Gość: s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Stefan TP SA: nie ustąpimy w sprawie internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 00:27 Oczywiscie pensje zarzadu tepsy nie sa absurdalne. Miliony rocznej pensji i milionowe odprawy to male halo. A kary powinien jak to kiedys zapowiadano zarzed placic ze swojej kieszenia a nie Klienci. Monopol pada i b.dobrze. Teraz czeka rozdzial przymusowego posiadania linii analogowej dokladanej do DSLa. Bo np. na nowoczesnym, cyfrowym ISDNie nie mona np. miec. I w zwiazku z wymuszeniem przez konkurencje zniesienia limitow przesylu danych na NEOstradzie musi kilkakrotnie staniec b.droga usluga DSL poniewaz byla brana przez Klientow ze wzgledu na brak limitow wlasnie. Domyslam sie jednak ze beda chcieli podniesc jej cene bo dotowali przeciez utrzymanie lacza. Te kilkaset zlotych miesiecznie nie zalatwia przeciez sprawy. Biedni... Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo 32 tys i 32 miliony 23.02.07, 10:05 jak zwykle jedna firma w trosce ow swoich pracownikow chce wydymac wszystkich innych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Nie znoszę TPSA ale jeszcze bardziej socjalistów 23.02.07, 10:28 łgarzy populistów. Rozumiem że np. blokowanie dostępu do sieci konkurencji jest karane. Nawet powinno. Nie do końca jednak rozumiem ustalanie przez u/rząd stawek "uzasadnionych" Pachnie mi to cenami umownymi/urzędowymi a to już przerabialiśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz było podzielić tepsę na 2-3 firmy i po sprawie 23.02.07, 11:29 Było się uczyć od mądrzejszych narodów i podzielić tepsę na 2-3 konkurencyjne firmy i ceny by się same obniżały. No ale budżecik potrzebował kasy na renty i zasiłki dla wyłudzaczy to to trzeba się teraz męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola Re: 32 tys i 32 miliony 23.02.07, 10:41 Ale jeszcze dochodzą do tego właściciele akcji TP którzy nie chcieli by aby stracić te pieniądze. Mam kolegę w pracy który kiedyś pracował w TP, miał tam dobrze czasami wyciągał na lewo więcej pieniedzy niz zarabiał oficjalnie. Tak że nawet żona nie musiała jego pracować. Wszystko skończyło się jak weszli Francuzi i zaczeli obcinać zatrudnienie, tak że nawet teraz nie ma telefonu u nich(kiedyś miał za darmo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: 32 tys i 32 miliony IP: 212.160.172.* 23.02.07, 11:09 Mylisz się, teraz też jest zniżka pracownicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marecki Re: 32 tys i 32 miliony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:07 To jakieś kpiny z tą obroną 32 tys. pracowników. Spółka, której zysk netto pozwala zapłacić kilka - kilkanaście kar szantażuje UKE (i społeczeństwo) zwolnieniami!!! Do tego dochodzi mobbing psychiczny - jak dostaniemy karę WYLATUJECIE Z FIRMY NA BRUK. A jeszcze raz przypomnę, że TP SA stać na zapłacenie takiej kary!!! Widocznie France Telecom planował cisnąć Polaczków jak cytrynę, a tu nagle niespodzianka. I bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: 32 tys i 32 miliony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:28 troska o pracowników tp to tylko pozory... jestem jednym z nich i też czuję się przez tp sa "dymany", gdyby nie aktualny rynek pracy to za psie pieniądze nie siedziałbym w tp komunie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drzewko Re: TP SA: nie ustąpimy w sprawie internetu IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.07, 17:19 Dzialania UKE to klasyczna pisowska propaganda!!! Strezynska - lizus - chce sie przypodobac kaczorom. Wszedzie widzi spisek! Tyle o dzialaniach UKE. Zero strategii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Buhahaha. IP: *.opera-mini.net 23.02.07, 09:05 Panie Witucki, niech pan mnie nie rozśmiesza stwierdzeniami, że bierze pan w obronę rodziny 32 tysięcy pracowników. W obronę bierzemy się sami, próbując znaleźć sobie pracę z dala od firmy, w której awans nie wiąże się z podwyżką. W której wasze (menedżerów) wzrosły w porównaniu z poprzednim rokiem o 27%, były prezes wziął 5,4 mln odprawy, a pracownicy nie widzieli podwyżek do kilku lat. I wasze zapewnienia o wartościowaniu stanowisk jakoś nie są poważnie przez nas odbierane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Buhahaha. IP: *.opera-mini.net 23.02.07, 09:08 Chodziło oczywiście o płace menedżerów i ich wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
panfranek od 3 lat nie jestem klientem TPSA 23.02.07, 09:50 i wszystkim, ktorzy maja alternatywe, nawet gdyby byla drozsza (a zawsze jest tansza) polecam zrezygnowanie z uslug tepsy! To po prostu kwestia ideolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Popieram Streżyńską, kobieta ma racje !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:00 TPSA padnie, cena za internet to jedno, a utrzymanie łącza to drugie i w/g mnie 36.6 zł to za dużo za utrzymanie łącza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drambui Klienci mają rację 23.02.07, 10:11 Jasne, że 36 zł to za dużo, skoro ja płacę 28 zł za abonament i się Tepsie opłaca. Internet mam z innego źródła, abonament też niższy, niż w tepsie, telefon w Tepsie mam tylko po to, żeby do mnie mogli dzwonić znajomi, którzy nie mają komórek, oraz na faks. Sam dzwonię tylko z komórki, taniej niż ze stacjonarnego. I... mam zamiar zmienić, 28 zł to za drogo za abonament, inny operator mi udostępni stacjonarną linię za 23 zł, przy zachowaniu starego numeru i niższej cenie połączeń, niż tepsa. Buhahaha, Tepsa się obudzi z ręką w nocniku, jak klienci odejdą, żal mi tylko tych trzydziestu tysięcy pracowników... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiletto Re: Klienci mają rację IP: *.mofnet.gov.pl 23.02.07, 11:30 Podpisuje się pod tym postem, TP SA moze się obudzić jak będzie "po ptokach". Już im pdziękowałem za NEO i przeszedłem na abonament socjalny. Neta mam od Netii, łącze 2 razy szybsze, cena o 25% niżasz i umowa na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
krychola to ile powinna być cena za utrzymanie tego łącza? 23.02.07, 10:43 A jeśli TP ma paść to znaczy ż jednak chyba za małą pobiera opłatę za swoje usługi > TPSA padnie, cena za internet to jedno, a utrzymanie łącza to drugie i w/g mnie > 36.6 zł to za dużo za utrzymanie łącza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:14 Jak dla mnie to 0 zł. Inne firmy potrafią, teraz w promocji w Dialogu razem z DSL'em jest abonament za telefon 1 zł, to co nie można taniej. Niech się wali na ryj pie...rzona telekomuna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzegorzB Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: 80.51.57.* 23.02.07, 12:02 Powiedz mi człowieku z jakich łączy korzysta Dialog? Czy ma tak rozbudowaną infrastrukturę jak TP? Wątpię w to. A co do promocji to się ona skończy jak Dialog zdobędzie abonentów. Potem będzie cena o wiele wyższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:41 Jak na razie to Dialog korzysta ze swoich łaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr2esiu Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:26 Jasne. Wszyscy korzystaja ze swoich laczy. Tylko to sa wlasnie lacza tp, ktore UKE nakazal udostepniac innym po smiesznie niskich cenach. TP ma inwestowac w infrastrukture, utrzymywac lacza, a kase beda zbierac netie i dialogi... Swietny pomysl na konkurencje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diun Re: to ile powinna być cena za utrzymanie tego łą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.07, 17:23 Ludzie, przeciez to tepsa buli za lacza, buduje infrastrukture, buli na jej utrzymanie... Nie placa za to NIC tele2, netie i inne badziewia! To jest fakt, wiec wszelkie dyskusje, za co tepsa bierze kase sa bez sensu. Lepiej sie zastanowic za co netia bierze kase?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Popieram Streżyńską, kobieta ma racje !!! IP: *.csk.pl 23.02.07, 11:19 a nie sądzisz że "utrzymanie łącza" powinno już być w cenie internetu? tak naprawdę o to tutaj chodzi... płaci sie za jakieś "wydumki", których nie powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAZUREK 1% dla tepsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:28 "TP SA zwróciła uwagę, że broni 32 tys. żywicieli rodzin w Polsce". Tp jako instytucja charytatywna dostanie ode mnie 1% z podatku dochodowego. Taka ona jest empatyczna i troszczy się o ludzi. Szlag by ją.... BRAWO PANI ANIU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin niech idą w zaparte, zostaną tylko ci klienci co IP: 213.17.140.* 23.02.07, 10:48 nie mają wyjścia, ciekawe czy wtedy się będa tak mądrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obsrany klient Żeganaj tepso - idę do Netii ,bo widzę ,że srasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:58 na klienta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek zarabiam 1900 netto mam na utrzymaniu rodzine.... IP: *.lobos.com.pl 23.02.07, 10:58 ....mieszkam na wsi i moge tylko pomarzyć Panie prezesie o neostradzie za 90 zł miesięcznie! Wstyd w XXI wieku aby nie można było w przeciętnej rodzinie korzystać z łączy, tak drogich łączy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Strężyńska bardziej papieska.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:13 Bardziej papieska niż Papież. Uważam że jednak przegina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew brawo dla Strezynskiej!! kobieta z jajami, ktora IP: *.range86-130.btcentralplus.com 23.02.07, 11:16 powinna dzialac juz duzo wczesniej. wreszcie ktos wzial sie za TPSA i moze dojdzie w koncu do zdemonopolizowania rynku. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
olpc Monopol zaczyna się od ... 23.02.07, 11:35 A co z prawem, które powinno określać od ilu % udziałów w rynku zaczyna się monopol? Powiedzmy od 40%. Firmy powinny się wtedy dzielić albo być dzielone albo ich ceny powinny podlegać regulacjom urzędowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moso TP: Nie ustąpimy w sprawie internetu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.02.07, 11:56 .... pani Aniu, prosze tak dalej z tymi żabojadami grać!!!! Ostro batem po łapach wyciagniętych po nasze złotówki. Panie premierze, informatyka i telekomunikacja to trampolina naszego rozwoju ...tak trzynmać A kiedy za komórkowców sie bierzemy??? Odpowiedz Link Zgłoś
lajdziak Zrezygnowalem z usług TPSA 23.02.07, 12:00 Do mojego miasta dotarła wreszcie konkurencja. Od stycznia UPC oferuje internet z telefobem i kablowką, lub oddzielnie poszczegolne usługi. Skorzystałem z możliwości wczesnieszej rezygnacji z neostrady i przeszłem do UPC jestem zachwycony, zdecydowanie taniej, jakość wspaniała. Na TPSA nie gniewam sie i być może powroce do nich kiedyś. Monopoliści muszą zrozumieć, że konkurencja ich dogania i przegania. Wspołczuje internautom ktrzy nie mają dostępu do konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Zrezygnowalem z usług TPSA 23.02.07, 12:32 ha ha ha!a co to jest ten telefob? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: Zrezygnowalem z usług TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:52 Niestety tego typu isntytucje jak UPC są obecne w niewielkim procencie dużych miast, mieszkam w małej, niespełna 5 tyś. miejscowości, sąsiedzi zrezygnowali z neostrady i "przeszli" do Netii i od ponad 3 tyg. czekają na uruchomienie łącza, gdyby nie to, że prawie u mnie mieszkają poszliby już z torbami bo zajmują się handlem internetowym. Dla oszczędności kilku złotych borykają się teraz z opóźnieniami innego dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zub Re: Zrezygnowalem z usług TPSA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:28 Tylko to jest sedno. NAjpierw TP musiala wybudowac lacza, puscic kable, wydac na to kase. I teraz dzieki tej inwestycji w ogole moze dzialac konkurencja. Zadnej z tych firm nie stac na samodzielne zbudowanie infrastruktury, wiec dziekuj tepsie, ze masz net. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ArtS Kary IP: *.jg.energiapro.pl 23.02.07, 12:06 A może by tak TP SA rozważyła zmianę taktyki i choć raz zastosowała się do sugestii urzędu bez czekania na zasądzenie kary. Liczenie na to, że można się odwołać, może okazać się w końcu drogą donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł niech sobie pobierają opłaty za łącze, IP: *.chello.pl 23.02.07, 12:42 taka polityka wykończy ich szybciej niż agresywne kampanie konkurencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Re: niech sobie pobierają opłaty za łącze, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:30 JAsne. Zadnej kary jeszcze nie zaplacili, bo wszystkie byly nalozone od czapy! Wszystkie kary jak do tej pory uchylaly sady. Strezynska sieje propagande i nic wiecej. Ooops, sorry czasem jeszcze ukreci jakies lody z tele2, ktorego byla czlonkinia rady nadzorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti [...] 23.02.07, 14:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yanek stuk, stuk w glowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:24 UKE tym razem znowu przegial. Pewnie, ze tepsa sie odwola. Kazdy by sie odwolal. Koniec bedzie taki jak zawsze, czyli kara zostanie uchylona, a UKE znowu skompromituje sie przed bruksela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: stuk, stuk w glowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:34 Dajcie spokoj. nie wiadomo, czy smiac sie z UKE, czy plakac. DLugo bedziemy jeszcze zyli w jungli. Uke dlugo nie zrozumie, ze walenie kar bez sensu nic nie zdziala, ze trzeba kompleksowych rozwiazan rynku, a nie znalezienia kozla ofiarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISIORY Re: stuk, stuk w glowke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 22:36 W koncu UKE tez jest odzyskane przez PiS, a oni tak dzialaja. Najpierw po ryju a potem sie zastanowic co dalej. Osmieszamy sie przed europa, a do tego czekaja nas gigantyczne kary. I nie zaplaci ich pani Strezynska, tylko my - podatnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
wojpiega Na co liczy TPSA? 26.02.07, 22:11 Chyba tylko na kasę. A może lepiej zamiast pobierania pieniędzy za dostęp do swoich usług, lub za utrzymanie łącza ta szacowna firma zacznie świadczyć usługi dostępu do internetu. Ciekawe, czy kilka tysięcy pracowników TPSA kupująć kartofle na targu płacą za dostęp do straganu z kartoflami. Szanowna Rado nadzorcza TPSA. Proszę przestać utrzymywać łącza. Kable proszę zakopać. Pracowników trzymających łącza proszę zwolnić. Zwolnić należy armię krasnoludków początkujących rozmowy telefoniczne (wasi klienci potrawią sami zapoczątkować swoje rozmowy telefoniczne i to bez opłaty 12 gr). Zmniejszą się Wam koszty. Zmniejszy się opłata za internet, zwiększy się ilość klientów. Przestańcie przywłaszczać opłaty abonamentowe. Definicje abonamentu znajdziecie w Słowniku Języka Polskiego. Po co formuować własną definicję. Nikt Wam nie zarzuci fałszowania definicji pojęć "abonamentu". Może znajdą się pieniądze na konserwację waszych sieci i to za opłaty za faktyczne, a nie wirtualne usługi. Nie ma się co skarżyć KE, bo tam mogą się połapać w waszych oszustwach. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Na co liczy TPSA? 27.02.07, 07:49 wojpiega napisał: > Szanowna Rado nadzorcza TPSA. Proszę przestać utrzymywać łącza. Kable proszę > zakopać. Pracowników trzymających łącza proszę zwolnić. A tak głupio spytam, kto będzie te łącza konserwował i naprawiał? Ty? Odpowiedz Link Zgłoś