się gdy po złożeniu reklamacji po nagłym spadku zasięgu
      młodszy konsultant pisze mi abym kupił antenę zewnętrzną lub wykonywać
      połączenia na zewnątrz Musiałem pisać kolejne pisma aby wywalczyć swoje bo
      przecież wpływu na zasięg nie mam ale szacunek do firmy straciłem.Następne umowy
      Plus Na początku byłem zadowolony potem poczułem się jak idiota. Plus przysyła
      mi nową umowę z dużo gorszymi warunkami niż poprzednia.Jeszcze wamawiają mi że
      ta oferta jest bardzo korzystna dla mnie Dużo wiekszy abonament mniej minut w
      abonamencie Musiałbym upasć na głowę aby podpisać coś takiego. Teraz Orange
      Opisywałem już walkę z aktywacją a raczej brakiem aktywacji karty sim.
      Oczekiwanie dwa tygodnie na przesyłkę prawie tydzień na aktywację karty.Teraz
      zapomniano wysłać fakturę a co dwa dni dostaję sms że nie zapłaciłem w terminie
      • j.oker Re: Orange, Era czy Plus 03.06.06, 00:36
        Jak sie nie płci to czego sie dziwisz ze dostajesz sms !
        • metron1 Re: Orange, Era czy Plus 03.06.06, 09:20
          A jak mam zapłacić skoro nie dotarła do mnie faktura Czytaj uważniej
          • gale Re: Orange, Era czy Plus 03.06.06, 13:49
            Najzwyczajniej w świecie:
            - poleceniem zapłaty albo
            - zadzwonić na CC i spytać o kwotę do zapłaty oraz poprosić o duplikat.

Proste. Wystarczy wykazać się minimum dobrej woli.
            • metron1 Re: Orange, Era czy Plus 03.06.06, 21:03
              Wykazałem się minimum dobrej woli bo gdy zbliżał się termin płatnosci
              zadzwoniłem do Orange i poprosiłem o duplikat Moje zgłoszenie przyjęto obiecano
              wystawić jak najszybciej duplikat Gdy termin płatnosci minął dostałem sms Chyba
              że ten sms generowany jest automatycznie
    • Gość: plus Re: Orange, Era czy Plus IP: *.man.poznan.pl 05.06.06, 09:08
      Mam telefon na abonament w Plusie już od ponad czterech lat i jestem bardzo
      zadowolony:
      1) niski abonament i spory pakiet minut/smsów
      2) usługa "strefa plus" dzieki której z całego obszaru mojej aktywności (dom,
      praca itp) dzwonie na stacjonarne za jedyne 24 gr/min
      3) najlepsza oferta "internetowa" - zarówno dla osoby korzystającej z tel. jako
      modemu gprs/edge i pakietów MB, jak i z iPlus'a
      4) najlepsze reklamy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka