Dodaj do ulubionych

Uwaga o K750i

10.04.07, 17:39
Stalo się coś strasznego. Moja 1,5 roczna Motorola L7 z której bylem bardzo
zadowolony upadła mi na beton i zbił się wyświetlacz. Dziś kupiłem w sklepie
SE zachwalanego tu przez wszystkich k750i. Mam drobne pierwsze spostrzeżenia:
negatywy:
- telefon jest dość gruby
- za duzo guzików na obudowie
- dżojstik wydaje sie podatny na uszkodzenia mechaniczne
- brak polskich znaków
pozytywy:
- doskonały dźwięk, lepszy glosnik
- w porównaniu do motoroli wygodniejsza klawiatura
- telefon sprawia wrazenie dosc solidnego
- ma lepszy zasieg niz motorola, nie zrywa mi rozmow
- czytelne menu, wiele opcji do wyboru

SE wydaje sie dobrym telefonem, ale jest brzydszy niż moja motorolka;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: x Re: Uwaga o K750i IP: *.broadband.pl 10.04.07, 18:57
      ncc2000 napisał:
      > - brak polskich znaków

Podczas pisania wiadomości -> Opcje -> Znaki narodowe -> włącz
      • Gość: K2 Re: Uwaga o K750i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:07
        Nie pisz głupot, to zdecydowanie najlepszy telefonik w kategorii cena/jakość
        Spróbuj sobie kupić nokię lub motorolę o zbliżonych parametrach za tak niską cenę
        • Gość: K2 Re: Uwaga o K750i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:08
          jedyna jego i zresztą największa wadą jest bardzo słabe radio które często gęsto traci sygnał:)
          • blq radio. 10.04.07, 19:50
            radio jest akurat bardzo, bardzo dobre. nie wiem gdzie mieszkasz (lub jakich
            słuchawek używasz)

u mnie łapie 22 stacje, z których 4-5 to jakaś egzotyka/kiepska jakość, a
            minimum 10 ma zero szumów i trzasków, o zerwaniach nie wspominając.

dla porównania - szajskie nokie (6030, 6610 itp śmietanka) czy siemems SX1
            wyłapywały u mnie około 5-6 stacji. k700 - około 8-10. s700 - 12-15.
            • k_r_m Re: radio. 10.04.07, 22:28
              tu się zgodzę, radio odbiera bardzo czysto, po podłączeniu pod wzmacniacz daje
              wysokiej jakości dźwięk, do paru rzeczy można się przyczepić ale nie do radia,
              może brakuje w nim tylko korekcji dźwięku jak w odtwarzaczu mp3
              • Gość: K2 do blq i krm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 19:48
                mieszkam w częstochowie:) a słuchawek używam standardowych od SE-na i powiem wam że często gęsto radyjko gubi sygnał nawet na tak popularnych stacjach jak zetka czy rmffm, biska, jedynka, katowice odbierają tylko w mono.
                Ale gdy wyjadę na wycieczkę do okolicznych lasów to o dziwo tam lepiej odbiera;)
    • asmith Re: Uwaga o K750i 10.04.07, 19:37
      ncc2000 napisał:

> Stalo się coś strasznego. Moja 1,5 roczna Motorola L7 z której bylem bardzo
      > zadowolony upadła mi na beton i zbił się wyświetlacz. Dziś kupiłem w sklepie
      > SE zachwalanego tu przez wszystkich k750i. Mam drobne pierwsze spostrzeżenia:

Dzięki za uwagi. Gdyby teraz tak jeszcze wypadł Ci na beton ten nowy telefon to
      byśmy niezły crash test porównawczy
      ;)
    • blq Re: Uwaga o K750i 10.04.07, 19:55
      > - telefon jest dość gruby

na tle L7 zapewne.

> - za duzo guzików na obudowie

tylko że te guziki są bardzo przydatne. ich minusem jest konstrukcja obudowy,
      ktora skłania do trzeszczenia (telefon, nie użytkownika ;)

> - dżojstik wydaje sie podatny na uszkodzenia mechaniczne

nie mam pojęcia jak to wyczułeś. czy chodzi Ci po prostu o sam fakt istnienia
      dzojstika?

> - brak polskich znaków

?? btw na co Ci one?

Do zalet nie mam komentarza, wszystko się zgadza. Oczywiscie pisząc "głośnik"
      masz na myśli rozmowy. Bo ten od dzwonków już jest lipny (poprawili go w w810,
      ale to i tak daleko w tyle za np e398, L7 raczej też).
      • k_r_m Re: Uwaga o K750i 10.04.07, 22:35

> Do zalet nie mam komentarza, wszystko się zgadza. Oczywiscie pisząc "głośnik"
        > masz na myśli rozmowy. Bo ten od dzwonków już jest lipny (poprawili go w w810,
        > ale to i tak daleko w tyle za np e398, L7 raczej też).

co do głośnika mam mieszane uczucia, w weekend porównywałem odtwarzając tą samą
        mptrójkę na k750i i e398, o ile e398 ma dźwięk stereofoniczny i w dobry bas to
        jeśli o czystość brzmienia i wysokie tony (te są cienkie w e398) k750i bije
        motorolę, nie mogłem się zdecydować co wolę,
        ale za to ta obudowa w motce bardzo mi się podoba :)
        • barracuda7110 Re: Uwaga o K750i 10.04.07, 22:47
          Mnie w e398 drażni dziwaczne gniazdo podłączenia ładowarki (jakby mini usb nie
          mogli dać...) i dość marny wyświetlacz.
    • ncc2000 Re: Uwaga o K750i 11.04.07, 01:25
      Po prawie całym dniu użytkowania mogę powiedzieć że:
      - radio działa doskonale, mieszkam w Warszawie, udało mi się znaleźć 20 stacji,
      większość odbiera perfekcyjnie.
      - słuchawki w300i którego testowałem parę miesięcy temu są lepsze (chodzi mi o
      te gumowe, wtykane głęboko do ucha) niż te z k750i
      - ten telefon robi naprawdę dobre zdjęcia, jak na potrzeby mmsów spokojnie
      wystarczy. Autofokus się przydaje, nie muszę każdego ujęcia powtarzać 5 razy bo
      obiekt się rusza.
      - są jednak polskie znaki, dla mnie to ważne.
      - przycisk "muzyka" wydaje się zbędny, zwłaszcza że w odróżnieniu od w300i nie
      można nim uruchomić ostatnio słuchanego radia
      - wyświetlacz gorszej jakości niż w L7, chociaż może to kwestia kontrastu i
      jasności ekranu, ale w L7 kolory wydawały mi się żywsze.
      - brak EDGE'a, chociaż zainstalowałem sobie Operę Mini i internet śmiga dość
      szybko
      - poza tym same zalety, telefon dobrze leży w ręku. Podobają mi się jego
      funkcje, jednak pewnie jak w sklepie Motoroli bedzie już dostępna L9, to raczej
      ją sobie kupię.
      • blq Re: Uwaga o K750i 11.04.07, 01:49
        > - przycisk "muzyka" wydaje się zbędny, zwłaszcza że w odróżnieniu od w300i nie
        > można nim uruchomić ostatnio słuchanego radia

a widzisz. u mnie jest właśnie to "ostatnio słuchane". mnie z kolei denerwuje
        to, że tylko w tle się radio włącza i już przeskakiwanie na inny kanał jest
        utrudnione. a w radiowej papce przeskakuję na inną stację praktycznie co 5 minut
        (chyba że jest mecz...)

ale też się zgadzam, że to zbędny przycisk. jedyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka