Dodaj do ulubionych

Plus GSM - jestem w szoku

IP: *.acn.waw.pl 14.01.03, 18:36
Jestem "szczesliwym" posiadaczem telefonu w sieci Plus GSM. Nie jestem typem
narzekacza, ale okazalo sie ze mialem racje czujac ze popelnilem blad
podpisujac z nimi umowe kilka miesiecy temu. Co sie okazalo?
Przyszla do mnie ktoregos dnia faktura na 6,50 (slownie szesc zlotych
piecdziesiat groszy), ktora totalnie zignorowalem. Nie wiedzialem co to za
suma, bo ani to zadne odestki ani dodatkowe uslugi. A o co chodzilo? Nie wiem
do tej pory! Wazne jest ze z powodu 6,50 szanowny Plus zablokowal mi dostep
do sieci, a nastepnie rozwiazal umowe. Teraz zapraszaja mnie na ponowne
podpisanie umowy i mowie ze nie bedzie problemu. Mi sie to wcale nie podoba i
slowem: pierdole ich. Wole zaplacic kare umowna i miec ich z glowy. Nigdy
wiecej nie wezme komorki na swoje nazwisko i swoja odpowiedzialnosc. Czy ktos
moglby mi powiedziec dokladnie jaka jest wysokosc kary umownej? Chyba z 600
zl ale nie jestem pewny? Czy ktos cos wie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.acn.pl 15.01.03, 08:12
      650 zł. Powodzenia
      • Gość: Basia Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 11:04

CHciałam zostać telefon komurkowy
        czy zoeeestane
    • Gość: SKUNKS Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.medianet.pl 15.01.03, 14:32
      Gość portalu: dzik napisał(a):

> Jestem "szczesliwym" posiadaczem telefonu w sieci Plus GSM. Nie jestem typem
      > narzekacza, ale okazalo sie ze mialem racje czujac ze popelnilem blad
      > podpisujac z nimi umowe kilka miesiecy temu. Co sie okazalo?
      > Przyszla do mnie ktoregos dnia faktura na 6,50 (slownie szesc zlotych
      > piecdziesiat groszy), ktora totalnie zignorowalem. Nie wiedzialem co to za
      > suma, bo ani to zadne odestki ani dodatkowe uslugi. A o co chodzilo? Nie wiem
      > do tej pory! Wazne jest ze z powodu 6,50 szanowny Plus zablokowal mi dostep
      > do sieci, a nastepnie rozwiazal umowe. Teraz zapraszaja mnie na ponowne
      > podpisanie umowy i mowie ze nie bedzie problemu. Mi sie to wcale nie podoba i
      > slowem: pierdole ich. Wole zaplacic kare umowna i miec ich z glowy. Nigdy
      > wiecej nie wezme komorki na swoje nazwisko i swoja odpowiedzialnosc. Czy ktos
      > moglby mi powiedziec dokladnie jaka jest wysokosc kary umownej? Chyba z 600
      > zl ale nie jestem pewny? Czy ktos cos wie?

Pi...ol PLUSa brachu. Dziadoska sieć.

pzdr
      SKUNKS
      • Gość: Barti Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.punkt.pl 28.01.03, 11:15
        Racja!
        Plus GSM jes teraz chyba najgorszą siecią ze wszystkich trzech działających w
        Polsce. A w dodatku najdroższą! Ja tym złodziejom podziękowałem już trzy lata
        temu i przeniosłem się do sieci IDEA. Ten kurewski Plus jest drogi jak cholera.
        Np. za usługę CLIP w przypadku najtańszego abonamentu żądają 5 zł miesięcznie.
        To jakaś paranoja!!! A w Idei ta usługa jest bezpłatna we wszystkich taryfach.
        Ja z Plusa zrezygnowałem też po tym, jak nagle do rachunku zaczęli mi doliczać
        bodajrze 6zł+VAT jako "inna opłata". Co to, k..., ma być? Dzwoniłem do BOK-u to
        mi powiedzieli, że nie wiedzą co to jest, ale zapłacić kazali. To ja ich olałem
        i rozwiązałem umowę z tymi dziadami...
        • Gość: atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.saturn.pl 10.02.03, 20:22
          Gość portalu: Barti napisał(a):

> Racja!
          > Plus GSM jes teraz chyba najgorszą siecią ze wszystkich trzech działających w
          > Polsce. A w dodatku najdroższą! Ja tym złodziejom podziękowałem już trzy lata
          > temu i przeniosłem się do sieci IDEA. Ten kurewski Plus jest drogi jak
          cholera.

Masz racje z Plusa przeszedłeś na IDEA. Najgorsza sieć. Najmniejszy zasięg. I
          czeste brkau sygnału. Oklaski!

> Ja z Plusa zrezygnowałem też po tym, jak nagle do rachunku zaczęli mi
          doliczać
          > bodajrze 6zł+VAT jako "inna opłata". Co to, k..., ma być? Dzwoniłem do BOK-u
          > mi powiedzieli, że nie wiedzą co to jest, ale zapłacić kazali.

Nie pieprz że nie powiedzieli Ci za co. Ja ci powiem. Za ponaglenie żebys
          zpłacił rachunek. Za to wzieli Ci kasę. Firma dba o swoje interesy.
          • Gość: Barti Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 10.02.03, 22:03
            Gość portalu: atomowy napisał(a):

> Masz racje z Plusa przeszedłeś na IDEA. Najgorsza sieć. Najmniejszy zasięg. I
            > czeste brkau sygnału. Oklaski!

Nie prawda!!! IDEA wcale nie jest najgorszą siecią. Jest najtańszą spośród
            wszystkich trzech działających w Polsce. I nie ma też najmniejszego zasięgu.
            Może na początku, jak startowała to tak było, ale teraz zasięg sieci IDEA jest
            prawie w całej Polsce. Zasięg jest taki sam, jak Plusa czy Ery. Teraz już może
            nawet i większy. A że czasami zanika sygnał to to już zależy od topografii
            terenu, w którym się aktualnie jest. Ten problem tyczy się każdej sieci. Jak
            byłem w Plusie to było to samo. Sygnał też często zanikał. Jest to zupełnie
            normalne.

> Nie pieprz że nie powiedzieli Ci za co. Ja ci powiem. Za ponaglenie żebys
            > zpłacił rachunek. Za to wzieli Ci kasę. Firma dba o swoje interesy.

A wyobraź sobie, że właśnie nie powiedzieli. To jest czyste złodziejstwo
            doliczać sobie jakieś kwoty z sufitu w ogóle o tym nie informując. Dlatego
            właśnie olałem ich. Przeklęci złodzieje!!!
          • Gość: Andy Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.visp.energis.pl 12.04.03, 22:46

> Gość portalu: Barti napisał(a):
            >
            > > Racja!
            > > Plus GSM jes teraz chyba najgorszą siecią ze wszystkich trzech działającyc
            > h w
            > > Polsce. A w dodatku najdroższą! Ja tym złodziejom podziękowałem już trzy l
            > ata
            > > temu i przeniosłem się do sieci IDEA. Ten kurewski Plus jest drogi jak
            > cholera.
            >
            > Masz racje z Plusa przeszedłeś na IDEA. Najgorsza sieć. Najmniejszy zasięg. I
            > czeste brkau sygnału. Oklaski!

Głupoty wypisujesz!!! Ja też się przeniosłem z Plusa do Idei i mogę powiedzieć że nie spotkałem się jeszcze z problemem w zasięgu, a wręcz przeciwnie. Byłem w takich miejscach, gdzie Plus miał trudności z zasięgiem, a Idea nie!!
            >
            >
            > > Ja z Plusa zrezygnowałem też po tym, jak nagle do rachunku zaczęli mi
            > doliczać
            > > bodajrze 6zł+VAT jako "inna opłata". Co to, k..., ma być? Dzwoniłem do BOK
            > -u
            > > mi powiedzieli, że nie wiedzą co to jest, ale zapłacić kazali.
            >
            > Nie pieprz że nie powiedzieli Ci za co. Ja ci powiem. Za ponaglenie żebys
            > zpłacił rachunek. Za to wzieli Ci kasę. Firma dba o swoje interesy.
    • Gość: zbigniew50 Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: 195.205.74.* 28.01.03, 14:16
      też jestem w szoku i też jestem jednych z oszukanych przez Plusa ! Powyżej
      dałem info,że poszukuje innych osób oszukanych celem wspólnego wystapienia do
      RPO,Prokuratury i Urzedu Reg.Telekom. Może skorzystasz ?
      zbigniew50@interia.pl
    • Gość: dlc Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 20:04
      A ja wbrew wszystkim opinim stanę w obronie Plusa. Jestem szczęśliwym
      posiadaczem telefonu w tej sieci od 1998 roku i nigdy nie miałem żadnych
      kłopotów. Wręcz przeciwnie - bardzo wysoka jakość świadczonych usług,
      niedostępna u pozostałych operatorów i pełen profesjonalizm w BOK. To jasne,
      że każdy ma swoje wady, ale spójrzmy na sprawę obiektywnie.
      • Gość: mm Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: 213.77.18.* 31.01.03, 13:31
        Gość portalu: dlc napisał(a):

> A ja wbrew wszystkim opinim stanę w obronie Plusa. Jestem szczęśliwym
        > posiadaczem telefonu w tej sieci od 1998 roku i nigdy nie miałem żadnych
        > kłopotów. Wręcz przeciwnie - bardzo wysoka jakość świadczonych usług,
        > niedostępna u pozostałych operatorów i pełen profesjonalizm w BOK. To jasne,
        > że każdy ma swoje wady, ale spójrzmy na sprawę obiektywnie.

Ty chyba robisz w PLUSIE! co?
      • Gość: atompowy Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.saturn.pl 10.02.03, 20:23
        i z tobą się zgadzam
      • atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku 05.04.03, 11:42
        ja także jestem od 1998 roku w Plusie. Profesjonalizm w każdym calu.
        Odpowiadaja w BOK na każde pytanie.
    • malgosia49 Re: Plus GSM - jestem w szoku 31.01.03, 14:22
      ...a opinie w "wspaniałej" pracy BOK publikują pracownicy tej firmy, bo boja
      się, że ich machlojki z doliczaniem do rachunków na podstawie plam na słońcu
      wyjdą w końcu na światło dzienne i straca prackę! PlusGSM jest "najlepsza" na
      rynku, bo dająa najlepsze warunki - potem skrycie nalicza sobie nienalezne
      opłaty ! Przy takiej ilości abonentów - wychodzą na swoje! Ale to tylko kwestia
      czasu, gdy prokurator "dobierze" się do nich!
      • Gość: wlodek50lodz Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 15:20
        Popieram Malgosie ! Jak słysze o "wspaniałej" pracu Bok, to ..BOK-i zrywają mi
        się ze śmiechu!!! hahaha...Widzę,że ktoś chce się im wreszcie dobrać do "pupć" !
        • Gość: Conrad Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: 213.17.230.* 06.02.03, 02:01
          Mnie wkurwia identyfikacja numeru za 5 zł hehehe kurwa to jest za darmo
          wszędzie, dziwne godziny szczytu i jebane dolicznanie teraz mam na karte w idei
          a ich pierdolę przejechałem się na nich - jeśli chodzi o abonament to chyba Era
          bedzie najlepsza lub Idea ale nigdy nie plus - a ten huj co zachwalał Plusa
          jest pewnie jednym z ich cweluchów i pierdle Ciebie kurwo !!!
          • Gość: Barti Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.zwm.punkt.pl / 10.5.4.* 10.02.03, 22:10
            Gość portalu: Conrad napisał(a):

> Mnie wkurwia identyfikacja numeru za 5 zł hehehe kurwa to jest za darmo
            > wszędzie [...]

Masz rację, Conrad. W IDEI i Erze usługa CLIP (identyfikacja numeru
            dzwoniącego) jest BEZPŁATNA we WSZYSTKICH taryfach, a Plus bezczelnie żąda w
            przypadku najtańszych abonamentowo taryf za tę usługę dodatkowo 5zł + VAT,
            czyli w sumie 6,10zł. Buehehehe!!! To istny SKANDAL!!! Pieprzyć tych
            złodziei!!!!!
          • atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku 05.04.03, 11:46
            Dobrze że zrezygnowałeś z Plusa. Takich pojebanych abonentów to w sieci Plus
            GSM nie chcemy mieć.
            Możesz mie pierdolic lub nie. Mnie to główno obchodzi. Ja jestem w Plusie i
            będe w Plusie. Nigdy mi nic nie doliczyli, każdą reklamację rozważyli na maja
            korzyść. A była tylko jedna o której mowa poniżej.
    • Gość: atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.saturn.pl 10.02.03, 20:19

> Nie wiem do tej pory! Wazne jest ze z powodu 6,50 szanowny Plus zablokowal mi
      > dostep do sieci, a nastepnie rozwiazal umowe.

I dobrze zrobił. Zresztą tak jest napisane w umowie. Ciesz się że tak zrobili.
      Mój kumpel w IDEI chciał zapłacić zaległy rachunek to mu kazali przed tym
      zapłacić 10 złotych + vat.
      A jak nie chcesz płacić abonamentu to kup se telegfon na karte.
      Do kogo ty masz człowieku pretencje.
      Rzadna firma nie jest firmą charytatywną!
    • Gość: atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.saturn.pl 10.02.03, 20:19

> Nie wiem do tej pory! Wazne jest ze z powodu 6,50 szanowny Plus zablokowal mi
      > dostep do sieci, a nastepnie rozwiazal umowe.

I dobrze zrobił. Zresztą tak jest napisane w umowie. Ciesz się że tak zrobili.
      Mój kumpel w IDEI chciał zapłacić zaległy rachunek to mu kazali przed tym
      zapłacić 10 złotych + vat.
      A jak nie chcesz płacić abonamentu to kup se telegfon na karte.
      Do kogo ty masz człowieku pretencje.
      Rzadna firma nie jest firmą charytatywną!
      A po drugie napisz przez jaki czas nie płaciłeś, ok.
      Zreszta ze starymi klientami tak nie robią tylko z nowymi bo nie wiadomo na
      kogo trafili.
      • Gość: dzik Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.acn.waw.pl 26.02.03, 22:01

> Gość portalu: dzik napisał(a):
        >
        > > Nie wiem do tej pory! Wazne jest ze z powodu 6,50 szanowny Plus zablokowal
        > mi
        > > dostep do sieci, a nastepnie rozwiazal umowe.
        >
        > I dobrze zrobił. Zresztą tak jest napisane w umowie. Ciesz się że tak
        zrobili.
        > Mój kumpel w IDEI chciał zapłacić zaległy rachunek to mu kazali przed tym
        > zapłacić 10 złotych + vat.
        > A jak nie chcesz płacić abonamentu to kup se telegfon na karte.
        > Do kogo ty masz człowieku pretencje.
        > Rzadna firma nie jest firmą charytatywną!
        > A po drugie napisz przez jaki czas nie płaciłeś, ok.
        > Zreszta ze starymi klientami tak nie robią tylko z nowymi bo nie wiadomo na
        > kogo trafili.

Hmmm...z czego mam sie cieszyc to nie rozumiem, ale niewazne. Rozumiem ze
        ponioslo kogos tutaj grafomanstwo. Wskaz mi stosowny punkt umowy, mowiacy o
        placeniu nieokreslonych sum, o nieokreslonym przeznaczeniu. Co ma tu do rzeczy
        przypadek twojego "kumpla" tez nie wiem. Niegdy nie napisalem ze abonamentu
        nie chce placic. Mam pretensje do firmy Plus GSM. Co to ma do dzialalnosci
        charytatywnej? Okreslone uslugi sa platne w okreslony sposob i za nie sie
        placi. Jednak trzeba wiedziec ZA CO! Spoznilem sie z zaplata tydzien jezeli to
        ma znaczenie. A to ze podkreslasz to ze z nowymi klientami Plus sobie folguje
        jest istna kpina. Klienta traktuje sie w taki sam sposob, jezeli nie traci sie
        kolejnych. Nie wiem czy wiesz, ale z prostych rachunkow ekonomicznych juz
        starzy gorale nawet wiedz ze: 1 klient zadowolony przyciaga 5 kolejnych, 1
        klienta niezadowolony zniecheca 10 kolejnych (!!!). Dlatego POWAZNA firma dba
        o KAZDEGO klienta. Wydaje mi sie ze to ostatnie zdanie bylo zbedne a wrecz
        niewlasciwie. Jezeli jestes pracownikiem Plusa to juz rozumiem dlaczego owa
        firma ma taki a nie inny stosunek do klientow.
        Chyba odpowiedzialem na wszystkie twoje pytania i wyczerpalem temat.
        • atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku 01.03.03, 11:44

> Spoznilem sie z zaplata tydzien jezeli to ma znaczenie.
          To ma znaczenie. Spóźniłeś się tydzień. Skąd firma ma wiedzieć że za kolejny
          tydzień zapłacisz? Skąd? Dlatego zablokowali. I guzik kogo obchodzi że się
          spóźniłeś z zapłatą. Już byli tacy co firmy okradli bo się spóźnili i do tej
          pory nie zapłacili. Na rachunku masz termin DO i DO tego terminu masz zapłacić
          i koniec!
          Gdybyś widział i czytał info od Plus GSM to jest klauzula że jeśli ktoś się
          spóźnia z zapłatą za abonament to ponosi odsetki karne - 5zł plus VAT!

> Jezeli jestes pracownikiem Plusa

Nie nie jestek pracownikiem +. Jestem zadowolonym klientem. Płacę rachunki w
          terminie, zbieram punkty w 5 plus, załatwiam sprawy różne (nawet z
          przymróżeniem oka na regulamin promocji) i jest ok. Więc dla mnie + jest
          bombowy. A jestem zwyczjnym szarym (jednym z kilku milonów) klientów.

A jeśli masz problemy z pamięcią i nie pamiętasz kiedy zpłacić rachunek to
          polecam POLECENIE ZPŁATY lub bilobil ;-)
          • gale Re: Plus GSM - jestem w szoku 02.03.03, 11:51
            Atomowy, jako osoba prywatna, a jednocześnie dyżurnie opluwany na tym forum
            wieloletni pracownik Polkomtela, dziękuję za ciepłe słowa - to naprawdę
            motywuje 1000 razy bardziej niż najbardziej soczyste przekleństwa :)
            • Gość: Mar terminy płatności IP: *.skorosze.2a.pl 05.03.03, 17:13
              Gdyby wszystkie firmy zrywały wspólpracę z odbiorcami po pięciodniowym
              przekroczeniu terminu płatości, spółdzielnie mieszkaniowe wyrzucały lokatorów z
              powodu jednomisięcznj zaległości w opłatach za czynsz, a zakład energetyczny
              odłączał prąd bez ostrzeżenia po tygodniu od powstania zaległości, to PKB w
              Najjaśniejszej wynosiłby 0, pod mostami nie byłoby miejsca nawet na legowisko
              dla psa, a co dopiero na "mieszkanie" z kartonu po lodówce, a elektrownie można
              byłoby zamknąć i sprzedać trakcję elektryczną na złom.

Termin płatności faktur z Polkomtel wynosi ok. 3 tygodni. Ciekawe która firma
              pozwala sobie na podobny luksus wobec swoich kontrahentów.
          • Gość: jac Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.turek.sdi.tpnet.pl 04.03.03, 11:35
            atomowy napisał:

> Nie nie jestek pracownikiem +. Jestem zadowolonym klientem. Płacę rachunki w
            > terminie, zbieram punkty w 5 plus, załatwiam sprawy różne (nawet z
            > przymróżeniem oka na regulamin promocji) i jest ok. Więc dla mnie + jest
            > bombowy. A jestem zwyczjnym szarym (jednym z kilku milonów) klientów.

Ja też byłem zadowlony klient dopóki nie chciałem wymienic aparatu (zresztą
            dostałem SMS że mam taką możliwość). Wybrałem aparat dzwonię do BOK-u: pierwsza
            rozmowa mogę telefon kupić za 199,- gdybym jednak zmienił taryfe na Czesto 50
            dostałbym za 99,-, no więc zapłacę o 100 więcej ale nie chcę zmienić taryfy, na
            co BOK że nie ma sprawy ale obecnie nie mamy wybranego aparatu na stanie więc
            albo poczekam albo mogę spróbowac u przedstawiciela. Próbuję u przedstawiciela
            po 2 dniach mi odpowiada, że niestety ale wybrany przez mnie będzie kosztował
            399,- podziękowałem przedstawicielowi - poczekam i kupię w BOK-u za 199,-.
            Druga rozmowa z BOK-iem mają już aparaty ale jeśli nie zmienię taryfy to mogę
            kupić aparat za 649,-!!!!, jak zmienię taryfę to za 199,- nie liczy się to,
            że od 1998 roku mam aparat w + , płacę regularnie rachunki, to wszystko jest
            NIC. W takim wypadku rezygnuję z + z 2 numerów z których mogę zrezygnować i
            albo kupię ten aparat za złotówke (góra 99,-) w Erze lub IDEI albo kupię nowy
            numer w + ale to jest możliwośćostatencza prędzej wybiorę erę lub idee (jeszcze
            nie zrezygniowałem bo muszę wybrać sieć i kupic aprarat powiadomić wszystkich o
            zmianie numeru i ŻEGNAJ +!!!!!
            • atomowy Re: Plus GSM - jestem w szoku 05.04.03, 11:49
              Chyba coś pomieszałeś.
              Teraz ja Ci cos powiem.
              Aby wymienić telefon po promycjnych cenach musisz mieć ostatnie trzy rachunki
              po 80złotych. Kiedy wyminiałem telefon nie miałem tych rachunków. I co? I
              powiedzieli że taki jest regulamin, ale widzą że regularnie płace rachunki za
              abonamwnt w takim razie nie ma problemu na zmianę. Jakoś wszystko można
              załatwić.
              • elsik Re: Plus GSM - jestem w szoku 08.04.03, 14:05
                atomowy napisał:

> Chyba coś pomieszałeś.
                > Teraz ja Ci cos powiem.
                > Aby wymienić telefon po promycjnych cenach musisz mieć ostatnie trzy rachunki
                > po 80złotych. Kiedy wyminiałem telefon nie miałem tych rachunków. I co? I
                > powiedzieli że taki jest regulamin, ale widzą że regularnie płace rachunki za
                > abonamwnt w takim razie nie ma problemu na zmianę. Jakoś wszystko można
                > załatwić.

Nie zaważyłeś, że za każdą rozmaową z BOK-iem klient miał inną cenę na ten sam
                aparat? To też jest w regulaminie PWA, że warunki się nie zmieniają a cena
                aparatu zależy od humoru pracownika?
                • gale Re: Plus GSM - jestem w szoku 08.04.03, 18:16
                  Ceny PWA niestety stale zmieniaja sie :( To fakt i nie zalezy to od widzimisie
                  pracownika.
              • Gość: Jacek Re: Plus GSM - jestem w szoku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.04.03, 17:16
                atomowy napisał:

> Chyba coś pomieszałeś.
                > Teraz ja Ci cos powiem.
                > Aby wymienić telefon po promycjnych cenach musisz mieć ostatnie trzy rachunki
                > po 80złotych. Kiedy wyminiałem telefon nie miałem tych rachunków. I co? I
                > powiedzieli że taki jest regulamin, ale widzą że regularnie płace rachunki za
                > abonamwnt w takim razie nie ma problemu na zmianę. Jakoś wszystko można
                > załatwić.

Pierdoły gadasz. Tez chciałem tak zrobić ... poszedłem do FIRMOWEGO salonu we
                Wrocławiu ... Pani podliczyła mnie i powiedziała ze wychodzi mi średnia 72 PLN
                więc nie mam prawa do wymiany. Jesli chce nowy telefon to mogę (cytuję):
                1. w kolejnym miesiącu dzwonic wiecej
                2. kupić ten sam aparat w promocji z nowym numerem a na starym rozwiązać umowe
                .... zdrowy absurd

• gale Re: Plus GSM - jestem w szoku 06.04.03, 15:59
          > Okreslone uslugi sa platne w okreslony sposob i za nie sie
          > placi.

Dokladnie tak, jedna z tych uslug jest Monitorowanie Stanu Rozliczen, 4,10 zl
          netto czyli 5 zl brutto.

> Jednak trzeba wiedziec ZA CO! Spoznilem sie z zaplata tydzien jezeli to
          > ma znaczenie.

Ma. Zdecydowales sie tym samym na skorzystanie z uslugi Monitorowania Stanu
          Rozliczen. Taka usluga jest w cenniku od poczatku 2002 r., byles o tym
          informowany przed jej wprowadzeniem.

> POWAZNA firma dba
          > o KAZDEGO klienta.

Oczywiscie, ze zgadzam sie z Toba (a jestem od lat pracownikiem Polkomtela).
          Dlatego tez dbamy o kazdego Klienta. O takiego, ktory placi wiecej dbamy
          oczywiscie bardziej, to naturalne. Przeciez nikt nie oczekuje, ze sprzedawca
          bedzie tak samo dbal o goscia, ktory co miesiac kupuje koperek, i o tego, ktory
          co miesiac kupuje auto. Proste i logiczne.
    • Gość: byłem abo Plus BARACHŁO IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.04.03, 19:34
      Byłem jednym z pierwszych abonentów Plusa
      - od pierwszych dni pazdziernika '96. Musialem
      po prostu miec tel. komorkowy, żeby w ogóle móc
      prowadzić działalność gospodarczą, bo nie mialem
      stacjonarnego i nie mogłem go dostać od TPSA
      (wtedy nie było aparatów za 1 zł, były drogie
      - swoisty haracz za 50 lat komuny i niedorozwoju
      infrastruktury i brak konkurencji na rynku).
      Zacząłem się wkurzać, kiedy chciałem przejść
      na jedną z nowych taryf. Oni przy prawie każdej
      nowej promocji wprowadzali nowe taryfy, ale żeby
      przejść na nowe, korzystniejsze taryfy, trzeba
      było stosunkowo sporo płacić. Rachunki miesięczne
      płaciłem niemałe, średnio 200-300 zł (mówimy o latach
      '96-'00), a oni jeszcze na dodatek chcieli pieniędzy
      za jedną maleńką zmianę w swojej bazie danych, bo
      do tego to się przecież sprowadza. W końcu przypomniałem
      sobie słowa poety ("Jebał was pies") i się od nich uwolniłem. Uwolniłem
      się też od tel. komórkowego w ogóle. Wziąłbym znów abonament,
      ale przy cenach 2-krotnie niższych, niż obecnie. Telefon
      nie jest przecież żadnym towarem luksusowym. Kiedy jednak
      otrzymywałem co miesiąc biuletyn Plusa, wydany na błyszczącym
      papierze z różnymi idiotycznymi artykułami w środku, co na
      pewno sporo kosztuje, miałem dowód, że pojebane kierownictwo
      Plusa myśli inaczej. Oni żyją w XIX wieku.

• atomowy Re: Plus BARACHŁO 07.04.03, 21:51
        Gość portalu: byłem abo napisał(a):

> Zacząłem się wkurzać, kiedy chciałem przejść
        > na jedną z nowych taryf. Oni przy prawie każdej
        > nowej promocji wprowadzali nowe taryfy, ale żeby
        > przejść na nowe, korzystniejsze taryfy, trzeba
        > było stosunkowo sporo płacić. Rachunki miesięczne
        > płaciłem niemałe, średnio 200-300 zł (mówimy o latach
        > '96-'00)
        To źle mówisz. Ja mam telefon w lusie od 99 roku.
        I od kąd pamiętam zmiana taryfy była płatna tylko w przypadku
        kiedy przechodzisz z większej na mniejszą. I nie było to płatne w takich
        cenach o jakich mówisz. Ale to chyba było logiczne gdyż firma wtedy traci.
        Natomiast przy przejściu z mniejszej na większą było i jest bezpłatnie.
        Swojego czasu była tez promocja że wszystkie zmiany były za friko.
        > Kiedy jednak
        > otrzymywałem co miesiąc biuletyn Plusa, wydany na błyszczącym
        > papierze z różnymi idiotycznymi artykułami w środku, co na
        > pewno sporo kosztuje, miałem dowód, że pojebane kierownictwo
        > Plusa myśli inaczej. Oni żyją w XIX wieku.

Po pierwsze wtedy biuletyny wydawali wszyscy operatorzy komórkowi.
        Plus robi to do dzisiaj. Osobiście z takiego magazynu jestem zadowolony.
        Po pierwsze jest to jakiś kontakt z firmą, po drugie gazeta odpowiada
        na wiele pytan związanych z użytkowaniem sieci a po trzecie informuje o
        nowościach i promocjach w sieci.
        • Gość: +wielbiciel Re: Plus BARACHŁO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.03, 21:01
          Wsadź sobie tą gazetkę,sam wiesz gdzie;niedługo już nie będą mieli dla kogo
          wydawać.Mam u nich trzy aktywacje,od kilku lat,a traktują mnie jak
          gówniarza,który chce ich oszukać.Panienki w BOK-u g%^$# wiedzą i za każdym
          razem pieprzą co innego.A ich PWA czy 5+ to programy o kant d*&^ potłuc
          można,jak przyjdzie do konkretnych rozmów,to wciskają jakieś starocia i jeszcze
          chcą,żeby im dopłacić.W sumie zostałem,podobnie jak wielu znajomych wyleczony z+
          (nie zasługują na to,żeby wymieniać całą nazwę).
          • atomowy Re: Plus BARACHŁO 27.04.03, 16:10
            Gość portalu: +wielbiciel napisał(a):

> Wsadź sobie tą gazetkę,sam wiesz gdzie;niedługo już nie będą mieli dla kogo
            > wydawać.

Wątpie w to.

> A ich PWA czy 5+ to programy o kant d*&^ potłuc

To twoje zdanie... korzystam i jestem zadowolny.

• Gość: Mar nie pie...ol IP: *.skorosze.2a.pl 18.04.03, 23:14
          atomowy napisał:

> To źle mówisz. Ja mam telefon w lusie od 99 roku.
          > I od kąd pamiętam zmiana taryfy była płatna tylko w przypadku
          > kiedy przechodzisz z większej na mniejszą. I nie było to płatne w takich
          > cenach o jakich mówisz. Ale to chyba było logiczne gdyż firma wtedy traci.
          > Natomiast przy przejściu z mniejszej na większą było i jest bezpłatnie.
          > Swojego czasu była tez promocja że wszystkie zmiany były za friko.

Telefon w Plus mam od listopada 1996 roku i kiedyś zmieniałem taryfę
          z "jakiejśtam" na Plus Akcja. Abonament wzrósł mi z bodajże 35 do 65 zł netto.
          I ZAPŁACIŁEM 50 zł! Więc nie pierdol głupot. Ale dla mnie to żadna kwota, bo
          moje rachunki miesięczne to kilkaset, anieraz i dobrze ponad 1000 zł.

> Po pierwsze wtedy biuletyny wydawali wszyscy operatorzy komórkowi.
          > Plus robi to do dzisiaj. Osobiście z takiego magazynu jestem zadowolony.
          > Po pierwsze jest to jakiś kontakt z firmą, po drugie gazeta odpowiada
          > na wiele pytan związanych z użytkowaniem sieci a po trzecie informuje o
          > nowościach i promocjach w sieci.

A PO CHUJ MI KONTAKT Z FIRMĄ. KONTAK TO JA MOGĘ MIEĆ Z BABĄ W ŁÓŻKU I TO MI
          WYSTARCZA. JAK SE JUŻ RAZ KUPIŁEM TELEFON TO PO CHUJ MI WIEDZA I NOWYCH
          PROMOCJACH?
          • atomowy Re: nie pie...ol 05.05.03, 15:28
            Gość portalu: Mar napisał(a):

> Telefon w Plus mam od listopada 1996 roku i kiedyś zmieniałem taryfę
            > z "jakiejśtam" na Plus Akcja. Abonament wzrósł mi z bodajże 35 do 65 zł
            netto.
            > I ZAPŁACIŁEM 50 zł! Więc nie pierdol głupot. Ale dla mnie to żadna kwota, bo
            > moje rachunki miesięczne to kilkaset, anieraz i dobrze ponad 1000 zł.

Jak sam napisałem wczesniej telefon mam od 99 roku. I miałem na mysli przedział
            czasowy od 99 roku... nie wiem co było 96 bo się tym nie interesowałem.

> A PO CHUJ MI KONTAKT Z FIRMĄ. KONTAK TO JA MOGĘ MIEĆ Z BABĄ W ŁÓŻKU I TO MI
            > WYSTARCZA. JAK SE JUŻ RAZ KUPIŁEM TELEFON TO PO CHUJ MI WIEDZA I NOWYCH
            > PROMOCJACH?

Inteligencie. Po pierwsze w gazecie nie piszą o promocjach telefonów tylko o
            promocjach na usługi o promocjach przeznaczonych dla klientów obecnych a nie
            nowych. A to jest różnica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka