Dodaj do ulubionych

zgubiłam telefon i....

IP: *.4web.pl 12.03.07, 19:37
zablokowałam oczywiście u operatora możliwość wykonywania połączeń. I
zaproponowali mi tez blokadę telefonu, żeby ktoś nie maił z niego żadnego
pożytku... orientujecie sie, czy taką blokadę będzie ktoś sobie mógł później
zdjąć w komisie, czy rzeczywiście ten telefon będzie już bezużyteczny?
dzięki i pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • blq Re: zgubiłam telefon i.... 12.03.07, 22:07
      wiesz, to zależy od telefonu. starym rupom można zmienić IMEI, ale z nowymi
      telefonami juz tak łatwo nie jest.

bezużyteczny nigdy nie będzie. obudowa, wyświetlacz, bateria, głośniki -
      wszystko prócz płyty głównej jest sprawne, a i taka płyta przyda się na części.

zablokowany telefon to nadal około 50% wartości telefonu sprawnego. zwłaszcza
      takiego "golasa" bez pudła i kompletu.
      • Gość: neila Re: zgubiłam telefon i.... IP: *.4web.pl 12.03.07, 22:20
        To był SOny Ericsson K750:( Masz rację zablokuje... w sumie nic nie tracę, prócz
        poswięconego czasu, ale cóż...
        • blq Re: zgubiłam telefon i.... 12.03.07, 22:36
          O f*ck, nawet zablokowany będzie wart z 250zł.
          Ale zablokuj, zawsze to lepsze niż by miał się cieszyć z 100% sprawnego.

PS. mojej... znajomej... ukradli niedawno e50, tydzień się nim nacieszyła.
          drogie fony kradną, jebaki. Też zablokowała!
          • Gość: neila Re: zgubiłam telefon i.... IP: *.4web.pl 12.03.07, 22:42
            A ja bezmyślnie sama zgubiłam i to mnie najbardziej wnerwia!! ZOstawiłam w
            przymierzalni...zachciało mi się zakupów, byłam tak zaaferowana ciuchami, że
            zapomniałam o telefonie, który położyłam na stoliku w przymierzalni:/ Oki, już
            nie marudzę:)
      • Gość: mgg Re: zgubiłam telefon i.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 12:56
        swoja droga nie zdawalam sobie sprawy ze oni rozbieraja te telefony... gdzie
        znajduja zbyt na te części?
        a taka karte sim to po prostu wyrzucaja?
        • blq Re: zgubiłam telefon i.... 15.03.07, 13:07
          komisom oddają. telefony na części bardzo się im przydają, nawet fragmenty płyty
          głównej są do odlutowania i przeszczepienia na inny telefon. jak pada koncówka
          mocy albo moduł GSM, to taki zablokowany telefon jest "jak znalazł". że o takich
          "pewniakach" jak wyświetlacz, aparat, wszelkiego rodzaju złącza, gniazda - nie
          wspomnę.
    • Gość: Izabela Re: zgubiłam telefon i.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.07, 09:54
      Ja miałam telefon 3 godziny,byłam zmienić menu na polskie,ściągnąć simloc i
      wieczoraem mi go ukradli.Zgłosiłam na policję ale nie wierzę,że to coś
      da.Zablokować nie można tak mi powiedziano w serwisie Nokii???Czyli ktoś się z
      niego cieszy.
      Może sama go gdzieś znajde bo był bardzo rozpoznawałny-Nokia 6111 limitowana
      wersja w kwiatki
      www.carphonewarehouse.ie/shop/nokia_6111_ck_white.417.1.10105.phones.html
      tak wyglądała.
      Strasznie mi żal bo to był prezent na Walentynki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka