Dodaj do ulubionych

Taryfa ZERO - kompletny knot ERY

IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.07, 20:10
co za powaleni ludzie tam siedzą, aktywacja za 99 PLN...????

www.telepolis.pl/news.php?id=8802
śmiech na sali
Obserwuj wątek
    • 8x888 Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY 30.06.07, 21:47
      A w nieoficjalnej wiadomości było tak pięknie. Oj cos mi sie wydaje, że sarzy
      opy musza po milionie klientów stracic, zeby zrobić cos konkurencyjnego.
      Jak na ere, ktorz zawsze wiodła prym i pierwsza wprowadzała nowo,ści, to
      straszna kapa.
      Teraz rządzi PLAY!!!
      • Gość: krakus Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 11:01
        spokojnie, nie zawsze udaje się wrzucenie nowej oferty na rynek hehe. co do tego
        że rzadzi play to też zależy - jeżeli ktoś nie dzwoni dużo a odbiera bardziej to
        przecież moze sobie wybrać coś w podobie do ery - superkarta 10 plusa która
        była ho ho i jeszcze dawniej temu juz oferowana (od roku jest w ofercie hehe).
        za 10 zł masz 15 min/75 sms i działasz:)
        • Gość: Robert Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY IP: *.aster.pl 05.07.07, 12:45
          Beznadziejna oferta ,a do kogo przepraszam ona jest skierowana? bo nie widze ?
          czyżby tez był odpowiednio ukryty zapis o tym w regulaminie ? ;-))))))
      • Gość: Mirek Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY IP: *.aster.pl 04.07.07, 11:36
        Nie ma sie czemu dziwić Era zapomina zawsze dodac ze jest nie haczyk w ich
        ofertach ale wieki hak
    • szprota Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY 30.06.07, 22:08
      99 złotych to jest kwota "cennikowa" za przyłączenie do sieci. Przy umowach
      dwu-trzyletnich regularnie pojawia się zniżka, najczęściej rzędu 50% - przez
      tyle czasu lojalki klient spłaci telefon (jeśli go wziął), zamortyzują się
      koszty, które sieć przy przyłączaniu go do sieci ponosi (jakkolwiek nie upieram
      się przy opinii, że ten koszt wynosi aż blisko stówę - natomiast w ten sposób
      tłumaczy się Era)
      W taryfie Zero nie ma umowy na czas określony, nie ma kary umownej - op się
      zabezpiecza przed odejściem klienta właśnie w ten sposób. Jak ktoś już wydał tę
      stówę, będzie mu bardziej żal odchodzić. A już oczami duszy swojej widzę tych
      klientów, którym się nie chciało spojrzeć w cennik, a dealer w APSie nie raczył
      wspomnieć o cenie aktywacji...
      • barracuda7110 Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY 30.06.07, 22:38
        Jest możliwość podpisania umowy na rok. Nie ma w ogóle telefonów.

www.telepolis.pl/news.php?id=8802
        • Gość: :))))))))))))))))) kompletna pomyłka i KPINA IP: *.gdynia.mm.pl 30.06.07, 23:04
          albo 10 PLN co miesiąc albo bez tych 10PLN ale umowa na rok - ale do tego 100 w
          błorto

jak można być tak tępym, by teraz, gdy jest mBank z 45gr i Play z 49gr (na
          kartę), oferować taką pokraczną ofertę?

przecież to całe 5 miesięcy w mBanku, ale do wykorzystania tych 100PLN, a po pół
          roku może znowu się wszystko zmienić!!!

w tym samym momencie Era w TakTak ma 3 numery (niestety tylko do sieci) za 9/3
          gr....

przy okazji opłata za wap/internet jest nadal wysoka, chyba że ktoś się bawi
          komórką - krótkie połączenie jest niepołacalne bo sciągną jak w Erze 70gr (potem
          6gr za 50kb chyba) - w mBanku jest 5gr za 50kb bez początkowej opłaty

komu ma się niby opłacać taka usługa? ani to tanie, ani konkurencyjne!!!!
        • szprota Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY 02.07.07, 12:09
          wiem, ja się odwoływałam do innych promocji. Umowa jest wprawdzie na rok, ale
          odstąpienie od niej przed terminem nie wiąże się z opłatą kary umownej, więc de
          facto jest na czas nieokreślony.
          Aby dolać oliwy, dopowiem, że taryfa zero jest też dla stałych klientów. Pod
          warunkiem, że ich umowy już wygasły, zdecydują się na zobowiązanie do utrzymania
          karty SIM aktywnej przez 12 m-cy i opłacą 99 zł...
    • Gość: r Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY IP: *.4web.pl 01.07.07, 13:00
      dno
      • alek06 Re: Taryfa ZERO - kompletny knot ERY 05.07.07, 11:01
        tez sie zastanawiam co mnie jeszcze z nimi trzyma, mam tak tak, ale jestem juz
        jedna nogą w Plusie , bo czasami mi jest wstyd ze jestem no moze juz byłam u
        takiego operatora.ale swoja droga przeciez przy wdrazaniu takiego projektu nie
        pracuje tylko jedna osoba.. wiec oni wszyscy tam nie mysla co robia i z jaka
        taryfą ida do klienta ?
    • Gość: na zimno Nie ma nic skuteczniejszego niz klapa. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.07.07, 13:07
      Ci od modeli taryfowych juz dawno przestali wyczuwac intencje klientow.
      Ich zrozumienie klienta dazy do zera. Operator powinien zrobic przeglad kadr.
      Inaczej ludzie beda decydowac ... nogami i odejda albo nie przyjda.

• Gość: re osobiście zadziwia mnie płodność poronionych idei IP: *.gdynia.mm.pl 04.07.07, 11:17
        a konkretnie tych, którzy wymyślają te promocje, promocyjki, gireki, zagmatwane
        taryfy... dla mnie to szczyt idiotyzmu

faktycznie ruch mBanku i Playa by wszystko było proste i jasne (nawet bardziej
        to widać w mBanku, bo Play już zaczyna kombinować), jest chyba najlepszym
        rozwiązaniem dla tych normalnych, którzy nie lubią tracić czasu na
        przesiadywanie i analizowanie stron operatorów

dla przykładu - co prawda nie korzystam z komórki Ery, ale zakładając Erę
        stacjonarną wykupiłem TakTaka by sprawdzić czy jest zasięg (bo nie byli w stanie
        zagwarantować że u mnie jest - centrum miasta dodam), teraz minęło chyba z 4
        miesiące i wygląda na to, że TakTak to taryfa Happy, która po 4 miesiącach
        obniża cenę połączenia - jednak nie następuje to automatycznie, ale trzeba
        wysłać potwierdzającego sms'a lub zaznaczyć to na koncie... czy to ma sens???

nie ma - ale mają więcej zabawy, no i Era ma większe koszty utrzymania tak
        debilnie zaprojektowanego systemu
        • Gość: teta Re: osobiście zadziwia mnie płodność poronionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 12:58
          ta oferta Plusa też nie jest zła, a nawet dobra.
          do tego co proponują można dodatkowo korzystać z ich ofert obniżających rachunek:
          - możliwość skorzystania z promocyjnej usługi obniżającej koszty połączeń
          "Dodawanie Godzin w Superkarcie"
          - możliwość skorzystania z dodatkowych usług obniżających koszty połączeń,
          takich samych jak w taryfach Godziny: "50% taniej do Plus i stacjonarnych",
          "Swojaki", "Strefa Plus", "Wybrany Kierunek Międzynarodowy".
          a era tylko bierze 99 zł i nic nie daje.cinko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka