Dodaj do ulubionych

Solidny telefon "do dzwonienia"

IP: *.aster.pl 26.07.06, 19:58
Chciałbym Was prosić o pomoc w zakupie telefonu, który byłby ogólnie dobrej jakości, żeby nie było problemów z podstawowymi funkcjami tel. takimi jak dzwonienie (nie tak jak w mojej obecnej Motorolii v300) - to dla mnie najwazniejsze. Jeśli chodzi o nowiniki techniczne to nie jest to dla mnie najważniejsze, wystarczy mi aparat o przyzwoitej jakości, z solidnym wyświetlaczem, solidną baterią; nie potrzebuje koniecznie możliwości filmowania, nowoczesnych portów, dzwonków, animacji itp. Wystarczy mi telefon, który sie ładuje i rozmawia, a nie chodzi się z nim do serwisu... Kiedyś cenione były Nokie , więc myśle o N6220, ale widzę w ofercie także Samsunga X660, Simensa ME75 itp., które na papierze wyglądają w porządku, ale jak jest z ich jakością??? Myśle o telefonie właśnie z tej półki cenowej, z wyłączeniem Motorolii do której się zraziłem. Bardzo wdzieczny będę za wszystkie rady.
PS Miałem pare telefonów, ale najlepszy był mój pierwszy tel. Panasonic GD 30 - nie miałem z nim żadnych problemów.
Obserwuj wątek
    • Gość: motto Re: Solidny telefon "do dzwonienia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:07
      mimo wszystko polecam motorole i to c261.Idealnie sprosta Twoim oczekiwaniom
      tani i nawet fajnie wygląda (nie kiczowaty)
    • blq Re: Solidny telefon "do dzwonienia" 26.07.06, 20:13
      na pewno samsung x660 jest telefonem nowszym od nokii 6220. jestes pewien, ze o
      te Nokie Ci chodzilo? przeciez to jest.... zabytek jakiś. maja to w
      jakiejkolwiek ofercie jeszczE? moze 6230?

z nokii do dzwonienia - 6230 moze byc. ale bateria taka sobie...

jak bys sie przelamal i kupil znow motorole, to na L6 albo c261 na pewno bys sie
      nie zawiodl. moze tez byc SE k300i, albo j300i.

nokie raczej odradzam, przestarzale telefony z kiepskimi wyswietlaczami.
      samsungi z kolei mają dosc przecietne baterie. siemensa to od razu sobie daruj
      (chyba ze chcesz zaryzykowac i kupic benq-siemensa s68 - znam dosc sprzeczne
      opinie na jego temat wsrod uzytkownikow w tym sporo pozytywnych)
      • Gość: pol Re: Solidny telefon "do dzwonienia" IP: *.aster.pl 26.07.06, 20:55
        oczywiście chodziło mi o N6020, a nie nokię 6220, jak błędnie wstukałem...
      • Gość: pol Re: Solidny telefon "do dzwonienia" IP: *.aster.pl 26.07.06, 21:23
        >jak bys sie przelamal i kupil znow motorole, to na L6 albo c261 na pewno bys si
        > e
        > nie zawiodl

Dziękuje za rady.
        Rzeczywiście, patrząc na parametry tel. to Motorola L6 prezentuje się dość ciekawie (co do jakości to nie potrafię powiedzieć) i pewnie, gdyby nie przygody z Motorolą v300 (w której wzajemna słyszalność rozmówców jest tragiczna; sytuację w ograniczonym zakresie ratuje funkcja głośnomówiąca) zdecydowałbym się na L6, ale czy na pewno mankament z głośnikami znany z V300 nie powtórzy się w L6, czy Motorola usunęła tę usterkę definitywnie? A gdybym nie zdecydował się na Motorolę to czy wybór Samsunga x660 byłby błędem pod względem jakości, w porównaniu w szczególności z N6020 (nokia to podobno legenda niezawodności, choć miałem kiedyś N8210 i też musiałem odwiedzić sewis i byłem ogólnie średnio zadowolony).
        • blq Re: Solidny telefon "do dzwonienia" 26.07.06, 21:34
          doskonale Cie rozumiem. problemy z mikrofonem/glosnikiem w motorolach z klapką
          są mi doskonale znane. miałem to zarówno w paru v500/v600, w v635, oraz w
          nieklapkowej c650. jest to najwiekszy problem tych tanich motoroli, ktore poza
          tym są całkiem ciekawymi, jak za te cene, telefonami.

z pełną odpowiedzialnoscią mogę Cię zapewnić, że tej usterki (a moze raczej
          niedogodnosci?) nie posiadają motorole L6 i c261.

a nokia 6020? przy nich to kelner, nic więcej.

pozdrowienia.
          • Gość: tenc Re: Solidny telefon "do dzwonienia" IP: *.net / 80.48.159.* 27.07.06, 00:08
            ma siemensa me75 z norwego trzyma 5-6 dni przy umiarkowanym dzwonieniu a jak
            wiecej rozmawiam to 4 dni w spokoju-ja polecam:)))
      • Gość: user Re: Solidny telefon "do dzwonienia" IP: 212.33.95.* 28.07.06, 12:24
        > (chyba ze chcesz zaryzykowac i kupic benq-siemensa s68 - znam dosc sprzeczne
        > opinie na jego temat wsrod uzytkownikow w tym sporo pozytywnych)

Ja mam na temat S68 opinię pozytywną. Mam go od 3 miesięcy. Żadnych problemów,
        bateria wystarcza na 5-6 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka