Dodaj do ulubionych

K610i czy N70??

IP: 80.55.210.* 23.06.07, 13:03
Poradźcie co wybrać.
Obydwa używane i za tą samą cenę.
Czy symbian w N nie zniechęci mnie trochę??
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • kolodziejo Re: K610i czy N70?? 23.06.07, 13:17
      Ja wybrałbym SE: jakość, bateria, wykonanie, rodzaj karty pamięci, aparat,
      wyświetlacz - przemawiają za nim. N70 nie należy do telefonów bezawaryjnych. Ale
      jeśli chcesz sobie instalować gry, aplikacje i inne duperele, to telefon z
      Symbianem będzie lepszy.
    • Gość: toma K610i czy N70? IP: *.krasnystaw.net 23.06.07, 21:26
      Symbian jest zaletą, daje wiele możliwości, pod warunkiem odpowiedniej
      konserwacji oraz kontroli na aplikacjami. Jakość wykonania wg mnie przemawia za
      N70, wcześniej użytkowałem trzeszczące SE D750i (wyprodukowane przez chińskich
      niewolników). Ponadto N70 posiada EDGE. Jedynie ogniwo w N70 jest znacznie
      gorsze niż w SE.
      • blq Re: K610i czy N70? 23.06.07, 21:32
        Niestety Nokie też trzeszczą. Nawet te symbianowe. Wszstkie nowe telefony
        trzeszczą, za dużo z nich wyłazi: przyciski do aparatu, obiektywy,
        usb/ładowanie, słuchawki, czasem jeszcze przeróżne durne przyciski do internetu
        (tego najbardziej nie znoszę) itp itd.

np w n73 jest nikomu nie potrzebny przycisk do galerii. wręcz go nienawidzę.

A jeśli Symbian kogoś zniechęca, to wątpie, że go polubi kiedykolwiek. Nic na siłę.
        • kolodziejo Re: K610i czy N70? 23.06.07, 22:11
          blq napisał:

> Wszstkie nowe telefony
          > trzeszczą,

Samsung, Motorola - nie.
    • barracuda7110 Re: K610i czy N70?? 23.06.07, 21:44
      Bawiłem się kiedyś k610i i jedno co mnie od razu wku..ło to dziwaczna
      klawiatura. Poza tym nie wiem czemu SE dało mu umts a zabrało radio.

Wziąłbym n70 ze względu na symbiana i większą multimedialność.
      • Gość: mc Re: K610i czy N70?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 17:13
        samsung (d900) oraz motorola v3x tez trzeszczy. wiem bo mam . zalezy od modelu. Nie trzeszczy za to motorola F3 (bo nie ma co tam trzeszczec, nawet przyciski nie sa wyciete).
    • Gość: chello SE niestety nie grzeszy jakością wykonania IP: *.chello.pl 24.06.07, 21:02
      przynajmniej jeśli chodzi o obudowę. telefon użytkuje 8 miesięcy, w tym czasie
      (właściwie już po około 4-5 mies.) do białego plastiku mocno starło się
      wszystkie osiem rogów telefonu, widać wyraźne obtarcia również na rantach
      klawiszy - *, #, dużych pod ekranem itp. Telefon noszę w kieszeni bez żadnych
      innych przedmiotów, po ponad roku użytkowania w takich samych warunkach v3
      wyglądała jak prosto z pudełka. Telefon nie trzeszczy, bardzo dobry ekran -
      zarówno jeśli chodzi o "jakość" obrazu jak i powłokę - zero rys. Ani razu się
      nie zawiesił, wszystko działa b.szybko, co ważne nie ma joya. Bateria przy
      średnim korzystaniu ok. 5 dni, przy czym moim zdaniem zadziwiająco długo
      dochodziła do optymalnej wytrzymałości (ok 1,5 miesiąca). Ogólnie jestem
      zadowolony, oczywiście prócz tych badziewnych ścierających się brzegów obudowy.
    • Gość: kriss Re: K610i czy N70?? IP: 80.55.210.* 25.06.07, 09:53
      Dzięki za wszystkie wpisy.
      Wybrałem N70 i jestem bardzo mile zaskoczony.
      Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z symbianem - bardzo pozytywne wrażenia.
      Używałem K750i i dlatego SE uważam za sprawdzony telefon ale chęć posiadania
      czegoś innego przeważyła.
      Bateria w N trochę kiepsko trzyma, ale z tym się liczyłem.
      Mam nadzieję, że przy dłuższym użytkowaniu Nokia nie spowoduje, że będę żałował
      wyboru.

Pozdrawiam.
      • Gość: toma K610i czy N70?? IP: *.krasnystaw.net 25.06.07, 20:31
        Dobry wybór! Jeżeli pogodziłeś się ze słabym ogniwem w N70, to zeszta już samym
        miodem jest. Z pewnością nie będziesz żałował!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka