Gość: kriss IP: 80.55.210.* 23.06.07, 13:03 Poradźcie co wybrać. Obydwa używane i za tą samą cenę. Czy symbian w N nie zniechęci mnie trochę?? Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolodziejo Re: K610i czy N70?? 23.06.07, 13:17 Ja wybrałbym SE: jakość, bateria, wykonanie, rodzaj karty pamięci, aparat, wyświetlacz - przemawiają za nim. N70 nie należy do telefonów bezawaryjnych. Ale jeśli chcesz sobie instalować gry, aplikacje i inne duperele, to telefon z Symbianem będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma K610i czy N70? IP: *.krasnystaw.net 23.06.07, 21:26 Symbian jest zaletą, daje wiele możliwości, pod warunkiem odpowiedniej konserwacji oraz kontroli na aplikacjami. Jakość wykonania wg mnie przemawia za N70, wcześniej użytkowałem trzeszczące SE D750i (wyprodukowane przez chińskich niewolników). Ponadto N70 posiada EDGE. Jedynie ogniwo w N70 jest znacznie gorsze niż w SE. Odpowiedz Link Zgłoś
blq Re: K610i czy N70? 23.06.07, 21:32 Niestety Nokie też trzeszczą. Nawet te symbianowe. Wszstkie nowe telefony trzeszczą, za dużo z nich wyłazi: przyciski do aparatu, obiektywy, usb/ładowanie, słuchawki, czasem jeszcze przeróżne durne przyciski do internetu (tego najbardziej nie znoszę) itp itd. np w n73 jest nikomu nie potrzebny przycisk do galerii. wręcz go nienawidzę. A jeśli Symbian kogoś zniechęca, to wątpie, że go polubi kiedykolwiek. Nic na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolodziejo Re: K610i czy N70? 23.06.07, 22:11 blq napisał: > Wszstkie nowe telefony > trzeszczą, Samsung, Motorola - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Re: K610i czy N70?? 23.06.07, 21:44 Bawiłem się kiedyś k610i i jedno co mnie od razu wku..ło to dziwaczna klawiatura. Poza tym nie wiem czemu SE dało mu umts a zabrało radio. Wziąłbym n70 ze względu na symbiana i większą multimedialność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc Re: K610i czy N70?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:13 samsung (d900) oraz motorola v3x tez trzeszczy. wiem bo mam . zalezy od modelu. Nie trzeszczy za to motorola F3 (bo nie ma co tam trzeszczec, nawet przyciski nie sa wyciete). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chello SE niestety nie grzeszy jakością wykonania IP: *.chello.pl 24.06.07, 21:02 przynajmniej jeśli chodzi o obudowę. telefon użytkuje 8 miesięcy, w tym czasie (właściwie już po około 4-5 mies.) do białego plastiku mocno starło się wszystkie osiem rogów telefonu, widać wyraźne obtarcia również na rantach klawiszy - *, #, dużych pod ekranem itp. Telefon noszę w kieszeni bez żadnych innych przedmiotów, po ponad roku użytkowania w takich samych warunkach v3 wyglądała jak prosto z pudełka. Telefon nie trzeszczy, bardzo dobry ekran - zarówno jeśli chodzi o "jakość" obrazu jak i powłokę - zero rys. Ani razu się nie zawiesił, wszystko działa b.szybko, co ważne nie ma joya. Bateria przy średnim korzystaniu ok. 5 dni, przy czym moim zdaniem zadziwiająco długo dochodziła do optymalnej wytrzymałości (ok 1,5 miesiąca). Ogólnie jestem zadowolony, oczywiście prócz tych badziewnych ścierających się brzegów obudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kriss Re: K610i czy N70?? IP: 80.55.210.* 25.06.07, 09:53 Dzięki za wszystkie wpisy. Wybrałem N70 i jestem bardzo mile zaskoczony. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z symbianem - bardzo pozytywne wrażenia. Używałem K750i i dlatego SE uważam za sprawdzony telefon ale chęć posiadania czegoś innego przeważyła. Bateria w N trochę kiepsko trzyma, ale z tym się liczyłem. Mam nadzieję, że przy dłuższym użytkowaniu Nokia nie spowoduje, że będę żałował wyboru. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toma K610i czy N70?? IP: *.krasnystaw.net 25.06.07, 20:31 Dobry wybór! Jeżeli pogodziłeś się ze słabym ogniwem w N70, to zeszta już samym miodem jest. Z pewnością nie będziesz żałował! Odpowiedz Link Zgłoś