heraldek 26.04.07, 23:10 A moze jeszcze oferta Piec Telefonow dla Piecioraczkow....... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kell99 Re: TP SA daje nam Unifon 26.04.07, 23:15 Jeszcze troche... Uslugi voip wykoncza tradycyjny telefon. Wtedy mam nadzieje skonczy sie monopol - przynajmniej tak jest w innych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: TP SA daje nam Unifon IP: *.chello.pl 27.04.07, 00:26 kell99 napisał: > Jeszcze troche... Uslugi voip wykoncza tradycyjny telefon. Wtedy mam nadzieje > skonczy sie monopol - przynajmniej tak jest w innych krajach. W którym kraju VOIP wykończyło tradycyjny telefon? Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: TP SA daje nam Unifon 27.04.07, 15:25 Np. 'za oceanem' gdzie za voip placisz o co najmniej 1/2 mniej niz za 'tradycyjny' telefon. Po tym jak lokalni monopolisci zostali zmuszeni, by klient mogl przeniesc swoj number tel. do innego operatora i wybrac dostawce dsl wg wlasnego uznania, nic nie stoi na przeszkodzie by wybrac sobie dostawce tych uslug. Ba, za 5mbps dsl i telefon voip (bramka voip w abonamencie) placisz tyle co kiedys za sam abonament tel :) I to sie nazywa postep. To teraz jeszcze czas by sie rozwinelo iptv i bedzie mozna zaczac myslec by sie wyrwac spod opresji dostawcow kablowki, bo to obled by majac cyfrowy dekoder wykupowac caly pakiet skoro zalezy mi na 2ch programach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prażanin Re: TP SA daje nam Unifon IP: 212.160.172.* 27.04.07, 12:05 kell99 napisał: > Jeszcze troche... Uslugi voip wykoncza tradycyjny telefon. Wtedy mam nadzieje > skonczy sie monopol - przynajmniej tak jest w innych krajach. TPSA juz od ponad roku swiadczy usługę voip przez liveboxa, a docelowo wogóle rezygnuje z komutacji sygnału, a przechodzi na komutację pakietów czyli voip. Wywali centrale, a dla abonenta nic sie nie zmieni, bo aparat zostanie ten sam, a nawet urządzenia w przypadku systemu dostępowego AnyMedia zsotaną te same, bo wystarczy dołozyć jedną kartę do voipa. Juz kazdy poważny producent sprzętu telekomunikacyjnego ma swoje rozwiązanie niewymagające duzego nakładu inwestycyjnego, żeby przejść na voipa. W Polsce już byśmy to mieli, ale właściciel TPSA, czyli France Telecom najpierw u siebie to zastosuje i wtedy wprowadzi wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Daje tylko na ile? IP: *.chello.pl 26.04.07, 23:19 Ta Nokia wg. testerów starcza na 1 godzinę rozmów, potem bateria siada bo Wi-Fi ją zjada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: Daje tylko na ile? IP: *.chello.pl 26.04.07, 23:21 "Ta Nokia" czyli oferowana przez orange 6136 Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: Daje tylko na ile? 28.04.07, 23:16 Ja ją dostałem od Orange i jako żywo starcza na dłużej niż godzinę rozmów... Na znacznie dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r TP SA daje nam Unifon 27.04.07, 12:55 Aby skorzystać z usługi, trzeba być klientem sieci Orange, a także mieć w domu dostęp do bezprzewodowego internetu. ******************************************* A technicznie, to po co ten internet bezprzewodowy? Odpowiedz Link Zgłoś
t.g Re: TP SA daje nam Unifon 27.04.07, 13:19 Technologia UMA: www.telepolis.pl/news.php?id=6373 Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: TP SA daje nam Unifon 27.04.07, 14:15 t.g napisał: > Technologia UMA: > www.telepolis.pl/news.php?id=6373 ***************************************** A więc rozwinięcie zwykłego telefonu bezprzewodowego. Nie widzę w tym pomyśle żadnej praktycznej innowacji. Nie ma też istotnej przesłanki ekonomicznej - gdy każdy członek rodziny ma komórkę, a rachunki za telefon stacjonarny rzadko przekraczają abonament. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASior TP SA daje nam Unifon IP: *.chello.pl 27.04.07, 13:23 Moja komórka ,gdy ją położę gdziekolwiek w domu od razu staje się telefonem domowym.Numer też się nie zmienia.Ale jednak TPSA i Orange super produkt wypuściły na rynek!! Śmieszna propozycja i ttyle w tym temacie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alaskan Re: TP SA daje nam Unifon 27.04.07, 13:34 testowałem usługę i mogę ją polecić z czystym sumieniem.Aparat po wejściu do domu od razu przelogowuje się na wifi i mamy tańsze połączenia. Dodatkowym bonusem jest to że cały czas korzystamy z jednej listy adresowej (bo mamy i w domu i poza domem jedną słuchawkę). A nokia 6136 rzeczywiście słabiutka , ale ta usługa jest dedykowana do mass marketu a nie do biznesu , a więc nie wymagajmy zbyt wiele :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromi tepsa frontem do klienta IP: *.48.jawnet.pl 27.04.07, 14:09 oto pzryklad miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34975,2515867.html jeszcze jeden www.kolbuszowa.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=661&Itemid=1 urzad ochrony praw konsumenta powinien zrobic z tego pomnik "przyrody" pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobert Re: tepsa frontem do klienta IP: 212.160.172.* 27.04.07, 15:35 Co próbujesz wykazać ? Że z powodu faceta, który zbudował sobie dom ze słupem telefonicznym w środku oferta Uniphone jest zła ? Myśle , że można znaleźć lepsze argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromi Re: tepsa frontem do klienta IP: *.57.jawnet.pl 27.04.07, 19:25 ups zupelnie zapomnialem o gedzeciarzach;) czytales gosciu czy tylko oblookales w 95 r prawo wyraznie mowilo wszelkie inwestycje musza miec pisemne pozwolenie wlascicieli dzialek przez ktore prowadza do dzisiaj wystarczy zglosic fakt samowoli budowlanej w pind pind ma miesiac na sprawdzenie po czym wydaje decyzje rozbiorki krotko mowiac nie wolno ci przeprowadzic sznurka do suszenia gaci przez dzialke sasiada a teraz przeczytaj cala droge prawna goscia zobaczysz ze tepsa ma w dupie prawo co bedzie kiedy narazisz sie debilom? dlatego lepiej z innym zgubic jak z tepsa znalezc pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Unifon kojarzy mi się z Unimilem... 27.04.07, 19:08 A unimile lubią pękać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scyzoryk CK-CH Homezone IP: *.unizh.ch 27.04.07, 19:17 Dziala co najmniej w kilku krajach od kilku lat. Technicznie jest to troszke odmienne rozwiazanie (tylko komorka z dodatkowa taryfa stacjonarna w obrebie domu), ale uzytkownikowi w sumie wszytsko jedno. A moze i lepiej bo starcza jedna zwykla komorka. Poza tym lepsze nowoczesne komorki (np niektore Nokie serii E) umozliwiaja rowniez prowadzenie rozmow VOIP przez siec (wlasna) bezprzewodowa. Wiec mozna sobie taka rewelacje zafundowac bez TPSA. Numer lokalny przypisany do VOIP mozna tez dostac bez potrzeby kozystania z TPSA. Jedynym problemem moga byc czasami polaczenia na numery alarmowe, ale wtedy mozna sie po prostu przelaczyc na "czysta" komorke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thrifty Re: TP SA daje nam Unifon IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.04.07, 02:09 Oferta umiarkowanie interesująca. Nie licząc kosztów szerokopasmowego internetu, dostajemy połączenia do Orange i na stacjonarne efektywnie za 4-5 groszy/min (do 1200 minut kosztem abonamentu za niecałe 50 zł). Zauważcie jednak, że jeśli ktoś nie gada aż tyle, albo gada dużo w weekendy i wieczorami, albo gada dużo poza domem, wówczas więcej wyciśnie ze standardowej oferty. Konieczność zakupu specjalnego telefonu jeszcze bardziej podważa atrakcyjność tej usługi. Zwłaszcza że są dostępne serwisy VoIP oferujące rozmowy za 0 (zero, null) zł za minutę na telefony stacjonarne w Polsce i w kilkunastu innych krajach. Ja sam w dużych aglomeracjach bez większych problemów gadam za friko z własnego telefonu przez VoIP (via UMTS/HSDPA) i nie muszę w tym celu wyszukiwać hotspotów ani trzymać się okolic domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m@n Re: TP SA daje nam Unifon IP: 80.50.204.* 30.04.07, 21:02 Zamiast zaoferować atrakcyjne abonamenty telefonii stacjonarnej, wymyślają jakieś "mixy", które nawet na zachodzie cieszą się bardzo małą popularnością... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytm TP SA daje nam Unifon IP: *.85-237-172.tkchopin.pl 08.05.07, 23:16 bardzo błedna informacja. unifon wprowadzaOrange a nie tp. unifon jest dostepny dla wszystkich urzytkowników abonamentowych Orange zarówno firmowych jak i indywidualnych. nie działa jedynie w mixach i na karcie. kazdy kto ma dostęp do internety przez wi-fi moze kozystacz unifona. czyli hot spoty równiez. jedynym mankamentem jest dostępność terminali a właściwie terminala bo jest to nikia 6136 która jest dostosowana do technologi uma. i jeszcze raz tp sa i orange nie dokonala fuzji tylko unifikacji usług w salonach wiec tytul posta jest jak najbardziej mlny i wyssany z palca. Odpowiedz Link Zgłoś