tricolour 14.08.07, 13:53 ... zrobili "telefon" E50. Zawiesza się, blokuje, nie dzwoni albo dzwoni cały czas - pomaga wyjęcie baterii. A wymienić nie chcą, bo to "Symbian" winny. Złodzieje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pos3gacz Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 13:54 Wybrałem stronę Nokii i wielkie G...o.Nic na ten temat nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 14:03 Jest stronka i sie otwiera, tylko co z tego? Mam baterie o tym symbolu w telefonie,ale numeru za nic nie da sie odczytac, bo jest czarny pasek w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
azjael zwiechy E50 14.08.07, 14:24 1) albo masz pewnie brandowany soft (Orange, ERA, etc.) - trzeba olać gwarancję, zmienić kod produktu NSSem i załadować najnowszy soft niebrandowany (czym i jak - wszystko na forum symbianos.pl) 2) albo używasz jakiś antyvirus, który działa w tle - odinstaluj i korzystaj z takiego, który sam uruchamiasz, leci scan i koniec Po zrobieniu powyższego moja E50 zapierdziela jak Messerschmitt i nie wiesza się (a miesiąc temu musiałem wyjmować baterię 3-4 razy dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
azjael Pasek na baterii 14.08.07, 14:28 zamiast "zapaskowanej" górnej cyfry wpisałem 0 (bo podobny początek do obrazka) a zamiast dolnej wpisywałem za każdym razem inną i... po 3 razie wypełniałem już formularz Odpowiedz Link Zgłoś
azjael Pasek na baterii 14.08.07, 14:28 zamiast "zapaskowanej" górnej cyfry wpisałem 0 (bo podobny początek do obrazka) a zamiast dolnej wpisywałem za każdym razem inną i... po 3 razie wypełniałem już formularz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.range86-141.btcentralplus.com 15.08.07, 08:51 Wejdz na adres: www.nokia.com/batteryreplacement/en/ Odpowiedz Link Zgłoś
s_bek Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 14:05 Już nawet w gazecie piszą że nokia jest do dupy. Ta firma od jakiegoś czasu się pogrąża, ale według mnie jeszcze trochę pobędzie "najlepsza" wśród producentów telefonów komórkowych Odpowiedz Link Zgłoś
gambiting Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 14:15 A mi działa,sprawdziłem wszystkie moje telefony firmowe i mam 2 baterie do wymiany :-( Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 14:18 No to co sie martwisz. Bedziesz mial 2 nowe baterie za friko. A te 2 stare na allegro sprzedaj. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
nekropedofil Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 15:24 oto kreatywny handel na allegro. obowiązkowo do tego gratis. np zużyty mop, lub pogięte koło od wózka dziecięcego... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 14:40 Zareklamowałem wcześniej, jeszcze ponad miesiąc temu. Szybko wymienili. Ale nadal nie jest dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
raskol Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 14:42 a ja mam baterie z roku 2006 ale jest Made in China :) a serwis pokazuje ze jest dobra, tuba, przeciez podobno wszystkie z grudnia 2005 do listopada 2006 mają wade, cos mi tu nie gra.... Odpowiedz Link Zgłoś
rafixo no to trafiłem na wadliwą baterię :( 14.08.07, 15:06 wpisałem kod seryjny i : " Your battery may be replaced. Please fill in your contact information below. We will send you a replacement battery with instructions on how to return your old battery. To ensure proper disposal, all recipients of a replacement battery hereby agree to return the old battery in the envelope provided. " do tej pory nie miałem z nią problemu, ale skoro wymieniają :) .... Odpowiedz Link Zgłoś
rafixo Re: no to trafiłem na wadliwą baterię :( 14.08.07, 15:16 no i po wpisaniu danych :) " Thank you. Your contact information has been registered. We will send you the replacement battery as soon as possible. We appreciate your use of Nokia products. www.nokia.com " Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: no to trafiłem na wadliwą baterię :( 14.08.07, 15:22 guzik i arbuzik. wyjąłem baterię, sprawdziłem.. wszystko się zgadza a baterii i tak nie wymienią, bo to NIE TA! a teraz sie męczę z ustawieniami telefonu.. :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
p406_737u Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 15:32 Przejdź na Sony-Ericssona :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tafit2 Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 16:22 Czy stara wadliwą baterie trzeba im odesłać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h3x Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.98.102.148.ip.airbites.pl 15.08.07, 12:14 Tia, albo sagema, heh Odpowiedz Link Zgłoś
kamkakamka Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 16:46 proszę o informację czy może dotyczyć to modeli BL-4C . Nie mam zamiaru naciągać NOKII na nową baterię,ale miałam wybrać sie z reklamacją, ponieważ bateria w moim telefonie bardzo szybko sie rozładowuje (po dwóch dniach)-rozmawiam sporadycznie, poza tym miałam wczesniej inne modele i nie miałam takich problemów. Będę wdzieczna za odpowiedź na adres: kamka03@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tigerness Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 20:43 "proszę o informację czy może dotyczyć to modeli BL-4C ." Domniemywam, że posługujesz się nokią 6300. Niestety ten model tak ma ze względu na zbyt niską pojemność baterii w stosunku do energochłonnego wyświetlacza. Odpowiedz Link Zgłoś
mo_mo1 Tani chwyt marketingowy 14.08.07, 16:49 Nokia zrzyna z Producentów samochodów pomysły o wadach i zwrotach. To kampania marketingowa za niewielkie pieniądze. www.fototel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lukanioo86 Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 17:07 to i ja dorzucę coś ciekawego... Otóż w momencie kiedy pojawiła się informacja na stronie gazety sprawdziłem na oficjalnej stronnie Nokii i poinformowano mnie, że mója bateryjka jest prawdopodobnie uszkodzona i żebym podał swoje dane. Stwierdziłem jednak, że najpierw podejdę do serwisu Nokii (mam 38 kroków do niego), ale tam panie zrobiły oczy, że nic nie wiedzą. Załatwiłem sprawy na mieście, wracam, wpisuje... No i dowiaduje się, że moja bateria jest w doskonałej formie i nie podlega wymianie - rozumie to ktoś?? Może to kolejna afera i trzeba komisję śledczą... :) Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Bo to zła bateria była.. 14.08.07, 17:19 Mam E50, bateria jest żenująca, trzyma max 3 dni podczas gdy paru znajomym z E50 trzyma na luzie tydzień. Przypadkiem trafiłem na ten artykuł, uradowany wpisałem kod z baterii [a raczej wszystkie kombinacje, bo jednego znaku nie da się odczytać] i lipa - "bateria nie do wymiany".. taa.. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka114 tez mam taka baterie 14.08.07, 17:45 ale nie mam z nia problemu. Mam nokie n70. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka114 weszlam na stronke nokii 14.08.07, 17:48 wpisalam nr baterii i okazalo sie ze nie jest do wymiany, bezsens, ale na szczescie dobrze ''chodzi'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: weszlam na stronke nokii IP: *.broadband.pl 14.08.07, 21:01 A co nas to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.cable.ubr06.dals.blueyonder.co.uk 14.08.07, 20:29 Sprawdzilismy z dziewczyna 2 baterie BL-5C ale zadna nie jest do wymiany :/ Moze sprobuje jutro... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniak Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: 80.51.236.* 14.08.07, 21:02 dzisiaj kupiłam nową komórke Nokii i już się bateria wyładowała. Czy to normalne czy podejrzane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.chello.pl 14.08.07, 21:04 > czy podejrzane? Nawet bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
kajin Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany 14.08.07, 21:34 Ja mam nokie 6600 i ta baterie. Rozładowuje się po jakichś 8 godzinach. Ale ta "promocja" dotyczy tylko baterii made in japan, a ja mam z chin. I mam za mało numerków, bo 19, a nie jak chcą - 26. Ale i tak się przejdę, bo to jest jakaś farsa. Szkoda ze rozwalił mi się wyświetlacz od 6310l, tam bateria trzymała spokojnie 10 dni :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admax Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.plock.msk.pl 14.08.07, 22:41 Ja tez mam "made in China" i jest do wymiany. Warto spróbować i najlepiej od razu podać swoje dane, żeby sie nie rozmyślili :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamicus Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.rybnet.pl 14.08.07, 22:32 Mam baterie z Węgier i jest w porządku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czort Nokia 6822 IP: *.adsl.inetia.pl 14.08.07, 22:58 A moja działa rewelacyjnie, mam Nokie 6822, sporo rozmawiam a bateria trzyma tydzień. Wpisałem kod, okazało się że moja bateria pochodzi z wadliwej serii. Druga bateria zawsze się przyda :-) Pamiętajmy że nie cała seria jest wadliwa. Producent przecież na pewno testuje serie sprawdzając losowe baterie z serii. Nokia wyprodukowała kilka milionów a dostała "aż" 100 reklamacji. Sądzę że większość ma w pełni sprawne baterie...ale skoro dają za darmo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skeezy Re: Nokia 6822 IP: *.chello.pl 15.08.07, 00:40 > Druga bateria zawsze się przyda sjp.pwn.pl/lista.php?co=wymiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Blues Szkoda, że firma LG nie zdobyła się na podobny ges IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 09:18 ...na podobny gest. Ich baterie też puchną. Np. w telefonach C3310. Ale cóż co Nokia, to Nokia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: *.stat.gov.pl 16.08.07, 07:45 BL-c5 ale napisało: Your battery is not among those manufactured by Matsushita between December 2005 and November 2006 and your battery will not be replaced. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Wadliwe baterie w telefonach Nokia do wymiany IP: 62.233.203.* 16.08.07, 09:56 Cieszyć się, masz sprawną ;) Odpowiedz Link Zgłoś