Dodaj do ulubionych

TP SA: nie ustąpimy w sprawie internetu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:21
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Stefan TP SA: nie ustąpimy w sprawie internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:27
      Oczywiscie pensje zarzadu tepsy nie sa absurdalne. Miliony rocznej pensji i
      milionowe odprawy to male halo. A kary powinien jak to kiedys zapowiadano zarzed
      placic ze swojej kieszenia a nie Klienci. Monopol pada i b.dobrze. Teraz czeka
      rozdzial przymusowego posiadania linii analogowej dokladanej do DSLa. Bo np. na
      nowoczesnym, cyfrowym ISDNie nie mona np. miec. I w zwiazku z wymuszeniem przez
      konkurencje zniesienia limitow przesylu danych na NEOstradzie musi kilkakrotnie
      staniec b.droga usluga DSL poniewaz byla brana przez Klientow ze wzgledu na brak
      limitow wlasnie. Domyslam sie jednak ze beda chcieli podniesc jej cene bo
      dotowali przeciez utrzymanie lacza. Te kilkaset zlotych miesiecznie nie zalatwia
      przeciez sprawy. Biedni...
      • kolargolo 32 tys i 32 miliony 23.02.07, 10:05
        jak zwykle jedna firma w trosce ow swoich pracownikow chce wydymac wszystkich
        innych obywateli.
        • znajomy_jennifer_lopez Nie znoszę TPSA ale jeszcze bardziej socjalistów 23.02.07, 10:28
          łgarzy populistów. Rozumiem że np. blokowanie dostępu do sieci konkurencji jest karane. Nawet powinno. Nie do końca jednak rozumiem ustalanie przez u/rząd stawek "uzasadnionych" Pachnie mi to cenami umownymi/urzędowymi a to już przerabialiśmy...
          • Gość: 666 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:11
            • jimmyjazz było podzielić tepsę na 2-3 firmy i po sprawie 23.02.07, 11:29
              Było się uczyć od mądrzejszych narodów i podzielić tepsę na 2-3 konkurencyjne
              firmy i ceny by się same obniżały.

No ale budżecik potrzebował kasy na renty i zasiłki dla wyłudzaczy to to trzeba
              się teraz męczyć.
            • Gość: 666 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:46
        • krychola Re: 32 tys i 32 miliony 23.02.07, 10:41
          Ale jeszcze dochodzą do tego właściciele akcji TP którzy nie chcieli by aby
          stracić te pieniądze.
          Mam kolegę w pracy który kiedyś pracował w TP, miał tam dobrze czasami
          wyciągał na lewo więcej pieniedzy niz zarabiał oficjalnie. Tak że nawet żona
          nie musiała jego pracować. Wszystko skończyło się jak weszli Francuzi i zaczeli
          obcinać zatrudnienie, tak że nawet teraz nie ma telefonu u nich(kiedyś miał za
          darmo)
          • Gość: x Re: 32 tys i 32 miliony IP: 212.160.172.* 23.02.07, 11:09
            Mylisz się, teraz też jest zniżka pracownicza.
            • Gość: Marecki Re: 32 tys i 32 miliony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:07
              To jakieś kpiny z tą obroną 32 tys. pracowników. Spółka, której zysk netto
              pozwala zapłacić kilka - kilkanaście kar szantażuje UKE (i społeczeństwo)
              zwolnieniami!!! Do tego dochodzi mobbing psychiczny - jak dostaniemy karę
              WYLATUJECIE Z FIRMY NA BRUK. A jeszcze raz przypomnę, że TP SA stać na
              zapłacenie takiej kary!!! Widocznie France Telecom planował cisnąć Polaczków
              jak cytrynę, a tu nagle niespodzianka. I bardzo dobrze.
        • Gość: krzysiek Re: 32 tys i 32 miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:28
          troska o pracowników tp to tylko pozory...
          jestem jednym z nich i też czuję się przez tp sa "dymany", gdyby nie aktualny
          rynek pracy to za psie pieniądze nie siedziałbym w tp komunie.
      • Gość: drzewko Re: TP SA: nie ustąpimy w sprawie internetu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.07, 17:19
        Dzialania UKE to klasyczna pisowska propaganda!!! Strezynska - lizus - chce sie
        przypodobac kaczorom. Wszedzie widzi spisek! Tyle o dzialaniach UKE. Zero
        strategii.
    • Gość: X Buhahaha. IP: *.opera-mini.net 23.02.07, 09:05
      Panie Witucki, niech pan mnie nie rozśmiesza stwierdzeniami, że bierze pan w obronę rodziny 32 tysięcy pracowników. W obronę bierzemy się sami, próbując znaleźć sobie pracę z dala od firmy, w której awans nie wiąże się z podwyżką. W której wasze (menedżerów) wzrosły w porównaniu z poprzednim rokiem o 27%, były prezes wziął 5,4 mln odprawy, a pracownicy nie widzieli podwyżek do kilku lat. I wasze zapewnienia o wartościowaniu stanowisk jakoś nie są poważnie przez nas odbierane...
      • Gość: X Re: Buhahaha. IP: *.opera-mini.net 23.02.07, 09:08
        Chodziło oczywiście o płace menedżerów i ich wzrost.
    • panfranek od 3 lat nie jestem klientem TPSA 23.02.07, 09:50
      i wszystkim, ktorzy maja alternatywe, nawet gdyby byla drozsza (a zawsze jest
      tansza) polecam zrezygnowanie z uslug tepsy! To po prostu kwestia ideolo.
    • Gość: www Popieram Streżyńską, kobieta ma racje !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:00
      TPSA padnie, cena za internet to jedno, a utrzymanie łącza to drugie i w/g mnie
      36.6 zł to za dużo za utrzymanie łącza!!!
      • drambui Klienci mają rację 23.02.07, 10:11
        Jasne, że 36 zł to za dużo, skoro ja płacę 28 zł za abonament i się Tepsie
        opłaca. Internet mam z innego źródła, abonament też niższy, niż w tepsie,
        telefon w Tepsie mam tylko po to, żeby do mnie mogli dzwonić znajomi, którzy nie
        mają komórek, oraz na faks. Sam dzwonię tylko z komórki, taniej niż ze
        stacjonarnego. I... mam zamiar zmienić, 28 zł to za drogo za abonament, inny
        operator mi udostępni stacjonarną linię za 23 zł, przy zachowaniu starego numeru
        i niższej cenie połączeń, niż tepsa.
        Buhahaha, Tepsa się obudzi z ręką w nocniku, jak klienci odejdą, żal mi tylko
        tych trzydziestu tysięcy pracowników...
        • Gość: Stiletto Re: Klienci mają rację IP: *.mofnet.gov.pl 23.02.07, 11:30
          Podpisuje się pod tym postem, TP SA moze się obudzić jak będzie "po ptokach".
          Już im pdziękowałem za NEO i przeszedłem na abonament socjalny. Neta mam od
          Netii, łącze 2 razy szybsze, cena o 25% niżasz i umowa na rok.
      • krychola to ile powinna być cena za utrzymanie tego łącza? 23.02.07, 10:43
        A jeśli TP ma paść to znaczy ż jednak chyba za małą pobiera opłatę za swoje
        usługi

> TPSA padnie, cena za internet to jedno, a utrzymanie łącza to drugie i w/g
        mnie
        > 36.6 zł to za dużo za utrzymanie łącza!!!
        • Gość: 666 Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:14
          Jak dla mnie to 0 zł. Inne firmy potrafią, teraz w promocji w Dialogu razem z
          DSL'em jest abonament za telefon 1 zł, to co nie można taniej. Niech się wali na
          ryj pie...rzona telekomuna.
          • Gość: GrzegorzB Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: 80.51.57.* 23.02.07, 12:02
            Powiedz mi człowieku z jakich łączy korzysta Dialog? Czy ma tak rozbudowaną
            infrastrukturę jak TP? Wątpię w to. A co do promocji to się ona skończy jak
            Dialog zdobędzie abonentów. Potem będzie cena o wiele wyższa.
            • Gość: 666 Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:41
              Jak na razie to Dialog korzysta ze swoich łaczy.
              • Gość: Gr2esiu Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:26
                Jasne. Wszyscy korzystaja ze swoich laczy. Tylko to sa wlasnie lacza tp, ktore
                UKE nakazal udostepniac innym po smiesznie niskich cenach. TP ma inwestowac w
                infrastrukture, utrzymywac lacza, a kase beda zbierac netie i dialogi...
                Swietny pomysl na konkurencje...
        • Gość: diun Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.07, 17:23
          Ludzie, przeciez to tepsa buli za lacza, buduje infrastrukture, buli na jej
          utrzymanie... Nie placa za to NIC tele2, netie i inne badziewia! To jest fakt,
          wiec wszelkie dyskusje, za co tepsa bierze kase sa bez sensu. Lepiej sie
          zastanowic za co netia bierze kase?!
      • Gość: bambi7 Re: Popieram Streżyńską, kobieta ma racje !!! IP: *.csk.pl 23.02.07, 11:19
        a nie sądzisz że "utrzymanie łącza" powinno już być w cenie internetu? tak
        naprawdę o to tutaj chodzi... płaci sie za jakieś "wydumki", których nie
        powinno być
    • Gość: JAZUREK 1% dla tepsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:28
      "TP SA zwróciła uwagę, że broni 32 tys. żywicieli rodzin w Polsce". Tp jako
      instytucja charytatywna dostanie ode mnie 1% z podatku dochodowego. Taka ona
      jest empatyczna i troszczy się o ludzi. Szlag by ją.... BRAWO PANI ANIU
    • Gość: poganin niech idą w zaparte, zostaną tylko ci klienci co IP: 213.17.140.* 23.02.07, 10:48
      nie mają wyjścia, ciekawe czy wtedy się będa tak mądrzyć
    • Gość: obsrany klient Żeganaj tepso - idę do Netii ,bo widzę ,że srasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:58
      na klienta .
    • Gość: maciek zarabiam 1900 netto mam na utrzymaniu rodzine.... IP: *.lobos.com.pl 23.02.07, 10:58
      ....mieszkam na wsi i moge tylko pomarzyć Panie prezesie o neostradzie za 90 zł
      miesięcznie!
      Wstyd w XXI wieku aby nie można było w przeciętnej rodzinie korzystać z łączy,
      tak drogich łączy!
      • Gość: aa Strężyńska bardziej papieska.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:13
        Bardziej papieska niż Papież. Uważam że jednak przegina.
    • Gość: sew brawo dla Strezynskiej!! kobieta z jajami, ktora IP: *.range86-130.btcentralplus.com 23.02.07, 11:16
      powinna dzialac juz duzo wczesniej. wreszcie ktos wzial sie za TPSA i moze
      dojdzie w koncu do zdemonopolizowania rynku. powodzenia!
    • olpc Monopol zaczyna się od ... 23.02.07, 11:35
      A co z prawem, które powinno określać od ilu % udziałów w rynku zaczyna się
      monopol? Powiedzmy od 40%. Firmy powinny się wtedy dzielić albo być dzielone
      albo ich ceny powinny podlegać regulacjom urzędowym.
    • Gość: moso TP: Nie ustąpimy w sprawie internetu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.02.07, 11:56
      ....
      pani Aniu,
      prosze tak dalej z tymi żabojadami grać!!!!
      Ostro batem po łapach wyciagniętych po nasze złotówki.
      Panie premierze, informatyka i telekomunikacja to trampolina naszego rozwoju
      ...tak trzynmać
      A kiedy za komórkowców sie bierzemy???
    • lajdziak Zrezygnowalem z usług TPSA 23.02.07, 12:00
      Do mojego miasta dotarła wreszcie konkurencja. Od stycznia UPC oferuje internet
      z telefobem i kablowką, lub oddzielnie poszczegolne usługi. Skorzystałem z
      możliwości wczesnieszej rezygnacji z neostrady i przeszłem do UPC jestem
      zachwycony, zdecydowanie taniej, jakość wspaniała. Na TPSA nie gniewam sie i
      być może powroce do nich kiedyś. Monopoliści muszą zrozumieć, że konkurencja
      ich dogania i przegania. Wspołczuje internautom ktrzy nie mają dostępu do
      konkurencji.
      • ambl Re: Zrezygnowalem z usług TPSA 23.02.07, 12:32
        ha ha ha!a co to jest ten telefob?
      • Gość: ixi Re: Zrezygnowalem z usług TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:52
        Niestety tego typu isntytucje jak UPC są obecne w niewielkim procencie dużych
        miast, mieszkam w małej, niespełna 5 tyś. miejscowości, sąsiedzi zrezygnowali z
        neostrady i "przeszli" do Netii i od ponad 3 tyg. czekają na uruchomienie
        łącza, gdyby nie to, że prawie u mnie mieszkają poszliby już z torbami bo
        zajmują się handlem internetowym. Dla oszczędności kilku złotych borykają się
        teraz z opóźnieniami innego dostawcy.
      • Gość: zub Re: Zrezygnowalem z usług TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:28
        Tylko to jest sedno. NAjpierw TP musiala wybudowac lacza, puscic kable, wydac
        na to kase. I teraz dzieki tej inwestycji w ogole moze dzialac konkurencja.
        Zadnej z tych firm nie stac na samodzielne zbudowanie infrastruktury, wiec
        dziekuj tepsie, ze masz net.
    • Gość: ArtS Kary IP: *.jg.energiapro.pl 23.02.07, 12:06
      A może by tak TP SA rozważyła zmianę taktyki i choć raz zastosowała się do
      sugestii urzędu bez czekania na zasądzenie kary. Liczenie na to, że można się
      odwołać, może okazać się w końcu drogą donikąd.
    • Gość: paweł niech sobie pobierają opłaty za łącze, IP: *.chello.pl 23.02.07, 12:42
      taka polityka wykończy ich szybciej niż agresywne kampanie konkurencji
      • Gość: jfk Re: niech sobie pobierają opłaty za łącze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:30
        JAsne. Zadnej kary jeszcze nie zaplacili, bo wszystkie byly nalozone od czapy!
        Wszystkie kary jak do tej pory uchylaly sady. Strezynska sieje propagande i nic
        wiecej. Ooops, sorry czasem jeszcze ukreci jakies lody z tele2, ktorego byla
        czlonkinia rady nadzorczej.
    • to_ti [...] 23.02.07, 14:16
    • Gość: yanek stuk, stuk w glowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:24
      UKE tym razem znowu przegial. Pewnie, ze tepsa sie odwola. Kazdy by sie
      odwolal. Koniec bedzie taki jak zawsze, czyli kara zostanie uchylona, a UKE
      znowu skompromituje sie przed bruksela.
      • Gość: kachna Re: stuk, stuk w glowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:34
        Dajcie spokoj. nie wiadomo, czy smiac sie z UKE, czy plakac. DLugo bedziemy
        jeszcze zyli w jungli. Uke dlugo nie zrozumie, ze walenie kar bez sensu nic nie
        zdziala, ze trzeba kompleksowych rozwiazan rynku, a nie znalezienia kozla
        ofiarnego.
        • Gość: PISIORY Re: stuk, stuk w glowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:36
          W koncu UKE tez jest odzyskane przez PiS, a oni tak dzialaja. Najpierw po ryju
          a potem sie zastanowic co dalej. Osmieszamy sie przed europa, a do tego czekaja
          nas gigantyczne kary. I nie zaplaci ich pani Strezynska, tylko my - podatnicy!
    • wojpiega Na co liczy TPSA? 26.02.07, 22:11
      Chyba tylko na kasę. A może lepiej zamiast pobierania pieniędzy za dostęp do
      swoich usług, lub za utrzymanie łącza ta szacowna firma zacznie świadczyć
      usługi dostępu do internetu. Ciekawe, czy kilka tysięcy pracowników TPSA
      kupująć kartofle na targu płacą za dostęp do straganu z kartoflami. Szanowna
      Rado nadzorcza TPSA. Proszę przestać utrzymywać łącza. Kable proszę zakopać.
      Pracowników trzymających łącza proszę zwolnić. Zwolnić należy armię
      krasnoludków początkujących rozmowy telefoniczne (wasi klienci potrawią sami
      zapoczątkować swoje rozmowy telefoniczne i to bez opłaty 12 gr). Zmniejszą się
      Wam koszty. Zmniejszy się opłata za internet, zwiększy się ilość klientów.
      Przestańcie przywłaszczać opłaty abonamentowe. Definicje abonamentu znajdziecie
      w Słowniku Języka Polskiego. Po co formuować własną definicję. Nikt Wam nie
      zarzuci fałszowania definicji pojęć "abonamentu". Może znajdą się pieniądze na
      konserwację waszych sieci i to za opłaty za faktyczne, a nie wirtualne usługi.
      Nie ma się co skarżyć KE, bo tam mogą się połapać w waszych oszustwach.
      • yavorius Re: Na co liczy TPSA? 27.02.07, 07:49
        wojpiega napisał:
        > Szanowna Rado nadzorcza TPSA. Proszę przestać utrzymywać łącza. Kable proszę
        > zakopać. Pracowników trzymających łącza proszę zwolnić.

A tak głupio spytam, kto będzie te łącza konserwował i naprawiał? Ty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka