Dodaj do ulubionych

Nokia 6300 sortowanie wiadomości

IP: *.chello.pl 01.09.07, 22:37
Witam,

Mam mały, ale bardzo drażniący problem. Kupiłem Nokie 6300 i nie
mogę nigdzie doszukać się opcji sortowania wiadomości SMS. Domyślnie
wyświetlane są od najstarszych. Może mi ktoś z Koleżanek bądź
Kolegów z Forum pomóc znaleźć odpowiednią opcję? Dodam tylko, że nie
mam zamiaru usuwać starszych wiadomości ani przenosić ich do innego
folderu.

aqar
Obserwuj wątek
    • Gość: skeezy Re: Nokia 6300 sortowanie wiadomości IP: *.chello.pl 02.09.07, 01:04
      Ten telefon nie oferuje opcji sortowania wiadomości, wg. kryterium innego, niż data otrzymania.
      • Gość: aqar Re: Nokia 6300 sortowanie wiadomości IP: *.chello.pl 02.09.07, 13:54
        Dziękuję za odpowiedź.

Może jednak pomożesz mi odnaleźć opcję pozwalającą na ustawienie aby na początku
        listy znajdowały się otrzymane wiadomości najnowsze. W momencie kiedy w skrzynce
        znajduje się nieprzeczytana wiadomość jest ona wyświetlana jako pierwsza,
        natomiast po przeczytaniu "leci" na sam dół i pierwszą pozycję i tak zajmuje
        wiadomość najstarsza.

Pierwszy raz spotykam się z takim rozwiązaniem.
        • blq coś niesamowitego... 02.09.07, 14:14
          jeśli jest tak jak piszesz to jakieś kuriozum.
          nie sądze, że to rozwiązanie stosowane w każdym 6300, tak więc albo masz
          wybrakowany egzemplarz, albo coś robisz "nie tak".

nie mam pod ręką żadnej 6300, ani nawet innej nokii na platformie s40. na
          "poważniejszych" nokiach jest tak" wiadomości-opcje-sortuj wg -data" i wybranie
          tego zmienia raz na "od najstarszej", raz "od najnowszej".
        • Gość: tigerness Re: Nokia 6300 sortowanie wiadomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.07, 23:09
          "kupiłem Nokie 6300 i nie mogę nigdzie doszukać się opcji sortowania wiadomości
          SMS. Domyślnie wyświetlane są od najstarszych."

W mojej N6300 wiadomości wyświetlane są od najnowszej do najstarszej. Nigdzie
          nie mogłam doszukać się opcji sortowania wiadomości. Podejrzewam, że jest to
          sprawa systemowa-może wymiana softu na nowszy (bodajże 5.0) pomogłaby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka