Dodaj do ulubionych

A moze zaprosic Przedstaicieli...?

25.10.06, 21:25
Mieszkam w Angli. Oczywiscie rynek telekomunikacyjny jest tu tu troche "do
przodu" w porownaniu z nami ale wszystko wskazuje na to, ze powoli idziemy w
dobrym kierunku. I (przenoszac z gruntu angielskiego) mam taka propozyje. Czy
moze Szanowna "Gazeta" zaprosilaby oficjalnie przedstawicieli naszych
operatorow komorkowych na to formum - lub nowe z tym zwiazane?
Co prawda z gory zakladam, ze Gazeta sie na to nie odwazy a nawet jak to
zaden z opratorow nie zdecyduje.
W Angli dziala firma Carphonewarehouse (www.carphonewarehouse.co.uk). Maja
duzo salonow, strone ze sklepem, itp... Ale mimo to ich przedstawiciele
wypowiadaja sie na niezaleznym forum (sa sponsorem ale forum nalezy do
gazety - link ponizej - zreszta czytajac wypowiedzi idac,ze nie sa to tylko
posty typu Och coz za swietna firma , itp) - gdzie wszyscy moga opowiedziec o
doswiadczeniach w salonie (gdzies w malej miescienie), problemach z
operatorem, itp... Pokazuja, ze kazdy klient sie liczy, ze staraja sie byc
widoczni mimo duzej konkurencji (podobnych firm jest kilka np.
www.thelink.co.uk lub www.phones4u.co.uk) ich przedstawicieli na tym formum
nie ma. Kazdy moze napisac co chce. Ze ktos byl nie mily w salonie, ze
uzyskla bledna informacje, itp... Wg. mnie taka polityka budzi duze zaufanie
wobec firmy i moj nastepny telefon pewnie kupie u nich (nie liczac olbzymiej
oferty!!!).

Chcielibyscie tu przedstawicieli (OFICJALNYCH!!!!) Plusa, Ery i Orange?

Pozdrawiam
Tom

obiecany link:
Obserwuj wątek
    • galtom re Link - post mi sie zamknal 25.10.06, 21:26

> obiecany link: www.whatmobile.net/forum/viewforum.php?
      f=40&sid=90d23dd80ef57a4082275d9e53d10603
    • blq Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 26.10.06, 00:01
      ja bym bardzo chciał oficjalnych przedstawicieli.
      pytanie, czy tego by chciała "Gazeta" - i tego nie wiem.

pytanie, czy tego by chcieli Operatorzy? to wiem.
      nie chcieliby.

formuła forum jest bardzo niewygodna, bo o ile można coś nawciskać pojedynczemu
      klientowi, albo wygłosić frazesa ustami rzecznika prasowego, o tyle wypowiedz,
      ktorą każdy moze skomentowac (a nie daj Boże zakwestionować) jest dla nich nie
      do zaakceptowania.
      • galtom Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 26.10.06, 07:05
        > pytanie, czy tego by chcieli Operatorzy? to wiem.
        > nie chcieliby.
        >
        Dlatego tym bardziej uwazam iz Gazeta powinna sprobowac. Mogli by potem
        napisac, ze prosili Plusa, Ere i Orange, zeby ktos tu zajzal i odpisal ludziom
        podpisujac sie na koncu postu ale sieci sa zaiteresowane tylko "kasa" a
        frazesy o kliencie to tylko fasada. Chcesz byc dobrze i milo obsluzony? Obsluz
        sie sam :-)

To co bedzie Szanowna Redakcjo???
        • Gość: Linguek Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 13:57
          popieram przedmówce to bedzie dopiero coś,albo wasz artykuł nawielką skalę,albo
          forum z przedstawicielami PTC Polkomtela i PTK co tez przyciągnie widownie :))
          no i co redakcja na to?
        • gale Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 29.10.06, 19:43
          Pomysł jest głupi, oczywiście. Każdy operator dysponuje stosownymi kanałami
          obsługi Klienta i gazeta, która opublikowałaby takie stanowisko wystawiłaby się
          na pośmiewisko.
    • yavorius Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 26.10.06, 14:21
      Przekazałem administracji portalu sprawę, jakby co, dam znać;)
      • galtom Re: A moze zaprosic Przedstawicieli...? 26.10.06, 19:54
        Daj znac generalnie czy ktokolwiek, cokolwiek Ci odpowiedzial. Z ze
        strony "gory" newt cisza bedzie wymowna:-) a jak powiedza, ze nie to tez
        ciekawe czym sie wykreca :-) Zobaczymy... Ale jako duzy chlopiec wiem, ze "ONI"
        sa z reguly niezwyciezeni:-) i nie robie sobie nadzieii... Powiem szczerze,
        (moze tytul postu zly???) ze liczylem na to iz wieksza liczba forumowiczow na
        TAKI temat wypowie sie z entuzjazmem - teraz to zawsze moga napisac, ze po co
        skoro zainteresowanie male....

Pozdrawiam
        Tomasz
      • galtom Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 26.10.06, 20:02
        A przy okazji.... jestes ZA czy Przeciw??? :-) Kazdy glos sie liczy! A nie
        wierze, ze nie masz opinii....
        • Gość: Tigerness Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 22:26
          Jestem jak najbardziej za!
        • yavorius Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 27.10.06, 07:41
          Pewnie, że za :)
        • gale Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 27.10.06, 09:07
          Pewnie, że przeciw.
          • yavorius o 27.10.06, 09:10
            A napiszesz coś więcej?
            • gale Re: o 27.10.06, 10:29
              Raczej nie, jeśli już to na priv :)
              • yavorius no to strzelaj:) /nt 27.10.06, 10:30
                • gale Re: no to strzelaj:) /nt 27.10.06, 10:36
                  no to strzeliłem :)
    • yavorius * wstępna odpowiedź Administracji * 27.10.06, 07:56
      Przekazali sprawę komu trzeba ;-)
      • Gość: galtom Re: * wstępna odpowiedź Administracji * IP: *.range81-154.btcentralplus.com 27.10.06, 23:57
        super!!!!!!!! czekamy na ciag dalszy!!!!!
    • Gość: Linguek Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 09:13
      A to ciekawe czy sie Gazetka odważy...czekamy,czekamy :))
    • szprota jeśli głosy na tym wątku mają znaczenie 28.10.06, 13:14
      to macie moje wsparcie :)
      • skynews • Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 28.10.06, 14:06

Firma Carphonewarehouse to normalny sklep internetowy jakich tysiace, majacy
        dodatkowo kilka punktow sprzedazy w Anglii dla tych, ktorzy nie potrafia
        zalatwic prostych spraw przez internet.
        Posrednicza tez w zawieraniu umów z operatorami, sprzedaja akcesoria, etc...,
        nic szczegolnego - jak tysiace innych tego typu sklepow.

Forum
        www.whatmobile.net/forum/viewforum.php?f=40&sid=90d23dd80ef57a4082275d9e53d10603
        tez nic szczegolnego - pytania i odpowiedzi raczej na b. niskim poziomie.

Dla mnie to tylko forma reklamy i nic wiecej.

Admin,
        cos mi sie wydaje ze dales sie okrutnie puscic z wiatrem...:-)))))))))))))))

Enjoy it !
        • Gość: rr • Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 28.10.06, 17:35
          Po pierwsze i NAJWAZNIEJSZE!!!
          Carphonewarehouse sprzedaje uslugi wszystkich sieci dzialajacych w UK. Oznacza
          to, ze sprzedawca w sklepie stara sie wybrac najlepsza oferte dla klienta. W
          Polsce nie do pomyslenia. Bo wtedy operatorzy musieliby ze soba konkurowac w
          praktyce i realnie. A po co? W Polsce klient wszystko lyknie, nawet Nokie 1600
          z umowa na 3 lata. Co do opisanej przez ciebie wielkosci firmy to nawet tego
          nie skomentuje. Poczytaj sobie sam
          www.cpwplc.com/cpw/about/
        • Gość: galtom Carphonewarehouse i potencjalnie pierwsze pytanie IP: *.range81-154.btcentralplus.com 28.10.06, 17:44
          > Firma Carphonewarehouse to normalny sklep internetowy jakich tysiace, majacy
          > dodatkowo kilka punktow sprzedazy w Anglii dla tych, ktorzy nie potrafia
          > zalatwic prostych spraw przez internet.

Sklep internetowy prowadzi tu (w Angli) 90% firm sprzedajacych cokolwiek. Ale
          nie kazda ma ponad 700 punktow sprzedazy jak CPW, wiec raczej nie sa tylko
          sklepem intrnetowym. Bo skoro umowe online mozesz tez zawrzec bezposrednio z
          Orange czy Vodafone to czy to sklep internetowy? A Tesco? Tez sprzedaje online
          ale to nie sklep internetowy. Dodatkowo czesc ofert dostepna jest tylko w
          punkcie sprzedazy a czesc tylko w sieci.

Internet to tylko kolejna (jaknajbardziej fajna) droga do zdobycia klienta.
          I tu juz mogloby pasc pierwsze pytanie do "P", dlaczego skoro taka duza juz
          podobno jest konkurencja w Polsce nie da sie "kupic" telefonu przez internet
          czy telefon? TPSA zreszta tez nie lepsza...

Pozdrawiam
          Tomasz
          • Gość: Linguek Re: Carphonewarehouse i potencjalnie pierwsze pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 20:38
            bo sie Gazetka rozmyśli :)) spokojnie,zobaczymy co redakcja na to.
          • skynews Re: Carphonewarehouse i potencjalnie pierwsze pyt 29.10.06, 20:40

Oczywiscie ze firmy chetnie sprzedaja online - takie czasy, konkurencja to robi,
            zwiekszaja zasieg i ilosc potencjalnych klientow a poza tym zmniejszaja biezace
            koszty utrzymania firmy - dzialalnosc online daje mozliwosc zmniejszenia do
            minimum ilosci zatrudnionego personelu.

Smieszy mnie to "dla dobra klienta" - zadna komercjalna firma nie jest
            organizacja charytatywna. Zyski sie licza - sprzedaje sie za takie ceny na jakie
            pozwala konkurencja lub kupujacy sa zdolni placic na danym rynku.
            Carphonewarehouse to firma jak tysiace innych.

Nie zapominaj ze jeszcze kilkanascie lat temu Polska byla telekomunikacyjna
            pustynia. Byly nawet problemy z tel. stacjonarnymi.
            Zainwestowano zachodni kapital nie w trosce o Polakow ale przede wszystkim ze
            wzgledu na potencjalne zyski na prawie 40-milionowym, ciagle rozwijajacym sie
            rynku zbytu.

Nie mialem nigdy zadnych problemow z TPSA lub operatorami tel. komorkowej - albo
            mozna bylo i dalo sie zalatwic albo nie - nie mialo zadnego znaczenia kto z
            oficjalnych przedstawicieli firmy co powiedzial pomijajac ze czasy zalatwiania
            definitywnie sie zakonczyly - dzisiaj sie kupuje.
            Umowe kupna/sprzedazy akceptujemy lub nie...i to wszystko.
            Mozna ewentualnie negocjowac ale pozycja indywidualnego klienta nie jest
            najlepsza. To co on wynegocjuje to tylko "peanutas" - dokladnie tak samo jak
            i w Anglii.

Enjoy it !
            • skynews Re: errata 29.10.06, 20:43

...mialo byc "peanuts":-)

Enjoy it !
    • buraque Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 28.10.06, 23:50
      galtom napisał:

> Chcielibyscie tu przedstawicieli (OFICJALNYCH!!!!) Plusa, Ery i Orange?

tak, pod warunkiem że zrezygnowano by równocześnie z tych nieoficjalnych
      • Gość: galtom Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 29.10.06, 17:22
        > tak, pod warunkiem że zrezygnowano by równocześnie z tych nieoficjalnych

A dlaczego? Niech sie wypowiada kto chce byle na temat. Chodzi tylko o to, ze
        odpowiedz przedstawiciela na forum, ktory podpisuje sie z imienia, nazwiska i
        stanowiska jest juz w jakis sposob wiazaca. Wiec np. jesli Ci w biurze w
        pipidowku mowia "W TPSA tego sie nia da..." a on powie cos innego to masz sie
        na co polowac. Wiec nawet jesli ktos z wew. firmy sie wypowiada ale
        nieoficualnie to co Ci to przeszkadza???

• buraque Re: A moze zaprosic Przedstaicieli...? 30.10.06, 09:27
          Gość portalu: galtom napisał(a):

> Wiec nawet jesli ktos z wew. firmy sie wypowiada ale
          > nieoficualnie to co Ci to przeszkadza???

oczywiście, że mi to nie przeszkadza, chodzi mi o sytuację kiedy najemni
          pracownicy produkuja marketingowe teksty na forum
          • Gość: galtom Re: A moze zaprosic - po urlopie - admin: news? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 10.11.06, 00:20
            > oczywiście, że mi to nie przeszkadza, chodzi mi o sytuację kiedy najemni
            > pracownicy produkuja marketingowe teksty na forum

Jasne - dlatego ja proponuje zaprosic takich ktorzy podpisza sie z imienia,
            nazwiska i stanowiska. Wiesz z kim rozmawiasz i na czyja opinie/wykladnie sie
            powolujesz.

Cos nowego wiadomo w tej sprwie czy jak sadzila wiekszosc umarlo na w2yzszym
            szczeblu?

Pozdrawiam
            Tomasz

Ps. Egipt dalej goracy o tej porze roku :-))))
            • yavorius Re: A moze zaprosic - po urlopie - admin: news? 10.11.06, 07:40
              Na razie nic nie wiadomo :(
              • Gość: galtom admin: news? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 12.11.06, 09:09
                a czy wiadomo kiedy cos moze byc wiadomo?
                czy mozemy sie chociaz spodziewac oficjalnej odmowy czy moze sadzisz, ze
                zostaniesz zignorowany?
                cokolwiek?:-)

pozdrawiam
                Tomasz
                • yavorius Re: admin: news? 13.11.06, 08:18
                  Zapytam:)
                  • Gość: galtom Re: admin: news? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 13.11.06, 21:36
                    zatem czekamy :-)
                    • Gość: galtom Re: admin: news? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 16.11.06, 19:51
                      i co? :-)
                      zostales zignorowany? :-(
                      • Gość: taki jeden Re: admin: news? IP: 198.36.86.* 17.11.06, 04:50
                        Wytrwały jestes galtom:)))
                        • Gość: galtom Re: admin: news? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 17.11.06, 06:54
                          Nie lubie byc ignorowany - choc w tym wypadku raczej tego sie spodziewam.
                          Wiec, sprawdzam co jakis czas czy jest postep w sprawie :-) jednak sadze, ze na
                          oleja.

pozdrawiam
                          Tomasz
                          • yavorius Re: admin: news? 17.11.06, 07:52
                            Jak tylko coś będę wiedział, dam znać;)
                            • Gość: galtom Re: admin: news? IP: *.range81-154.btcentralplus.com 18.11.06, 10:00
                              super:-)
                              (mam tylko takie dziwne przeczucie, ze staramy sie o cos z czego skorzystaja
                              moje wnuki) :-))))
                              • galtom i co??? 04.12.06, 21:29
                                czas plynie a tu nawet odpowiedzi NIE - nie slychac :-(
                                • yavorius i nic:((( /nt 05.12.06, 07:57
                                  • Gość: galtom Re: i nic:((( /nt IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 09.02.07, 21:51
                                    pytales ostatnio czy ktos wogole probowal to proponowac na zewnatrz?
                                    • yavorius Re: i nic:((( /nt 10.02.07, 10:43
                                      Wiesz, milczenie też jest jakimś rodzajem odpowiedzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka