Gość: perpetua IP: 82.160.33.* 04.12.06, 13:09 Nagle wczoraj telefon odmówił mi posłuszeństwa, nie mogę wysyłać smsów, mogę dzwonić itd, a smsy nie chcą się wysyłać, wszystko to w tak taku, o co może chodzić?, Pomóżcie, bo mnie szlag trafi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 04.12.06, 13:14 Najprawdopodobniej po doładowaniu konta nie uruchomiła Ci się usługa wysyłania sms. Zadzwoń do BOU, poproś o odblokowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz IP: *.man.poznan.pl 04.12.06, 14:52 i poproś o zwrot 2.44 PLN za połączenie z BOU, bo przecież nie z Twojej winy ta super i hiper nowoczesna platforma pre-paid ERY ma bardzo często problem z odblokowaniem wysyłania SMSów po doładowaniu :-)szcególnie gdy stan konta przed doładowaniem spadnie poniżej złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
szprota blokada smsów 04.12.06, 15:21 się pojawia przy ujemnym stanie konta, a ten z kolei - przy korzystaniu z simextra, wapu, mmsów bądź przy przebywaniu na roamingu (opłaty wtedy nie są naliczane online, tylko z kilkugodzinnym opóźnieniem) usługa powinna się zreaktywować po dwóch godzinach od doładowania. jeśli telefon był przelogowany (wył i wł), a mimo to od wczoraj smsy nie działają - masz pełne prawo do zwrotu za połączenie z BOU. Odpowiedz Link Zgłoś
zosiajaniak Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 08.01.07, 13:52 Gość portalu: mar napisał(a): > i poproś o zwrot 2.44 PLN za połączenie z BOU, bo przecież nie z Twojej winy ta > super i hiper nowoczesna platforma pre-paid ERY ma bardzo często problem z > odblokowaniem wysyłania SMSów po doładowaniu :-)szcególnie gdy stan konta przed > doładowaniem spadnie poniżej złotówki. Na jakiej podstawie mogę prosić o zwrot kosztów połączenia? Dzisiaj konsultant mi powiedział, że nie ma takiej możliwości (oczywiście zablokowało mi wysyłanie smsów). Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 08.01.07, 14:00 Na takiej podstawie, że po doładowaniu konta powinnaś mieć możliwość wysyłania smsów automatycznie. A ponieważ musiałaś się połączyć z konsultantem, by on zrobił to ręcznie, to trudno żebyś płaciła za to połączenie. Tylko musisz zadzwonić z telefonu, którego dotyczy sprawa. A konsultant oczywiście kłamusiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:58 Ja dzisiaj tak miałam. Dzwonić mogłam bez problemu, ale nie mogłam wysyłać smsów. Wczoraj doładowywałam, a stan konta wynosił parę groszy. Czy za każdym razem po doładowaniu będę tracić 2,44 na połączenie z BOU bo wysyłanie smsów się blokuje? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 06.12.06, 09:09 Proszę czytać ze zrozumieniem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=53341144&a=53349741 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:52 Telefon był doładowany wczoraj ok. 18 więc do dzisiaj minęły ponad 2 godziny. Przelogowany też był, bo na noc go wyłączam. Stan konta nie był ujemny (była niecała złotówka). Mimo to nie mogłam dzisiaj wysyłać smsów. Odpowiedz Link Zgłoś