Dodaj do ulubionych

Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodzi?

IP: 82.160.33.* 04.12.06, 13:09
Nagle wczoraj telefon odmówił mi posłuszeństwa, nie mogę wysyłać smsów, mogę
dzwonić itd, a smsy nie chcą się wysyłać, wszystko to w tak taku, o co może
chodzić?, Pomóżcie, bo mnie szlag trafi
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 04.12.06, 13:14
      Najprawdopodobniej po doładowaniu konta nie uruchomiła Ci się usługa wysyłania
      sms. Zadzwoń do BOU, poproś o odblokowanie.
    • Gość: mar Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz IP: *.man.poznan.pl 04.12.06, 14:52
      i poproś o zwrot 2.44 PLN za połączenie z BOU, bo przecież nie z Twojej winy ta
      super i hiper nowoczesna platforma pre-paid ERY ma bardzo często problem z
      odblokowaniem wysyłania SMSów po doładowaniu :-)szcególnie gdy stan konta przed
      doładowaniem spadnie poniżej złotówki.
      • szprota blokada smsów 04.12.06, 15:21
        się pojawia przy ujemnym stanie konta, a ten z kolei - przy korzystaniu z
        simextra, wapu, mmsów bądź przy przebywaniu na roamingu (opłaty wtedy nie są
        naliczane online, tylko z kilkugodzinnym opóźnieniem)
        usługa powinna się zreaktywować po dwóch godzinach od doładowania. jeśli telefon
        był przelogowany (wył i wł), a mimo to od wczoraj smsy nie działają - masz pełne
        prawo do zwrotu za połączenie z BOU.
      • zosiajaniak Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 08.01.07, 13:52
        Gość portalu: mar napisał(a):

> i poproś o zwrot 2.44 PLN za połączenie z BOU, bo przecież nie z Twojej winy ta
        > super i hiper nowoczesna platforma pre-paid ERY ma bardzo często problem z
        > odblokowaniem wysyłania SMSów po doładowaniu :-)szcególnie gdy stan konta przed
        > doładowaniem spadnie poniżej złotówki.

Na jakiej podstawie mogę prosić o zwrot kosztów połączenia? Dzisiaj konsultant
        mi powiedział, że nie ma takiej możliwości (oczywiście zablokowało mi wysyłanie
        smsów).
        • yavorius Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 08.01.07, 14:00
          Na takiej podstawie, że po doładowaniu konta powinnaś mieć możliwość wysyłania
          smsów automatycznie. A ponieważ musiałaś się połączyć z konsultantem, by on
          zrobił to ręcznie, to trudno żebyś płaciła za to połączenie. Tylko musisz
          zadzwonić z telefonu, którego dotyczy sprawa. A konsultant oczywiście kłamusiał.
    • Gość: iza Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:58
      Ja dzisiaj tak miałam. Dzwonić mogłam bez problemu, ale nie mogłam wysyłać
      smsów. Wczoraj doładowywałam, a stan konta wynosił parę groszy. Czy za każdym
      razem po doładowaniu będę tracić 2,44 na połączenie z BOU bo wysyłanie smsów się
      blokuje?
      • yavorius Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz 06.12.06, 09:09
        Proszę czytać ze zrozumieniem:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=75&w=53341144&a=53349741
        • Gość: iza Re: Od wczoraj nie mogę wysyłać smsów, o co chodz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 09:52
          Telefon był doładowany wczoraj ok. 18 więc do dzisiaj minęły ponad 2 godziny.
          Przelogowany też był, bo na noc go wyłączam. Stan konta nie był ujemny (była
          niecała złotówka). Mimo to nie mogłam dzisiaj wysyłać smsów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka