Dodaj do ulubionych

Znowu plus

09.07.07, 22:46
Ja też mam pytanko co do plusa w którym jestem od miesiąca.Jestem w taryfach kubali,mam 90 min darmowych do wszystkich i 480 do 5 numerów w plusie.Dostałam pierwszy rachunek i żdziwiłam się bo nie wykorzystałam wszystkich darmowych minut a abonament urósł o 20 zł ,jak to jest liczone?czy może co któraś darmowa minuta?
Obserwuj wątek
    • Gość: spty Re: Znowu plus IP: *.nsm.pl 09.07.07, 23:24
      Przeciez masz wszytsko wyszczegolnione na rachunku za co zaplacilas.Wszelkie
      smsy na nr 700 konkursowe- zagraniczne lub rozmowy miedzynarowowe ,roaming czy
      korzystanie z interenetu (jesli nie masz wykupionego pakietu) ida poza
      abonamentem,za to placisz dodatkowo.
      Na przyszlosc radze kontrolowac swoje wydatki w eboku
      <https://ssl.plusgsm.pl/ebok/index> .Ja sobie prawie codziennie sprawdzam ile mi
      minut z poszczegolnych pakietow pozostalo do wygadania
      • guniaxx1 Re: Znowu plus 10.07.07, 00:15
        Tak się składa że dopiero dziś dostałam nr do eboku,razem z rachunkiem a jeśli chodzi o rachunek mój drogi to policzone mam rozmowy między miastowe i za to mam te 20 zł.Jak to mozliwe skoro zostały mi jeszcze darmowe minuty.
        • Gość: spty Re: Znowu plus IP: *.nsm.pl 10.07.07, 00:43
          Niemozliwe.Rozmowy miedzymiastowe ,na stacjonarne wchodza normalnie do
          abonamentu do tych 90 min.
          • mir123bych Re: Znowu plus 10.07.07, 11:09
            poproś w BOK o biling i sprawdzenie w formie reklamacji:)
            • guniaxx1 Re: Znowu plus 10.07.07, 12:10
              A jednak tak mam że policzono mi rozmowy w polsce ;/ Biling dostałam razem z rachunkiem i własniue mi to nie pasuje :(
              • mir123bych Re: Znowu plus 10.07.07, 13:52
                no to reklamuj, muszę się z regulaminem zapoznać
                • yavorius Re: Znowu plus 10.07.07, 14:01
                  A może ona miała mniej minut, bo pierwszy cykl rozliczeniowy nie był pełny?
                  • guniaxx1 Re: Znowu plus 10.07.07, 14:34
                    yavorius jestem ciekawa dlaczego nie zwracasz się do mnie?tylko do kogos i piszesz ona?
                    Okres rozliczeniowy nie był pełnym miesuiącem,może o to chodzi ale powinnam byc o tym uprzedzona.
                    Dzis ide do plusa to wam napisze o co w tym chodzi,pytałam najpierw was tutaj bo nie chciałam wyjśc na idiotke :P
                    Pozdrawiam.
                    • yavorius Re: Znowu plus 10.07.07, 14:47
                      Bo odpowiadałem komuś.

Uprzedzona byłaś w regulaminie świadczenia usług telekomunikacyjnych, z którym
                      się zapoznałaś podpisując umowę.
                    • Gość: seba Re: Znowu plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:40
                      podpisując umowę jesteś "już" w czasie jakiegoś cyklu rozliczeniowego,więc masz
                      do wykorzystania propocjonalna ilośc minut do końca tego okresu,a cykle w
                      plusie zaczynaja się od 1;5;9;17;21;25.
    • gale Re: Znowu plus 11.07.07, 08:48
      Procedura jest taka:
      1. Przeczytaj Regulamin świadczenia usług,
      2. Przeczytaj Cennik,
      3. Przeczytaj Regulamin promocji,
      4. Podpisz Umowę,
      5. Przeczytaj rachunek, wraz z załącznikami,
      6. Jeśli masz wątpliwości, to ponów czynności od 1. do 3.,
      7. Jeśli nadal masz wątpliwości, to zadzwoń na infolinię operatora,
      8. Jeśli nadal masz wątpliwości, to złóż reklamację u operatora.
      • guniaxx1 Re: Znowu plus 11.07.07, 22:21
        Już Wam tłumacze o co chodziło.Okazało się że okres rozliczeniowy liczony jest od 01.07 więc te 20 zł to był abonament za tydzień wcześniejszy (umowe podpisywałam 25.06.I wszystko jasne,ale pan z którym podpisywałam umowe powinien mie o tym uprzedzic.Gale -nikt nie jest w stanie czytać wszystkiego przed podpisaniem jakiejś umowy,po pierwsze brak czasu no i gdybyśmy tak wszystko czytali to sami stali byśmy dłużej w kolejkach i czekali aż ci przed nami przeczytają ;/ Dziękuje wszystkim za pomoc.
        • breblebrox Re: Znowu plus 11.07.07, 22:46
          guniaxx1 napisała:

> Gale -nikt nie jest w stanie czytać wszystkiego przed podpisanie
          > m jakiejś umowy,po pierwsze brak czasu no i gdybyśmy tak wszystko czytali to sa
          > mi stali byśmy dłużej w kolejkach i czekali aż ci przed nami przeczytają ;/

1. Są osoby, które są w stanie przeczytać to, co podpisują, mało tego - robią to.
          2. Podpisując umowę, podpisujesz się pod zdaniem: "Zapoznałam się z Regulaminem Świadczenia Usług, Regulaminem Promocji i cennikiem" - jeżeli tego nie zrobiłaś to na własną odpowiedzialność i nie miej do nikogo o to pretensji.
          3. Pan z punktu nie ma obowiązku mówienia o tym; dlaczego? - patrz wyżej.
          4. Poza tym idąc Twoim tropem, jeżeli pan z punktu miałby omawiać przy każdym kliencie każdy punkt regulaminu to by dopiero były kolejki że ho ho.
        • gale Re: Znowu plus 12.07.07, 10:14
          > nikt nie jest w stanie czytać wszystkiego przed podpisanie
          > m jakiejś umowy

Owszem, jest. Jeśli nie jest, to niech nie podpisuje umowy. Jeśli natomiast
          podpisze tę umowę bez czytania jej warunków, niechaj się nie dziwi. I odnosi
          się to do wszelkiego rodzaju umów.

Z wszystkimi tymi dokumentami można zapoznać się w domu, nie wstając sprzed
          monitora.
          • Gość: x Re: Znowu plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:20
            gale napisał:
            > Z wszystkimi tymi dokumentami można zapoznać się w domu, nie wstając sprzed
            > monitora.

E, coś Ty to by było za proste. Ja ostatnio szukałem regulaminu świadczenia
            usług mojego dostawcy na hamburgerze!
            • mir123bych Re: Znowu plus 13.07.07, 15:32
              niektóre nie mają w ogóle treści tylko odesłanie do zmieniających się dokumentów
              jak w orange free

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka